Ağır Yük Taşıma Araçları
MAN’ın Yeni Elektrikli Kamyonu MAN eTruck Satışına Başlanıyor

MAN Truck & Bus’ın tarihindeki ilk ağır hizmet tipi elektrikli kamyonu olan yeni MAN eTruck satışa çıktı. Uzun mesafe taşımacılığı için MAN eTGX, dağıtım için de MAN eTGS modelleriyle pazara sunulan eTruck; 800 km olan ve daha sonra 1.000 km’ye kadar çıkacak günlük menzili, değişken CCS (kombine şarj portu) konumlandırılması ile MCS ve CCS standartlarında yüksek şarj gücü sağlamaktadır. MAN tarafından ticari araçlar için özel olarak geliştirilen Alman akü teknolojisi, optimum montaj esnekliği ve modüler konumlandırılabilir batarya paketi gibi pek çok yeniliği bünyesinde barındırıyor. Yeni eTruck ile birlikte MAN eMobilite Danışmanlığı da filo hizmetlerinden şarj altyapısı geliştirmeye kadar birçok konuda firma ve kullanıcılara destek sağlıyor.
MAN Truck & Bus, tarihindeki ilk ağır hizmet tipi elektrikli kamyonun satışına başlayarak, yük taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasında bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Yeni satışa sunulan MAN eTruck için şimdiden 600 sipariş talebi alındı. Satış kapsamında ilk 200 adetin 2024 gibi erken bir tarihte seçilmiş müşterilere sunulması planlanıyor. Ayrıca siparişler arttıkça da MAN’ın Münih fabrikasında 2025’ten itibaren daha büyük sayılarda üretime başlanması amaçlanıyor.
MAN, eMobility Center ile yaklaşık iki yıl önce Münih fabrikasında yeni MAN eTGX ve MAN eTGS elektrikli kamyonlarını geliştirme hedefiyle çalışmaya başladı. Bu süreçteki çalışmalarda 50 prototip üretildi. Bunun yanında üretim ve satıştan yaklaşık 4.000 çalışan da e-mobiliteye geçiş konusunda eğitildi. Ayrıca Nürnberg tesisinde de batarya üretimi için yaklaşık 100 milyon Euro yatırım yapıldı.
MAN Truck & Bus Satış ve Müşteri Çözümleri Yönetim Kurulu Üyesi Friedrich Baumann, “Paris İklim Anlaşması’nın 1,5 derece hedefine ulaşmak için ticari araç endüstrisi olarak üzerimize düşeni yapmalı ve CO2 emisyonlarını sürdürülebilir bir şekilde azaltmalıyız. Elektrikli kamyonlar, bunu başarmanın anahtarıdır. Bir ticari araç üreticisi olarak, son yıllarda bu çığır açan dönüşüm için kendimizi yeniden konumlandırdık ve yeni teknolojiye yapılacak yüksek yatırımların üstesinden gelebilmek için kendimizi sağlam ve geleceğe hazır hale getirdik. Yeni e-Kamyonlarımızın satışıyla birlikte, iklim-nötr taşımacılıkta yeni bir çağ başlatıyoruz. 2030 yılına kadar Avrupa’da kayıtlı her iki MAN kamyonundan birinin elektrikli olmasını hedefliyoruz. Ancak bu hedefe ulaşabilmemiz için ülke çapında şarj altyapısının geliştirilmesi mutlak ön koşulu oluşturuyor. Bu nedenle, 2030 yılına kadar son derece hızlı bir şekilde Almanya’da en az 4.000 megawatt şarj noktasına, Avrupa’da da 50.000 yüksek kapasiteli megawatt şarj noktasına ulaşmaya ihtiyacımız var” dedi.
