Takip Edin

Liman & Tershane Proje

“Kadın İçin Taşıyoruz” projesi Mersin’deki ihracatçılara tanıtıldı

Yayınlanma tarihi

-

DFDS Akdeniz İş Birimi’nin, KAGİDER iş birliği ile hayata geçirdiği ”Kadın İçin Taşıyoruz” projesini, Anadolu’daki kadın ihracatçılarla buluşturan dijital paneller serisinin Akdeniz ayağı, liman kenti Mersin’de gerçekleştirildi.

DFDS Akdeniz İş Birimi ve KAGİDER iş birliği ile hayata geçirilen “Kadın İçin Taşıyoruz” projesi, Dünya Gazetesi’nin desteği ile Anadolu’daki iş dünyası ve kadın ihracatçılara tanıtılmaya devam ediyor. Dijital paneller serisinin yeni durağı liman kenti Mersin oldu.

“Kadın İçin Taşıyoruz- Anadolu Buluşmaları” Mersin toplantısına KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, DFDS Akdeniz İş Birimi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Dalga, DFDS Akdeniz İş Birimi Satış ve İş Geliştirme Direktörü Önder Başboğa, UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhittin Ocak, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, Berdan Civata A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Şemsi Aysalar ve Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve yazarı Hakan Güldağ panelist olarak katıldı.

 Yeni fırsatlar 

DFDS Akdeniz İş Birimi Satış ve İş Geliştirme Direktörü Önder Başboğa, “Kadın İçin Taşıyoruz” projesi ile kadın ihracatçıların ekonomiye katılımı ve yeni pazarlara açılımı için önemli bir lojistik destek verdiklerini belirterek, ülkemizin demografik yapısı içinde kadın ihracatçılarımızın her geçen gün artan ihracatımızdadaha fazla pay alabileceklerine inandıklarını söyledi. DFDS Akdeniz İş Birimi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Dalga, kadın girişimcilerin ihracatını desteklemekle kalmayıp aynı zamanda KAGİDER ile iş birliği içinde girişimciler için yeni fırsatlar yakaladıklarını ekledi. Türkiye’den ve İtalya’dan kadın girişimcileri buluşturdukları dijital B2B toplantısında yaklaşık 80 kadın girişimci bir araya getirdiklerini hatırlatan Dalga, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek, Dünya Girişimci Kadınlar Birliği’nin (FCEM) 68’inci Dünya Kongresi’nde yeni fırsatlar yakalayacaklarına inandıklarını belirtti.

Dalga, panelde kadın girişimcilere “Kadın İçin Taşıyoruz” projesinin kapsamını ve detaylarını da aktarırken, önerilerde de bulundu.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, panelde dünya çapında 5 milyon üyeye sahip Dünya Girişimci Kadınlar Birliği’nin (FCEM) 68’inci Dünya Kongresi’nin, KAGİDER ev sahipliğinde, 4–6 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşeceğini, kadın girişimcilerin yurtdışı yeni iş bağlantıları kurmaları için fırsat sağlayacağının altını çizdi.

Kadın girişimcilerin dış pazarlara açılımı ve yeni pazarlara girebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu kapsamda DFDS Akdeniz İş Birimi sponsorluğunda İtalyan Kadın Girişimciler Derneği AIDDA delegasyonu ile dijital B2B toplantılarında bizzat yeni fırsatlara vesile olduklarını aktardı.

Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, panelde Mersin’in net ihracatçı şehirlerimizin arasında yer aldığını, iyi bir ihracat performansına da sahip olduğunu ve Mersin ekonomisinin itici gücünün deniz ticareti olduğunu belirtti. Bu anlamda lojistik desteğin performansı daha da güçlendireceğini aktardı.

UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhittin Ocak, lojistik operasyonlarda maliyeti düşürebildiğimiz oranda rekabet gücümüzün yükseleceğine değindi. Panelde, Berdan Civata A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Şemsi Aysalar, 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren, AR- GE merkezi olan şirketlerinde pozitif ayrımcılığa önem verdiklerini, sektörde kadın istihdamına yönelik hareket ettiklerini aktardı. Bu kapsamda fabrikalarında ve yedi ayrı işletmede müdürlerinin ve departman müdürlerinin kadın olduğunun ve bunun sektör için öneminin altını çizdi.

DFDS Akdeniz İş Birimi ile KAGİDER’in iş kadınlarına yönelik başlattığı ve 50 kadın girişimcinin ihracat ürünlerine, 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği verecek.

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

DFDS, depremzedelere tam destek oluyor

Yayınlanma tarihi

-

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen 2 ayrı deprem 10 binlerce vatandaşımızın hayatına son verirken 10 büyük şehrimizde de yıkıma neden olmuştur. Ülkemizin önde gelen firmalarından DFDS, depremin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiştir.

DFDS, DEPREMZEDELER İÇİN ÜCRETSİZ TAŞIYOR

DFDS tarafından, Pendik Limanı’ndan yüklemesi yapılan Cappadocia Seeways gemisi ile İskenderun bölgesine konteyner ev, çadır, mobil tuvalet, mobil mutfak, ambulans, karavan ve benzeri tekerlekli yardım araçlarının ücretsiz taşıması gerçekleştirilecektir. Yolcu taşımacılığı yapılmayacak olup gemi dolduğu anda yola çıkacaktır.

