Takip Edin

Sektörel Gündem

IIFF 2023 İstanbul Mobilya Fuarı’nın hazırlıkları hızlı başladı

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği, Tüyap Fuarcılık ve Mos Fuarcılık iş birliği ile 24-29 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan IIFF 2023 …

Yayınlanma tarihi

-

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği, Tüyap Fuarcılık ve Mos Fuarcılık iş birliği ile 24-29 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan IIFF 2023’ün hedefi, 2022 fuarında temeli atılan 3 milyar dolarlık iş bağlantısının üzerine çıkmak. Fuar yine Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Yaklaşık 200 ülkeye Türk mobilyasının gücünü ulaştıran ve dünya mobilya sektörünün üretim üslerinden ilk 3 sırasında yer alan Türkiye mobilya sektörü, 2022’nin ilk 4 ayında ortalama %30 artış sergiledi.  2023’te sektör için hedeflenen 6 milyar dolar sınırını aşma vizyonuyla çalışan sektör, özellikle ihracat potansiyelini uluslararası fuarlarla geliştiriyor. 

Bu bağlamda bu yılın başında Türkiye’de ilk kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak iki fuar merkezinde aynı anda düzenlenen IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı, yurt içinden 107 bin, yurt dışındaki 138 ülkeden yaklaşık 14 bin olmak üzere toplam yaklaşık 122 bin ziyaretçiyi ağırladı. 850 katılımcı ve 3 bini aşkın markanın yer aldığı fuarda 3 milyar dolarlık iş bağlantısının temeli atıldı. 

Bu başarının ardından mobilya sektörü IIFF 2023 İstanbul Mobilya Fuarı’nı şimdiden heyecanla bekliyor. Fuarı düzenleyen Tüyap Fuarcılık ve Mos Fuarcılık ile fuarı destekleyen Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ise 24-29 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan büyük buluşmanın hazırlıklarını son hız sürdürüyor. 

Yaklaşık 150 ülkeden 20 binin üzerinde yabancı iş insanı olmak üzere 140 binden fazla ziyaretçi bekleniyor

Reklam

Yoğun tanıtım faaliyetleri ile IIFF 2023’te 150’ye yakın ülkeden 20 binin üzerinde yabancı olmak üzere 140 binden fazla ziyaretçinin fuara gelmesi hedefleniyor. Bu yıl hedef özellikle Avrupa ve Amerika kıtasından ziyaretçiler. 

Geçen yıl olduğu gibi fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak toplam 25 salonda 260 bin m2’lik sergi alanında düzenlenecek. İstanbul Fuar Merkezi’nde Modern-Modüler, Yatak-Baza, Bahçe Mobilyaları, Ofis-Okul Mobilyaları ve Aksesuarlar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde ise Modern-Modüler Mobilyalar, Lüks Mobilyalar ve Çocuk Genç Odası Mobilyaları sergilenecek. 

2023 yılı için talepler artarken ve özellikle yurt dışında faaliyet gösteren firmalar Avrupa pazarının sıkışması ve yaşanan krizler nedeniyle hem Türkiye pazarına girmek hem de yeni Orta Doğu ülkelerine ulaşmak için IIFF 2023 Fuarı’na katılmak istiyorlar. 

“İlkleri gelenekselleştiriyor, ileri taşıyoruz”

İlkleri gelenekselleştirme ve ileri taşıma vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “IIFF 2022’de iki farklı mekandaki eş zamanlı fuar ile Türkiye’de önemli bir ilki gerçekleştirdik. Bu büyük uluslararası buluşma ile önemli iş bağlantılarına vesile olduk. Mobilya sektörünün ihracat hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin mobilyada üretim üssü konumunu daha da yukarılara taşımasını destekledik. 24-29 Ocak 2023 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek İstanbul Mobilya Fuarı için hazırlıklarımız mobilya sektörünün dünya ticaretinde hak ettiği konuma hızla ulaşmasına destek olma hedefiyle son hız devam ediyor’’ dedi.