e-Danışmanlık Sürecinden e-Hizmet Sürecine
MAN teknoloji gelişim ekibine göre, Almanya çapında elektromobiliteye geçiş, ancak yeni eTruck’ın işletiminin bir dizel kamyondan daha pratik olması ve çok çeşitli gövde çözümleriyle birleştirilebilmesi halinde başarılı olabilir. Ayrıca satış öncesi bilgilendirme aşaması da başarılı kullanım için gerekli bir diğer temel unsuru oluşturuyor. Bu nedenle MAN geliştirme personeli, kamyonlardaki elektrikli tahriki, karayolu taşımacılığındaki tüm uygulama ve kullanım alanlarına uygun hale getirmek için yoğun bir şekilde görev yapıyor. MAN Transport Solutions ekibi de nakliye şirketlerini bu yeni döneme hazırlamak amacıyla sürekli çalışıyor. Çünkü e-Truck’a giden yolda başarı için kullanıcı tarafında da bir dönüşüme ihtiyaç var. Bu noktada MAN 360 Derece e-Mobilite Danışmanlığı devreye giriyor. e-Mobilite Danışmanlığı, uygun araçlara ilişkin tavsiyelerin yanı sıra, aynı zamanda maliyet optimizasyonu, rota analizi, filo optimizasyonu ve buna bağlı olarak şarj altyapısına ilişkin gerekli tavsiyeler de dahil olmak üzere işletme ve müşteriye özgü koşulların da değerlendirilmesini de kapsıyor. Bununla birlikte müşterilerin çalışma rotalarında araçların tamamen elektrikle nasıl kullanılabileceğini kontrol edebilecekleri yeni MAN eReadyCheck ve filo yöneticilerinin filodaki tüm kamyonların şarj durumuyla ilgili bilgileri sürekli takip edebilecekleri MAN eManager gibi dijital araçlarla da ek destek sağlanıyor.
MAN, ürün ve uygulamanın ötesinde şarj altyapısını genişletmek için de kararlı bir şekilde çalışıyor. Bu kapsamda TRATON GROUP, Daimler Truck ve Volvo Group ile birlikte Avrupa’daki otoyollarda ve lojistik merkezlerinde ya da yakınlarında en az 1.700 yüksek performanslı şarj noktasının kurulması için ortak girişim başlatmış durumda. Ayrıca portföyündeki müşteriler için kendi şarj altyapısını da oluşturmak isteyen MAN, bu amaçla ABB, Heliox ve SBRS gibi şarj altyapısı üreticileri ile iş birliği yapıyor.
Uygulama-modüler batarya ve şarj bağlantı aralığı
Yeni MAN eTGX ve MAN eTGS özellikle akü konfigürasyonlarındaki yüksek çeşitlilik özellikleri ile öne çıkıyor. İkisi kabinin altında, dördü de araç şasisinin yan tarafında monte edilmiş olmak üzere toplam altı akü paketi, günlük 800 kilometreye kadar menzil için 480 kWh’ye kadar kullanılabilir akü kapasitesi sunuyor. MAN tarafından özellikle ticari araçlarda kullanılmak üzere geliştirilen bu akülerin seri üretimine ise, 2025 yılından itibaren Nürnberg fabrikasında başlanması planlanıyor. NMC hücre kimyası , özel olarak geliştirilmiş ısı yönetimi ile akü paketleri, kompakt tasarımları sayesinde düşük şarj ve düşük hava sıcaklıklarında bile uzun hizmet ömrünün yanında, hızlı şarj ile de yüksek enerji yoğunluğu sağlıyor. Bu da, şehir merkezindeki süpermarket teslimatlarından, bölgesel inşaat malzemeleri tedarikine, üretim lojistiğinden uzun mesafeli taşımacılığa kadar her uygulama özelliği için menzil, taşıma kapasitesi ve şarj süresi açısından optimum araç konfigürasyonunun seçilebilmesine imkan veriyor. MAN eTGX ve MAN eTGS’nin modüler akü konsepti, altı yerine sadece üç, dört veya beş akü paketi ile donatılması seçeneği de sunarak, aracın ağırlığını 2,4 tona kadar azaltma ve daha fazla yük taşımaya da olanak tanıyor.
