Takip Edin

Hedef Sektör

TotalEnergies, karbon nötr şirket olma yolunda hedef büyütüyor

Yayınlanma tarihi

-

İstanbul, 4 Nisan 2022 – TotalEnergies, Sürdürülebilirlik ve İklim – 2022 İlerleme Raporu’nu yayınladı. Şirket, yönetim kurulu üyelerinin 25 Mayıs 2021 tarihli Yıllık Hissedarlar Toplantısı’ndaki taahhüdüne uygun olarak dönüşüm stratejisinde kaydedilen ilerlemeleri ve güncel iklim hedefini sundu. Rapora, sunuma ve etkinliğin internet yayınına totalenergies.com adresinden ulaşılabiliyor.

TotalEnergies 2021 yılında dönüşüm stratejisini uygulamaya koydu

TotalEnergies 2020 yılında enerji sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren bir şirket olma yolundaki dönüşüm stratejisini açıkladı ve enerji sektöründeki dönüşümde önemli bir aktör haline gelerek toplumla iş birliği halinde 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı hedeflediğini duyurdu. Şirketin bu hedefi, 2021 yılında ulaştığı kayda değer ilerlemeyle daha da somutlaştı.

• TotalEnergies, 2021 yılı sonunda yenilenebilir enerji üretimine yönelik 10 GW’ı aşan brüt kurulu kapasitesi ve 6 milyondan fazla elektrik tüketicisiyle yenilenebilir enerji ve elektrik alanındaki gelişimini hızlandırdı. Şirketin yenilenebilir enerji ve elektrik alanındaki yatırımları toplam yatırımların %25’ine ulaştı ve bir yıl önce ilk etapta planlanan %20’lik yatırım hedefinin üzerine çıktı.

• TotalEnergies, doğal gaz alanındaki dönüşüm sürecinde ise sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satışlarını %10 artırarak 42 milyon tona ulaştı ve bu satışların %99’u da net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan ülkelere yapıldı.

Reklam

• TotalEnergies, 2021 yılında Kapsam 1, 2 ve 3 sera gazı emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda önemli adımlar attı: TotalEnergies, petrol ürünlerinin toplam satışları içindeki payını (2015’teki %65 oranından) %44’e düşürerek, müşterilerinin kullandığı petrol ürünlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonunu (Kapsam 3) %19 oranında düşürdü.

• Tesislerindeki faaliyetlerden kaynaklanan emisyonları (Kapsam 1+2) 2015’e kıyasla %20 ile önemli bir oranda azaltan TotalEnergies, ayrıca Avrupa’da satılan ürünlerinin karbon ayak izini (2015’e kıyasla) %14 oranında azalttı.

Bugün tüm bu sonuçlar, şirketin müşterilerine 2015 yılına kıyasla karbon yoğunluğu yaşam döngüsü boyunca %10’dan fazla bir oranda azaltılmış enerji ürünleri sunmasına olanak tanıyor.

Toplumla iş birliği halinde karbon nötr hedefini büyüten TotalEnergies, 2050 hedeflerini açıkladı

2030 yılına kadar Kapsam 1+2 emisyonlarını 2015 yılına kıyasla net %40 azaltmayı hedefleyen TotalEnergies, Avrupa Birliği’nin “Fit for 55” paketi de dahil olmak üzere 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdünde bulunan ülkelerle uyumlu bir politika izliyor. TotalEnergies, Dönüşüm Yolu İnisiyatifi (Transition Pathway Initiative, TPI) tarafından “2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma ve TPI’nin 1.5°C hedefiyle uyumlu olarak iddialı emisyon azaltma hedefleri koyan üç enerji firmasından biri” olarak değerlendirildi.

Reklam

Daha da ileri giden ve iddialı hedeflerine bir yenisini ekleyen TotalEnergies, petrol ürünlerinin satışından kaynaklanan emisyonları (Kapsam 3 Petrol) 2030’a kadar 2015 yılına kıyasla %30’dan fazla azaltmak istiyor.

