Takip Edin

Sektörel Sohbetler

21. Ortak Akıl Toplantısı BTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi

BALIKESİR (İHA) – Oda ve borsaların katılımıyla düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın 21.’si Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev …

Yayınlanma tarihi

-

BALIKESİR (İHA) – Oda ve borsaların katılımıyla düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın 21.’si Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, değişen tedarik zincirinin ve ortaya çıkan yeni koşulların Türkiye‘yi ön plana çıkardığını belirterek, “Marmara Havzası’nda yeni yatırım alanlarının oluşturulması bölgemizin küresel değer zinciriyle daha fazla bütünleşmesini sağlayacaktır. Artan ihracat performansı ve cari fazla ile Türkiye, yapısal sorunlarından da büyük ölçüde kurtulacaktır.” dedi.

BTSO Mutfak Akademi’nin uygulama restoranı olan 1889 Bursa&Double F Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda, Bursa ile Balıkesir‘de faaliyet gösteren 20 oda ve borsa bir araya geldi. Oda ve borsa başkanları, meclis başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, çoklu krizlerin yaşandığı bir dönemde oda ve borsaların gerek sektörel sorunların çözüme kavuşturulmasında gerekse de yeni yatırımların Türkiye‘ye kazandırılmasında önemli rol üstlenerek takdiri fazlasıyla hak ettiklerini söyledi.

Küresel ticarette hammaddeye ulaşmanın ve ara malı temin etmenin önündeki engellerle tüm dünyada yüksek enflasyon rakamlarının yaşandığına işaret eden Ali Uğur, enerji ve gıda fiyatları başta olmak üzere yaşanan fiyat artışlarının sektörlerin hareket kabiliyetini de sınırladığını dile getirdi. Ortaya çıkan sorunlar karşısında iş dünyasına liderlik eden kuruluşların temel önceliklerine değinen Ali Uğur, elde edilen kazanımları korumak, üretimin ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasını sağlamak ve firmaların yeni ekonomiye uyum yeteneklerini geliştirmek olduğunu söyledi.

“Yeni koşullar fırsatları da beraberinde getiriyor”

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, iş dünyasının önünde yeni koşullar ve krizin doğurduğu fırsatlarla dolu kritik bir eşik bulunduğunu ifade ederek, “Dünya ticaretinde değişen tedarik yapısı ve özellikle lojistik maliyetlerdeki artışlar, bulunduğumuz coğrafyaya çok daha büyük bir anlam yüklemiştir. Başta en büyük ticaret ortaklarımız arasında bulunan Avrupalı şirketler olmak üzere birçok firma, üretim gecikmeleri, artan navlun maliyetleri ve konteyner krizi nedeniyle Türkiye gibi daha yakın ve istikrarlı merkezlere yöneliyor. Ülkemizin stratejik konumu, güçlü lojistik altyapısı, maliyet avantajlı nitelikli iş gücü ve oluşan yatırım iklimi, uluslararası şirketlere uygun bir ortam sunuyor. Bu talebi karşılayacak olan en önemli üretim sahası ise bugüne kadar başardıklarıyla Türkiye ekonomisinin zenginlik sahası olan Marmara Havzası’dır. Marmara Havzası’nda yeni yatırım alanlarının oluşturulması bölgemizin küresel değer zinciriyle daha fazla bütünleşmesini sağlayacaktır. Artan ihracat performansı ve cari fazla ile Türkiye, yapısal sorunlarından da büyük ölçüde kurtulacaktır.” dedi.