MAN, 375 kW’a kadar CCS standardına ek olarak, satışların başlangıcından itibaren sürüş sürelerindeki molalarda hızlı ara şarj için çok daha güçlü mega-watt şarj standardı-MCS’i sunuyor. Başlangıçta 750 kW şarj gücü sunan MCS, daha sonraki gelişme aşamasında bir mega-watt’tan daha fazla şarj gücü sağlayabiliyor. MAN akü yönetim sistemi, şarj ve sürüş sırasında tek tek hücrelerin şarj durumu, voltaj ve akım denetimi, optimum ısı ayarı ile akülerin her zaman optimum çalışma koşullarında olmasını sağlıyor.
Akülerin ve tahrik ünitesinin optimum konumlandırılması
Modüler akü mimarisi, MAN eTGX ve MAN eTGS’yi özellikle araç üstü komponentlerin konumlandırılması açısından ayrıcalıklı yapıyor. Akülerin esnek konumlandırılması sayesinde yüksek performanslı pompalar, ekipman istifleme alanları, vinç payandaları ve daha fazla alan gereksinimi olan benzer gövde bileşenleri için şasinin her iki yanında boş alanlar elde ediliyor. Geleneksel araçlardaki içten yanmalı motora benzer şekilde kabinin altına iki akünün standart olarak yerleştirilmesi de uygun ağırlık dağılımını sağlıyor. Merkezi tahrik ünitesinin konumu buna katkıda bulunurken; şasinin merkezinde yer alan bu ünite senkron elektrik motoru, invertör ve motor kontrolü için 2 veya 4 vitesli şanzımandan oluşuyor.
Konfigürasyonuna bağlı olarak, elektrik motoru 333 hp (245 kW), 449 hp (330 kW) veya 544 hp (400 kW) güç üretiyor. Buna karşılık gelen maksimum tork ise, 800, 1.150 veya 1.250 Newton metre oluyor. Fazla çalışma ve frenleme aşamalarında elektrik motoru, kullanım gereksinimlerine bağlı olarak sürücü tarafından jeneratör olarak da kullanılabiliyor ve aracın kinetik enerjisini tekrar elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Bu sayede de akülerin yeniden şarj edilmesi sağlanıyor.
Mümkün olan maksimum geri kazanım gücü, elektrik motorunun tahrik gücüne karşılık gelir ve bu nedenle günümüzün yüksek performanslı dizel motorların dayanıklı frenleriyle de karşılaştırılabilir. Bununla birlikte , şanzımanın otomatik vites değiştirmesi, artan motor devirleriyle mümkün olan en iyi geri kazanımı destekler.
Optimum Üst Yapı Dostu Tasarım
MAN eTGX ve MAN eTGS’nin elektrikli güç aktarma organlarının avantajlarının başında , arka aksın faydalı yük taşıma kapasitesine ek olarak, daha az salınım yapan kütle sayesinde yüksek sürüş konforu ile şasiye güvenli bir şekilde monte edilen tahrik ünitesinin darbelere, titreşimlere karşı iyi korunması gelmektedir. Ayrıca, soğutma üniteleri , hidrolik pompalar gibi üst yapı fonksiyonlarını çalıştırmak için bu avantajlı montaj şekline mekanik bir yardımcı tahrik sistemi de kolayca entegre edilebiliyor.
Modüler akü konsepti , tahrik ünitesinin yük-dostu ve gövde-dostu olarak konumlandırılması, 3.75 metreden itibaren çok kısa dingil mesafelerine izin veriyor. Bu da yarı römork çekicinin toplam izin verilen yasal uzunluk şartları dahilinde tüm yaygın yarı römork varyantları ile kullanımını mümkün kılıyor. Akülerin kompakt tasarımı, aynı zamanda yeni eTruck’ı üç metre iç yüksekliğe sahip yüklerin taşınması için çok düşük şasi yüksekliğine sahip olmasına imkan sağlıyor. Bunun uygulama alanı öncelikle üretim lojistiğidir. Örneğin otomotiv endüstrisinde, özellikle de lojistik merkezleri arasındaki standart taşımalarından dolayı dizelden hızlı bir geçiş için öncelikli alan olarak belirlenmiştir.
