Takip Edin

Sektörel Gündem

İş sağlığı ve güvenliğinde teknolojiden faydalanılıyor

İş sağlığına ve güvenliğinin önemine dikkat çekmek, bu konuda farkındalık çalışmaları yapılması için 4-10 Mayıs, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanıyor. Bilkent Holding Tepe Kurumsal Çözümler grubu şirketlerinden Tepe İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri’nin (İSG) Genel Müdür Yardımcısı Bülent Özgür Aşıcı, bu hafta vesilesiyle iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili soruları yanıtladı.

Yayınlanma tarihi

-

İş yerlerinde olabilecek kazalar ve sağlık sorunlarına karşı alınacak birtakım önlemler, bu sorunlarla karşılaşılmasını azaltıyor. İş sağlığına ve güvenliğine dikkat çekmek için 4-10 Mayıs tarihleri İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak anılıyor ve bu konuda farkındalık çalışmaları yapılıyor.

Proaktif yaklaşımlı çalışma prensibiyle iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, iş kazalarını önleme ve meslek hastalıklarından korunmayı hizmetlerinin odağına koyan Bilkent Holding Tepe Kurumsal Çözümler grubu şirketlerinden Tepe İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri’nin (İSG) Genel Müdür Yardımcısı Bülent Özgür Aşıcı, bu hafta vesilesiyle iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili soruları yanıtladı.

“Çalışanlar sağlık ve güvenliğe önem veren iş yerlerinde daha üretken oluyorlar”

İş sağlığı ve güvenliğinin temel amacının, sürekli olarak tehlike ve riskleri değerlendirilmesi, kontrollerin uygulanması, insanlara ve çevreye zarar gelmesini önlemek için iş sağlığı ve güvenliği performansının iyileştirilerek bir güvenlik kültürünü oluşturmak olduğunu belirten Aşıcı, bu tedbirlerin önemini, alınabilecek önlemler ile iş sağlığı ve güvenliği konularında kullanılabilecek en yeni teknolojileri aktardı.

İş sağlığı ve güvenliğinin önemiyle ilgili konuşan Tepe İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Bülent Özgür Aşıcı, “İş sağlığı ve güvenliği, çalışma ortamındaki potansiyel tehlikeleri belirlemek, ortadan kaldırmak, mümkün değilse, bu tehlikeleri azaltmak için en iyi uygulamaları geliştirmek ve çalışanları kaza önleme ve müdahale konusunda eğitmek için tasarlanmış bir dizi süreç ve prosedürdür. Çalışanların iş gününün sonunda evlerine güvenli ve sağlıklı dönmelerini sağlamak ahlaki sorumluluktur. Çalışanlar sağlık ve güvenliğe önem veren iş yerlerinde daha üretken oluyorlar” dedi.

Reklam

Aşıcı, iş sağlığı ve güvenliği için iş yerlerinde alınan önlemlerle ilgili ise şunları söyledi:

“Risk yönetimi, işyerindeki tehlikelerin neden olduğu sağlık ve güvenlik risklerini kontrol etmek için adım adım ilerleyen bir süreçtir. Çalışma alanında tespit edilen tehlikeler için birkaç adım izleniyor. Bunlardan bir tanesi, tehlikeleri ortadan kaldırma. Bu, toksik bir kimyasal, ağır nesne veya keskin bir alet kullanmayı bırakmak için çalışma sürecini değiştirmeyi içerebilir. Bir diğeri, tehlikeli olanı daha az tehlikeli olanla değiştirme. Örneğin, solvent bazlı mürekkeplerin yerine bitki bazlı baskı mürekkeplerinin kullanılması olabilir.

Mühendislik önlemleri alınabilir. Bu, ekipman veya çalışma alanında değişiklik yapmayı, koruyucu bariyerler kullanmayı, havalandırmayı ve daha fazlasını içerebilir. Talimat, prosedür gibi idari önlemler alınabilir. Bunlara tehlikelere maruz kalma süresini, sıklığını veya yoğunluğunu azaltan iş uygulamaları diyebiliriz. Örneğin, iş süreci eğitimi, iş rotasyonu, yeterli dinlenme molalarının sağlanması, tehlikeli alanlara veya makinelere erişimi sınırlamak. Kişisel koruyucu donanım (KKD) da önemli. Diğer kontrol yöntemleri tehlikeli maruziyeti güvenli seviyelere indiremediğinde, KKD temin edilir ve kullanılması sağlanır.”

Genel Müdür Yardımcısı Aşıcı, iş sağlığı ve güvenliği konularında kullanılabilecek en yeni teknolojileri ise şöyle sıraladı:

Robotik: Robotik, çeşitli endüstrilerde kullanılabilir, küçük ve ciddi yaralanmaları önleyebilir. Örneğin, montaj robotları, ergonomik yaralanma riskini azaltmak için depolarda yaygın olarak kullanılırken, malzeme taşıma robotları, şantiyelerde ölümcül ezilme/sabitleme olaylarını önlemek için kullanılır.

