Takip Edin

Haber

CAG Logistics, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladı

Yayınlanma tarihi

-

CAG Logistics, Birleşmiş Milletler’in kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmesini sağlamak adına kadınların güçlenmesini hedefleyen ve özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları için tasarlanmış bir rehber olma özelliği taşıyan Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzacısı oldu. 

Soycan Şirketler Grubu’nun lojistik ve tedarik zinciri alanında faaliyet gösteren üyesi CAG Logistics, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ile Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi’nin (UN Women) iş birliğinde kurulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza attı. Böylelikle şirket, Türkiye’nin taşımacılık ve lojistik sektöründe WEPs imzacısı olan ilk 10 şirket arasına girdi. Bu doğrultuda CAG Logistics, sözleşme içinde yer alan yedi prensibe bağlı kalarak cinsiyet eşitliğine, kadınların toplumda ve iş hayatında daha fazla rol almasına öncülük edecek.

“Kadınlarımıza ve toplumumuza olan bir görevimizi daha yerine getirdik”

İmzaladıkları prensiple ilgili açıklamalarda bulunan Soycan Şirketler Grubu ve CAG Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, grup olarak Türkiye’nin her açıdan kalkınması adına sürdürülebilir adımlar attıklarını belirterek, “Bu bilinçten hareketle grup şirketlerimizde fırsat eşitliği kültürünü daha güçlü ve daha kalıcı bir yapıya dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz toplumun daha adil ve istikrarlı bir yapıya kavuşmasına ve Türkiye’nin her alanda sürdürülebilir büyümesine katkı sağlama düşüncesini tüm faaliyetlerimizin odak noktasında tutuyoruz. Hizmetlerimizi sürekli geliştirdiğimiz gibi faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kurum içi cinsiyet eşitliği politikalarının uygulanmasını kendimize misyon ediniyoruz. Tüm bu adımlarımızın yanı sıra Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni de kabul ederek kadınlara ve topluma olan bir görevimizi daha yerine getirdik. Bundan sonra da kadınların hem toplumsal hayatta hem de iş hayatında daha geniş çapta ve daha etkin rollerde yer alması için cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık sağlayacak çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Sektörde WEPs imzacısı olan ilk 10 şirket arasına girmekten gururlu ve mutluyuz”

Reklam

CAG Logistics çalışanlarının yüzde 50’sinden fazlasının kadınlardan oluştuğunu ve özellikle lojistik alanında kadın istihdamı ve yönetiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Soycan, “Çeşitli raporlara göre kadınlar, küresel tedarik zincirlerinde ve lojistikte tüm sektörlerde üst düzey yönetici pozisyonlarının yüzde 20’sinden azını temsil ediyor. Türkiye’de bu oranın daha düşük olduğuna inanıyorum. Bu imza ile erkek egemen olarak görülen sektörümüzde kadınların daha fazla temsil edilmesine, üst yönetimde ve kritik noktalarda daha fazla kadının görev almasına, fırsat eşitliğinin sağlanmasına liderlik etmeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz ve Türkiye’nin taşımacılık ve lojistik sektöründe WEPs imzacısı olan ilk 10 şirket arasında olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye belirtti.

“Cam tavanların aşılmasına destek olmak tüm lojistik sektörünün görevi”

Soycan Şirketler Grubu’nun kurum kültüründe, yönetim anlayışında ve vizyonunda topluma örnek teşkil edecek stratejiler yer aldığının da altını çizen Soycan, “Kadınların iş hayatında ve toplumda temsilinin güçlendirilmesi için tüm Soycan Şirketler Grubu iştiraklerinde cinsiyet ve fırsat eşitliğini benimsiyoruz. Bugün şirket çalışanlarımızın yüzde 50’sinden fazlasını kadınlar oluşturuyor. Genel müdürü de kadın olan şirketimizin üst ve orta kademelerde çalışan kadın oranı da yüzde 50’nin üzerinde. Bu anlayışla kadınların yalnızca cinsiyetlerinden ötürü özellikle de maskülen olarak görülen lojistik, otomotiv, inşaat gibi sektörlerde karşılaştığı cam tavanların aşılmasına destek olarak kendi sektörümüze örnek teşkil ediyoruz. Daha adil ve istikrarlı bir dünya için olduğu kadar sektörümüzün büyümesi için de sektördeki tüm oyunculara, kadınların sektörde daha fazla yer edinmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz” dedi.