Elektrikle daha da iyi: yüksek konfor seviyesiyle rahat sürüş
MAN eTGX ve MAN eTGS, sahip olduğu özelikleri ile sürücülerinin yeni teknolojiyle tanışmalarından çekinmelerine yer bırakmıyor. Sürücü kabini içinde onları, sürekli fren fonksiyonunu da içeren optimum fren enerjisi kazanım ayarı gibi tipik e-araç kullanım özellikleri ile birlikte sürücü merkezli kokpit düzeni ve tanıdık işletim mantığı karşılıyor. Sürücü, bu özelliği direksiyon simidinin sağındaki bilindik direksiyon kolonu kolu üzerinden de Tek Pedallı Sürüş modu üzerinden de aktive edebilir. Burada, sürücü gaz pedalındaki basma miktarını ne kadar azaltırsa, sistem servis frenlerini kullanmaya ihtiyaç duymadan araç hızını daha hassas bir şekilde ayarlayarak araçtan gelen kinetik enerji ile bataryaların şarj edilmesini sağlıyor. Tümüyle yeni geliştirilen , tamamen dijital gösterge paneli ise, akülerin şarj durumu, enerji tüketimi ve enerji geri kazanımı hakkındaki bilgileri veriyor.
Elektrikli bir araçta, bataryalardan gelen enerji sadece sürüş için değil, sürücü kabininin ısıtılması veya soğutulması gibi konfor işlevleri için de kullanılıyor. Bunu mümkün olduğunca verimli hale getirmek için aracın genel termal yönetim sistemi, kabin ısıtma sisteminin soğutma devrelerini, tahrik ünitesini ve yüksek voltajlı akülerin ısı yönetimini akıllı bir şekilde birleştiriyor. Bu çalışma sırasında oluşan fazla sıcaklığı da kabin ısıtması için verimli bir şekilde kullanıyor. Bu sayede yalnızca gerektiğinde akülerden ek enerji tüketiliyor. Bu özellik kış koşullarında bile tüm kabin boyutlarında iyi ısı kontrolünü garanti ediyor.
Haber
2. ELDE GÜVENİN ADRESİ OLAN “OTOKOÇ 2. EL”İN SİVAS BAYİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Giderek büyüyen ikinci el otomotiv pazarındaki ihtiyaçlara cevap vermek için satış kanallarını çeşitlendiren Otokoç 2. El, tedarik kanallarını geliştirerek bayilik ağı oluşturmaya devam ediyor. Otokoç 2. El’in Sivas Bayi açılışı gerçekleştirildi.
İkinci el araç satışında Türkiye’nin lideri konumunda bulunan Otokoç 2. El, giderek büyüyen ikinci el pazarındaki ihtiyaçlara cevap verme ve tedarik kanallarını geliştirme stratejisi doğrultusunda satış kanallarını çeşitlendirerek bayilik ağı oluşturmaya geçtiğimiz yıl başlamıştı. Otokoç 2. El’in Sivas bayi açılışı, 25 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. Bayi açılışı vesilesiyle düzenlenen tören, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Otokoç Otomotiv Lideri İnan Ekici, 2.El ve Filo Operasyonları Lideri Birkan Çalışkan, Pazarlama ve Dijital Platformlar Lideri Esra Arslanbaş Kaynak, Bayi Sahibi Şefik ve Onur Sümbüloğlu, Sivas yerel yöneticilerinin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.
İkinci el otomotiv sektörünün, uzun süredir tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyümeye devam ettiğini; öncülük ve güven vizyonu doğrultusunda attığı adımlarla 95 yıldır sektörde standartları belirleyen Otokoç Otomotiv çatısı altında çözüm sağlayan Otokoç 2. El’in de sektöründe ilk akla gelen marka olarak konumlandığını belirten Otokoç Otomotiv Lideri İnan Ekici, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:
“Sektöre kurumsal bir yaklaşım getirerek online araç alımı ve satışı, takas, adınıza satış, profesyonel ve ücretsiz ekspertiz hizmetleri, finans, teslimat, sigorta gibi kapsayıcı hizmet seçenekleriyle 2. el araç konusunda güven noktası olarak faaliyet gösteren Otokoç 2. El markamızla, Türkiye çapında 35 temsil noktasında hizmet veriyoruz. Otokoç 2. El olarak araç satın alırken veya satarken tüm süreçlerin en kolay, hızlı ve şeffaf şekilde gerçekleşmesini sağlıyor, katma değerli hizmetlerimizle müşterilerimize her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. Bunun yanında Türkiye’de 2023 yılında şu ana kadar toplam 7.5 milyon adet satışın gerçekleştiği ikinci el araç pazarında yıl sonu itibarıyla tahmini ulaşacağımız yaklaşık 33.000 adet araç satışıyla liderlik konumumuzu da sürdürmeye devam edeceğiz.