Destek olmak isteyen kişi ve kurumların, Pendik Limanı’na yönlendirilmesi önem taşımaktadır.

 

Gönderimleriniz ve desteğiniz öncesi planlama için irtibat listesi: 

DFDS Pendik Limanı

Emre Tekinalp: 0531 499 81 59

Fahriye Tuğba Kurum: 0537 476 02 24

Eren Yasin Turan: 0539 933 41 27

Kardelen Yavuz: 0538 012 39 94

İdris Çelik: 0538 097 69 73

Sebla Yavuz: 0530 917 28 59

Efe Uzun: 0534 793 70 31

İlayda Öztürk: 0537 591 66 29

TKÜ MAGAZİN

Devamını oku

Liman & Tershane Proje

POLİPORT’TAN KOCAELİ LİMAN BÖLGESİ’NE 465 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yayınlanma tarihi

-

POLİPORT’TAN KOCAELİ LİMAN BÖLGESİ’NE 465 MİLYON LİRALIK YATIRIM

POLİPORT, KOCAELİ LİMAN BÖLGESİ’NDEKİ 465 MİLYON LİRALIK YATIRIMI İÇİN TEŞVİK BELGESİ ALDI

 

Avrupa’nın en büyük 10 limanı arasında yer alan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren Poliport, 465 milyon lira değerindeki yatırım ile kapasitesini artıracak. Yatırım ile 271.000 metreküp olan sıvı yük depolama kapasitesinin, 436.000 metreküpe çıkması bekleniyor. Kapasite artışına ilişkin yatırımlar 2022 yılı itibariyle devreye alınmaya başlanacak. Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, 465 milyon lira değerindeki yatırım için vergi, KDV, sigorta primi gibi devlet desteği sağlayacak olan teşvik belgesinin Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi.

 

Polisan Holding’in liman işletmeciliği alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nde önemli bir görev üstlendiğini ve 50 yıldır birçok ilke imza attığını belirten Genel Müdür Efe Hatay, “Türkiye GSYİH’nın %45’ini üreten bölgede merkez üssü durumunda bulunan Kocaeli bölgesinin lider bağımsız kimyasal depolama terminallerinden biri olarak müşterilerimize tam zamanlı hizmet veriyoruz.  Kapasitede yaşanacak artış bölge ekonomisine de ciddi manada katkıda bulunacak” dedi.

 

Türkiye’nin stratejik olarak en önemli konumda ve elleçlenen yük açısından da lider olan Kocaeli Körfez Bölgesinde, 50 yılı aşkın bir süredir faaliyet yürüten ve bölgenin lider liman işletmelerinden biri olan, Polisan Holding bağlı ortaklığı Poliport, yeni yatırımı ile kapasitesini artıracak.

213,000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan ve müşterilerine, dökme sıvı depolama hizmeti; kuru yük ve genel kargo tahliye-yükleme hizmetleri ile antrepo hizmetleri de sunan Poliport, rıhtım, iskele ve tank sahasına 465 milyon liralık ek yatırım yapacak.

 

Kocaeli Körfez Bölgesi’ne yatırıma devlet teşviki almaya hak kazandılar

Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, söz konusu yatırım için teşvik alındığını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliği ile Resmi Gazetede yayınlanan teşvik belgesi ile sağlanan devlet desteğinin; yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 yatırıma katkı oranı, sigorta pirimi için 3 yıl boyunca işverene hisse desteği ve KDV istisnasını kapsadığını belirtti.

 

Kapasite artışı karlılığa ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak

Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nin kullandığı teknoloji ile en genç ve modern liman terminali olduğunu belirten Efe Hatay, “Yatırımlarımızı, 1990’lardan bu yana dünyanın en büyük üreticilerine kesintisiz olarak verdiğimiz hizmetin kalitesini en yüksek seviyede korumak ve teknolojiyi kullanarak fark yaratma odağı ile yürütüyoruz. 2021 yılında başlattığımız tank sahalarındaki onarımlar ve yenileme hızla devam ediyor. İskele ve geliştirme faaliyetleri süren kapalı depolarımızı 2022 başında devreye alarak, liman operasyonlarımızda karlılığa odaklanacağız. Bunun yanı sıra, liman otomasyon programının 2022 yılında devreye alınması için başlattığımız AION Projesi de devam ediyor. Stratejik yatırımlarımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına güvenli ve hızlı çözümler sunarken, sürdürülebilir karlılığın yanı sıra bölgemizin ve ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Devamını oku

Liman & Tershane Proje

Güçlü Lojistik Performans İle Üretimde ve Ticarette Üs Oluruz

Yayınlanma tarihi

-

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, pandemi ile hızlanan Türkiye’nin lojistik üs ve küresel tedarik merkezi olma kabiliyetinin, 2022 yılında üretim gücünü ve lojistik performansı artıracak adımlarla güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, pandemi ile hızlanan Türkiye’nin lojistik üs ve küresel tedarik merkezi olma kabiliyetinin, 2022 yılında üretim gücünü ve lojistik performansı artıracak adımlarla güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Öztürk, “Ülkemizin küresel tedarik merkezi konumunu sağlamlaştırması için istikrarlı bir döviz kuruna, rekabetçi üretim ve ihracat gücüne, yüksek lojistik performansına sahip olması gerekiyor. Ürettiğimizi malı en hızlı şekilde ve en düşük maliyetle denizyoluna aktarmalıyız. Ülkemiz lojistiği stratejik sektör olarak değerlendirmeli, milli gemi filomuzu büyütecek, limanlarımızı sanayi merkezlerine bağlayacak adımları atmalıdır” dedi.

