Takip Edin

Özel Haber

Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız

Yayınlanma tarihi

-

Salih Kodaman

Kodaman Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Salih Kodaman, müşteri odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Kodaman, müşteriye güven verdiklerini ve bu şekilde çalışmalar gerçekleştirdiklerinin özenle altını çiziyor.

Salih Kodaman

Kodaman Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Salih Kodaman ile sektörde son gelişmeleri, pandemi sürecini ve yatırımları konuştuk. Kodaman şunları söyledi: “Yaklaşık 32 yıllık bir firmayız. Babam tarafından Karadeniz Ereğli’de kurulduk. İstanbul’daki ağır nakliye açığını fark ettik ve buraya geldik. Burada özellikle kulevinç taşımalarında yer aldık. 2000’lerde biraz daha kurumsallaştık ve hem lojistik hem de ağır nakliye sektörlerinde bulunduk. 2007 senesinde vinç yükleme, aktarma, boşaltma, bindirme işlerine girdik. 2017 senesine gelince de firmalarımız ayırdık. Kodaman Proje Taşımacılık ve Eko Trans olarak iki ayrı firma olarak devam ediyoruz. Eko Trans, yurt içi lojistik hizmeti veriyor.

Pandemide de yatırım yaptık, Yatırım yapmadan olmuyor

Ülkemizde gelişmek çok zor. Periyodik olarak 10 yılda bir ekonomik kriz geliyor. 2001 ve 2008 krizinde hem sektör hem de firma olarak büyük bir darbe aldık. Yaklaşık 3 yıldan beri yatırımlarımızı çok yoğunlaştırdık. 2017 yılından beri 5 milyon TL yatırım yaptık. Bizim işimiz yatırımla doğru orantılı. İşinize yaptığınız yatırım size iş olarak da geri dönüyor. Haftalık toplantılarımızda fizibilite ve analiz yaparak nasıl daha iyiye ulaşabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Sanayi yatırımında siyasi istikrar her şeyden önce geliyor. Yatırım yapacak sanayiciye yardımcı olunması gerekiyor. Ülkemizde ihraç edilen ürünlerin çeşidi arttı. Bizim ağır nakliye sektörüne girmemizdeki neden de biraz buydu. Biz, müşterilerimize güven veriyoruz. En kolay, en ucuz maliyetli bir projeyi nasıl taşırız bunu müşterimize fizibilite sunarak veriyoruz. Müşteri de bundan çok memnun kaldı. Müşterilerin işini çok çabuk çözdük. Bize geri dönüşler arttı. Müşteriye güven sağlarsanız fiyat ikinci plana itiliyor diyebiliriz. Kar amacı gütmeden önce müşterinin güvenini kazandık, bizim farkımız budur diyebiliriz. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de mevzuat ve işleyişten kaynaklı birtakım sorunlar var. Derneklerimiz bu konularda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Ancak bu konuda bir türlü istediğimiz düzenlemeler hayata geçirilmedi. Çalışma saatlerinin değiştirilmesi gerekiyor, otoyolları kullanmamız gerekiyor. Karayolu geçiş belgelerinin değişmesi lazım. Teknoloji çok değişti ama kanunlar hala 1980’lerin kanunları… Gabari dışı taşımalarda özellikle limanların açılması ve süratlenmesi lazım. Buralarda takılıp kalıyoruz. Park alanlarımız yetersiz, bu da sektörümüzün bir diğer sorunu. Pandemi öncesinde de bu süreçte de hem çalışanlarımızın kişisel hijyeni hem de araçlarımızın hijyeni konularında çok önemli çalışmalara imza attık. Şu an bünyemizde 5 adet çekicimiz, 12 adet römorkumuz var. Kanat dorsemiz, uzayabilir platform dorselerimiz ve lowbadlerimiz var. Pandemi döneminde de yatırımlarımıza devam dedik. Pandemi döneminde 3 adet yerli römork aldık. Araçlarımızın yaş ortalaması çok genç. 7/24 hizmet veren teknik servis ağımız var. Yeni yatırımlarımızla beraber çekici sayımız daha da artacak. 2021’de 2 çekici daha alacağız. 160 tona kadar taşıma yapabiliyoruz. Lojistik sektöründe Eko Trans firmamızla 2005 yılından beri 81 ilimizde hizmet veriyor. Eko Trans’ta parsiyel ve yurt içi taşıma yapıyoruz.”

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Erhan Küçük: LGMG Telehander Tasarım Yenilikler Bakımından Önemli Bir Marka

Yayınlanma tarihi

-

Quaodro Makine LGMG marka personel yükseltici ürünlerinin Türkiye’deki önemli yüzü.Tüm operasyon yönetimini yürütüyor. Müşterilerine, satılan makinalarını uzman ekipleri tarafından oluşan kadrosu ile teslimat süreci içinde eğitim, yedek parça, bakım, servis hizmeti konularında müşteri odaklı bir iş modeli geliştiren dinamik ekibi ile katma değerli hizmetler sunuyor.

