Takip Edin

Hedef Sektör

Yayınlanma tarihi

-

Mecprom Müşterilerinin Çözüm Ortağı Olmaya Devam Ediyor

Net Medya Yayıncılık olarak her zamanki yerinde sahadayız. Sektöre dair her şey toplantılarımız devam ediyor.

Konya’da faaliyetlerine 2020 yılında başlayan Mecprom Türkiye’nin Vinç Üretimine katma değer yaratıyor. Sektörde önemli bir bilgi birikimi olan Mecprom Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öznalçacı ile TKU Magazin Youtube kanalı ve TKU Magazin Dijital Yayımız için özel röportaj ve söyleşimizi çekimlerini gerçekleştirdik. Yeni fabrika çekimleri, üretim merkezini gezdik gördük proje haberimizi yaptık, Başta Bülent ve Mehmet Karakaya beylere, tüm mecprom ailesine Net Medya olarak tarafıma ve ekip arkadaşlarıma göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz.

ESNEK VE EKONOMİK ÇÖZÜMLER

Mecprom Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öznalçacı ile, “Mecpromın kara ve deniz sektöründe sivil ve askeri alanlarda hizmet vermek adına, mühendislik proje yönetimi ve üretim firmaları arasında inovatif, rekabetçi, müşterilerine esnek ve ekonomik çözüm sunan bir marka olmak amaca ile kurulduğunu belirtti. Üretim merkezinin devamlı geliştirdiklerini söyledi. 3.000m2 kapalı alana sahip imalat alanıyla birlikte toplam 5000 m2 alandan oluştuğunun bilgisini verdi.

Reklam

HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN BİZLERE ULAŞABİLİRSİNİZ

Bizi takip etmeyi unutmayın, dolu dolu Proje haber çekimleri, röportaj, söyleşi tanıtım, fabrika tanıtımcılarınız biz buradayız. Her Türlü Bilgi İçin Hatice Özbay -Canlı yayın Kontrol -Toprak Er Canlı Yayın Yönetmeni Moderatör: Metin Şendil. Watsap Hatti:0532 263 01 34 her türlü sorularınızı gönderebilirsini.

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

NÜKLEER ENERJİNİN FİNANSMANI TARTIŞILDI

Yayınlanma tarihi

-

NÜKLEER ENERJİDE YATIRIM HACMİ 10 TRİLYON ABD DOLARINI GEÇEBİLİR

Nükleer Santraller Zirvesi – NPPES’te, ‘Nükleer Enerji Finansmanı’ konulu bir oturum gerçekleşti. Oturumda, önümüzdeki 20 yıl içinde nükleer enerji alanındaki toplam küresel yatırım hacminin 10 trilyon ABD dolarını geçebileceğine dikkat çekildi ve nükleer santral projelerinin finansmanı için öneriler tartışıldı

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından gerçekleştirilen 10. Nükleer Santraller Zirvesi – NPPES’te, ‘Nükleer Enerji Finansmanı’ konulu önemli bir oturum düzenlendi. Sıfır karbon hedefine ulaşmak için ülkelerin enerji karmalarında önemli bir rol oynayan nükleer enerji yatırımlarının finansmanının nasıl sağlanabileceği tartışıldı.

Oturumun başkanlığını Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü (NNWI) Başkanı Tim Yeo üstlendi. Oturum konuşmacıları arasında; IBNI – Uluslararası Nükleer Altyapı Bankası Kurucusu ve Başkanı Daniel Dean, Pillsbury Winthrop Shaw Pittman Enerji ve Doğal Kaynaklar Partneri Vincent Zabielski ve B1 Grup Danışmanlık Teknoloji ve İşlemler Direktörü Alexander Temkin yer aldı.

Nükleer enerjide küresel yatırım hacmi 10 trilyon ABD Doları’nın üzerine çıkabilir

Reklam

IBNI – Uluslararası Nükleer Altyapı Bankası Kurucusu ve Başkanı Daniel Dean şunları söyledi: “2050 yılına kadar en az 1TW ek nükleer kapasiteye ihtiyaç duyulacak. Önümüzdeki 20 yıl içinde nükleer enerji alanındaki toplam küresel yatırım hacmi 5 trilyon ABD Doları’nın üzerinde olacak. Hatta her şeyi doğru yaparsak bu rakam 10 trilyon ABD Doları’nın üzerine de çıkabilir.”