Reklam

Sensörler, giyilebilir cihazlar: Sensörler, belirli bir fiziksel uyaranı izleyen, algılayan ve tepki veren cihazlardır. Giyilebilir cihazlar, çalışanlar tarafından giyilen sensör donanımlı cihazlardır. Giyilebilir cihazlar, yorgunluk gibi sistemik risklerin yanı sıra aşırı sıcaklıklar veya tehlikeli gazların varlığı gibi durumsal riskleri izleyebilir. Örneğin, yakınlık sensörleri yakındaki çalışanları algılayabilir ve temasla yaralanma riskini azaltmak için enerji kaynaklarını otomatik olarak kesebilir.

Yazılım: İş sağlığı ve güvenliği yazılımları, “sağlık ve güvenlikle ilgili süreçlerin yönetilmesine, saklanmasına, başlatılmasına ve yürütülmesine yardımcı olmak” için kullanılır ve genellikle güvenlik yönetimi, risk yönetimi, olay yönetimi ve uyumlulukla ilgili işlevlere sahiptir. Risk yönetimi yazılımı olarak da bilinen operasyonel risk yazılımı, kullanıcıların riskleri ve tehlikeleri görmesine ve azaltmasına yardımcı olur.

Tepe İSG’yi diğer markalardan ayıran özelliklerle ilgili de konuşan Aşıcı, “Kurumsal altyapı güçlü ekibiyle iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin standartlaştırılması konusunda çalışmalar yapılıyor. Denetim, veri kontrol, yönetim sistemleri, süreç yönetim müdürlükleri gibi destek ekipler sayesinde her ilde standart şekilde hizmet üretiliyor.

Türkiye’nin en büyük entegre tesis yönetim hizmet grubu (TEPE Kurumsal Çözümler) içinde yer almakla birlikte bir holding bünyesinde hizmet veren tek OSGB’yiz. 2021’de aldığımız 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim sistemi ile hizmet kalitemizi ölçümlüyor ve veriler ışığında sürekli iyileştirme çalışmaları yapıyoruz” dedi. Farkındalığın artması için farklı aktivitelerin düzenlenebileceğini belirten Aşıcı, “İSG slogan yarışması, İSG temalı resim yarışması gibi herkesin katılımının sağlanabileceği aktiviteler olabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sektörel Gündem

STILL,ilk seri üretim otonom aracıyla IFOY (International Forklift of The Year) Ödülünü 12’nci kez kazandı

Yayınlanma tarihi

-

  • İÇ LOJİSTİK UZMANI STILL’E ON İKİNCİ IFOY ÖDÜLÜ
    Türkiye’de Arkas Holding ortaklığı olan STILL ARSER markasıyla faaliyetlerini yürüten Almanya Hamburg merkezli iç lojistik şirketi STILL GmbH, prestijli IFOY ödülünü 12’nci kez kazandı. STILL’in ilk seri üretim otonom aracı olan EXV iGo otomatik palet taşıyıcı “mobil robot” kategorisinde yarışarak on ikinci kez ödüle layık görüldü.
    Bu yıl, Hamburg/Baden’de 6 ülkeden finale kalan, toplam 15 iç lojistik firmasının, 16 yenilikçi ürününün sunumuyla IFOY Odülleri gerçekleştirildi. STILL seri üretilen ilk otonom aracı olan EXV iGo ile mobil robot kategorisinde birinci olarak 12’nci kez ödül kazandı.
    “EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır.”
    STILL Satış&Servis İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Frank Müller konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    “IFOY ödülü ile onurlandırılmak, müşteri odaklı yeniliklere verdiğimiz önemi teyit ediyor. EXV iGo, STILL’in yalnızca teknik gelişim anlamında değil, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak, gelişimlerini ileri taşımanın mükemmel bir örneği. EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır. iGo easy, devreye alma yazılımı sayesinde, küçük filo sahibi şirketler bile otomasyona kolayca başlayabilir. EXV iGo,sanayi ölçeğinde seri üretilen ilk otonom araçtır ve tamamen modüler bir konsepte dayanmaktadır. Süreç otomasyonu, küçük filoya sahip şirketler içinde giderek önemli hale geldi. Bu nedenle kolay erişilebilirliğe, kullanım kolaylığına, güvenilir ve esnek hizmete büyük önem veriyoruz. EXV iGo ile, sektörler arası ihtiyaca, yüksek maliyet verimliliği, hızlı uygulama ve esnek ölçeklenebilirlikle akıllı bir yanıt verebiliriz.”
Devamını oku

Haber

SALİH YALÇIN: IMOW FORKLİFLERİ AVRUPA YAKASI BÖLGE BAYİSİ OLDUK, MÜŞTERİLERİMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yayınlanma tarihi