WEPs şu maddelerden oluşuyor:

Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması. Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi. Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi. Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması. Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmalarıyla eşitliğin teşvik edilmesi. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve halka açık raporlanması.

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Girişimcilik Ve Arge Alanında Deneyimlerini Paylaştı

Yayınlanma tarihi

-

 

Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün Girişimcilik ve Ar-Ge alanındaki 18 yıllık şirket deneyimlerini Fakültede öğrencileri ile paylaştı.

Bilginin üretiminde insana ve çevreye esas alarak bilimsel etik ve evrensel değerleri yerel çerçevede ele alan ve disiplinler arası çalışmaları ön plana çıkaran Selçuk Üniversitesi, görkemli geçmişi ve bilim dünyasındaki saygın ismini her daim dinç tutmaya çalışan bir kurum olmak hedefinde olmaya devam ediyor. Bilimsel, yenilikçi, sanatsal, kültürel ve sosyal sorumluluk projelerine açık bir kurumsal yapı olarak yapan Selçuk Üniversitesi 10.Programında Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün’ü ağırladı.

“Programı dinleyen arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim”

Eleştirel düşünme yeteneği kazanmış, üretken ve yenilikçi bireyler yetiştirmek ve bu amaçla eğitimde öncü olmaya devam eden olan Selçuk Üniversitesi 10. Programımızda,  Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunun düzenlemiş olduğu programında gençlerle bir araya geldi.  Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı “Programda emeği geçen Selçuklugikat topluluğundaki arkadaşlar teşekkür eder, programı dinleyen arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Reklam
Devamını oku

Haber

Seri İmalat Felsefesi ile Üretim Yapılıyor

Yayınlanma tarihi

-

 

Yüksek kalite standartlarında seri imalat felsefesi ile üretim yapan Konya Saraylı, üretime başladığı günden bu yana sürekli gelişim göstermiş, kalite ve teknoloji yatırımlarını sürdürmüştür.

Ulaştığı üretim kapasitesi ile mevcut fabrikası ihtiyaca cevap vermeyince, inşaatını ve makine yatırımlarını tamamladığı yeni fabrikasına Temmuz 2007’de taşınmıştır.  Müşteri geri bildirimleri ile beslenen ar-ge departmanımız bugün tüm dünyanın beğenisini kazanmış modelleri ile 46’un üzerinde ülkeyi Saraylı kalitesi ile tanıştırmıştır. Her zaman kalite, daima müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden Konya Saraylı var olduğu müddetçe yenilik ve gelişmelerini sürdürecektir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Yerli üretim manliftlerde inanılmaz indirimler var. Herkes İçin ergonomik ve kullanışlı bir ürün.  Müşterilerinin ürünlerini kullanırken huzur ve mutluluk duyduğu “İdeal firma” olmak,  Dünyanın her yerinde, aynı yüksek kalitede evrensel hizmet sunmak,  Endüstriyel kullanıcılara yönelik kurumsal çözümler üretmek,  Yerel ve küresel dağıtım ağında organik büyüme sağlamak.  Çevreci üretim politikaları  Etkin işletme ve gider yönetimini sağlamak.  Müşterilerine küresel normlarda kalite standartları sunmak müşterilerimize sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Daha fazla bilgi ve teklif için; 444 52 39 numaralarından ulaşabilirsiniz.

Reklam
Devamını oku

Haber

Kadınlar Artık Her Yerde

Yayınlanma tarihi

-

 

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor. Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

ADAYLARIN MASRAFLARI KARŞILANACAK

Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde oluyor. Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak. İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Nuh Beton bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Reklam

22 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR BAŞVURU YAPABİLİRLER

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor. TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Devamını oku

Trend olan