Daniel Dean IBNI hakkında da şu bilgileri paylaştı: “IBNI’ın küresel nükleer kapasite artışını teşvik etme hedefleri yaklaşık olarak; 2030 yılına kadar 20GW, 2035 yılına kadar 100GW ve 2040 yılına kadar da 600GW’ın üzerinde ek kapasite inşaatı veya tamamlanmış proje şeklinde. IBNI, sınırlı devlet finansmanı ve finansman kaynaklarının bittiği ve piyasa tabanlı finansmanın başladığı yer arasındaki ‘boşlukları doldurmak’ için hizmet verecek. Banka, nükleer enerjiye özgü benzersiz finansman zorluklarını ele almak için finansmanın çok ötesine geçen çok boyutlu çözümler de sağlayacak. Bu çözümler arasında şunlar yer alacak; öz kaynak, rekabetçi hibeler, ticari ve imtiyazlı krediler, garantiler, risk yönetimi ürünleri, danışmanlık hizmetleri ve küresel kaynak havuzlarına erişim. Ayrıca küresel talep birleştirme programları sağlayarak, riskin hızlı bir şekilde azaltılmasını, ölçeklenmeyi ve ölçek ekonomileri aracılığıyla maliyetlerin düşürülmesini mümkün kılacak.  2050 yılı için belirlenen net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için IBNI, hem mevcut hem de ileri nükleer teknolojilerin dünya çapında dağıtımını kolaylaştıracak, geniş bir ekonomi yelpazesinde destek verecek.”

Nükleer finans piyasası hayal gücünü genişletmeli

Pillsbury Winthrop Shaw Pittman Enerji ve Doğal Kaynaklar Partneri Vincent Zabielski ise finansmanda yenilik ihtiyacını vurgulayarak şunları söyledi: “Nükleer enerji alanında diğer endüstrilerdeki başarılı uygulamalardan ilham alan yeni finansal modellerin geliştirilmesi önemli. Büyük uçak filolarını finanse etmek için birçok yenilikçi yol geliştirmiş olan havacılık finans piyasası ile karşılaştırıldığında, nükleer finans piyasası biraz hayal gücünden yoksun görünüyor. Ancak piyasada önemli değişimler de var; geleneksel, riskten kaçınan müşterilerden, giderek daha fazla temiz nükleer enerji talep eden dinamik teknoloji şirketleri var. Teknoloji devlerinin büyük yatırımları ve stratejik girişimleri nükleer enerjiye güçlü bir bağlılığı gösteriyor. Nükleer sektörde inovasyonu kolaylaştıran güçlü, uyarlanabilir düzenleyici çerçeveler ve hükümet desteğinin kritik rolü devam ediyor.”

Güçlü hükümet desteği önemli

Reklam
B1 Grup Danışmanlık Teknoloji ve İşlemler Direktörü Alexander Temkin ise nükleer güç santrali projelerinin uluslararası standartlara uygun olması ve güçlü hükümet desteği alması gerekliliğinin kritik önemini vurguladı.
Devamını oku

Haber

ELÇİN RASİM: CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA DAHA FAZLA KADIN GİRİŞİMCİNİN SEKTÖRLERDE YER ALMASI GEREKİYOR

Yayınlanma tarihi

-

Araç üzeri hidrolik vinç sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Rasim Makine A.Ş., 1.5 yıl önce taşındığı yeni fabrikasında sektörde ezber bozmaya devam ediyor. İhracat odaklı çalışmaları ve yatırımları ile markalarını duyurmaya odaklandıklarını ifade eden Rasim Makina Yönetim Kurulu Başkanı Elçin Rasim, “Babamız Mehmet Rasim’in önderliğinde iki kız kardeş Elçin Rasim ve Halide Rasim olarak Türkiye ekonomisine katma değer yaratma gayretimiz temel amacımız olmuştur. Kadın emeği, zekâsı ve bilgisi sektörler açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha fazla kadın girişimcinin tüm sektörlerde yer almasını diliyorum” dedi.