TotalEnergies ayrıca hedef büyüterek, metan gazı emisyonlarını 2020 yılına kıyasla 2025 yılına kadar %50 ve 2030 yılına kadar %80 oranında azaltmayı da hedeflediğini açıkladı.

Bu iddialı hedef, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve elektriğe %25, karbondan arındırılmış yakıtlara (biyoyakıtlar, biyogaz, H2, e-yakıtlar) %5 olmak üzere karbondan arındırılmış enerji kaynaklarının geliştirilmesine toplam %30 ve başta geçiş döneminde elektrik üretiminde kömürün yerini alacak olan LNG olmak üzere doğal gaz alanındaki geliştirmeler için %20 olmak üzere 2022-2025 döneminde yatırımların %50’sinin sürdürülebilir enerji arzının büyümesine ayrılarak net ve disiplinli bir yatırım politikası ile destekleniyor. Yatırımların diğer yarısı ise TotalEnergies’in dünya çapındaki petrol ve gaz çıkarma ve işleme tesislerinin mevcut kapasitelerinin korunmasına ve yeni döneme uyarlanmasına ayrılacak. Bu yatırımların %30’u bakıma, %20’si ise yeni, düşük maliyetli, düşük emisyonlu sahalara ve petrol sahalarındaki doğal gerilemeye karşı mücadeleye ve petrol üretiminin sürdürülmesi için yapılacak keşiflere tahsis edildi.

Son olarak TotalEnergies, toplumla iş birliği halinde 2050 yılına kadar net sıfır hedefine ulaşma vizyonunu ilk kez açıkladı: Bu vizyon doğrultusunda, toplam enerji üretiminin %50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından, %25’ini biyokütleden (biyoyakıtlar, biyogaz) veya karbondan arındırılmış yakıtlardan (hidrojen, e-yakıtlar), %25’ini ise hidrokarbon türevli yakıtlardan sağlayacak ve bu sayede Kapsam 3’e göre karbon depolama, geri dönüştürme ve dengeleme ile 100 MtCO2 eşdeğer emisyon düşümü sağlayan bir şirket haline gelecek.

2022 Genel Kurulu’nda oylamaya sunulacak istişari karar

Reklam

TotalEnergies’in Mayıs 2021’de hissedarlar tarafından onaylanan sürdürülebilir gelişim ve karbon nötr bir şirket olma yolunda enerji dönüşümüyle ilgili karar uyarınca, Yönetim Kurulu bugüne kadar bu alanda kaydedilen ilerlemeyi raporlamaya ve 25 Mayıs 2022 tarihli Hissedarlar Toplantısı’nda hedefini güncellemeye karar verdi. Bu amaçla, Sürdürülebilirlik ve İklim – 2022 İlerleme Raporu 25 Mayıs 2022’de yapılacak toplantıda hissedarların istişari oyuna sunulacak.

TotalEnergies Hakkında

TotalEnergies, global ölçekte petrol, biyoyakıtlar, doğal gaz, çevre dostu gazlar ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi ve pazarlaması yapan büyük bir enerji şirketidir. 105.000’i aşkın çalışan daha ulaşılabilir, daha temiz ve mümkün olduğunca çok insanın erişebildiği enerjiyi sağlamak için çalışmaktadır. 130’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren TotalEnergies, insanların refahına katkıda bulunmak amacıyla sürdürülebilir kalkınmanın tüm boyutlarını projelerinin ve faaliyetlerinin merkezine koymaktadır.

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

Yayınlanma tarihi

-

ÖZEL ÇÖZÜMLER ÜRETEN MÜHENDİSLİK FİRMASI

1992 yılında küçük bir işletme olarak iş hayatına firmamız, bugün forklift distribütörlükleri yanı sıra farklı konularda SMZ marka ile birçok makinenin imalatını gerçekleştiren ve firmaların ihtiyaçlarına özel çözümler üreten bir mühendislik firmasıdır.

İstanbul İkitelli O.S.B. ‘de 3.000m2 kapalı alan, Çorlu-1 O.S.B.’ de  bulunan 16.000m2 kapalı alan, Bursa’daki fabrikamızda 2.500 m2  kapalı alan, olmak üzere toplamda 21.500 m2 kapalı alanda 120 personel 20 mühendis ile üretim yapmaktayız. HELI forkliftlerin 2000 yılından beri Türkiye genel distribütörlüğünü yapmakta olan firmamız aynı zamanda elektrikli 1 tondan 10 tona kadar forklift, 1 tondan 5 tona kadar istif makinesi,1 tondan 15 tona kadar transpalet, 1 tondan 50 tona kadar çekici, 1 tondan 50 tona kadar hidrolik makaslı ve dikey yük platformları ithalatları ve imalatları gerçekleştirmektedir. Tamamı ihraç olan otomatik otopark sistemleri üretimi yapmaktadır. Tekstil makineleri üretimi, karavan üretimi, ve diğer sektörlere ait özel projeler ve aynı zamanda Bursa’da devam eden elektrikli kargo aracı (pikap) ve binek araç projeleri de sürdürmekte olduğumuz faaliyetlerdendir.”

Devamını oku

Hedef Sektör

ULUSLARARASI KALİTEDE ÜRETİM

Yayınlanma tarihi

-

 

1969 yılında üretim faaliyetlerine başlayan firmamız, sıcak dövme yük kaldırma ekipmanları sektöründe ülkemizin en büyük üreticisi ve ihracatçısıdır.

 

Sektörün talebi doğrultusunda ihtiyaç duyulan yeni ürünleri AR-GE çalışmaları sonucunda üreterek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gelişen teknoloji ve Pazar stratejilerini sürekli takip eden firmamız, üretim kalitesini de sürekli yenileyerek Avrupa standartlarında üretim ve kalite kontrol sistemine sahiptir. Sürekli büyümeyi ve uluslararası kalite standartlarında üretim gerçekleştirmeyi prensip kabul eden firmamız, sektörüne alternatif ürünler ve çözümler sunma misyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Devamını oku

Hedef Sektör

KISA SÜREDE TANINMAYA BAŞLANDI

Yayınlanma tarihi

-

 

2012 yılında ürün portföyüne personel yükselticileri ekleyerek faaliyetlerine devam etti. Faaliyetlerine istif makineleri ve transpalet ithalatı ile başlayan Asimato  ilk yıllarında ithal ettiği ürünlerin Türkiye’de satışı ile meşgul oldu. Türkiye’deki farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine hizmet ederek kısa sürede kendi sektöründe tanınmaya başladı.

2013 yılında Asimato forkliftleri’nin satışına başlandı. Kısa sürede yıllık 500 adet satış kapasitesine ulaşıldı. Bugün yıllık 800 adet satış kapasitesi ile sektöründe öncü bir marka haline geldi. 2016 yılında iş makineleri satışına başlandı.  Tekerlekli yükleyiciler ve mini ekskavatör modellerinin satışı ile müşteri portföyünü genişletti. Böylece marka bilinirliliği daha da arttı. 2018 yılından itibaren üretime yoğunlaşan Asimato ürün portföyündeki birçok ürünün üretim alt yapısını tamamladı. 12 yıllık sektör deneyimi ile kuruluşumuzdan bugüne farklı sektörlerdeki müşterilerine önemli katkılar sunan Asimato, ihracat ile büyüme hedefine odaklanmış yatırımlarını bu doğrultuda organize etmektedir.

EN UYGUN HIZLI ÇÖZÜM

Varoluş amacımız, markamıza bağımlı müşterilerimiz ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktır. Şirket hedefimiz, üretim, üretim, üretimdir. Misyonumuz, faaliyette bulunduğumuz sektörde müşterilerimizin beklentilerine en uygun ve hızlı çözümleri üretmektir. Vizyonumuz, Asimato markasını gelecekte tüm Dünya’da tanınan bir marka haline getirmektir. Geleceği düşünün. Her şey çok güzel olacak.

Reklam
Devamını oku

Trend olan