Takip Edin

Proje Taşıma Lojistiği

Türk lojistik sektöründe dev iş birliği

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Yayınlanma tarihi

-

UTİKAD açıklamasına göre, Türk lojistik sektörünün üç büyük ve köklü sivil toplum kuruluşu sektör için önemli bir adım attı. TÜRKLİM dernek ofisinde gerçekleşen imza töreninde dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

DTD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Güleç, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, TÜRKLİM Dernek Ofisi’nde bir araya geldi.

Derneklerin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyelerinin de katıldığı ve TÜRKLİM ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı sonucunda iyi niyet ve iş birliği protokolüne imza atıldı.

Protokol kapsamında taşımacılık ve lojistik ile ilgili konular başta olmak üzere tarafların mutabakatı ile belirlenecek her türlü konuda aşağıda belirtilen şekilde ortak çalışma ve iş birliğinde bulunulması kararına varıldı.

Tarafların ortak çalışma ve iş birliği yapabileceği konuların ise sektör gelişimine katkı sunulması, bilgi alışverişinin yapılması, iş bağlantılarının tanıtımı, proje ile ilgili iş birliği, konferanslara ve etkinliklere katılım ve ortak temsil ifade edildi.

Reklam

Güleç, son yıllarda yaşanan pandemi ve sıcak çatışmaların lojistik kanallarında büyük aksamalara neden olurken üretim merkezlerinin değişmesine de sebep olduğunu ifade etti.

“İş birliğinin meyvelerini önümüzdeki süreçte göreceğiz”

Güleç, şunları kaydetti:

“Bu yaşananlar ülkemize bir lojistik merkezi olma fırsatı yanında önemli bir üretim merkezi olma fırsatı da verdi. Bu noktada lojistik sektörünün önemli üç sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin, bu değişimler ışığında sanayicimizin üretimini ihracat pazarlarına en kısa ve verimli şekilde ulaştırmak ve ülkemizi bir lojistik merkezi haline getirmek için gerekli altyapının ve mevzuatın bir an evvel hazırlanmasını sağlamak için iş birliğimizin öneminin büyük olacağına inancımız tamdır.”

Aydın Erdemir de “Türk lojistik sektörünün üç büyük ve köklü sivil toplum kuruluşu olarak zaten birlikte aynı dili konuşabiliyorduk ama kurumlarımızı bir güç haline getirmek hepimiz için oldukça önemli bir adım oldu” ifadelerini kullandı.

Reklam

Erdemir, hep birlikte atılan adımların daha etkili ve güçlü olduğunu, bu sebeple çalışma ve araştırmaların yanı sıra ziyaretlerin de birlikte yapılması gerektiğini vurguladı.

TÜRKLİM dernek ofisinin UTİKAD ve DTD çalışanlarına daima açık olduğunu aktaran Erdemir, bu iş birliğinin meyvelerini önümüzdeki süreçte göreceğimizi belirtti.

“Türk lojistik sektörü büyük bir ivme yakaladı”

Ayşem Ulusoy ise Türk lojistik sektörünün büyük bir ivme yakaladığını belirterek, bu ivmenin doğru ve zamanında kurgulanmış yatırımlarla artarak gelişeceğine inandıklarını aktardı.

Ulusoy, şunları kaydetti:

Reklam

“Sektörün üç köklü ve verimli sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelmiş olmaktan ve böyle bir protokole imza atmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ortak bir akılla sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi geliştirecek, ortak bir sesle bunu kamuoyuna ve kamuya aktaracağız.

Çünkü kollektif bir bakış açısı ve çalışma ortamının hepimize büyük fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Tam da bu sebeple 27 Ocak 2023’te ilki gerçekleşecek olan Yuvarlak Masa Toplantıları’nı başlatıyoruz. Tüm paydaş STK temsilcilerimizle birlikte olacağımız ve ortaklaşa çözümler üreteceğimiz toplantılardan beklentimiz de yüksek.”

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

ASİL TRANSPORT CO. BAŞKANI ARMAĞAN ŞAHİN: TİCARET ÇİFT TARAFLIDIR, VERİLMEYEN HER VİZE TÜRKİYE KADAR AB’YE DE KAYBETTİRİYOR!

Yayınlanma tarihi

-

Ticaretin çift taraflı bir işlem olduğunu aktaran Asil Transport Co. Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Şahin, “Alınamayan her vize, Türkiye kadar AB ülkelerine de zarar vermektedir. Demode vize uygulamasının kalkması, yeni dünya ekonomik düzeni içerisinde bunun yerine hızlı bir vize sisteminin hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

 İhracat odaklı büyümeyi hedef edinen Türkiye’de sanayicinin en önemli paydaşı konumunda bulunan lojistik sektörünün en büyük sorunlarından birini vize konusu oluşturuyor. TIR sürücülerinin vize konusunda yaşadığı problemler, son yıllarda zirve yapmış durumda.