Ankara’da 1993 yılında OSTİM’de Mehmet Rasim 100 metrekare alanda kurulan Rasim Makina, yüksek müşteri memnuniyeti ilkesi ile Avrupa menşeili ürünleri müşterilerinin hizmetine sunmaya başlıyor. 2006 yılından itibaren, dünyanın en büyük imalatçılarından FASSI ile yollarını birleştirerek Türkiye genel distribütörü olarak faaliyetlerine devam ediyor.

SEKTÖR LİDERİ RASİM MAKİNA ÇOK SAYIDA PROJEDE YER ALIYOR

2015 yılında, özel amaçlı vinç üretimine başlayan Rasim Makina, SCORP markası ile özellikle atık yönetimi başta olmak üzere farklı endüstriler için özel tasarım vinçler imal ediyor ve hurda toplama, ormancılık, inşaat ve geri dönüşüm gibi endüstriler için çeşitli vinç ataşmanlarının da üretimini sürdürüyor. Sektöründe lider Rasim Makina, bu süreçte yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda projede yer alıyor. Güçlü dış ticaret bağlantıları ile ihracatını çok sayıda ülkeye ve yurt dışı belediyeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Uzun yıllara dayanan üst yapı tecrübesiyle, çöp kamyonu, su tankeri, yakıt tankeri, vakum ve kanal açma makinesi gibi çok sayıda özel amaçlı kamyon ihracatıda gerçekleştiriyor.

SEKTÖRDE SAĞLAM ADIMLARLA İLERLEDİK

Reklam

Rasim Makina Yönetim Kurulu Başkanı Elçin Rasim Başarı hikayesini şöyle değerlendirdi, “Uzun yıllardır iş makineleri sektöründeyiz.  Babamızın önderliğinde sektör bilgi ve birikimimiz ile ilerledik. Mehmet Bey, ilk günden itibaren şirket yönetimine bizi dahil etti ve yetkiyi verdi. 2008 yılında, ANKOMAK İstanbul Fuarı ile kendimizi duyurduk. Fuarda 2 kadın ve kız kardeş olarak firmanın görünen ve temsil yüzü olduk, sektör bizi tanımaya başladı. Daha sonra aramıza Osman Rasim Bey de katıldı. Şirketimizin imalat ve satış sonrası hizmetleri tamamen Osman Bey’in yönetiminde. Üç kardeş olarak bizler, hem çalışanız hem de şirket ortaklarıyız. Sorumlu olduğumuz departmanlarımız var. 17-18 yıllık süreç içerisinde sektörde de çok değişim oldu. Sektöre yeni giren ve ayrılan markalar oldu. Biz, sağlam adımlarla ilerleyen bir marka olarak buralara geldik.

ANKARA’DA FABRİKAMIZI TAMAMLADIK VE KENDİ MARKAMIZLA İHRACATÇI KİMLİĞİMİZİ ÖNE ÇIKARIYORUZ

2020’ sonunda başlayan fabrika inşaatımız yaklaşık 20 ay gibi sürede tamamlandı. 2022 haziran ayında fabrikaya taşındık. 1.5 yıldır fabrikada hizmet veriyoruz. FASSI’nin grup şirketleri ve kendi markamız olan Scorp’u Rasim Makine çatısı altında toplamış durumdayız. Ana çatımız Rasim Makina’dır. FASSI ile distribütör olarak başlamıştık. 2015 yılından bu yana çöp toplama vinçlerinin imalatını yapmaya başladık. 2 yıl evvel kendi ürünümüzü Scorp Crane adıyla tescilledik ve 2 yıl önce ’de Dünya lansmanını yaptık. Hedefimiz kendi markamızla ihracat odaklı olabilmek. Doğu Avrupa (Romanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan), Kazakistan, Gürcistan, Rusya, İspanya, Portekiz, Güney Amerika hem çalıştığımız hem de görüşmelere başladığımız hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. İlk makinelerimizi gönderdik. Türkiye’de başarısı tescillenmiş bir markayız. Sektörün gidişatı, katıldığımız fuarlar da başarılı olacağımızı gösteriyor. Mayıs başı itibarıyla uluslararası bir fuara katılacağız. Gelecek dönemde üretimlerimize yeni modelleri ekleyebiliriz.

