Özel Haber
ÖZDEMİR VİNÇ BABA-OĞUL OLARAK BİR KARAR ALDIĞIMIZDA ‘ORTAK AKIL’LA HAREKET EDERİZ


Özdemir Vinç Genel Müdürü İsmail Özdemir ve mühendis oğlu Harun Özdemir, bir karar aldıkları zaman ‘ortak akıl’la, derinlemesine araştırarak karar aldıklarını ifade ediyor.
Babalar ve Oğullar köşemisin bu ay ki konukları Özdemir Vinç Genel Müdürü İsmail Özdemir ve mühendis oğlu Harun Özdemir… Keyifli sohbetten dolayı her iki isme de teşekkür ederiz…
Özdemir Vinç Genel Müdürü İsmail Ödemir kimdir, sizi tanıyabilir miyiz?
1970 yılında Bolu-Mudurnu’da doğdum. Gebze’de ikamet ediyorum. 1997 yılında vinç sektörünü girdim. 1210 Ford marka kamyonun üstüne 10 tonluk 3 bomlu bir makina Gelişim Otomotiv’den yaptırarak bu sektöre girdik. Sektör hızlı bir şekilde büyüdü, sektörle beraber vinççiler de büyüdü. Leaseng ve banka kredileri kanalıyla bu sektrde makinalar çoğaldı. Makin alar çoğaldıkça fiyatlar düştü. Operatörler yetişmemeye başladı. Herkesin makinası leasengli olduğu için verilen hizmetlerin karşılığı ve fiyatlar çok düştü. Bugün operatör sıkıntısı çok ciddi safhalarda. Bu işin bir okulu, bir meslek lisesi devlet tarafından mesleki eğitim verilmeli. Yoksa bundan sonra usta-çırak-yağcı mantığı eskisi gibi yürümez. Devletin burada basit usullerle değil de ciddi sınavlarla devreye girmesi gerekiyor. Operatörlerin bilinçli, en az lise mezunu olması gerekiyor.
YETKİLİ FİRMALARIN SERVİSLERİ HER YERDE YOK
Platform sektörünü değerlendirir misiniz?
Temmuz 2015 itibarıyla vinçleri satarak platform sektörüne girdik. Bu sektörde de servis sounları mevcut. Yetkili firmaların servisleri her yerde yok. Piyasada bunları bir oto sanayideki elektrikçi yapamıyor. Bu konularda da okumuş, bilgili elektrikçilere ihtiyacımız var.
Eski dönemlerle şimdiki makinaları kıyaslar mısınız?
1999 yılındaki makinalar 3-4 boğumlu idi. Operatör istese de o makinayı yatıramıyordu. Yani okamyoni o makinayı dengeliyordu. Makinanın devrilme olasılığı yok denecek kadar azdı. Ama şimdi teknoloji ilerledi. Makinalar akıllandı. Bomlar uzadı. Operatörün iş yükü artmaya başladı. Şimdi 50 metrede bir yükü mukavemetle götürüyorsunuz. Dolayısıyla burada bir rüzgarı bile hesaplamanız zaruridir. Şimdiki makinalarda mühendislik hizmetleri ön planda. Operatörün daha yükü kaldırmadan makinanın taşıyacağı yükü kaldırıp kaldıramayacağını bilmesi lazım.
OĞLUMUN İŞLERİ DAHA İYİ YÜRÜTECEĞİNE İNANIYORUM
Oğlunuz Harun Özdemir’i yetiştirdiniz. Oğlunuz için sektörü nasıl görüyorsunuz?
2-3 yaşından beri haftasonları bilhassa oğlum sürekli gelirdi. Mühendis de oldu. Hem sektörün çekirdeğinden yetişen hem de bu işin okulundan mezun biri olarak bizlerden daha iyi götürmesi lazım sektörü ve işleri. Bu anlamda Harun Özdemir’e güveniyor ve inanıyorum.
ÇEKİRDEKTEN YETİŞTİĞİM İÇİN KENDİMİ YETKİNLEŞTİRDİM
Harun Özdemir, siz ikinci jenerasyonsunuz. Mühendissiniz… Babanızla birlikte şirketinizi daha iyi yerlere taşımak için çalışıyorsunuz. Okuyucularımıza kendinizi tanıtır mısınız?
Ben, 1996 yılında doğdum. Ufak yaşlarda, buraya haftasonları geliyordum. Ben, buraya yeni gelen operatörlerimize bazı şeyleri gösterdim. Yaşım çok küçük olmasına rağmen, çekirdekten yetiştiğim için kendimi yetkinleştirdim. 2015 yılından sırf eleman bulamadığımızdan vinç sektöründen çıktık, platforma geçtik. Benzer gibi görünse de farklı sektörler… İlk başta adaptasyon zor oldu ama sektörü yakaladık. Şu anda 60’a yakın makinamız var. 54 tanesi makaslı, 6 tane de eklemli. Dizellerimiz de ayrıca var. Eklemliler Holut, makaslılarda ağırlık Dingli…
MÜMKÜNSE BORÇLANMAMAK LAZIM
İsmail Bey, yılın son çeyreğini değerlendirir misiniz?
Ekonomik kriz hepimizi vurdu. Sektörün borcu ikiye katlandı. Malum borçlarımız hep dolar üzerinden. Para dönmüyor. TL ile borçlanma durumumuz yok. En iyisi borçlanmamak… Borçlanmdan kendi öz malınızla iş yapmalısınız. Bankayı kazancınıza ortak etmemelisiniz. Manisa’da bir yer açtık. Önümüzdeki sene orada da faaliyetlerimiz devam edecek.
ŞUBELEŞMENİN BİZLERE ÇOK CİDDİ AVANTAJLARI VAR
Harun Bey, şubeleşme açısından şubeleşmeyed devam edecek misiniz?
Manisa şubemizi tam anlamıyla aktif etmeye çalışıyoruz. Emin ve sağlam adımlarla ilerlemek ve şubeleşmek istiyoruz. Şubeleşmenin bizlere çok ciddi avantajları var. Satış sonrası hizmetleri yakalamak istiyoruz.
2019 planlarınızı anlatır mısınız?
Olmayan makinaları almaya çalışacağız. Piyasada olan makinaları değil de kismede olmayan makinaları almayı hedefliyoruz. Yani olmayan kompakt makina almayı istiyorum.
Babanız İsmail Bey, artık yetkileri size devrediyor Harun Bey. Aldığınız kararlarda peki ortak bir akıl mı geçerli, karar alma süreçlerinizi anlatır mısınız?
İsmail Özdemir: Ben, oğlum Harun Bey’le ortak bir şekilde karar alıyoruz. Bir karar alırken araştırırız, istişare ederiz ve orta yolu bularak işe karar veriyoruz. İkili ilişkilerimizde ortak aklın kullanılması gerekiyor. Doğru yolu bulmak sonuçta en iyisidir.
Harun Özdemir: Babam daha tecrübeli tabii ki… Babamın tecrübelerinden istifade ediyorum. Babamla ortak bir akılda buluşarak kararlar veriyoruz.
İsmail Bey, yeni makinaları ver servisleri değerlendirir misiniz?
Eskiden kamnyonla başladım. Eski kamyonları bir tamirci kadar söker toplarım. Şimdikiler tabii daha elektronik ama yine de bu makinalar hakkında da fikir sahibiyim. Servisi olmayan bir makinayı satın almayı düşünmeyiz. Servis bizim sektörümüzde belirleyici konuların başında geliyor.
MAKİNALAR DEĞİL, KULLANICILAR KAZA YAPIYOR
Kazalar hakkindaki düşüncelerini değerlendirir misiniz?
İsmail Özdemir: Vinç sektöründeki kazaların yüzde 90’ı operatörün makina üzerinden oynamasından kaynaklanıyor. Makinanın deforme olması da burada ciddi bir etken. Kullanıcı bunu manuele aldı mı iş biter… Servisler, makainalara gelip bakıyor. Kazanın olup olmaması kullanıcıya bağlıdır. Makina kaza yapmaz. Üzerindeki şoförü kaza ya da hata yapar. Makina yaşlanmadığı, ömrünü tamamlamadığı müddetçe makinalar çalışır. Burada kontrol mekanizması çok önemlidir. Operatörün mesleki yeterlilik seviyesinde olması gerekiyor. Çalışan dizel makinalarımızı ayda bir gidip bakımlarını yapıyoruz. Makinalarımızı dolaşarak inceliyoruz. Makinaların incelenmes gerekiyor. Kendiniz giderseniz makinalarınızı da korumuş olursunuz.
Harun Özdemir: Biz, aslında bu kontrolleri samimi olmak gerekiyorsa sadece işgüvenlikçinin eline bir evrak verelim diye yapıyoruz. Hiçbir zaman gözle muayene denilen bir şey olmaz. Kapak dahi açılmadan onay veriliyor. Makinanın kapağını açmadan bir fikir sahibi olamazsınız. İçinde yağı mı, suyu mu eksik açıp bakmadan nereden bileceksiniz? Bu işler, iş güvenlikçilerin gözünü doyurarak olmamalı. Burada dürüst bir şekilde çalışmak gerekiyor bence. Kullanıcılar da artık eskisi gibi değil. Bakımını biz yapıyoruz ama kullanıcıların da bilinçlenmesi lazım.
Haber
SEYAD 2022 Yılı Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi


Sektörel yayıncılık alanında faaliyet gösteren firmaları tek bir çatı altında toplayan Sektörel Yayıncılar Derneği’nin (SEYAD) 2022 Yılı Mali Genel Kurulu, 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirildi.
GÜNDEM HAKKINDA DEĞİŞİKLİKLER GÖRÜŞÜLDÜ
SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kul’un açılış konuşmasıyla başlayan, ardından yoklama ve saygı duruşu ile devam eden Genel Kurul’da, SEYAD’ın Kongre Başkanlık Divanı seçimi gerçekleştirildi. 2000 yılında kurulan ve üyelerinin yayımladığı 65 sektör dergisiyle Türkiye’de faaliyet gösteren yayıncıların yaklaşık yüzde 60’ını temsil eden derneğin Genel Kurul’unda, gündem hakkındaki değişikliklerin görüşülmesinin ardından önceki dönem faaliyet raporu ve gelir-gider bilançosu beyan edilerek onandı. Geçmiş dönem denetim kurulu raporlarının okunmasıyla devam eden Genel Kurul’da, tahmini bütçe de görüşülerek onaylandı.
SEKTÖRÜ İLGİLENDİREN KONULAR MASAYA YATIRILDI
2022 yılında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un sektörel yayıncılar üzerindeki etkilerinin de gündeme getirildiği Genel Kurul’da, sektörü ilgilendiren birçok konu masaya yatırıldı.
TKÜ MAGAZİN
Haber
‘Geleceğin Cevherleri’ne madencilerden istihdam desteği


Madencilik Sektöründe Kadınlar Derneği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) destekleriyle ‘Geleceğin Cevheri’ projesini devreye aldı.
Türkiye’nin 6 Şubat’ta yaşadığı deprem felaketinin ardından toplumun tüm kesimleri depremden etkilenen 11 ilin yardımına koştu. Felaketin üzerinden 1 ay geçerken, bölge ve bölge halkına destekler kesintisiz sürüyor. Devlet, sivil toplum kuruluşları, dernekler birbiri ardına devreye aldıkları destek programlarına devam ediyor.
Bu kapsamda Madencilik Sektöründe Kadınlar Derneği öncülüğünde, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) destekleriyle depremden etkilenen kız öğrenciler için iş imkanı yaratılması adına ‘Geleceğin Cevheri’ programı oluşturuldu. Deprem bölgesinde yaşayan, ailesi depremden etkilenen, madencilik sektörünün ilgili bölümlerinde üniversite eğitimi alan son sınıf öğrencileri ve yeni mezun kız öğrenciler için harekete geçtiklerini ifade eden Madencilik Sektöründe Kadınlar Derneği Başkanı Elif Tekin Alagül, “İlk aşamada üniversitelerin jeoloji mühendisliği, maden mühendisliği, hidrojeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği, harita mühendisliği, çevre mühendisliği, malzeme ve metalürji mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören son sınıf ve yeni mezun olmuş kız öğrencilerimize yoğunlaşacağız. Burada deprem bölgesindeki üniversitelerde öğrenim gören, ailesi deprem bölgesinde olan öğrencilerimize ilk etapta destek vereceğiz.” dedi.
‘GELECEKLERİNİ BERABER PLANLAMAK İSTİYORUZ’
Proje ile ilgili detayları paylaşan Elif Tekin Alagül, “Dernek olarak üniversitelerimizle temasa geçmeye başladık. Üniversitelerden bu kapsama uyan öğrencilerimiz hakkında bilgi alıyoruz. Aynı zamanda madencilik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizle de iletişim halindeyiz. Bu kız öğrencilerimizin çalışabileceği işletmeleri belirliyoruz. Aynı zamanda lojmanı olan işletmelerimizi de ön plana alıyoruz. Böylece kız öğrencilerimizin hem iş imkanı bulmasını hem de ilk etapta konaklama konusunda bir sıkıntı yaşamamasını amaçlıyoruz. İş imkanı yaratılmasının dışında, çalışmaya başlayan öğrencilerimize dernek içinde oluşturduğumuz ekiplerle belirli periyotlarda mentörlük desteği verilmesini sağlayacağız. Ayrıca yaşanan felaketin etkilerini bir nebze olsun azaltmak adına psikolojik destek verilmesini öngörüyoruz. Bu konuda da uzman ekiplerle temas halindeyiz. Onlara yol gösterici olmak, geleceklerini beraber planlamak istiyoruz. Geleceğin yetenekli cevherlerine ışık olmayı hedefliyoruz. Bu projenin devamında da hali hazırda çalışan ancak deprem felaketi nedeniyle işini kaybetmiş kadın çalışanlarımızı ve erkek öğrencilerimizi de bu projeye dahil etmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
‘PROJEYİ İMİB’LE BİRLİKTE GELİŞTİRDİK’
Dernek olarak, 2 yıl önce 8 Mart’ta kurulduklarını hatırlatan Elif Tekin Alagül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Derneği kurarken misyonumuz, sektörümüzün ilgili bölümlerinde okuyan kız öğrencilerin istihdamına daha fazla katkı sağlamaktı. Bu konuda da çalışmalarımızı İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile yapıyorduk. Yaşanan deprem felaketinin ardından İMİB’le birlikte bu projeyi geliştirdik ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü itibarıyla hemen devreye aldık. Bu noktada İMİB’e de destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için ne yapsak az kalır ancak, elimizden geldiğince desteklere devam etmeye çalışıyoruz. Sektör olarak her felaketin ardından nasıl destek için orada oluyorsak, yaralarımızı sarmak için de birlikte hareket ediyoruz.”