Giderek büyüyen ikinci el sektöründeki ihtiyaçlara cevap verme ve tedarik kanallarını geliştirme stratejimiz doğrultusunda, satış kanallarını çeşitlendirmenin ve bayilik ağımızın gelişimi için önemli bir yere sahip olan 100 yıllık Cumhuriyetimize giden yolda önemli bir mihenk taşı olan kıymetli şehrimiz Sivas’ta atıyoruz. Bu çerçevede, Otokoç 2. El satış kanallarını 2023 sonuna kadar 9, 2028 yılı sonuna kadar ise kademeli olarak toplamda 40’a yakın bayiye ulaşarak her geçen gün daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile Sivas’ta bulunmaktan; ülkemize ve güzel şehrimize değerli katkılar sağlayan aynı zamanda Şubat ayından bu yana Budget bayimiz olan ve araç kiralama alanında da bizi temsil eden bayilerimizden Oto Sabır ile iş birliği içinde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bizi her şehirde ticaret ahlakıyla, kişiliği ile yaşatacak, değerlerimize sahip çıkacak bayi adaylarına her zaman kapımızın sonuna kadar açık olduğunu yürekten belirtiyorum.
Otokoç Otomotiv 2.El ve Filo Operasyonları Lideri Birkan Çalışkan, “Otokoç 2. El olarak sektöre iş modelleriyle de liderlik eden ve ilham veren bir şirket olarak bayilik ağını geçtiğimiz yıl oluşturmaya başladık. Göz bebeğimiz Otokoç 2. El’in emin ellerde gelişiyor olduğunu görmek beni bir hayli mutlu ediyor. İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz gibi kıymetli 3 coğrafi bölgenin kesişme noktasında konumlanmış olan, tarihte her zaman ayrı bir önem atfettiğimiz ve artık fahri hemşehrisi olduğumuz Sivas’ta Otokoç 2. El olarak var olmaktan memnunuz. Potansiyel gördüğümüz tüm Türkiye coğrafyasında yayılımımızın devam edeceğine gönülden inanıyorum” dedi.
Bayi Sahibi Şefik Sümbüloğlu, “Otokoç 2. El Sivas bayilik açılışımızı gerçekleştirmekten ötürü çok heyecanlı ve gururluyuz. Bugüne kadar ailem ile yaptığımız her işin en iyisini yapmaya çalıştık. Otokoç markasının şehrimize gelişi büyük bir fırsat. Otokoç Otomotiv, Türkiye’nin en büyük ve itibarlı markalarından. Otokoç’un güvencesi ve bizim itibarımız ile Otokoç 2. El’in Sivas’a çok önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyor, bu açılışın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
İkinci el pazarında yakaladığı yüksek satış hacmi ile bugüne kadar sayısız ikinci el aracı sahipleri ile buluşturan Otokoç 2. El, özenle seçilmiş bayileriyle birlikte satış hacmini ve müşterileri için değer yaratan hizmet kalitesini daha da ileri seviyeye taşımaya devam edecek.
TKU MAGAZİN
Ağır Yük Taşıma Araçları
BMC TUĞRA SOLUTRANS 2023’TE ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU

Türkiye’nin lider ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, 21-25 Kasım tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentinde 21. kez düzenlenen SOLUTRANS 2023 Ticari Araç ve Taşımacılık Fuarı’nda modern tasarımı, ileri teknolojisi ve üstün performansıyla öne çıkan BMC TUĞRA 1846 Çekici Serisi ELG ve ESG versiyon kamyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, 60. yılını kutlayacağı 2024’ü ticari araçlarda dönüşüm yılı olarak ilan ederek yeni yıla hızlı giriş yapmaya hazırlanıyor.
