Takip Edin

Haber

ASO Lisanssız Elektrik Üretimi Taslağının İncelenmesini İstedi

Yayınlanma tarihi

-

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) lisanssız elektrik üretimine ilişkin taslağının yeniden ele alınmasını istedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından tartışmaya açılan “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı”ndaki bazı düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

2019 yılından beri yürürlükte olan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği ile tüketim abonelerine “sözleşme gücü”nün iki katı kadar lisanssız güneş enerjisi santrali (GES) yapma imkanı sağlandığını anımsatan Özdebir, yeni düzenlemeyle tüketim fazlası enerjinin bedelsiz sisteme verilmesinin öngörüldüğünü, bunun da haksızlığa yol açacağını savundu.

Firmaların yönetmelikte belirlenen şartlara uygun yatırım yaptığına işaret eden Özdebir, düzenlemeyle geriye dönük, geçmiş yatırımları da kapsayacak bir şekilde tüketim fazlasının bedelsiz olarak Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’na (YEKDEM) aktarılmasının planlandığını aktardı. Özdebir, değişikliğin bir kez daha gözden geçirilmesini istedi.

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

KONTROL MEKANİZMASI KURULUYO

Yayınlanma tarihi

-

 

Çınar Vinç müşterileriler sunmuş olduğu hizmetin kaliteli bir şekilde sağlanabilmesi adına, sürekli bir kontrol mekanizması kurmuş durumdayız ve bunu düzenli bir şekilde işliyor.

Çınar vinç olarak çıkmış olduğumuz Çin maceramızdan sağlamış olduğumuz anlaşmalarımız , ortaklıklarımız fabrika ziyaretlerimizle sektörümüz için gerekli olan ekipmanlar ve makina konusunda gerekli çalışmalarımızı yerinde yaptık. Kaliteli hizmetin müşteriler için her zaman ulaşılabilir bir halde olması, bizimle çalışma yapmış ve çözüm ortaklarımızın referansları geçmiş dönem çalışmalarımızla da sabittir

BİR ÇOK KONUDA YARDIMCI OLABİLMEKTE

Çınar vinç olarak yıllık ithalat kapasitemizi artırarak sektörümüzdeki eksiklikleri tamamlamayı hedeflemekteyiz. Yedek parça, ekipmanlar, forklift, manlift, telehandler vs iş makinalarının en erken tarihli ve kaliteli ürünler için çınar vinç markamızın güvencesiyle sahip olabilirsiniz. Hem farklı çalışma alanları, hem de bu alanlar içerisinde alınması gereken güvenlik önlemleri ve yapılması gereken planlamalar konusunda sizlere pek çok konuda yardımcı olmaktayız.

Reklam

GÜVENLİK ADINA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Özellikle de olmazsa olmazlarımızdan birisi olarak tanımlayabileceğimiz güvenlik için yaptığımız çalışmaların her birisi, hem çevre güvenliğini hem de çalışan sağlığını güvence altına almak, iş ve makine kazalarını engellemek üzerine kuruludur. Değerli arkadaşlarımız, dostlarımızın isteklerine göre her çalışmayı severek yapabiliriz. Ayrıntılar için bize ulaşmanız yeterlidir

Devamını oku

Haber

30 YILLIK TECRÜBE

Yayınlanma tarihi

-

 

30 yıllık tecrübemizle, müşterilerimizin ihtiyaçlarını tam olarak anlamak, çözüm ortaklığı çerçevesinde ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda, uluslararası kalite standartlarında üretilen ürünleri müşterilerimizle buluşturmak, kaliteli hizmet anlayışı ve satış sonrası hizmetlerimizle birlikte müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmaktır.

Sektördeki bilgi birikimimizle, kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerlerken, ileri teknoloji ürünü makine ve ekipmanlarıyla birlikte müşterilerimize beklentilerinin de ötesinde bir hizmet sunmayı görev ediniyoruz. Firmamız mükemmel ve kusursuzu yakalayarak sürekli hale getirmek hedefiyle, hizmet verdiğimiz araç üstü hidrolik vinç sektöründe; işimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimizin yanı sıra doğaya ve geleceğimize verdiği değer ile dinamik ve kurumsal kimlik yapısını geliştirmek, çözüm odaklı ve azami müşteri memnuniyetini gözeterek “sektöründe lider bir kuruluş” olmak ve nihayetinde ülkemizin topyekûn büyümesinde aktif rol üstlenmektir.

SEKTÖRÜN LİDERİ RASİM MAKİNA

Sektörün lideri olan Rasim Makina, yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda projede yer almıştır. Güçlü dış ticaret bağları ile ihracatını Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdiği çok sayıda ülke ve yurtdışı belediyeleri kapsayacak şekilde genişletmiştir.Tokat’ta inşaat sektöründe faaliyet gösteren müşterimize ait Scania P380 marka araç üzerine FASSI F215A.0.24 model vincin montajı ve teslimati başariyla gerçekleştirilmiştir. 4 hidrolik bom+ uzaktan kumanda + elektronik moment sınırlayıcı+ yana devrilir damperli kasa Yüksek müşteri memnuniyeti ilkesi ile Avrupa menşeili ürünleri müşterilerinin hizmetine sunmaya başlamıştır.