Vize konusunda şoförlerin randevu almak için bile uzun süreler beklemek zorunda bırakıldığını kaydeden Asil Transport Co. Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Şahin, “Sektörde sürücülerimize yönelik kısa süreli vize veriliyor. Uzun süreli vizeler verilmemesini anlayabiliyorum. Kısa süreli verilen vizeler için hızlı vize almayı sağlayabilecek bir sistem oluşturulmalıdır. Hızlı vize alabilmemiz durumunda sektör olarak birçok sıkıntımızın önüne geçeceğiz. Çünkü şu anda vize alabilmek konusunda en az 1-2 aylık randevularla uğraşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

ALINAMAYAN HER VİZE, ÜLKEMİZE EKONOMİK OLARAK KAYBETTİRİYOR

TIR sürücülerinin Avrupa Birliği (AB) bölgesine girebilmeleri için öncelikli olarak vize alabilmeleri gerektiğini aktaran Şahin, Schengen randevusunda sorunlar olduğunu, yeni sürücülerin vize başvurularının reddedildiğini, deneyimli sürücülere ise kısa süreli vize verildiğini belirtti. Vize konusundaki bu kaotik durum nedeniyle AB’nin Türkiye’den talep ettiği ürünlerin Türk lojistik firmaları ve Türk vatandaşı profesyonel TIR sürücülerince teslim edilemediğinin altını özenle çizen Şahin, bu durumda sadece Türkiye’nin değil, küresel yatırımcıların, üreticilerin, ticari işletmelerin ve tüketicilerin kısacası uluslararası ticaretin yara aldığını vurguladı.

Reklam

Alınamayan her vizenin ülkemize ekonomik açıdan kaybettirdiğine işaret eden Şahin, “Şoförlerimizin vize alamaması araçlarımızın işleyememesi demektir. Şoföre bağlı olarak kullanılamayan ve atıl durumda bekleyen TIRlarımız ülkemiz ekonomisine eksi yazılmasına neden olmaktadır. Yollarda Türk TIRlarının serbestçe dolaşması, vize engeline takılmadan kilometrelerce yol kat etmesi gerekmektedir. Dünya ticaretini vizelerle, kotalarla, geçiş engellemeleri ile zora sokan sistemin artık değişmesi gerekmektedir. Yeni dünya ekonomik düzeni içerisinde daha hızlı bir vize sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini öngörüyoruz. Vize konusunda AB’nin kolaylık tanıması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Turizm vizeleri ile ticari vizelerin birbirinden ayrı işlemlere tabi tutulması gerektiğini aktaran Şahin, özellikle tatil dönemlerinde kimseyi yormayacak şekilde yeni bir vize sistemini talep ettiklerini belirtti.

VİZE UYGULAMASI İLE EN ÇOK ZARARI AB ÜLKELERİ GÖRÜYOR!

Türkiye’de çok önemli AB sermayeli şirketlerin olduğunu belirten Şahin, bu demode vize uygulaması ile en çok zararı gören taraflardan birinin AB ülkeleri olduğunu belirtti. Türkiye-AB arasında çok ciddi bir ticaret yaşandığını kaydeden Şahin, AB’ye alınmayan Türkiye’nin aslında dolaylı olarak AB ülkesi olduğunu, çünkü Türkiye’de çok sayıda AB ülkesi yatırımcının fabrikası ve ürünleri ile ticarette başı çektiğini söyledi. Büyük potansiyeli olan AB-Türkiye ticaretindeki büyümeye engel olan vize probleminin faturasını Türkiye kadar AB’nin de ödediğini aktaran Şahin, ticaretin çok yönlü bir süreç olduğunu ve bu sürecin tıkanmaması gerektiğini son olarak özenle vurguladı.

Devamını oku

Enerji Projeleri

ÜRETİM YAPAN ŞİRKETLER ENİSA ÇATISI ALTINDA TOPLANIYOR

Yayınlanma tarihi

-

ÜRETİM YAPAN ŞİRKETLER ENİSA ÇATISI ALTINDA TOPLANIYOR

Yenilebilir enerji sektöründe ana sanayici şirketlerin yanında, yan sanayi olarak ekipman üretimi yapan şirketler de ENSİA çatısı altında toplanıyor

Temiz Enerji yatırımlarında son on beş yılda tüm dünyanın dikkatini çeken bir ivme kaydeden Türkiye, enerji sektörü istihdamında da yükselişini sürdürüyor.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) sektörel bazda çalışan sayısına yönelik yayımlanan istihdam raporuna göre; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörlerinde kayıtlı çalışan sayısı 2022 yılına kıyasla yüzde 5 oranında artarak 137 Bin 76 kişi oldu.

Devamını oku

Enerji Projeleri

TOPLANTI İZMİRDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayınlanma tarihi

-

TOPLANTI İZMİRDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Derneğimizin de üyeleri arasında yer aldığı Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) Olağan Genel Kurul Toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi.

Üç yıllık görev süresini tamamlayan Mehmet Ali Kasalı’dan görevi devralan Semiha Güneş, oybirliği ile BASİFED’in yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilirken; Yönetim Kurulu Başkanımız Alper Kalayci BASİFED Başkan Yardımcılığı görevine, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Tibet Arbak ise BASİFED Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Pek çok ortak projede buluştuğumuz BASİFED’in yeni dönem Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Devamını oku

Trend olan