Takip Edin

Sektörel Gündem

Pomega Enerji Depolama lityum-demir fosfat pil hücresi üretiminde liderliği hedefliyor

Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, özel sektörde prizmatik tek tip lityum-demir fosfat pil hücresi üretiminde Türkiye’de tek olduklarını belirterek, “Bu alanda, özellikle kendi coğrafyamızda, Avrupa’da önemli bir oyuncu olmak istiyoruz.” dedi.

Yayınlanma tarihi

-

Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, özel sektörde prizmatik tek tip lityum-demir fosfat pil hücresi üretiminde Türkiye’de tek olduklarını belirterek, “Bu alanda, özellikle kendi coğrafyamızda, Avrupa’da önemli bir oyuncu olmak istiyoruz.” dedi.

Kontrolmatik Teknoloji bünyesindeki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri AŞ’nin giga fabrikasının 29 Ağustos Salı günü Polatlı’da yapılacak açılışı öncesinde basın toplantısı ve fabrika turu düzenlendi.

2024’te 3 gigavatsaate ulaşacak

Fabrika hakkında basını bilgilendiren Aslanhan, prizmatik tek tip lityum-demir fosfat pil hücresi giga fabrikasında yıllık kapasitenin ilk etapta 500 megavatsaat, 2024’te tüm fazların tamamlanmasıyla 3 gigavatsaate ulaşacağını dile getirdi.

Aslanhan, fabrikada üretilen pil hücrelerinin güneş ve rüzgar enerjisi depolanmasında, yüksek güç tüketen elektrikli araçlarda, elektrikli otobüs, kamyon, tren, gemi, vapur ve iş makineleri ile müstakil evlerdeki ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacağını aktardı.

Reklam

Pomega’nın Almanya’dan Çin’e kadar uzanan coğrafyada bu alandaki tek fabrika olduğuna dikkati çeken Aslanhan, “Dünyada en büyük 10 üreticinin 6’sı Çin’de, 3’ü Kore’de, 1’i Japonya’da bulunuyor. Yani dünyada ilk 10’da Avrupa’dan, Orta Doğu’dan, ABD’den, Balkanlar’dan, Orta Asya’dan herhangi bir ülke yok. Biz de bu alanda, özellikle kendi coğrafyamızda, Avrupa’da önemli bir oyuncu olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aslanhan, küresel sektörde iki tip lityum iyon batarya üreticisi olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Yatırımcıların büyük kısmını elektrikli otomobil pazarına ilişkin batarya üreticileri oluşturuyor. Biz fabrikamızda elektrikli araçlarda kullanılan batarya teknolojisini üretmiyoruz. Biz diğer alana, elektrikli aracın dışında kalan ikinci pazara yöneliyoruz. Bu pazar, rüzgar ve güneş enerjisinin depolanması, endüstri, ağır iş makineleri, yüksek güçlü elektrikli araçlardan oluşuyor.”

Fabrikanın pil hücresi üretim alanında Türkiye’de ilk olduğuna dikkati çeken Aslanhan, “Bu yıl şubatta ABD’de de yatırıma başladık. İşin ilginci ABD’de bu alanda fabrika yok. Türkiye’nin, şu anda ABD’den 1-0 önde olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Aslanhan, Ankara’daki fabrika için 2021-2025 yılları arasında yaklaşık 272 milyon dolar yatırım planlandığını söyledi.

Reklam

“İstanbul Teknik Üniversitesi ile çok yakından çalışıyoruz”

Yenilenebilir enerjide depolamanın önemli olduğuna işaret eden Aslanhan, şöyle devam etti:

“Artık güneş ve rüzgar santrallerinin depolama olmadan yapılması düşünülemez hale geldi. Çünkü Türkiye mevcut trafo kapasitelerini doldurdu. Şebekeye yüksek kapasiteli yeni rüzgar, güneş santrali bağlamak imkansız hale geldi. Bunun da çözümü depolamak, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada. Avrupa’da veya Amerika’da yenilenebilir enerjinin depolaması yapılamıyor. Türkiye kendi içerisinde ciddi potansiyel barındırıyor.”