Reklam

“Panik alımlar ve stok tutma eğilimi de fiyatları tetikledi”

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, küresel ekonominin iklim değişiklikleri, pandemi ve Rusya-Ukrayna gerginliğinin ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla mücadele ettiğine dikkat çekti. Yaşanan gelişmelerin dünyada tarım ürünleri fiyatlarını yüzde 30 seviyesinde artırdığını kaydeden Özer Matlı, “Pandemi kaynaklı arz-talep değişimlerinin yanı sıra birçok coğrafyada aşırı yağışlar, kuraklık, don gibi hava olayları ürünleri etkiledi. Enerji maliyetindeki artış, biyoyakıt talebindeki büyüme, gübre fiyatlarındaki rekor seviyeler, işgücü sıkıntısı fiyatların son yılların en yüksek seviyelerine gelmesine neden oldu. Yükselen fiyatların artırdığı panik alımlar ve stok tutma eğilimi de fiyatları tetikledi. Bu durum nakliye fiyatlarındaki artışla, zaten stres altındaki tedarik zincirleri üzerindeki baskıyı da oldukça artırdı. Bugüne kadar yaşadığımız krizlerden çok farklı olduğuna hep birlikte kanaat getirdiğimiz bu zorlu süreçte, sorunlarımızın çözümü için yapılması gereken düzenlemelerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin önderliğinde takipçisi olduğumuzu da ayrıca ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı Ergün Birgül ise organizasyonu düzenleyen ve davet eden tüm başkanlara, Balıkesir ve BSO adına teşekkür etti. Balıkesir Sanayi Odası olarak 995 üyeye sahip olduklarını belirten Birgül, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde 140 firmanın bulunduğunu, tüm güçleriyle Balıkesir sanayisine hizmet etmeye çalıştıklarını vurguladı. Ergün Birgül, ayrıca gastronomi alanında da ciddi çalışmalarının olduğunu söyledi. – BURSA

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sektörel Sohbetler

GELECEĞİN TREYLERİ YOLA ÇIKIYOR

Yayınlanma tarihi

-

GELECEĞİN TREYLERİ YOLA ÇIKIYOR

Treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), sektörün önündeki yeni standartları anlatmak amacıyla İntermobil ve Mobilite firmalarıyla “Geleceğin Treyleri Yola Çıkıyor” adı altında yeni bir eğitim projesine başlıyor.

TREDER üyeleri başta olmak üzere tüm sektör paydaşlarına açık olacak eğitim 18 Nisan tarihinde Ramada Plaza By Wyndham Konya’da  yapılacak. Treder çatısı altında İntermobil ve Mobilite’nin işbirlikleriyle yapılacak ‘Geleceğin Treyleri Yola Çıkıyor’ eğitim projesi treyler sektöründe hali hazırda yürürlükte olan ve gelecekte yürürlüğe girecek standartları içerecek. Konya’da yapılacak ilk eğitim tam gün sürecek ve konusunda yetkin kişiler tarafından verilecek. Eğitim ile ilgili katılacak kişilere sertifika verilecek olup toplamda eğitimin 60 kişi el sınırlı olması planlanıyor.

EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Treder Teknik Komite Başkanı Fuat Erdem, proje ile ilgili şunları dile getirdi: “Teknik Komite olarak kurluduğumuz günden beri eğitimin önemini biliyoruz ve pandemi dahil eğitimlere aralıksız devam ediyoruz. ‘Geleceğin Treyleri ve Türkiye’de Treyler Üretimin Geleceği ana temasıyla düzenlediğimiz 6. Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi’nin önemli çıktılarından biri de sektörü bekleyen yeni regülasyonlar hakkında yapılacak olan eğitimler idi. İntermobil ve Mobilite firması ile yeni bir eğitim projesine başlıyoruz. İlk eğitimi Konya’da bir gün sürecek şekilde yapacağız. Çok önemli misyonu yerine getireceğimize inanıyorum. Sektördeki tüm tedarikçilerimizle her zaman yeni işbirliklerini açık olduğumuzu da ifade etmek isterim. Eğitime katılmak isteyenler genelsekreter@treder.org.tr adresinden iletişime geçebilirler” dedi

Reklam

EĞİTİM KONULARIN

Dijital Araç Uygunuk Belgesi ( e-COC) uygulama detayları (2018/858/EU Madde 37)

Treylerlerin Yakıt Tüketimi ve Enerji Verimliliği Performansı (2022/1362/EU)

