Takip Edin

Haber

ELÇİN RASİM: CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA DAHA FAZLA KADIN GİRİŞİMCİNİN SEKTÖRLERDE YER ALMASI GEREKİYOR

Yayınlanma tarihi

-

Araç üzeri hidrolik vinç sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Rasim Makine A.Ş., 1.5 yıl önce taşındığı yeni fabrikasında sektörde ezber bozmaya devam ediyor. İhracat odaklı çalışmaları ve yatırımları ile markalarını duyurmaya odaklandıklarını ifade eden Rasim Makina Yönetim Kurulu Başkanı Elçin Rasim, “Babamız Mehmet Rasim’in önderliğinde iki kız kardeş Elçin Rasim ve Halide Rasim olarak Türkiye ekonomisine katma değer yaratma gayretimiz temel amacımız olmuştur. Kadın emeği, zekâsı ve bilgisi sektörler açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha fazla kadın girişimcinin tüm sektörlerde yer almasını diliyorum” dedi.

Ankara’da 1993 yılında OSTİM’de Mehmet Rasim 100 metrekare alanda kurulan Rasim Makina, yüksek müşteri memnuniyeti ilkesi ile Avrupa menşeili ürünleri müşterilerinin hizmetine sunmaya başlıyor. 2006 yılından itibaren, dünyanın en büyük imalatçılarından FASSI ile yollarını birleştirerek Türkiye genel distribütörü olarak faaliyetlerine devam ediyor.

SEKTÖR LİDERİ RASİM MAKİNA ÇOK SAYIDA PROJEDE YER ALIYOR

2015 yılında, özel amaçlı vinç üretimine başlayan Rasim Makina, SCORP markası ile özellikle atık yönetimi başta olmak üzere farklı endüstriler için özel tasarım vinçler imal ediyor ve hurda toplama, ormancılık, inşaat ve geri dönüşüm gibi endüstriler için çeşitli vinç ataşmanlarının da üretimini sürdürüyor. Sektöründe lider Rasim Makina, bu süreçte yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda projede yer alıyor. Güçlü dış ticaret bağlantıları ile ihracatını çok sayıda ülkeye ve yurt dışı belediyeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Uzun yıllara dayanan üst yapı tecrübesiyle, çöp kamyonu, su tankeri, yakıt tankeri, vakum ve kanal açma makinesi gibi çok sayıda özel amaçlı kamyon ihracatıda gerçekleştiriyor.

SEKTÖRDE SAĞLAM ADIMLARLA İLERLEDİK

Reklam

Rasim Makina Yönetim Kurulu Başkanı Elçin Rasim Başarı hikayesini şöyle değerlendirdi, “Uzun yıllardır iş makineleri sektöründeyiz.  Babamızın önderliğinde sektör bilgi ve birikimimiz ile ilerledik. Mehmet Bey, ilk günden itibaren şirket yönetimine bizi dahil etti ve yetkiyi verdi. 2008 yılında, ANKOMAK İstanbul Fuarı ile kendimizi duyurduk. Fuarda 2 kadın ve kız kardeş olarak firmanın görünen ve temsil yüzü olduk, sektör bizi tanımaya başladı. Daha sonra aramıza Osman Rasim Bey de katıldı. Şirketimizin imalat ve satış sonrası hizmetleri tamamen Osman Bey’in yönetiminde. Üç kardeş olarak bizler, hem çalışanız hem de şirket ortaklarıyız. Sorumlu olduğumuz departmanlarımız var. 17-18 yıllık süreç içerisinde sektörde de çok değişim oldu. Sektöre yeni giren ve ayrılan markalar oldu. Biz, sağlam adımlarla ilerleyen bir marka olarak buralara geldik.

ANKARA’DA FABRİKAMIZI TAMAMLADIK VE KENDİ MARKAMIZLA İHRACATÇI KİMLİĞİMİZİ ÖNE ÇIKARIYORUZ

2020’ sonunda başlayan fabrika inşaatımız yaklaşık 20 ay gibi sürede tamamlandı. 2022 haziran ayında fabrikaya taşındık. 1.5 yıldır fabrikada hizmet veriyoruz. FASSI’nin grup şirketleri ve kendi markamız olan Scorp’u Rasim Makine çatısı altında toplamış durumdayız. Ana çatımız Rasim Makina’dır. FASSI ile distribütör olarak başlamıştık. 2015 yılından bu yana çöp toplama vinçlerinin imalatını yapmaya başladık. 2 yıl evvel kendi ürünümüzü Scorp Crane adıyla tescilledik ve 2 yıl önce ’de Dünya lansmanını yaptık. Hedefimiz kendi markamızla ihracat odaklı olabilmek. Doğu Avrupa (Romanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan), Kazakistan, Gürcistan, Rusya, İspanya, Portekiz, Güney Amerika hem çalıştığımız hem de görüşmelere başladığımız hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. İlk makinelerimizi gönderdik. Türkiye’de başarısı tescillenmiş bir markayız. Sektörün gidişatı, katıldığımız fuarlar da başarılı olacağımızı gösteriyor. Mayıs başı itibarıyla uluslararası bir fuara katılacağız. Gelecek dönemde üretimlerimize yeni modelleri ekleyebiliriz.