2021 yılında Türkiye’nin global çelik üreticisi Tosyalı Grubu’nun gücünü de arkasına alan BMC, Ar-Ge ve inovasyona yaptığı yatırımlarla ticari araçlarda gaza basmaya devam ediyor.
BMC, 21 – 25 Kasım tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentinde 21. kez düzenlenen, ticari araç dünyasının önde gelen oyuncularının yer aldığı SOLUTRANS 2023 Ticari Araç ve Taşımacılık Fuarı’na çıkarma yaptı.
BMC TUĞRA Fuara damga vurdu
BMC, ulaştırma ve ticaret araçlar sektörünün kalbinin attığı bu fuarda modern tasarımı, ileri teknolojisi ve üstün performansıyla öne çıkan BMC TUĞRA 1846 Çekici Serisi ELG ve ESG versiyon kamyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Çekici, yol ve inşaat serileriyle ilk kez Eylül 2018’de Almanya’nın Hannover kentinde IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda sergilenen BMC TUĞRA, ileri teknolojisi, dayanıklı yapısı ve üstün çekiş gücünün yanı sıra ergonomik kabin tasarımıyla SOLUTRANS 2023 Ticari Araç ve Taşımacılık Fuarı’na da damgasını vurdu.
Güç, dayanıklılık ve konforu bir arada sunan BMC TUĞRA, Hız Sabitleyici, Intarder, 4 Noktadan Bağımsız Havalı Kabin Süspansiyonu, Elektronik Frenleme Sistemi (EBS), Şerit Takip Asistanı (LDWS), Isıtmalı Sürücü Koltuğu, Isıtmalı ve Elektrik Kumandalı Yan Aynalar, Buzdolabı gibi donanımları sayesinde sürücülere keyifli sürüş imkanı sağlıyor.
BMC dönüşüm için düğmeye bastı
Otobüsten kamyona, mayına karşı korumalı zırhlı araçlardan taktik tekerlekli araçlara, paletli araçlardan insansız kara araçlarına kadar pek çok farklı konfigürasyondaki ticari ve savunma sanayi aracını geliştirerek üretebilen BMC, alameti farikası olan ticari araçlarda 2024’ü dönüşüm yılı ilan etti. Bu konudaki çalışmalarına 2023 yılında başlayan BMC, bir yandan kendi çatısı altında Ar-Ge ve inovasyona ciddi yatırımlar yaparken bir yandan da uluslararası star-uplarla iş birlikleri yaparak geliştirdiği yeni nesil ticari araçlarla yepyeni bir BMC’ye hayat vermeye başladı.
Kuruluşundan günümüze 300 bin adedi geçen araç üretimi ile 80’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar doları aşan katma değer sağlayan ilklerin markası BMC, bugün vizyoner yönetimi, 3.500’in üzerindeki yetkin insan kaynağı ve teknoloji, tasarım, inovasyon ve Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla, otomotiv sektöründe bir dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor.
Haber
İş makinesi altında can verdi!

Büyükçekmece’de kaldırım ve çevre düzenlemesi yapan iş makinası geri manevra yaptığı sırada S.G.’nin (72) ölümüne neden oldu. Kadının cenazesi morga kaldırılırken, iş makinası operatörü polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
OLAY, saat 14.30 sıralarında Ekinoba Mahallesi Piri Reis Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, iş makinası sokakta kaldırım ve çevre düzenlemesi yaptığı sırada geri manevra yaptı. S.G. (72) iş makinasının allında kaldı. Olayı gören vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrollerde, S.G.’nin yaşamım yitirdiğini belirledi. İş makinası operatörü polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kadının cenazesi yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.
-
1 Konu 1 Konuk3 sene önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Ağır Yük Taşıma Araçları3 sene önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber3 sene önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Özel Haber3 sene önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika3 sene önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber1 sene önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Son Dakika3 sene önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika2 sene önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi