Takip Edin

Haber

Azerbaycan ordusuna ileri teknoloji satacak

Askeri teknolojiler her geçen gün önem kazanıyor. İnovasyon, robotik ve yapay zeka alanlarında gelişmiş savunma teknolojileri tasarlayan Bites, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da büyümesini sürdürecek. Azerbaycan, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk, Gürcistan, BAE, Katar’a girmeyi amaçlayan Bites’in ilk hedefi ise Azerbaycan.

Yayınlanma tarihi

-

Mehtap HALICI

Bundan 22 sene önce üniversite 3. sınıfta kendi firmasını kuran ve 2023 yılında 400 milyon TL ciro hedefleyen Bartınlı girişimci Uğur Coşkun, bugün 500 kişiye istihdam sağlayan Bites’in sahibi. Bites’in yüzde 51 hissesini geçtiğimiz yıllarda Aselsan satın almıştı.

Türkiye’de doğan şirket, şimdi Azerbaycan başta olmak üzere yurtdışına savunma teknolojileri götürmeye hazırlanıyor. Askerlerin savaş alanlarında birbiriyle olan koordinasyonunu, iletişimini ve işbirliğini artıran yazılım ve teknolojiler tasarladıklarını anlatan Bites Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Uğur Coşkun, geçen yılı 200 milyon TL ciro ile kapattıklarını, bu yıl ise yüzde 100’lük bir ciro artışı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da büyümeyi sürdüreceklerini söyleyen Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: “Özel timler ve özel harekat birlikleri için çalışmalar yapıyoruz.

Güçlü ordusu olan ülkeler ileri teknolojiye sahip olmak için potansiyel avantaj sağlayabilecek yüksek teknolojik çözümlere yöneliyor. Bu sebeple başka ülkelerin ordu ve birliklerine yazılım ve teknoloji götürmeyi hedefliyoruz. Azerbaycan, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk, Gürcistan, BAE ve Katar gibi ülkelere girmeyi planlıyoruz.

İlk hedefimiz ise Azerbaycan.” Coşkun, yurtdışındaki uluslararası firmalar ile uzun vadeli anlaşma ve projelere yöneldiklerini belirterek, “Türkiye’nin başarılı bir şekilde kullandığı sistemlerin mutlaka yurtdışında bir karşılığı oluyor. 2023 yılında ilk sözleşmelerimizi alacağımızı öngörüyoruz.

Reklam

Yıl içerisinde de belli bir noktaya geçmeyi planlıyoruz” dedi. Türk ordusunun aktif savaşan bir ordu olduğunu ve profesyonel orduların kullanacağı tarzda ürünler geliştirdiklerini anlatan Coşkun, Türkiye’nin kuşanmış olduğu ve satın aldığı bütün ürünlerin yurtdışındaki birlik ve kuvvetler için de büyük potansiyel barındırdığını sözlerine ekledi.

Savunma sanayi 20 yılda 40 kat büyüdü

Savunma sanayi sektörü büyümesini sürdürüyor. Savunma sanayi sektörü 2022’de 12,2 milyar dolarlık ciroya, 2,6 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımına imza attı. Sektörde, 2023 yılında hem ciroda hem de Ar-Ge de yüzde 20’ye yakın bir artış bekleniyor. Yapılan ArGe yatırımlarıyla 20 yıl öncesine oranla 40 katı bir büyüme sergileyen sektörde, şu anda 88 bin kişi çalışıyor.

“Beyin göçü sebebiyle yeni nesli yetiştiriyoruz”

Türkiye’den yurtdışına yönelik son yıllarda beyin göçünün artış gösterdiğini söyleyen Uğur Coşkun, teknolojik gelişmelerin insan gücü ile orantılı olduğunu vurguladı. Coşkun, şöyle devam etti: “Dolarizasyon bağlı sıkıntılardan dolayı maaş alma denklemi değişti ve birçok kişi kendisini yurtdışındaki firmalarda konumlandırdı. Niş sektörlerdeki yetenekli insanlar ülkeden gitti. Teknoloji insanla oluyor. Biz de bu sebeple yeni nesli doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak insan yetiştiriyoruz.”

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Girişimcilik Ve Arge Alanında Deneyimlerini Paylaştı

Yayınlanma tarihi

-

 

Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün Girişimcilik ve Ar-Ge alanındaki 18 yıllık şirket deneyimlerini Fakültede öğrencileri ile paylaştı.

Bilginin üretiminde insana ve çevreye esas alarak bilimsel etik ve evrensel değerleri yerel çerçevede ele alan ve disiplinler arası çalışmaları ön plana çıkaran Selçuk Üniversitesi, görkemli geçmişi ve bilim dünyasındaki saygın ismini her daim dinç tutmaya çalışan bir kurum olmak hedefinde olmaya devam ediyor. Bilimsel, yenilikçi, sanatsal, kültürel ve sosyal sorumluluk projelerine açık bir kurumsal yapı olarak yapan Selçuk Üniversitesi 10.Programında Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün’ü ağırladı.

“Programı dinleyen arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim”

Eleştirel düşünme yeteneği kazanmış, üretken ve yenilikçi bireyler yetiştirmek ve bu amaçla eğitimde öncü olmaya devam eden olan Selçuk Üniversitesi 10. Programımızda,  Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunun düzenlemiş olduğu programında gençlerle bir araya geldi.  Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı “Programda emeği geçen Selçuklugikat topluluğundaki arkadaşlar teşekkür eder, programı dinleyen arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Reklam
Devamını oku

Haber

Seri İmalat Felsefesi ile Üretim Yapılıyor

Yayınlanma tarihi

-

 

Yüksek kalite standartlarında seri imalat felsefesi ile üretim yapan Konya Saraylı, üretime başladığı günden bu yana sürekli gelişim göstermiş, kalite ve teknoloji yatırımlarını sürdürmüştür.

Ulaştığı üretim kapasitesi ile mevcut fabrikası ihtiyaca cevap vermeyince, inşaatını ve makine yatırımlarını tamamladığı yeni fabrikasına Temmuz 2007’de taşınmıştır.  Müşteri geri bildirimleri ile beslenen ar-ge departmanımız bugün tüm dünyanın beğenisini kazanmış modelleri ile 46’un üzerinde ülkeyi Saraylı kalitesi ile tanıştırmıştır. Her zaman kalite, daima müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden Konya Saraylı var olduğu müddetçe yenilik ve gelişmelerini sürdürecektir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Yerli üretim manliftlerde inanılmaz indirimler var. Herkes İçin ergonomik ve kullanışlı bir ürün.  Müşterilerinin ürünlerini kullanırken huzur ve mutluluk duyduğu “İdeal firma” olmak,  Dünyanın her yerinde, aynı yüksek kalitede evrensel hizmet sunmak,  Endüstriyel kullanıcılara yönelik kurumsal çözümler üretmek,  Yerel ve küresel dağıtım ağında organik büyüme sağlamak.  Çevreci üretim politikaları  Etkin işletme ve gider yönetimini sağlamak.  Müşterilerine küresel normlarda kalite standartları sunmak müşterilerimize sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Daha fazla bilgi ve teklif için; 444 52 39 numaralarından ulaşabilirsiniz.

Reklam
Devamını oku

Haber

Kadınlar Artık Her Yerde

Yayınlanma tarihi

-

 

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor. Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

ADAYLARIN MASRAFLARI KARŞILANACAK

Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde oluyor. Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak. İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Nuh Beton bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Reklam

22 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR BAŞVURU YAPABİLİRLER

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor. TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Devamını oku

Trend olan