Quaodro Makine Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Küçük, Quaodro makine olarak LGMG’nin Türkiye’deki bütün operasyonlarını firma olarak yürüttüklerini belirterek,Tuzla   Orhanlı’da  bulunan sohwroom alanında   LGMG Telehander  ürün  lansmanında TKU Magazin Dijital Yayın grubu Genel Yayın Yönetmeni Metin Şendil’e LGMG yeni telehanderları hakkında şu bilgileri verdi.

 

MERMER FİRMALARI BUNU ÇOK KULLANIYOR

Küçük “LGMG’nin ürettiği 18 metre büyüklüğünde ve 4 ton ağırlığını kaldırabilen makinaları getirdik. Makinanın üzerinde perkins motor var. 75 kilowat, 100 beygir güç üretebiliyor. Şanzıman grubu İtalyan Farrero marka. Gaz vermeden makine, tek düğme ile sağa sola yatabiliyor. Yine gaz vermeden bomları kaldırabiliyor. Radyant lastik kullanılıyor. Özellikle inşaat firmaları, tarım sektöründe uzun mesafe yürütmek istediğiniz zaman bizim makine uzun yürüyüş yapabiliyor. Mermer firmaları bunu çok kullanıyor. İnşaat firmaları bunu kullanabiliyor. Telehander, çok fazla aparatı olan makine ekipmanlarından biridir. LGMG nin özellikleri içinde Kabini geniş, soğutma, radyo yeri var. Kabinin perdeleri olduğunu” söyledi.

Reklam

Operatör rahatlığı düşünülmüş olan LGMG telehander seri, hızlı makine olduğunu belirten Küçük, konuşmasına şöyle devam etti “ Telehander sektördeki  firmaların en çok tercihi ettiği markalardan biridir. LGMG Telehander markası, Tasarım ve yenilik anlamında çok önemli bir yerde bulunuyor. Seneye 22 metre rotasyonlu versiyonunu getirmeyi düşünüyoruz. O, daha da efektif bir makinedir. Durduğu yerde kulesi dönmektedir.  Kocaeli’nde en çok kullanılan markadır. Kocaeli’nden gelenlerden tam not aldık.” dedi.

Devamını oku

Haber

İHSAN ARSLAN: SEKTÖRÜN ÖNÜNÜN AÇIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Yayınlanma tarihi

-

Arslan Vinç Sahibi ve eski Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı  İhsan Arslan, sektörde olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Arslan Vinç her tonajda kırmalı, kırmasız ve sıfır teknoloji çeşitli bom uzunluklarında vinç, kurtarmacılık, nakliyat ve araç çekmede uzman kadro personeli ile hizmet veriyor. Firmanın amacı Türkiye’nin sayılı kuruluşları arasına girebilmek.

PANDEMİ SONRASI ARAÇ FİYATLARI ÇOK ARTTI

Arslan Vinç Sahibi ve Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı İhsan Arslan,2023 yılında vinç yatırımı yaptık. 6 civarında vincimiz vardı, şimdi 9 oldu. Pandemiden sonra 70-80 bin euro olan makineler, 150-200 binlere yükseldi. Zaten euro TL kurunda bir artış var. Kısacası fiyatlara akıl sır erdirmek mümkün değil. Fiyatlarda üstte bir köpük var. Fiyatların yerine oturacağını düşünüyoruz. 10-15 tane platform aldık. Son dönemlerde sektörün içinde olan olmayan herkes platform aldı. Bu biraz da işin ciddiyetini kaybetmesine neden oldu. Sektörümüzdeki yetkili firmaların burada oyun kurması ve bu işleri yapması gerekiyor. Yetkin olan insanların bu işi yapması gerekiyor. Burada belirli kriterlerin olması gerekiyor. Kamyoncular için K Belgesi var. Vinççiler ve platformcular için de böyle bir belge olması gerekiyor. Başkanımız Ahmet Bey bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor” dedi.

ARA ELEMAN KONUSUNDA DEVLETİN DESTEKLEMESİ GEREKİYOR

Reklam

Satış sonrasında Arslan, “Satış sonrası servis ve bakım konusunda ELS firması ile çalışıyoruz. Ben, bu konuda biraz milliyetçi davranıyorum. Milli ve yerli firmalarımızın desteklenmesi gerekiyor. Yerli olan markaları sektör olarak desteklemeliyiz. Türkiye’de eğitim sisteminin çok uzun olduğunu düşünüyorum. 25 yaşında çocuklar okullarda mezun oluyor ve iş hayatına başlıyorlar. 25 yaş, bu konuda çok geç kalınmış bir yaş diye düşünüyorum. Sistemin değişmesi lazım. Kendimiz ara eleman olarak 3 kişiyi yetiştiriyoruz. Devletin burada bize eleman desteği olarak yardımcı olması lazım. Bütün arkadaşların kendi bünyesinde eleman yetiştirmesi lazım. Piyasada bir durgunluk var. İş arayan arkadaşlar var. Değişik bölgelerde araçlarımız var. Bursa’da, Hatay’da çalışmalarımız var. Kentsel dönüşüm çalışmaları Bursa’da önemli şekilde ilerliyor. Kentsel dönüşümün toplumumuzun geleceği için mutlaka uygulanması şart. Sektörümüzün önümün açık olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki aylarda verimli işler olacağını düşünüyorum. Dolar ve euronun stabil kalması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Devamını oku