Reklam

“IIFF Istanbul Mobilya Fuarı’ndan sonra birçok uluslararası mobilya firması, üretim için Türkiye’yi seçti”

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Fuarın, Türkiye mobilya sektörüne olan katkılarını fuar esnasında gerçekleşen iş hacmi ile gördük. Fuarda temellerini attığımız iş birlikleri ve karşılıklı görüşmeler kısa süre içinde üretime dönüşerek, Türkiye’de 12 milyar doları bulan sektör büyüklüğümüzü daha da artırdı. Ayrıca IIFF 2023 yılı için yurt dışından yabancı katılımcı firmalardan güzel talepler alıyoruz, rotalarını ülkemize çeviren küresel mobilya devleri, üretim için ülkemizi seçmekte” dedi.

Türk mobilya sektörünün son 20 yılda hızlı bir ivme yakaladığını belirten Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektörü, dünya mobilya pazarından yüzde 2,2’lik pay alıyor ve mobilya ihracatımız yaklaşık yüzde 25 arttı; 4,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. En çok ihracat yapan ülkeler sıralamasında ilk 5’te yer alıyoruz. IIFF İstanbul Mobilya Fuarı’ndan sonra yeni iş birlikleri ve yeni pazarlara açıldık. Dünya ticaretinden daha fazla pay alıyoruz ve ilk 10 ihracat pazarımızın 9’u gelişmiş ülkeler. 10 yıl önce ihracatımızın neredeyse sıfır olduğu ABD bugün 3’üncü büyük ihracat pazarımız. 2022 yılında 6 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz bu hedefin 3 milyarlık kısmının iş bağlantıları IIFF 2022 Fuarı’nda gerçekleşti” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

ASİL TRANSPORT CO. BAŞKANI ARMAĞAN ŞAHİN: TİCARET ÇİFT TARAFLIDIR, VERİLMEYEN HER VİZE TÜRKİYE KADAR AB’YE DE KAYBETTİRİYOR!

Yayınlanma tarihi

-

Ticaretin çift taraflı bir işlem olduğunu aktaran Asil Transport Co. Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Şahin, “Alınamayan her vize, Türkiye kadar AB ülkelerine de zarar vermektedir. Demode vize uygulamasının kalkması, yeni dünya ekonomik düzeni içerisinde bunun yerine hızlı bir vize sisteminin hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

 İhracat odaklı büyümeyi hedef edinen Türkiye’de sanayicinin en önemli paydaşı konumunda bulunan lojistik sektörünün en büyük sorunlarından birini vize konusu oluşturuyor. TIR sürücülerinin vize konusunda yaşadığı problemler, son yıllarda zirve yapmış durumda.

Vize konusunda şoförlerin randevu almak için bile uzun süreler beklemek zorunda bırakıldığını kaydeden Asil Transport Co. Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Şahin, “Sektörde sürücülerimize yönelik kısa süreli vize veriliyor. Uzun süreli vizeler verilmemesini anlayabiliyorum. Kısa süreli verilen vizeler için hızlı vize almayı sağlayabilecek bir sistem oluşturulmalıdır. Hızlı vize alabilmemiz durumunda sektör olarak birçok sıkıntımızın önüne geçeceğiz. Çünkü şu anda vize alabilmek konusunda en az 1-2 aylık randevularla uğraşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

ALINAMAYAN HER VİZE, ÜLKEMİZE EKONOMİK OLARAK KAYBETTİRİYOR

TIR sürücülerinin Avrupa Birliği (AB) bölgesine girebilmeleri için öncelikli olarak vize alabilmeleri gerektiğini aktaran Şahin, Schengen randevusunda sorunlar olduğunu, yeni sürücülerin vize başvurularının reddedildiğini, deneyimli sürücülere ise kısa süreli vize verildiğini belirtti. Vize konusundaki bu kaotik durum nedeniyle AB’nin Türkiye’den talep ettiği ürünlerin Türk lojistik firmaları ve Türk vatandaşı profesyonel TIR sürücülerince teslim edilemediğinin altını özenle çizen Şahin, bu durumda sadece Türkiye’nin değil, küresel yatırımcıların, üreticilerin, ticari işletmelerin ve tüketicilerin kısacası uluslararası ticaretin yara aldığını vurguladı.