Aslanhan, yeni teknolojik bataryaların geliştirilmesine yönelik yatırım yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“AR-GE laboratuvarlarımız var. İstanbul Teknik Üniversitesi ile çok yakından çalışıyoruz. Onlarla yakında bir protokol imzalamak üzereyiz. Okulun kampüsü içerisinde ortak bir laboratuvar kuracağız. Pomega laboratuvarı olacak. Aynı zamanda ABD’deki South Carolina Üniversitesi ile de böyle bir çalışmamız olacak, orada da AR-GE laboratuvarı kurmuş olacağız.”

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sektörel Gündem

STILL,ilk seri üretim otonom aracıyla IFOY (International Forklift of The Year) Ödülünü 12’nci kez kazandı

Yayınlanma tarihi

-

  • İÇ LOJİSTİK UZMANI STILL’E ON İKİNCİ IFOY ÖDÜLÜ
    Türkiye’de Arkas Holding ortaklığı olan STILL ARSER markasıyla faaliyetlerini yürüten Almanya Hamburg merkezli iç lojistik şirketi STILL GmbH, prestijli IFOY ödülünü 12’nci kez kazandı. STILL’in ilk seri üretim otonom aracı olan EXV iGo otomatik palet taşıyıcı “mobil robot” kategorisinde yarışarak on ikinci kez ödüle layık görüldü.
    Bu yıl, Hamburg/Baden’de 6 ülkeden finale kalan, toplam 15 iç lojistik firmasının, 16 yenilikçi ürününün sunumuyla IFOY Odülleri gerçekleştirildi. STILL seri üretilen ilk otonom aracı olan EXV iGo ile mobil robot kategorisinde birinci olarak 12’nci kez ödül kazandı.
    “EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır.”
    STILL Satış&Servis İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Frank Müller konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    “IFOY ödülü ile onurlandırılmak, müşteri odaklı yeniliklere verdiğimiz önemi teyit ediyor. EXV iGo, STILL’in yalnızca teknik gelişim anlamında değil, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak, gelişimlerini ileri taşımanın mükemmel bir örneği. EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır. iGo easy, devreye alma yazılımı sayesinde, küçük filo sahibi şirketler bile otomasyona kolayca başlayabilir. EXV iGo,sanayi ölçeğinde seri üretilen ilk otonom araçtır ve tamamen modüler bir konsepte dayanmaktadır. Süreç otomasyonu, küçük filoya sahip şirketler içinde giderek önemli hale geldi. Bu nedenle kolay erişilebilirliğe, kullanım kolaylığına, güvenilir ve esnek hizmete büyük önem veriyoruz. EXV iGo ile, sektörler arası ihtiyaca, yüksek maliyet verimliliği, hızlı uygulama ve esnek ölçeklenebilirlikle akıllı bir yanıt verebiliriz.”
Devamını oku

Haber

SALİH YALÇIN: IMOW FORKLİFLERİ AVRUPA YAKASI BÖLGE BAYİSİ OLDUK, MÜŞTERİLERİMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yayınlanma tarihi

-

IMOW marka Forklift markası Avrupa Yakası Bölge Bayisi olarak hizmet veren FTMH Firma Sahibi Salih Yalçın konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu: “IMOW, lityum akülü markalarda son derece önemli bir marka. Biz de IMOW Avrupa Yakası Bölge Bayisi’ni aldık ve hizmete başladık. Türkiye pazarına ilk giren lityum akülü forklift markası IMOW’dur. Lityum akü, bu konuda bir devrimdir. Özellikle 5 saat üzeri çalışanlar için IMOW, çok önemli avantajlar sağlamaktadır sağlık açısından. Yakıt maliyetini çok ciddi düşürmektedir. 5 senede makinenin maliyetini çıkarabiliyor. Uzman Forklift, Avrupa yakasında bir boşluk olduğunu ve bunu benimle değerlendirmek istediklerini söylediler. Ben de kabul ettim. IMOW, Avrupa yakasında tek yetkili bayi olarak hizmet veriyorum. Bu yaşımda onların arasında olmak beni çok mutlu etti. İstanbul Avrupa Yakası’nda Salih Yalçın olarak IMOW’un 1.8 ton 3 teker, 2 ton 4 teker olarak başlıyor. Hemen teslim yapabiliyoruz.

