Takip Edin

Proje Taşıma Lojistiği

Hareket Uzmanlığını Cezayir’e Taşıdı

Yayınlanma tarihi

-

hareket

Sektörün lider markası Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, Cezayir’in enerji üretim kapasitesini artırma hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen Kais Enerji Santrali’nin HRSG modülü montaj projesini gerçekleştiriyor.

 

60 yılı aşkın bir süredir ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan, sektörün uzman şirketi Hareket, Cezayir’de hayata geçirilen büyük projelerde yer alarak uluslararası arenadaki başarısını perçinlemeye devam ediyor. Bu çerçevede Hareket, başkent Cezayir’in 500 kilometre güneydoğusunda konumlandırılan Kais Enerji Santrali’nin HRSG modülü montaj projesini üstleniyor. Santralde kullanılacak ve modül başına 210 ton ağırlığa sahip 40 adet HRSG modülünün kurulumu Hareket tarafından gerçekleştiriliyor.

 

Hareket’in Cezayir’deki tüm projelere talip olacak potansiyele sahip olduğunu belirten Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, “Cezayir Hükümeti 2030 yılına kadar enerji üretim kapasitesini 20 bin MW’a çıkarmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Kais Enerji Santrali gibi birçok enerji santrali projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Hareket olarak uzman ve deneyimli kadromuz, yaratıcı mühendislik çözümlerimiz, son teknolojiye sahip altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla bu bölgedeki tüm taşıma ve montaj projelerini gerçekleştirmeye talibiz” diye konuştu.

 

Çanakkale Köprüsü Ayaklarını Oluşturacak Dev Çelik Şaftlar Taşındı

 

Sektörün lider markası Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, temeli 18 Mart’ta 2017 tarihinde atılan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’ne yaratıcı ve yenilikçi çözümleriyle damgasını vurdu.

 

60 yılı aşkın bir süredir ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan, sektörün uzman şirketi Hareket, Türkiye’nin en önemli projelerinde uzman ve deneyimli kadrosu, yaratıcı ve yenilikçi çözümleriyle yer alıyor. Hareket, bu kez Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin taşıma faaliyetlerini gerçekleştirdi. Temeli 18 Mart 2017 tarihinde atılan Çanakkale Köprüsü’nün ayak temellerini oluşturacak çelik şaftların taşıması Hareket tarafından yapıldı.

 

Projeye ilişkin konuşan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, şunları söyledi: “Tamamlandığında ülkemizin en önemli değerleri arasında yer alacak bu projeye dahil olmaktan gurur duyuyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftlarının yüksekliği fazla olduğundan taşıma sırasında devrilme riski çok fazlaydı. Ancak yaptığımız mühendislik çalışmaları neticesinde son teknolojiye sahip altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla taşımayı emniyetli bir şekilde tamamladık.”

 

 

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Proje Taşıma Lojistiği

Arkas Lojistik 38.5 milyon euroluk yatırımla lokomotif alacak

38,5 milyon euroluk yatırımla beş Euro Dual model lokomotif si¬parişi veren Arkas Lojistik, ilk etapta 2025 yılında lokomotiflerin üç tanesini teslim alacak.

Yayınlanma tarihi

-

Arkas Lojistik CE­O’su Onur Göçmez, demiryolun­da tarifeli seferlerle taşıma yapa­bilmek için lokomotif alınmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Göç­men, “Türkiye Demiryolu Ulaştır­masının Serbestleşmesi Kanunu ile özel sektöre lokomotif yatırımı yap­ma imkanı verildi. Uzun yıllardır demiryoluna hem ekipman hem de kara terminali konusunda yatırım yapan bir şirket olarak sektörde bir ilki gerçekleştirerek, Arkas Rail şir­ketimizin çatısı altında üç tanesini 2025 yılında teslim almak üzere beş lokomotif yatırımıyla tüm sektöre hizmet vermeyi planlıyoruz.

Bunun yanı sıra 700 adet öz mal vagonumu­za ek olarak 100 adet daha vagon alı­mı için çalışmalar yapıyoruz. Böyle­ce Arkas Rail halihazırda demiryo­lu ile taşımalarını gerçekleştirdiği Kayseri, Konya, Ankara, Gaziantep, Eskişehir gibi Türkiye’nin önde ge­len sanayi şehirlerinden yine Tür­kiye’nin en büyük limanlarına itha­lat-ihracat konteynerlerini tarifeli seferler ile taşıyacak” diye konuştu.