Reklam

Alınamayan her vizenin ülkemize ekonomik açıdan kaybettirdiğine işaret eden Şahin, “Şoförlerimizin vize alamaması araçlarımızın işleyememesi demektir. Şoföre bağlı olarak kullanılamayan ve atıl durumda bekleyen TIRlarımız ülkemiz ekonomisine eksi yazılmasına neden olmaktadır. Yollarda Türk TIRlarının serbestçe dolaşması, vize engeline takılmadan kilometrelerce yol kat etmesi gerekmektedir. Dünya ticaretini vizelerle, kotalarla, geçiş engellemeleri ile zora sokan sistemin artık değişmesi gerekmektedir. Yeni dünya ekonomik düzeni içerisinde daha hızlı bir vize sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini öngörüyoruz. Vize konusunda AB’nin kolaylık tanıması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Turizm vizeleri ile ticari vizelerin birbirinden ayrı işlemlere tabi tutulması gerektiğini aktaran Şahin, özellikle tatil dönemlerinde kimseyi yormayacak şekilde yeni bir vize sistemini talep ettiklerini belirtti.

VİZE UYGULAMASI İLE EN ÇOK ZARARI AB ÜLKELERİ GÖRÜYOR!

Türkiye’de çok önemli AB sermayeli şirketlerin olduğunu belirten Şahin, bu demode vize uygulaması ile en çok zararı gören taraflardan birinin AB ülkeleri olduğunu belirtti. Türkiye-AB arasında çok ciddi bir ticaret yaşandığını kaydeden Şahin, AB’ye alınmayan Türkiye’nin aslında dolaylı olarak AB ülkesi olduğunu, çünkü Türkiye’de çok sayıda AB ülkesi yatırımcının fabrikası ve ürünleri ile ticarette başı çektiğini söyledi. Büyük potansiyeli olan AB-Türkiye ticaretindeki büyümeye engel olan vize probleminin faturasını Türkiye kadar AB’nin de ödediğini aktaran Şahin, ticaretin çok yönlü bir süreç olduğunu ve bu sürecin tıkanmaması gerektiğini son olarak özenle vurguladı.

Devamını oku

Sektörel Gündem

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

Yayınlanma tarihi

-

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

Sektördeki firmaları çatısı altında toplayan İMDER, 12. Olağan Genel Kurul Toplantısını 01 Nisan 2024 tarihinde, İMDER Dernek Merkezinde gerçekleştirdi.

1 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, 20. yılını dolduran Ascendum, ASKO Glob All, Borusan, Çukurova Ziraat, ENKA Pazarlama, HİDROMEK, Marubeni Dağıtım ve Servis ile SİF İş Makinaları üye firmalarının temsilcilerine plaketleri takdim edildi. Birlikte 10. yılını dolduran Betonstar, Ceren Makina, Tünelmak ve TürkTraktör firmalarının temsilcilerine ve aynı zamanda 15. yılını dolduran Çukurova Makina, KARYER-TATMAK ve Uygunlar firmalarının temsilcilerine de üyelik plaketleri takdim edildi. Plaket takdiminin ardından İMDER’e yeni katılan İnan Makina temsilcisine de üyelik sertifikası verildi.

YENİDEN BAŞKAN NADİR AKGÜN

İMDER’in 12. Olağan Genel Kurul Toplantsının ardından Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 2024- 2025 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığı için seçim yapıldı. Yapılan seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığına, 2022- 2023 dönemini başarılı bir şekilde tamamlayan Nadir Akgün seçilerek yeniden başkan oldu.

Reklam
Devamını oku

Sektörel Gündem

SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLEYEN

Yayınlanma tarihi

-

 

Müşteri memnuniyetini misyon edinerek sektörün yaşadığı iletişim ve hızlı müdahale sorunlarını ortadan kaldırmayı hedef edinen karaca vinç geniş makine yelpazesi ve Deneyimli Personel Kadrosu ile hizmet vermeye devam ediyor.

Karaca Vinç nakliyat olarak Araç Üstü Vinç, Sepetli Platform, Manlift ve Forklift makine grupları ve Kamyon, Tırlarımız ile Kiralama, Taşıma, Yükleme ve Kaldırma hizmetleri vermektedir.  Firmamız aynı zamanda Ofis, Ev ve Şantiye alanlarında kullanılan Konteyner ürünlerinde Satış, Kiralama ve Nakliye hizmetleri de vermektedir. Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak isteyen Karaca Vinç Çok yakında hizmetinizde olacak olan 50 tonluk teleskopik makinemiz hanemize hayırlı olsun

Devamını oku

Trend olan