KARTEPE BÜLTENİ
Haber
BAYCAN ELEKTRİK’TE HEDEF 10 YIL İÇERİSİNDE AVRUPA ORTALAMASININ ÜSTÜNE GEÇMEK


Kadınların iş hayatındaki kariyer yolculuğunu desteklemeyi misyon edinen Baycan Elektrik, % 80 olan istihdam oranını 10 yıllık planlaması çerçevesinde yüzde 85’e çıkarma hedefi koydu. Mevcut rakamlarla Avrupa ortalamasında bir kadın istihdamı oranıyla faaliyetlerini sürdüren Baycan Elektrik’in Genel Müdürü Engin Yılmaz, kablo gruplama sektöründe yükselmelerinin en büyük sırrının kadın istihdamını desteklemeleri olduğunu belirterek, “Mevcutta Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile 304 kadın çalışanımıza nitelik kazandırarak eğitim seviyelerini artırdık. Kadın çalışanlarımıza yetenekleri doğrultusunda kariyer fırsatları sunmak, çalışma hayatlarında karşılaştıkları problemlerin aşılmasında gerekli desteği sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.’’ ifadelerini kullandı.
Tüm dünyada her yıl 8 Mart, ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler de kadının iş gücüne katılım oranının artması ile birlikte 1977 yılından beri 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak resmen ilan etmiş ve kadınların başta kariyer yolculuğu olmak üzere sosyal hayattaki katılımı desteklenmiştir.
BAYCAN ELEKTRİK, KADIN İSTİHDAM ORANI İLE EZBERLERİ BOZDU
Kadının iş yaşamındaki yeri ve emeği de günümüzde gittikçe artmaya devam etmektedir. Ekonomik Kalkınma ver İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre kadın istihdam oranı; Almanya’da %72.8, İsveç’te %75.4, Türkiye’de ise %26,3 seviyesinde bulunuyor. Ülkemizin önde gelen kablo gruplama firmalarından Baycan Elektrik, %80 kadın istihdam oranı ile öncü kuruluşlar arasında geliyor. 954 kişilik personelinin 763’ünü kadınların oluşturduğu Baycan Elektrik, OECD ortalamasını yakalamanın yanı sıra Türkiye ortalamasının da çok üzerinde yer alıyor.
Kuruluşundan bu yana kadınlara kendilerini hem ekonomik hem de sosyal anlamda geliştirebileceği sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sağlamaya çalışan Baycan Elektrik, % 80 kadın istihdam oranı ile ezberleri bozmaya devam ediyor. Firmanın kadın istihdamı konusunda gelecek 10 yıldaki hedefi ise % 85 oranına ulaşmak.
ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ ŞİRKET KÜLTÜRÜ EDİNDİK
Şirket olarak kadın emeğine önem verdiklerini söyleyen Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?’’ sözlerini şirket kültürü olarak benimsediklerini vurgulayarak, ‘’Bu sözlerin bilincinde, iş yaşamında kadının rolü ve emeğinin eşit gözetildiği bir şirket kültürüne sahibiz.’’ ifadesini kullandı.
TÜRKİYE’DE KADIN İSTİHDAMI ORTALAMASI %26,3, BAYCAN’IN ORANI %80
TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 15 yaş ve üzeri kadın bireylerin istihdam edilme oranının 2020 yılında %26,3 olarak hesaplandığını söyleyen Yılmaz, ‘’Baycan Elektrik %80 kadın istihdamı oranıyla bu verilere göre hem kendi sektörünün hem de Türkiye’deki diğer sektörlerin öncülerinden biri konumundadır. Kadın çalışanlarımıza yetenekleri doğrultusunda kariyer fırsatları sunmak, çalışma hayatlarında karşılaştıkları problemlerin aşılmasında gerekli desteği sağlamak, kendi aralarındaki dayanışma ve işbirliğinin gelişmesi için faaliyetlerde bulunmak ve sosyal sorumluluk bilincini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.’’ dedi.