IMOW, YAKITTAKİ TASARRUFTAN 5 YILDA KENDİ PARASINI ÇIKARIYOR

Uzman Forklift, tamamen teknik kökenli bir firma. Burada satış sonrası hizmet veriyorlar. IMOW’un Avrupa Yakası’nda kendi servisleri var. Makine açık olması halinde parametre ayarlarına girilerek birçok servis hizmeti uydu sistemi ile verilebiliyor. Servise gitmeden birçok sorun çözülebiliyor. Çevre dostudur. Sessiz bir çalışma ortamı sunar. Bu makineler 5 saat günlük kullanıyorsa verdikleri parayı 5 yılda yakıttan geri alabilirler. Ekonomiktir. Alan kişiye kazandırır. IMOW markalı makinanızın çalışması halinde çalan kişi bunu çalıştıramaz. Avrupa Yakası bayisi olarak IMOW ile çok önemli işlere imza atacağız.”

 

Reklam
Devamını oku

Haber

Erhan Küçük: LGMG Telehander Tasarım Yenilikler Bakımından Önemli Bir Marka

Yayınlanma tarihi

-

Quaodro Makine LGMG marka personel yükseltici ürünlerinin Türkiye’deki önemli yüzü.Tüm operasyon yönetimini yürütüyor. Müşterilerine, satılan makinalarını uzman ekipleri tarafından oluşan kadrosu ile teslimat süreci içinde eğitim, yedek parça, bakım, servis hizmeti konularında müşteri odaklı bir iş modeli geliştiren dinamik ekibi ile katma değerli hizmetler sunuyor.

Quaodro Makine Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Küçük, Quaodro makine olarak LGMG’nin Türkiye’deki bütün operasyonlarını firma olarak yürüttüklerini belirterek,Tuzla   Orhanlı’da  bulunan sohwroom alanında   LGMG Telehander  ürün  lansmanında TKU Magazin Dijital Yayın grubu Genel Yayın Yönetmeni Metin Şendil’e LGMG yeni telehanderları hakkında şu bilgileri verdi.

 

MERMER FİRMALARI BUNU ÇOK KULLANIYOR

Küçük “LGMG’nin ürettiği 18 metre büyüklüğünde ve 4 ton ağırlığını kaldırabilen makinaları getirdik. Makinanın üzerinde perkins motor var. 75 kilowat, 100 beygir güç üretebiliyor. Şanzıman grubu İtalyan Farrero marka. Gaz vermeden makine, tek düğme ile sağa sola yatabiliyor. Yine gaz vermeden bomları kaldırabiliyor. Radyant lastik kullanılıyor. Özellikle inşaat firmaları, tarım sektöründe uzun mesafe yürütmek istediğiniz zaman bizim makine uzun yürüyüş yapabiliyor. Mermer firmaları bunu çok kullanıyor. İnşaat firmaları bunu kullanabiliyor. Telehander, çok fazla aparatı olan makine ekipmanlarından biridir. LGMG nin özellikleri içinde Kabini geniş, soğutma, radyo yeri var. Kabinin perdeleri olduğunu” söyledi.

Reklam

Operatör rahatlığı düşünülmüş olan LGMG telehander seri, hızlı makine olduğunu belirten Küçük, konuşmasına şöyle devam etti “ Telehander sektördeki  firmaların en çok tercihi ettiği markalardan biridir. LGMG Telehander markası, Tasarım ve yenilik anlamında çok önemli bir yerde bulunuyor. Seneye 22 metre rotasyonlu versiyonunu getirmeyi düşünüyoruz. O, daha da efektif bir makinedir. Durduğu yerde kulesi dönmektedir.  Kocaeli’nde en çok kullanılan markadır. Kocaeli’nden gelenlerden tam not aldık.” dedi.

Devamını oku

Trend olan