LOJİSTİK DARBOĞAZLAR DEVAM EDECEK

Küresel tedarik zincirindeki tıkanıklığın 2021 yılında da yoğun şekilde devam ettiğine dikkat çeken Öztürk, 2020 yılında yüzde 10 civarında daralan küresel mal ticaretinin, bu yıl yüzde 22, gelecek yıl yüzde beş-altı seviyelerinde büyüyeceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Öztürk, “Güçlü talep dünya ticaretini büyütürken, üretim ve taşımacılık bu büyümeyi takip etmekte zorlanıyor. Yüksek hammadde fiyatları ve yüksek enflasyon, ticaret savaşları, kırılgan ekonomiler, parasal sıkılaştırmalar gibi risklere bağlı olarak lojistik darboğazların 2022 yılında da tedarik zincirindeki aksamalara yol açması bekleniyor. Ticaretin normal akışına dönmesi, tüketim hızının yavaşlamasına bağlı olacak. Denizcilik de bu gelişmelere uyum sağlamaya çalışıyor. Deniz taşımacılığı ve lojistik sektöründe kartların yeniden karıldığı dönem geride kaldı, kartların yeniden basıldığı bir döneme girildi. Çin gibi bazı gelişmiş ülkeler, küresel tedarik sorunlarını çözmek için deniz, hava ve kara lojistik firmalarını tek bir merkezde yeniden organize ederken, dev gemi operatörleri yeni satın almalar ile limandan limana yaptıkları taşımacılığı fabrikadan kapıya kadar uzatıyorlar. Biz de bu gelişmeleri yakından takip edip lojistiğimizi yeniden organize etmek zorundayız” diye konuştu.

YENİ DENİZYOLLARI OLUŞTURULMALI

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği verilerine göre Türk limanlarının 2021 yılını yüzde beş büyüme ile kapatacağını dile getiren Öztürk, konteynerde yüzde 6,9, dökme yükte yüzde 2,8, Ro-Ro taşımacılığında yüzde 28,8 artış olmasının beklendiğini, İzmir Limanları’nda elleçlenen konteyner yükünün ise 1 milyon 750 bin TEU’yu geçmesinin öngörüldüğünü söyledi. Öztürk, İzmir Körfezi Rehabilitasyon Projesi, Kuzey Ege Çandarlı Limanı gibi önemli yatırımların İzmir’in denizcilikte kaderini değiştireceğini, bölgenin Kuşak ve Yol Projesi’nde önemli bir kavşak haline geleceğini ifade etti.

Avrupa’da boşalan rafları en hızlı şekilde dolduracak ülke olarak Türkiye’nin öne çıktığını vurgulayan Öztürk, “Ege Bölgesi olarak ihracatımızın yarısından fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği pazarına, Çeşme Ulusoy Limanı-Trieste, Alsancak Limanı-Tarragona seferleri ile doğrudan bağlanıyoruz. Bunun yanı sıra yeni Ro-Ro hatları gündeme gelmelidir. İzmir-Selanik Ropax hattı için çalışmalar devam ediyor. Fransa, Kuzey Afrika gibi ülkelere yeni hatlar oluşturularak Akdeniz ticaret ağımız zenginleştirilmelidir. 25 yıl aradan sonra başlayan Libya-İzmir seferlerinin düzenli şekilde devam etmesi de önem taşıyor” şeklinde konuştu.

KRUVAZİYER TURİZMİNDE BEYAZ SAYFA

Deniz turizmi sektöründe pandemi öncesine ulaşılamasa da geçen yılın geride bırakıldığını belirten Öztürk, izole tatil ihtiyacının 2022 yılında tekne ve marina sektörüne olan ilgiyi devam ettireceğini söyledi.

Öztürk, şöyle devam etti: “2022 yılında 45 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefleniyor. Bu hedefin beşte birinin deniz turizminden elde edilmesi öngörülüyor. İki yıldır yapılamayan Ege kıyılarımız ile Yunan adaları arasında feribot seferlerinin bahar aylarından itibaren başlamasını bekliyoruz. Kruvaziyer sektöründe çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Yeni sezonda Kuşadası’na 650, Galataport’a 250, İzmir’e 49, Çeşme’ye 39 gemi rezervasyon yaptırmış durumda. Türkiye 2022’de kruvaziyer turizminde beyaz bir sayfa açacaktır”.

Devamını oku
Reklam hba.com.tr
Reklam hba.com.tr
Bumerang - Yazarkafe

Trend olan