Reklam
Devamını oku

Haber

OTOMOTİV İHRACAATI NİSAN AYINDA ARTIŞA GEÇTİ

Yayınlanma tarihi

-

 

OİB verilerine göre Türkiye otomotiv endüstrisinin nisan ayı ihracatı yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu. Türkiye ihracatında yine birinci sırada yer alan sektörün ülke ihracatından aldığı pay ise yüzde 16,8 olarak gerçekleşti.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik: “Yılın ilk dört ayında otomotiv endüstrisi ihracatımız yüzde 5 artışla 11 milyar 876 milyon dolara ulaştı. Geçen ay Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ve Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatımız çift haneli arttı. En fazla ihracatı yüzde 20 artışla Fransa’ya kaydettik. ABD’ye ihracatımız da yüzde 51 arttı.” Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisinin nisan ayı ihracatı geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 2,1 artışla 2 milyar 746 milyon dolar oldu. Türkiye ihracatında yine birinci sırada yer alan sektörün ülke ihracatından aldığı pay ise yüzde 16,8 olarak gerçekleşti. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Yılın ilk dört ayında otomotiv endüstrisi ihracatımız yüzde 5 artışla 11 milyar 876 milyon dolara ulaştı. Geçen ay ise Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ve Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatımız çift haneli arttı. En fazla ihracatı yüzde 20 artışla Fransa’ya kaydettik. ABD ve Romanya gibi ülkelere ihracat artışımız yüzde 50 ve üzerine çıktı” diye konuştu.

BİRÇOK ÜLKEYE OTOMOTİV İHRACATI GERÇEKLEŞTİ

En büyük ürün grubu Tedarik Endüstrisi ihracatı nisanda 1 milyar 85 milyon dolar oldu. Binek Otomobiller ihracatı yüzde 6 artarak 941 milyon dolar, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı yüzde 20 artışla 411 milyon dolar, Otobüs-minibüs-midibüs ihracatı yüzde 27 artışla 220 milyon dolar, Çekiciler ihracatı ise yüzde 66 azalışla 61 milyon dolar oldu. Tedarik Endüstrisinde en fazla ihracat yapılan ülke Almanya olurken, bu ülkeye yönelik ihracat yüzde 8 geriledi. ABD’ye yüzde 29, Romanya’ya yüzde 100, Fas’a yüzde 38 ihracat artışı yaşandı. Binek otomobillerde en fazla ihracat yapılan ülke olan Fransa’ya yüzde 47 ihracat artışı yaşanırken, önemli pazarlardan İspanya’ya yüzde 17, Almanya’ya yüzde 82, Hollanda’ya yüzde 90, İsveç’e yüzde 52, Fas’a yüzde 349 ihracat artışı, İtalya’ya yüzde 46, İsrail’e yüzde 13, Polonya’ya yüzde 22, Slovenya’ya yüzde 63 ihracat düşüşü yaşandı. Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlarda ise Birleşik Krallık’a yüzde 41, Belçika’ya yüzde 18, Hollanda’ya yüzde 223, İspanya’ya yüzde 24 ihracat artışı, Slovenya’ya yüzde 48, İtalya’ya yüzde 50 ihracat düşüşü görüldü. Otobüs Minibüs Midibüs ürün grubunda ise Fransa’ya yüzde 86, ABD’ye yüzde 264, İtalya’ya yüzde 20, Suudi Arabistan’a çok yüksek oranlı ihracat artışları yaşandı.

Reklam

FRRANSAYA 400 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPILDI

Nisanda Fransa 400 milyon dolar ihracatla en fazla ihracat yapılan ülke oldu. Almanya 366 milyon dolarlık ihracatla ikinci büyük pazar olurken, bu ülkeye yönelik otomotiv ihracatı geçen yıla göre yüzde 5 arttı. Birleşik Krallık’a ihracat yüzde 7 artışla 260 milyon dolar oldu. Geçen ay önemli pazarlardan ABD’ye yüzde 51, Romanya’ya yüzde 50, Hollanda’ya yüzde 29, Fas’a yüzde 90 ihracat artışı yaşanırken İtalya’ya yüzde 34, Polonya’ya yüzde 19, Belçika’ya yüzde 17, Slovenya’ya yüzde 48 ve Rusya’ya yüzde 11 ihracat düşüşü yaşandı. Geçen nisan ayında ülke grubunda yüzde 66 pay ile ilk sırada yer alan Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yüzde 3 azalışla 1 milyar 822 milyon dolar oldu. Diğer Avrupa Ülkeleri yüzde 12 pay ile ülke grupları arasında ikinci sırada yer alırken, bu ülke grubuna yönelik ihracat yüzde 11 arttı. Kuzey Amerika Serbest Ticaret Bölgesine yüzde 45 ve Afrika Ülkelerine yüzde 19 ihracat artışı kaydedildi.

Devamını oku

Trend olan