7 /24 ULAŞILABİLİR KONUMDAYIZ!

Şu an fabrikamız Kahramankazan ilçesine bağlı Saray Mahallesi’nde yol üzerinde bulunuyor. Toplam alanımız 14 bin metrekare. Bunun 8.800 metrekaresi üzerine binamızı inşa ettik. Diğer alanımız şimdilik açık park olarak kullanıyoruz. Kapalı alanımızı 9 bin metrekare ve 2 kat olarak kurguladık. Şu an kullanımında bulunan kısmın 4.500 metrekare kapalı alanı imalata ayrılmış durumdadır. Yaklaşık 42 personelimiz var. 12 beyaz yaka, 30’a yakın mavi yakamız mevcuttur. İnsan gücüne dayalı bir iş modelimiz olmadığı için personel sayısının çok artmasından yana değiliz. İmalatla ilgili kendi markamızı büyütmek üzerine iş modelimizi geliştiriyoruz. Dinamik bir şirket olmamızdan dolayı, ihtiyaç durumunda müşterilerimiz 7/24 bize ulaşabiliyor. Müşteri memnuniyeti temel prensibimizdir ve en önemli ilkemizdir. Bizim başarımızın en büyük temeli müşterilerimizin birbirine tavsiyesi ile geldiğine inanıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti sayesinde tavsiye ediliyoruz. Satış sonrası hizmet, güven, sözünde durmak, vadedilen tarihte ürünün teslimatını yapabilmek gibi değerlere karşı hassasiyetimizi koruyoruz. Her ne kadar profesyonelleşsek de amatör ruhumuzu hiç kaybetmiyoruz.

Reklam

AİLE ANAYASASI

Biz, 3 kardeş ikinci kuşak olarak, şirketimizde eşit hissedarlarız. 17-18 yıllık birlikte çalışmaktan dolayı kardeşler olarak birbirimize çok alıştık. Ama ileriki yıllarda 3. kuşak işin içine girince nasıl olacağının bugünden belirlenmesi adına danışman bir firmadan destek alarak geçen yıl aile anayasamızı yazdık. Görev, yetki, sorumluluklar, dahil olmalar ve ayrılmalar konularında tüm süreçleri yazılı hale getirdik. Büyük şirketlerin aile anayasası süreçleri ile tecrübelerini inceledik. 3. kuşakların nasıl ve ne şekilde şirkete dahil olacakları madde madde yazıldı. Her şeyin yazılı olması olası anlaşmazlık ve farklı yorumlamaların önüne geçeceği için, yapımızı daha da güçlendirecektir.  Aile anayasasını herkese tavsiye diyorum.”

Devamını oku

Hedef Sektör

HİDROKON YATIRIMLARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Yayınlanma tarihi

-

Hidrokon Satış Müdürü Gökhan Özdemir, şirketin yatırım odaklı yapısını koruyarak ülke ekonomisine katma değer sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Hidrokon, 5 Ocak 1993 tarihinde Memiş Kütükçü önderliğinde kuruldu. Artan talepler doğrultusunda 2007 yılında daha büyük bir yere taşındı ve şu anda 46 bin metrekare alanda, 26 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. Hidrokon’un 5 çeşit ürünü bulunuyor: Katlanır bomlu hidrolik vinçler, tam katlanır vinçler, teleskopik vinçler, marin vinçler ve insan kaldırma platformları. Hidrokon, katlanır bomlu vinçlerde pazar lideri konumunda olup, ağır tonajlı makinelerde pazarın %70’ini karşılıyor.

Dünyanın önde gelen vinç markası Hidrokon kurulduğu günden günümüze kadar üstün mühendisliği ile kendini kanıtlamıştır. Üstün mühendisliği kalite ile birleştiren Hidrokon, geniş ürün yelpazesi ile yurt içi ve yurt dışında tercih edilen bir marka olmuştur. Hidrokon dünyada ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmektedir.