-

IMOW marka Forklift markası Avrupa Yakası Bölge Bayisi olarak hizmet veren FTMH Firma Sahibi Salih Yalçın konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu: “IMOW, lityum akülü markalarda son derece önemli bir marka. Biz de IMOW Avrupa Yakası Bölge Bayisi’ni aldık ve hizmete başladık. Türkiye pazarına ilk giren lityum akülü forklift markası IMOW’dur. Lityum akü, bu konuda bir devrimdir. Özellikle 5 saat üzeri çalışanlar için IMOW, çok önemli avantajlar sağlamaktadır sağlık açısından. Yakıt maliyetini çok ciddi düşürmektedir. 5 senede makinenin maliyetini çıkarabiliyor. Uzman Forklift, Avrupa yakasında bir boşluk olduğunu ve bunu benimle değerlendirmek istediklerini söylediler. Ben de kabul ettim. IMOW, Avrupa yakasında tek yetkili bayi olarak hizmet veriyorum. Bu yaşımda onların arasında olmak beni çok mutlu etti. İstanbul Avrupa Yakası’nda Salih Yalçın olarak IMOW’un 1.8 ton 3 teker, 2 ton 4 teker olarak başlıyor. Hemen teslim yapabiliyoruz.

IMOW, YAKITTAKİ TASARRUFTAN 5 YILDA KENDİ PARASINI ÇIKARIYOR

Uzman Forklift, tamamen teknik kökenli bir firma. Burada satış sonrası hizmet veriyorlar. IMOW’un Avrupa Yakası’nda kendi servisleri var. Makine açık olması halinde parametre ayarlarına girilerek birçok servis hizmeti uydu sistemi ile verilebiliyor. Servise gitmeden birçok sorun çözülebiliyor. Çevre dostudur. Sessiz bir çalışma ortamı sunar. Bu makineler 5 saat günlük kullanıyorsa verdikleri parayı 5 yılda yakıttan geri alabilirler. Ekonomiktir. Alan kişiye kazandırır. IMOW markalı makinanızın çalışması halinde çalan kişi bunu çalıştıramaz. Avrupa Yakası bayisi olarak IMOW ile çok önemli işlere imza atacağız.”

 

Reklam
Devamını oku

Haber

Erhan Küçük: LGMG Telehander Tasarım Yenilikler Bakımından Önemli Bir Marka

Yayınlanma tarihi

-

Quaodro Makine LGMG marka personel yükseltici ürünlerinin Türkiye’deki önemli yüzü.Tüm operasyon yönetimini yürütüyor. Müşterilerine, satılan makinalarını uzman ekipleri tarafından oluşan kadrosu ile teslimat süreci içinde eğitim, yedek parça, bakım, servis hizmeti konularında müşteri odaklı bir iş modeli geliştiren dinamik ekibi ile katma değerli hizmetler sunuyor.

Quaodro Makine Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Küçük, Quaodro makine olarak LGMG’nin Türkiye’deki bütün operasyonlarını firma olarak yürüttüklerini belirterek,Tuzla   Orhanlı’da  bulunan sohwroom alanında   LGMG Telehander  ürün  lansmanında TKU Magazin Dijital Yayın grubu Genel Yayın Yönetmeni Metin Şendil’e LGMG yeni telehanderları hakkında şu bilgileri verdi.

 

MERMER FİRMALARI BUNU ÇOK KULLANIYOR

Küçük “LGMG’nin ürettiği 18 metre büyüklüğünde ve 4 ton ağırlığını kaldırabilen makinaları getirdik. Makinanın üzerinde perkins motor var. 75 kilowat, 100 beygir güç üretebiliyor. Şanzıman grubu İtalyan Farrero marka. Gaz vermeden makine, tek düğme ile sağa sola yatabiliyor. Yine gaz vermeden bomları kaldırabiliyor. Radyant lastik kullanılıyor. Özellikle inşaat firmaları, tarım sektöründe uzun mesafe yürütmek istediğiniz zaman bizim makine uzun yürüyüş yapabiliyor. Mermer firmaları bunu çok kullanıyor. İnşaat firmaları bunu kullanabiliyor. Telehander, çok fazla aparatı olan makine ekipmanlarından biridir. LGMG nin özellikleri içinde Kabini geniş, soğutma, radyo yeri var. Kabinin perdeleri olduğunu” söyledi.

Reklam

Operatör rahatlığı düşünülmüş olan LGMG telehander seri, hızlı makine olduğunu belirten Küçük, konuşmasına şöyle devam etti “ Telehander sektördeki  firmaların en çok tercihi ettiği markalardan biridir. LGMG Telehander markası, Tasarım ve yenilik anlamında çok önemli bir yerde bulunuyor. Seneye 22 metre rotasyonlu versiyonunu getirmeyi düşünüyoruz. O, daha da efektif bir makinedir. Durduğu yerde kulesi dönmektedir.  Kocaeli’nde en çok kullanılan markadır. Kocaeli’nden gelenlerden tam not aldık.” dedi.

Devamını oku

Trend olan