Takip Edin

Haber

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ TEKNOLOJİYLE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Yayınlanma tarihi

-

2050’ye kadar sera gazı emisyonunun net sıfıra indirilmesi ve küresel kalkınmanın ekosistemle uyumlu bir şekilde ilerlemesi hedefiyle yayınlanan Avrupa Yeşil Mutabakatı, uluslararası ticaret anlayışında yepyeni bir çağın başladığının habercisi oldu. Sürdürülebilir ve temiz dünya odaklı regülasyonlar, sırayla tüm sektörlerin kapısını çalıyor.  Bu yeni döneme uyumlanma sürecinde, çevre dostu teknolojileri kullanmak artık bir alternatif değil zorunluluk haline geldi.

Avrupa Birliği, 2019 yılında yayınlamış olduğu Yeşil Mutabakat ile uluslararası ticaret kriterlerinin ilk sırasına, ekosistemi koruma şartını yerleştirdiğini tüm dünyaya ilan etti. Tabii bu durumun, sadece AB ülkelerini değil AB ile ticari ilişkide bulunan tüm ülkelerdeki işletmeleri oldukça yakından ilgilendirdiğini söylemekte fayda var. Özellikle de dış ticaret hacminin yüzde 70’ten fazlasını Avrupa pazarından elde eden Türkiye’yi.

 

Yeşil Mutabakat’ın zorunlu tuttuğu karbon vergisi ise, tüm sektörleri dolaylı olarak ilgilendirdiği gibi dünya karbon salımının yüzde 5,5’ine neden olduğu bilinen lojistik ve ulaştırma sektörünü ise doğrudan etkileyeceğe benziyor.

Kolay Kullanılabilir, Çevre Dostu Sistem ve Ürünler Geliştiriyoruz

Reklam

PATH Software House Kurucu Ortağı Murat Kader bu gelişmeleri, “AB Yeşil Mutabakatı, önümüzdeki süreçte dünya ticaret trendlerinin yönünü bizlere net bir şekilde gösteriyor. Küresel pazarlardaki payını korumak ve artırmak isteyen tüm yerli işletmecilerin, yatırımlarını dijital alt yapılarını güçlendirmekten ve regülasyonlara uyumlu iş modelleri üretmekten yana yaptıklarını zaten biliyoruz. Fakat lojistik ve ulaştırma sektöründe hala teknoloji kullanımına karşı mesafeli bir tutum görüyoruz. Özellikle istihdam edilen taşımacı personelin, geleneksel yöntemlerle operasyonları yönetmeye karşı eğilimi hala çok güçlü. Bizler de bu alışkanlıkları yenileri ile değiştirebilmek için PATH teknoloji laboratuvarlarında kargo ve lojistik sektörü için kolay kullanılabilir, çevre dostu sistem ve ürünler geliştiriyoruz” şeklinde değerlendirdi.

Teknolojiyle, Süreçlerin Maliyetlerini Azaltıyoruz

Tasarladıkları sistemlerin; depolama, taşıma, operasyon, sevkiyat, müşteri ilişkileri ve teklif yönetimi gibi uçtan uca tüm süreçleri kapsadığını ve oldukça kullanıcı dostu olduğunu belirten Kader, “İlerleyen zamanlarda sıkılaşacak denetlemeler ve yaptırımlardan dolayı mutabakat kriterlerine uymayan taşımacılık şirketlerinin ve diğer endüstrilerin gümrük kapılarından geri çevrildiğini duymamız yakındır. Bu nedenle lojistik firmalarının yazılım alt yapılarına yatırım yapmaları, ileriye dönük ciddi bir tasarruf kalemi olarak değerlendirilmelidir” sözleriyle lojistik sektörünü geleceğe taşıyacak en temel unsurun dijitalizasyon yatırımları olduğunun altını çizdi. PATH olarak 2 büyük kargo şirketi için alt yapı ve akıllı gönderim ağı sistemlerini geliştirdiklerini belirten Kader, asıl amaçlarının işletmeler tarafından kolay kullanabilir uygulamalar üreterek sektörde teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.

 

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Girişimcilik Ve Arge Alanında Deneyimlerini Paylaştı

Yayınlanma tarihi

-

 

Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün Girişimcilik ve Ar-Ge alanındaki 18 yıllık şirket deneyimlerini Fakültede öğrencileri ile paylaştı.

Bilginin üretiminde insana ve çevreye esas alarak bilimsel etik ve evrensel değerleri yerel çerçevede ele alan ve disiplinler arası çalışmaları ön plana çıkaran Selçuk Üniversitesi, görkemli geçmişi ve bilim dünyasındaki saygın ismini her daim dinç tutmaya çalışan bir kurum olmak hedefinde olmaya devam ediyor. Bilimsel, yenilikçi, sanatsal, kültürel ve sosyal sorumluluk projelerine açık bir kurumsal yapı olarak yapan Selçuk Üniversitesi 10.Programında Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün’ü ağırladı.

“Programı dinleyen arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim”

Eleştirel düşünme yeteneği kazanmış, üretken ve yenilikçi bireyler yetiştirmek ve bu amaçla eğitimde öncü olmaya devam eden olan Selçuk Üniversitesi 10. Programımızda,  Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunun düzenlemiş olduğu programında gençlerle bir araya geldi.  Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı “Programda emeği geçen Selçuklugikat topluluğundaki arkadaşlar teşekkür eder, programı dinleyen arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Reklam
Devamını oku

Haber

Seri İmalat Felsefesi ile Üretim Yapılıyor

Yayınlanma tarihi

-

 

Yüksek kalite standartlarında seri imalat felsefesi ile üretim yapan Konya Saraylı, üretime başladığı günden bu yana sürekli gelişim göstermiş, kalite ve teknoloji yatırımlarını sürdürmüştür.

Ulaştığı üretim kapasitesi ile mevcut fabrikası ihtiyaca cevap vermeyince, inşaatını ve makine yatırımlarını tamamladığı yeni fabrikasına Temmuz 2007’de taşınmıştır.  Müşteri geri bildirimleri ile beslenen ar-ge departmanımız bugün tüm dünyanın beğenisini kazanmış modelleri ile 46’un üzerinde ülkeyi Saraylı kalitesi ile tanıştırmıştır. Her zaman kalite, daima müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden Konya Saraylı var olduğu müddetçe yenilik ve gelişmelerini sürdürecektir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Yerli üretim manliftlerde inanılmaz indirimler var. Herkes İçin ergonomik ve kullanışlı bir ürün.  Müşterilerinin ürünlerini kullanırken huzur ve mutluluk duyduğu “İdeal firma” olmak,  Dünyanın her yerinde, aynı yüksek kalitede evrensel hizmet sunmak,  Endüstriyel kullanıcılara yönelik kurumsal çözümler üretmek,  Yerel ve küresel dağıtım ağında organik büyüme sağlamak.  Çevreci üretim politikaları  Etkin işletme ve gider yönetimini sağlamak.  Müşterilerine küresel normlarda kalite standartları sunmak müşterilerimize sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Daha fazla bilgi ve teklif için; 444 52 39 numaralarından ulaşabilirsiniz.

Reklam
Devamını oku

Haber

Kadınlar Artık Her Yerde

Yayınlanma tarihi

-

 

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor. Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

ADAYLARIN MASRAFLARI KARŞILANACAK

Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde oluyor. Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak. İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Nuh Beton bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Reklam

22 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR BAŞVURU YAPABİLİRLER

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor. TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Devamını oku

Trend olan