7 /24 ULAŞILABİLİR KONUMDAYIZ!

Şu an fabrikamız Kahramankazan ilçesine bağlı Saray Mahallesi’nde yol üzerinde bulunuyor. Toplam alanımız 14 bin metrekare. Bunun 8.800 metrekaresi üzerine binamızı inşa ettik. Diğer alanımız şimdilik açık park olarak kullanıyoruz. Kapalı alanımızı 9 bin metrekare ve 2 kat olarak kurguladık. Şu an kullanımında bulunan kısmın 4.500 metrekare kapalı alanı imalata ayrılmış durumdadır. Yaklaşık 42 personelimiz var. 12 beyaz yaka, 30’a yakın mavi yakamız mevcuttur. İnsan gücüne dayalı bir iş modelimiz olmadığı için personel sayısının çok artmasından yana değiliz. İmalatla ilgili kendi markamızı büyütmek üzerine iş modelimizi geliştiriyoruz. Dinamik bir şirket olmamızdan dolayı, ihtiyaç durumunda müşterilerimiz 7/24 bize ulaşabiliyor. Müşteri memnuniyeti temel prensibimizdir ve en önemli ilkemizdir. Bizim başarımızın en büyük temeli müşterilerimizin birbirine tavsiyesi ile geldiğine inanıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti sayesinde tavsiye ediliyoruz. Satış sonrası hizmet, güven, sözünde durmak, vadedilen tarihte ürünün teslimatını yapabilmek gibi değerlere karşı hassasiyetimizi koruyoruz. Her ne kadar profesyonelleşsek de amatör ruhumuzu hiç kaybetmiyoruz.

Reklam

AİLE ANAYASASI

Biz, 3 kardeş ikinci kuşak olarak, şirketimizde eşit hissedarlarız. 17-18 yıllık birlikte çalışmaktan dolayı kardeşler olarak birbirimize çok alıştık. Ama ileriki yıllarda 3. kuşak işin içine girince nasıl olacağının bugünden belirlenmesi adına danışman bir firmadan destek alarak geçen yıl aile anayasamızı yazdık. Görev, yetki, sorumluluklar, dahil olmalar ve ayrılmalar konularında tüm süreçleri yazılı hale getirdik. Büyük şirketlerin aile anayasası süreçleri ile tecrübelerini inceledik. 3. kuşakların nasıl ve ne şekilde şirkete dahil olacakları madde madde yazıldı. Her şeyin yazılı olması olası anlaşmazlık ve farklı yorumlamaların önüne geçeceği için, yapımızı daha da güçlendirecektir.  Aile anayasasını herkese tavsiye diyorum.”

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Borusan’ın insana değer veren ve geleceğe odaklanan kurum kültürüne üç büyük ödül

Yayınlanma tarihi

-

Borusan Holding, insana ve yeteneğe değer veren yaklaşımıyla aldığı ödüllerle başarısını bir kez daha kanıtladı. Genç yeteneklere yönelik insan kaynakları ve iletişim alanlarındaki başarılı çalışmalarıyla Borusan, haziran ayında düzenlenen En Gözde Şirketler 2024, Top100 Talent Program, Brandverse Awards ödül programlarında büyük ödüllerin sahibi oldu.

Bu yıl 80. yaşını kutlayan ve kendine 200 yıl ve ötesinde bir Grup olma vizyonu çizen Borusan Grubu, insan kaynağı ve iletişim alanlarındaki öncü uygulamalarıyla elde ettiği başarılara yenilerini eklemeye devam ediyor. Borusan, En Gözde Şirketler 2024, Top100 Talent Program, Brandverse Awards gibi prestijli ödül programlarında kazandığı ödüllerle, bu alandaki istikrarlı başarısını bir kez daha kanıtlıyor. Şirket aynı zamanda yetkinlik geliştirmeye, genç yeteneklerle iletişimini güçlendirmeye ve insana değer veren bir çalışma ortamı oluşturmaya dair bağlılığını vurgularken, bu değerleri doğrultusunda gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünya yaratmada insan odaklı yatırımlarını sürdüreceğinin de mesajını veriyor.

Top100 Talent Program’da yine birinci

Borusan, Toptalent.co tarafından düzenlenen Top100 Talent Program kapsamında “Topluluk” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Borusan ödülü, gençlere ilk adımını cesurca atabilmesi, inisiyatif alarak, projeler geliştirerek öğrenebilmeleri ve fark yaratmaları için sunduğu Alpha Genç Yetenek Programı ile aldı. Bu ödül, Borusan’ın 7 yıldır aralıksız katıldığı ve her yıl birincilik elde ettiği programdaki istikrarlı başarısını da tescillendiriyor.

Genç Yetenek iletişimine bronz ödül

Reklam

Borusan Brandverse Awards’da bu yıl ilk defa katıldığı “İşveren Markası İletişimi: Genç Yetenek İletişimi” kategorisinde Bronz ödülün sahibi oldu. Gençler tarafından tercih edilen marka olmak amacıyla genç yeteneği etkilemek üzere hayata geçirilen yaratıcı ve etkili iletişim çalışmalarına verilen bu ödülü Borusan, Alpha Genç Yetenek Programı kapsamındaki iletişim çalışmaları ile kazandı. Yeni genç yeteneklerin Borusan’a katılması için sosyal medya hesaplarında yürütülen yoğun iletişim ile tam 13 bin 600 başvuru elde edildi. Bu yüksek oran oluşturulan iletişim stratejisinin ne kadar etkili olduğunu da açıkça gösteriyor.

En Gözde Şirketler 2024’te ikinci

Realta Danışmanlık’ın 2023 araştırması kapsamında Holding’ler kategorisindeki en gözde şirket sıralamasında ise ikinci olan Borusan’ın bu başarısı genç yetenekler için cazip bir işveren olduğunun başka bir göstergesi. 300 şirketin yer aldığı araştırmaya bu yıl 91 bin 342 öğrenci ile 39 bin 533 genç profesyonel katıldı. Ödüller, şirket hakkında bilgi sahibi olunması, uzun yıllar çalışma trendi, kişi/örgüt uyumu, kültür/kişilik uyumu gibi puanlamayı etkileyen kritik faktörlerin değerlendirilmesi sonucu veriliyor.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, Borusan’ın kazandığı bu üç önemli ödülle ilgili şunları söyledi: “80 yıllık köklü kurum kültürümüz, geçmişten, bugünden aldığımız ilhamla 200 yıl ve ötesinde bir Grup olma vizyonumuzla hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Kazandığımız bu ödüller Borusan’ın insana ve yeteneğe verdiği önemin en güzel yansımaları. Bu ödüller aynı zamanda yürüttüğümüz etkili iletişim çalışmalarımızın da ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Gençlerin gözünde en değerli şirketlerden biri olmak, bize büyük gurur veriyor. Alpha programımızla genç yetenekleri Grubumuza kazandırmak ve onlarla birlikte yolculuk etmek ön plana çıkıyor. 2018 yılından günümüze 100’ü aşkın Alpha genç yeteneği kurumumuza kazandırdık. Çok değer verdiğimiz kültür dönüşümü programımız BorusanX ile kendimizi geleceğin dünyasına uyumlandırırken, genç yeteneklerin kazanımına verdiğimiz önemi ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Başarılı insan kaynağı uygulamalarımız sayesinde, şirketimize en uygun yetenekleri çekmeyi ve onları geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

Reklam
Devamını oku

Haber

SALİH YALÇIN: IMOW FORKLİFLERİ AVRUPA YAKASI BÖLGE BAYİSİ OLDUK, MÜŞTERİLERİMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yayınlanma tarihi

-

IMOW marka Forklift markası Avrupa Yakası Bölge Bayisi olarak hizmet veren FTMH Firma Sahibi Salih Yalçın konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu: “IMOW, lityum akülü markalarda son derece önemli bir marka. Biz de IMOW Avrupa Yakası Bölge Bayisi’ni aldık ve hizmete başladık. Türkiye pazarına ilk giren lityum akülü forklift markası IMOW’dur. Lityum akü, bu konuda bir devrimdir. Özellikle 5 saat üzeri çalışanlar için IMOW, çok önemli avantajlar sağlamaktadır sağlık açısından. Yakıt maliyetini çok ciddi düşürmektedir. 5 senede makinenin maliyetini çıkarabiliyor. Uzman Forklift, Avrupa yakasında bir boşluk olduğunu ve bunu benimle değerlendirmek istediklerini söylediler. Ben de kabul ettim. IMOW, Avrupa yakasında tek yetkili bayi olarak hizmet veriyorum. Bu yaşımda onların arasında olmak beni çok mutlu etti. İstanbul Avrupa Yakası’nda Salih Yalçın olarak IMOW’un 1.8 ton 3 teker, 2 ton 4 teker olarak başlıyor. Hemen teslim yapabiliyoruz.