Treyler Alanında Yazılım Güncelleme ve Siber Güvenlik Uygulamaları (ECE R 155-156)

Lastilk Basınç İzleme Sistemleri ve Uygulama Örnekleri (ECE R 141)

Reklam

Üretim Uygunluğu (COP) ve Piyasa Gözetim Denetiminde Yeni Yaklaşımlar

Mobilite Araç Tip Onay Mühendisi Hasan Yazar

Mobilite Treyler Ekip Lideri Mehmet Yüksel

Mobilite Müdürü Zehra Doğan

Mobilite İş Geliştirme Direktörü Erdal Çınarcı

Reklam

EĞİTİMİ VERENLER  

Treyler Teknik Eğitim ve Araç Montaj Usulleri iEBS Sistemi ve Sistem İçerikleri, Treyler Sistemlerindeki Yenilikler Ve Değişimler Optitire Ve Tailguard, İntermobil OE Proje ve Ürün Müdürü Fırat Sinmeç, İntermobil Satış Direktörü TRAM Uğur Dal, İntermobil Satış Müdürü TRAM Ozan Kardeş

Devamını oku

Sektörel Sohbetler

VESA İLE FARKLI HİSSET

Yayınlanma tarihi

-

 

Konya Sektöre Dair Sohbetlerimizi; Farkı Hisset, Vesa Platform Genel Müdürü ve Kurucu ortağı İbrahim Başçı ile gerçekleştirdik..

Konya’da sektörel toplantılarımıza devam ederken farkı hisset mottosu ile başlayan serüvenin Platfon adı;Vesa Platforma konuk olduk. İki genç mühendisin dürüst çalışkan yapıcı taviz vermedikleri üretim ve argeleri ile imalatını gerçekleştirilen ürünlerini yerine gördük. Bizlerle her zamana fikir alışverişinde bulunan Vesa Platformun yöneticileri İbrahim ve Yasin bey ile sektöre dair her şeyi konuştuk.Araçüstüsepetli platform ,paletli platform örümcek vinç, Makaslı platform ,Örümcek Platform  yerli üretim olarak sektöre katma değer yaratıyorlar.Yeni fabrikasını gezdik ve gördük avrupa standartlarında…

Devamını oku

Sektörel Sohbetler

EFERKON İLE SEKTÖRE DAİR HERŞEY

Yayınlanma tarihi

-

EFERKON İLE SEKTÖRE DAİR HERŞEY

Eferkon Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ülvan ile sektöre dair her şeyi konuştuk; Sektörün bir araya geldiği iftarına katıldık.

Konya’da Vinç İmalatından faaliyetlerinden sonra   başlayan serüvenine Hidrolik Silindir imalatı vinç yedek parçaları üretimi devam eden, Eferkon Hidrolik Silindir Yönetim Kurulu Başkanı Konya’nın Genç Mühendisi İsmail Ülvan ile yeni yerinde sektöre dair her şeyi konuştuk. Sektöre yabancı olmayan, İsmail Ülvan üretimini gerçekleştirdiği silindir parçaları ile vinç tedarikçi sektörüne önemli ivme yaratıyor. Bilgi birikimi ile önemli bir vinç imalatını yıllardır gerçekleştiren Ülvan, sektörde çok sevilen bir girişimci.

DOĞRU YERDE VE DOĞRU ZAMANDA

Akademisyen kişiliği kimseyi geri çevirmeyen sektörde üretimini yaptığı ürünleri doğru yerde doğru zamanda nasıl kullanacağını, doğru makinayı satışları ile önemli bilgi birikimleri hiç usanmadan anlatan doğru makinayı müşterisine anlatan sektörün değerli bir imalatçısı. Yılların eskitemediği dostluğumuz neticesinde özel bir söyleşimiz oldu.  İsmail Ülvan beyin Ramazan ayı münasebetiyle iftar organizasyona katılım gerçekleştirdik.

Reklam
Devamını oku

Trend olan