BAYCAN ELEKTRİK, ‘ÜRETİM VE BECERİ ODAKLI KADIN SOSYAL GELİŞİM ATÖLYESİ PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİREN İLK FİRMA OLDU
2023 ocak ayında Baycan Elektrik, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) adı altında Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün (Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İŞKUR iştirakiyle) düzenlediği Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi Projesi’ni hayata geçiren ilk firma oldu. Konuyla ilgili Yılmaz, ‘’Proje kapsamında ekonomik ve sosyal anlamda dezavantajlı kadınların meslek sahibi olabilmeleri için gereken teorik ve pratik işbaşı eğitimleri sağlanacak. Bu kişilere imkan vermek, onlara üretim sektörünü tanıtmak ve sosyal yaşama uyum sağlamalarında rol almak Baycan Elektrik için gurur kaynağıdır.” yorumunda bulundu.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ İLE 304 KADIN ÇALIŞANIMIZA NİTELİK KAZANDIRDIK
Önümüzdeki 10 yıl içerisinde % 85 kadın istihdamı hedeflediklerini belirten Yılmaz son olarak şunları söyledi: ‘’Mevcutta Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile 304 kadın çalışanımıza nitelik kazandırarak eğitim seviyelerini artırdık. Mesleki açıdan yetersiz ve eğitim seviyesi düşük kadın çalışanlarımız için yürüttüğümüz bu projeler ile teknik nitelik kazandırılarak eğitim düzeylerindeki oranı geçtiğimiz sene %74 artırdık. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu oranın %85’e çıkmasını amaçlıyoruz.’’
BAYCAN KADINLARI NE DEDİ?
Kadın istihdamının ülkemizdeki en güzel örneği olan Baycan Elektrik, aile ortamında profesyonel çalışmalara imza atıyor. Çalışanlarına her türlü imkanı sunan firma, personelin kendini geliştirmesi için de hiçbir sorumluluktan kaçınmıyor. Baycan Kadınları, alınterinin, bilginin ve üretimin önemine işaret ederek Baycan’da aile ortamında, güven ve huzur içinde çalıştıklarının özenle altını çiziyorlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Baycan Kadınları şu ifadeleri kullandılar:
Baycan Elektrik’te üretim bant sorumlusu olarak görev yapan 32 yaşındaki Cansu Alcı, ‘’12 sene önce Baycan’da operatör olarak başladığım görevime şimdi bant sorumlusu olarak devam etmekteyim. Baycan bana kariyer fırsatları sunan ve beni geliştiren bir aile.’’ dedi.
Endüstri Mühendisi olarak Baycan Elektrik’te görev yapan Berna Karadağ 25 yaşında. Karadağ, ‘’Baycan, alışılmışın dışında sanayi sektöründe kadınların söz sahibi olduğu, tüm sorumluluklarımız yanı sıra maddi özgürlük kazandığımız bir çalışma ortamı.’’ ifadesini kullandı.
Hatice Kaytan 36 yaşında ve Baycan Elektrik’te İnsan Kaynakları Sorumlusu biriminde hizmet veriyor. Kaytan şu ifadeleri kullandı: ‘’Baycan’da bir kadın çalışan olmak, her gün üreterek çoğaldığınız ve renklendiğiniz bir çalışma ortamı. Yolunuz Baycan’dan geçmiş ise kariyerinizde önemli bir adım atmışsınız demektir.’’
Baycan Elektrik’in genç kuşak yöneticilerinden Yönetim Kurulu Üyesi Esen Kılıç 23 yaşında. Kılıç, ‘’Baycan’da kısa sürede çok verimli bir sinerji yakalamak mümkün. Bunu da her bir departman arasındaki iş birliğine borçluyuz. Her gün öğrendiğinizi ve kendinizi ilerlettiğinizi hissettiğiniz bir okul burası.’’ yorumunda bulundu.
TKÜMAGAZİN
-
1 Konu 1 Konuk2 sene önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Ağır Yük Taşıma Araçları2 sene önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber2 sene önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika2 sene önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber2 sene önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika1 sene önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi
-
Son Dakika2 sene önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika2 sene önce
Hcm Cranes Yetkilisi : Anahtar teslimi projeler gerçekleştiriyoruz