IMOW, YAKITTAKİ TASARRUFTAN 5 YILDA KENDİ PARASINI ÇIKARIYOR

Uzman Forklift, tamamen teknik kökenli bir firma. Burada satış sonrası hizmet veriyorlar. IMOW’un Avrupa Yakası’nda kendi servisleri var. Makine açık olması halinde parametre ayarlarına girilerek birçok servis hizmeti uydu sistemi ile verilebiliyor. Servise gitmeden birçok sorun çözülebiliyor. Çevre dostudur. Sessiz bir çalışma ortamı sunar. Bu makineler 5 saat günlük kullanıyorsa verdikleri parayı 5 yılda yakıttan geri alabilirler. Ekonomiktir. Alan kişiye kazandırır. IMOW markalı makinanızın çalışması halinde çalan kişi bunu çalıştıramaz. Avrupa Yakası bayisi olarak IMOW ile çok önemli işlere imza atacağız.”

 

Reklam
Devamını oku

Haber

Kızıldeniz’de güzergâh değişti, dünya ticaretinin dengesi bozuldu

Yayınlanma tarihi

-

Kızıldeniz’den geçen ticari gemilere yapılan saldırılar nedeni ile Süveyş Kanalı üzerinden taşımacılık yapan armatörler güzergâhı değiştirmek zorunda kaldı. Gemiler artık Ümit Burnu’nu dolaşarak Avrupa’ya ve oradan da Türkiye’ye gelebiliyor. Çin ile Türkiye arasındaki mesafe yeni güzergâh ile birlikte 3 aya kadar uzarken, navlun ve nakliye maliyetleri de 2 katına çıktı. Hattın kapanması dünya ticaretinin dengesini bozdu. Vega Makine A.Ş. Genel Müdürü S.Selim Zengin, “Mallar elimize ulaşamıyor. Kriz çok büyük” dedi.

 

İran destekli Husilerin Kızıldeniz’den geçen ticari gemilere saldırıları nedeniyle Süveyş Kanalı üzerinden taşımacılık yapan armatörlerin tamamı güzergâhı değiştirdi. Artık gemiler Güney Afrika’dan Ümit Burnu’nu dolaşarak Avrupa’ya ve oradan Türkiye’ye gelebiliyor. Yeni rota Çin ile Türkiye arasındaki mesafeyi 3 aya kadar uzatırken, güzergâh değişikliği navlun ve nakliye maliyetlerinin 2 katına çıkmasına sebep oldu. 2023 yılında 25 trilyon dolara ulaşan dünya ticaretinin yüzde 12’sinin, deniz taşımacılığının ise yüzde 30’unun Kızıldeniz’den yapıldığına dikkat çeken Vega Makine A.Ş. Genel Müdürü S.Selim Zengin, “Hattın kapanması dünya ticaretinin dengesini bozdu. ABD ve Çin her ne kadar bölgeye müdahale etmek için askeri güç gönderse de, henüz bir sonuç alınabilmiş değil. Mallarımız elimize ulaşamıyor. Kriz çok büyük” dedi.

 

“Kızıldeniz krizini öngöremedik”

Reklam

Pandemi döneminde sonrası için iç piyasada bir talep patlaması olacağını öngördüklerini ve stokları da ona göre planladıklarını açıklayan S. Selim Zengin, “Ancak Kızıldeniz’de yaşanan süreci öngörme şansımız yoktu. Bu çok konjonktürel ve hızlı gelişen bir durumdu.” dedi. Kızıldeniz’in Avrupa, Asya ve Orta Doğu’yu birbirine bağlayan bir köprü konumunda olduğunu kaydeden S. Selim Zengin, yeni dönemde tren ve uçak taşımacılığının tartışıldığını vurguladı. S. Selim Zengin, sorunun çözümü için Avrupa’ya ulaşan tren yolları ön plana çıkmaya başladı. Ancak onda da teslimat süresi kısalmıyor. Ayrıca maliyet anlamında da oldukça yüksek bir durum ortaya çıkıyor. Acil olan ürünler uçakla getirilmeye çalışılıyor. Fakat uçak navlun fiyatları da çok yüksek. Ayrıca her ürünü uçağa almıyorlar. Mesela kaynak ürünleri içerisinde pil ya da içerisinde sıvı olan bazı ürünler var. Güvenlik nedeniyle uçaklar bu tür ürünleri taşımak istemiyor” dedi.

 

Sadece kaynak ürünleri ticaretinin dünyada 25 milyar dolara ulaştığını, 2030 yılında bu rakamın 35 milyar dolara çıkacağını açıklayan S. Selem Zengin, geçen yıl 4 – 11 Ocak haftası Kızıldeniz’den 200 gemi geçerken, 2024 yılının aynı dönem ve haftasında bu rakamın yüzde 66 düşüş ile 122’ye gerilediğini anımsatarak, bu durumun devam ettiğini belirtti.

 

 

Reklam

 

Devamını oku

Trend olan