Haber

CEMAL İLHAN: VİNÇ KİRALAMADA HAKSIZLIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR

Yayınlanma tarihi

-

İLHAN KARDEŞLER, 30 yıldır, teknolojinin getirdiği yenilikleri kullanarak, Yenilikçi İnovatif Müşteri odaklı Güvenilir ve kaliteden ödün vermeden gelişen bir şirket modelini benimseyen İlhan Kardeşler Vinç kiralama sektöründe yeni yatırımları ile ivme yaratıyor. İlhan Kardeşler Vinç Kiralama Genel Müdürü Cemal İlhan, vinç kiralamada haksızlıkların son bulunması gerektiğine işaret etti.

1995 yılında yurt dışından mobil vinçler getirdiklerini belirten İlhan Kardeşler Vinç Genel müdürü Cemal İlhan, “2023 yılında 220 tonluk 2 adet makine aldık.2024’te de sıfır makine aldıklarını ifade ederek, İlhan Kardeşler Vinç ’in yatırımlarına devam edeceğini” söyledi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA ÇALIŞIYOR

İlhan, konuşmasına şöyle devam etti “İlhanlar Kardeşler Vinç, yurt dışına da kiralık gönderiyor. Yurt içi pazarı kadar yurt dışı pazarında da firma önemli işler yapmayı hedefliyor. Yüklenici firmalarla birlikte yurt dışına gidiyor ve hizmet veriyoruz. Sektörde sürekli kendimizi yenilemek zorundayız. Eskileri elimizden çıkarıp yeni ürün, yeni yatırım yapmak zorundayız. Kazancımızın yüzde 80’ini yatırıyoruz. İş yapabilmek için projelerde model istiyorlar, yaş itiyorlar. Yenilenmek gerekiyor. Bizim sektörümüzün önemini depremde de gördük ve şahit olduk. Türkiye için olağanüstü hallerde sektörümüz (deprem, iş kazası vs.) ön plana çıkıyor. Sektör olarak 7/24 ayakta olmamız gerekiyor” dedi.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI ÇEKİYORUZ

Reklam

Eleman sıkıntısı ile ilgili İlhan, “90’lı yıllarda insanlar çocuklarını meslek öğrenmesi için çabalardı. Şimdilerde ise çocuklarım okusun diye çabalıyor. Yetiştirdiğimiz elemanlar maalesef parayı az buluyor. Kaçıyor. İş beğenmezlik de had safhada. Sadece bizim sektörümüzde değil, birçok sektörde bu durum geçerli. Meslek liselerinin bu konuda bize çözüm üretmesi gerekiyor. Çalışanların özellikle sahada olması gerekiyor. Akademik bilgi çok kıymetli evet ama bunun bir de sahada uygulaması gerekiyor. Bizim eski para ile 50 trilyona aldığımız bir makineyi kullanacak eleman gerekiyor. Kar marjları da son dönemlerde çok düştü. Makine arızlarından tutun da yakıt giderlerine kadar birçok sorunla karşı karşıyayız. Şu anda 37 çalışanımız var. Makina parkurumuzda çeşitli tonajlarda 28 adet vinçimiz mevcut, buna bağlı olarak manlift, eklemli platform, personel yükseltici olarak adlandırdığımız 10 adet makinamız bulunmaktadır” dedi.

HAKSIZ REKABETİN ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİYOR

Son olarak İlhan şunları söyledi: “Son dönemde çıkan Karayolu Yönetmeliği kiralıklarda yaş sınırını kaldırdı. Bu da haksız rekabeti beraberinde getirdi. Kiralık usulü olduğu için bu yönetmelik ile paramız yabancıya gidiyor. 10 yaş altı kiralık getirebiliyorsunuz. Mesela Almanya’dan modeli geçmiş, orada ucuz çünkü, kiralama için makine getirebiliyorsunuz. Burada yaşın en az 5’e düşmesi gerekmektedir. Haksız rekabetin ortadan kalkmasını istiyoruz. Depremden önce yaş vardı ama deprem dolayısı ile müteahhitlere bu yaş sınırını kaldırdı. Yük Mühendisleri Dernek Başkanı Sayın Ahmet Altunkum bu konularda önemli çalışmalar yaptı konu ile ilgili olarak birçok sorunu çözdü. Ekonomik sıkıntıları aşarsak sektör olarak Türkiye’nin önünün açık olduğunu düşünüyoruz. Sektörel olarak da çok önemli çalışmalara ve projelere imza atacağız.”

 

 

Reklam

 

Devamını oku

Trend olan