 

Satış Müdürü Gökhan Özdemir’in Kariyer Yolculuğu

Reklam

Hidrokon Satış Müdürü Gökhan Özdemir, şirketle olan kariyer yolculuğunu şöyle anlatıyor:

“1990 yılında Konya’da doğdum. 2012 yılında Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun oldum ve aynı yıl Hidrokon’da çalışmaya başladım. Boyahane şefliği, montaj şefliği ve teslimat şefliği görevlerinde bulunduktan sonra, 2019’da satış sorumlusu oldum. 2020 yılında satış şefi, 2021 yılında ise satış müdürü pozisyonuna geçtim. Son 2 yıldır şirketin satış müdürlüğü görevindeyim. Makineleri bilmek, satışta müşterinin her sorusuna cevap verebilmek ve isteklerini anlayabilmek açısından büyük avantaj sağlıyor.”

Dev Bir Aile

Hidrokon, 900’den fazla tedarikçisi, 9 adet yerleşik servis ve 250 kişilik üretim personeli ile yaklaşık 10.000 kişilik bir aileden oluşuyor. Personel eğitiminin yanı sıra profesyonel insan kaynakları yönetimi ile de çalışanları ile yakından ilgileniyor.

Depremin Etkileri ve Yeni Yatırımlar

Reklam

Özdemir, depremle beraber sektörlerinde bazı değişiklikler yaşandığını ve ciddi vinç talepleri aldıklarını belirtti. Deprem bölgesinden gelen talepler yeni yatırımlar yapmalarına neden olmuş. “HSC adı altında Hidrokon’da bir tesis kurduk ve robotik yatırımlar gerçekleştirdik. 2023 yılı vinç sektörü açısından çok iyi geçti. Kentsel dönüşümle beraber sektör ivme kazandı. İkinci el vinçlerdeki arıza giderlerinden dolayı insanlar sıfır makinelere yöneldi. Sektör genelinde makine talebi 2023 yılında rekor kırdı,” diye ekledi.

Üstün Mühendislik Yerli Yazılım

 

            Teknolojik anlamda her geçen gün kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Özdemir ayrıca “araçlarımızda güvenliği temel alarak üretim gerçekleştiriyoruz, uzaktan kumanda sistemleri gibi teknolojik donanımlarda kendi geliştirmekte olduğumuz yerli yazılımları kullanıyoruz. Vinçlerin sahada güvenli ve pratik kullanılması adına tasarım ve teknolojik donanımlar geliştiren firmamız, uzaktan kullanım alanında da hatrı sayılır bir noktaya gelmiş durumda.”

İnsan Kaynağına Yatırım

Reklam

Özdemir, kalifiye personel bulmanın özellikle Konya’da zorlaştığını ve insan kaynağına yatırım yapmaya çalıştıklarını belirtti. Müşterilerinin de operatör bulmakta zorlandığını ifade etti.

 

Güçlü Servis Ağı

Hidrokon’un Türkiye’de 10 yerleşik servis ağı bulunuyor. Bunlardan ikisi İstanbul-Gebze ve Konya’da olmak üzere, Hidrokon’a ait. Bursa, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Karadeniz’de anlaşmalı servisleri bulunan Hidrokon, tüm Türkiye’de güçlü bir servis ağına sahip. Özdemir, “Servis anlamında güçlü olmamız marka değerimizi artırıyor,” diyerek sözlerini tamamladı.

Birlikte, Güvenle En Yükseklere

Reklam

            Bugün Hidrokon, mühendislik ve teknoloji anlamında her geçen gün kendini ileriye taşıyor. Ülkemizde öncü konumunda yer alan firma, Dünyada ki gelişimleri yakından takip ederek ve yarının Dünyasına uygun üretimi günümüzden gerçekleştirmeye odaklanmış durumda. Geleceğe odaklanan ve buna uygun üretim planlayan firma, Dünya genelinde adını kalıcı izlerle yazmak istiyor.

 

 

Devamını oku

Trend olan