Devamını oku

Haber

Arkas, 38.5 Milyon Euro’luk Lokomotif Yatırımı Yaptı

Yayınlanma tarihi

-

Arkas, Türk lojistik  sektörüne bir yenilik getirerek lokomotif alıyor. 38,5 milyon Euro’luk yatırımla beş Euro Dual model lokomotif siparişi veren şirket, ilk etapta 2025 yılında lokomotiflerin üç tanesini teslim alacak. Çevreci lokomotiflerle Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirlerinden yine Türkiye’nin en büyük limanlarına ithalat-ihracat konteynerlerini tarifeli seferler ile taşıyacak. Anadolu şehirlerinin demiryoluyla limanlara bağlanmasının yerinde üretimi teşvik edeceğine inançla hareket eden ve 20 yıldan fazla süredir yatırımlarını bu doğrultuda yapan Arkas, “Lojistiğin Arkasındaki Güç” mottosu ile lojistik sektörünü geliştiren öncü yatırımlar yapan Arkas Lojistik çatısı altında kurduğu Arkas Rail ile ‘Arkas Anadolu Projesi’ kapsamında Cumhuriyet’in 100. yılında Anadolu’yu demiryolunun avantajını da kullanarak uygun maliyetlerle limanlara ve dünyaya bağlamak üzere ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Arkas Rail, 38,5 milyon Euro yatırımla Stadler Rail Valencia S.A.U. firmasından beş adet Euro Dual model, dizel ve elektrik ile çalışan lokomotif siparişi verirken 100’e yakın vagon alımı için de planlama yapıyor. Şirket, böylece müşterilerine daha düşük maliyet avantajlı, daha hızlı ve daha güvenli bir taşıma hizmeti sunmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, “Demiryolunda tarifeli seferlerle taşıma yapabilmek için lokomotif alınması çok önemliydi. Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Kanunu ile  özel sektöre  lokomotif yatırımı yapma imkanı verildi. Uzun yıllardır demiryoluna hem ekipman hem de kara terminali konusunda yatırım yapan bir şirket olarak sektörde bir ilki gerçekleştirerek, Arkas Rail şirketimizin çatısı altında üç tanesini 2025 yılında teslim almak üzere beş lokomotif yatırımıyla tüm sektöre hizmet vermeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra 700 adet öz mal vagonumuza ek olarak 100 adet daha vagon alımı için çalışmalar yapıyoruz. Böylece Arkas Rail halihazırda demiryolu ile taşımalarını gerçekleştirdiği Kayseri, Konya, Ankara, Gaziantep, Eskişehir gibi Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirlerinden yine Türkiye’nin en büyük limanlarına ithalat-ihracat konteynerlerini tarifeli seferler ile taşıyacak. Diğer yandan Türkiye ile Avrupa arasında özellikle Almanya, Polonya gibi ülkeler ile artarak devam eden demiryolu konteyner taşımalarında karşılıklı blok tren seferleri ile hizmet verecek. Türk lojistik sektörüne yeni bir hizmet olarak sunacağımız bu yatırım liman lojistiği yani konteyner trafiğe odaklı, Kuzey’de Kartepe’de Railport ve Güney’de Mersin Yenice’de kara limanlarını destekleyecek bir faaliyet” diye konuştu.

 

Çevreci Lokomotifler

Lokomotiflerin en önemli özelliği ise çevreci olmaları. Sıfır karbon salınımı yapan elektrikli lokomotiflerin dizel motorunun da olması sayesinde elektrik bulunmayan demiryolu hatlarında veya elektrik hatlarında bir arıza oluşması halinde elektrik motorundan dizel motora geçerek taşımalarına kesintisiz olarak devam edebilecek.

Rota tarifeli seferlerle Avrupa ve demir İpek yolu

Son yıllarda önemi daha da artan komple lojistik uygulamalarının en iyi örneklerinden biri olarak gösterilen,  Arkas’ın  Avrupa’nın en büyük intermodal lojistik terminali işletmecisi duisport ortaklığı ile  Kartepe’de kurduğu  kara terminali Railport’un 2024’te faaliyete geçmesi planlanıyor.  Railport, Avrupa’dan gelen ve Avrupa’ya gidecek trenlerdeki yükün tahliye edilip tekrardan elleçlenebileceği bir aktarma terminali olurken Arkas da Avrupa taşımalarını kendi lokomotifleri ile Kapıkule’ye kadar buradan gerçekleştirecek. Diğer yandan 2017 yılında BTK (Bakü-Tiflis-Kars) demiryolu hattında ilk demiryolu taşımasını başlatan Arkas Lojistik, geçtiğimiz yıl çatısı altında kurduğu şirketi Arkas Rail ile Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’nda Marmaray bağlantısı ile transit olarak Avrupa’ya yük taşıyor. Yeni açılan bu taşımacılık koridorları Türkiye’nin ihracat yüklerini demiryolu ile başka yeni ülkelere taşıma imkânı sunarken, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle Avrupa ve Asya arasındaki transit yüklerin de Türkiye üzerinden taşınmasına, Türkiye’de demiryolu taşımalarına taleplerin artmasına, dolayısıyla yeni nesil lokomotif ve vagon yatırımlarının hızlanmasına olanak sağlıyor.

TKÜMAGAZİN

Devamını oku

Proje Taşıma Lojistiği

OYAK’tan Alman deviyle liman yatırımı

Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden Alman devi Oldendorff, Türkiye’nin en önemli gruplarından OYAK ile ortaklığa imza atıyor.

Yayınlanma tarihi

-

Kerim ÜLKER

OYAK Denizcilik, Alman Oldendorff’un iştiraki olan Iskolden Gmbh ile ortaklık kararı aldı. Yeni işbirliğiyle OYAK ve Alman ortağı Iskolden Taşımacılık ve Ticaret adlı şirkette ortak kontrol sahibi olacak.

Iskolden, İskenderun Körfezi’nde, dünyanın en büyük ve en üretken yüzen kömür aktarma terminallerinden birini işletiyor. 1921 yılında kurulan Alman devi Oldendorff, 60 ülkeden 4.500 çalışana sahip. Dünya genelinde 21 ofisi bulunan şirketin filosunda 700’den fazla gemi bulunuyor. Yıllık 5 milyar dolar ciro yapan şirket, filosundaki gemilerle her yıl yaklaşık 380 milyon mt dökme ve birim kargo taşıyor.

Hatırlanacağı üzere OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri, 2018’de Japonya’nın en büyük denizcilik şirketlerinden Nippon Yusen Kaisha (NYK) ile ortaklık kurmuş ve 110 milyon dolarlık yatırımla otomotiv odaklı OYAK Port projesini yapmıştı.

Devamını oku
Reklam hba.com.tr
Reklam hba.com.tr
Bumerang - Yazarkafe

Trend olan