Takip Edin

Ağır Yük Taşıma Araçları

YALÇIN DORSE DAMPER KALİTESİYLE TAM NOT ALIYOR

Yayınlanma tarihi

-

Yalçın Dorse Genel Müdürü Yalçın Şentürk, firma olarak kaliteli ve müşteri isteklerine uygun üretimlerle fark yarattıklarını söyledi.

 

Yalçın Dorse Genel Müdürü Yalçın Şentürk ile firmanın gelişimini değerlendirdik.

 

Yalçın Dorse olarak faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Yalçın Dorse’nin ticari kapsamı: Römork ve yarı römorkların, şasi üstü damperli kasaların ve tankerlerin tasarımı, üretimi ve satışı,motorlu ve motorsuz araçların kumlama ve boya işlemleridir. Bu kapsamda müşteri talepleri doğrultusunda: İki dingilden 10 dingile kadar mekanik, hava, hidrolik, tandem ve tam tandem süspansiyonlu Low- bed yarı römork, Merkezi akslı römork, kuru yük taşımacılığında kapaklı yarı römork, tenteli pilot tipi ve tenteli, Jumbo tiplerinde araçlar. 60 m.’ye kadar uzayabilen tip alçak yarı römorklar ile Tomruk ve benzeri yük taşımacılığı için Dolli (parçalı) yarı römorkların üretimini yapmaktadır.

 

Kendi tesislerimizde üretime devam ediyoruz

Nerede ve ne zaman kuruldunuz?

Yalçın Dorse, 1979 yılında Nevşehir’de kurularak yarı römork üretimine başlamış ve 1990 yılına

kadar kalite ve kapasitesini arttırarak gelişmesini devam ettirmiştir. Firma 2010 yılında Silivri / Değirmenköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırdığı 25.000 m2’lik alana sahip kendi tesislerinde üretime devam etmektedir.

 

YALÇIN DORSE’NİN SENELERE GÖRE GELİŞİMİ

Firmanızın senelere göre gelişmeleri anlatır mısınız?

Özellikle yurtdışında pazar payını artırmak amacı ile 1990 yılında tesisini İstanbul’a taşıyan Yalçın Dorse 1994 yılında limited şirkete dönüşüp sermayesini arttırmış ve faaliyetlerine daha da güçlenerek devam etmiştir. İhracat yaparak ülke ekonomisine yaptığı katkı sebebiyle 1995 yılında Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan  ödül almıştır. Sektöründe iddialı bir kuruluş olan YALÇIN DORSE Damper San. ve Tic. Ltd. Şti. 2002 yılında 13 ayrı tipte araç üretimi için “AT Ulusal Tip Onay Belgesi” almıştır. Uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak amacıyla 2014 yılında 9 ayrı tip araç için uluslararası geçerliliğe sahip “NSAI Certification”  belgesi almıştır. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak 2019 yılında yarı römork üretim alanında son kuralları da içeren uluslararası geçerliliği olan “SNCH Tip Onay” ( SOCIÉTÉ NATIONALE DE CERTIFICATION ET D’HOMOLOGATION) belgesi almıştır. Üretiminde kalite ve kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamayı ilke edinen YALÇIN Dorse, pazar olarak büyük  ve tanınan yabancı üreticilerin olduğu Avrupa’yı hedeflemiş ve her yıl ihracatını artırarak devam etmiştir.

 

Müşterinin özel ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlıyoruz

Kaç yıldır sektöre hizmet vermektesiniz, ürünleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Sektöre 1979 yılından beri hizmet vermekteyiz. Ürünlerimizi, gelişen teknolojiye paralel olarak ebadı ve ağırlıkları değişen yüklerin taşınmasını sağlayacak şekilde ve her müşterinin özel ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlamaktayız. Adeta terzi gibi çalışıyoruz.

 

YALÇIN DORSE, ÜRETİMİNİN YÜZDE 90’ININ İHRACATA AYIRIYOR

Yurt içi ve yurt dışı pazar payınız nedir?

Bilindiği gibi ülkemiz, AB’nin toplam ihracatından aldığı %3,4 pay ile 6. sırada yerini almıştır. AB, 2020 yılında 69 milyar dolar ile ihracatımızdan %41,3 oranında pay almakta olup toplam ihracatımızda ilk sırada yer almaktadır. Yalçın Dorse, üretiminin yüzde 90’ının ihracata ayırmaktadır. Yurtdışında aranan markaların başında şer almaktadır.

 

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ağır Yük Taşıma Araçları

Renault Trucks FEST ve Optifuel Challenge Çifte Buluşmada

Yayınlanma tarihi

-

Renault Trucks, Mersin’deki yetkili satış ve servis bayi Erman Ticari Araçlar’ın iş birliğiyle ekonomik sürüş yarışması Optifuel Challenge ve sektörel buluşma platformu Renault Trucks FEST etkinliklerinde taşımacılık profesyonelleri ile bir araya geldi. Etkinlikler, bölgesel taşımacılık profesyonelleri için deneyim paylaşımı ve teknik güncellemeler açısından önemli bir buluşma noktası oldu. Sektörel verimlilik, yakıt tasarrufu çözümleri, sürdürülebilir taşımacılık ve yeni nesil araç teknolojileri ön plana çıkartıldı.

 

Yakıt tüketiminde rekabet: Renault Trucks Optifuel Challenge Mersin Etabı

2011 yılından bu yana gerçekleştirilen Optifuel Challenge yakıt tasarrufu yarışması, bu yıl Türkiye genelinde beş şehirde düzenleniyor. Mersin ayağında sürücüler, Renault Trucks T 480 Turbo Compound çekicilerle belirlenen parkurda yakıt verimliliği hedefiyle yarıştı. Yarış, ekonomik sürüş tekniklerinin saha koşullarında uygulanabilirliğini gözler önüne sererken, özellikle filo yönetiminde operasyonel maliyetleri azaltmaya yönelik somut veriler de sağladı.

 

Yakıt verimliliğini artırırken performanstan ödün vermemeyi amaçlayan Renault Trucks Optifuel Challenge, Mersin’de üç gün süren bir etapla gerçekleştirildi. Yarışmanın sonunda Aktur Lojistik’ten Ömer Yaman en düşük yakıt tüketimiyle birinciliğe ulaştı. Transexpres Lojistik’ten Serdar Savaş ikinci, Şahin Kartal Lojistik’ten Fatih Bozkurt ise üçüncü sırada yer aldı. Başarılı sürücülere ödülleri, Renault Trucks FEST kapsamında Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Erman Ticari Araçlar Genel Müdürü Ahmet Gözü ile Renault Trucks Uzman Sürüş Eğitmeni Hüseyin Hüdadat ve Hüseyin Tülümen tarafından takdim edildi.

 

Sektör temsilcileri, Renault Trucks FEST’te bir araya geldi.

 

Renault Trucks FEST, Mersin’de bölgedeki taşımacılık firmaları, filo yöneticileri ve sürücüler için kapsamlı bir deneyim alanı oluşturdu. Renault Trucks’ın T, T High ve K serileri katılımcılarla buluşturulurken, araçların sunduğu teknik avantajlar, özellikle uzun yol taşımacılığında yakıt tasarrufu ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildi. Etkinliğe, treyler çözümleriyle katkı sağlayan KRONE Türkiye de katıldı. Şirket yetkilileri, mevcut filo yapılarına yönelik optimize edilmiş ve operasyonel verimlilik odaklı çözümleri hakkında bilgi verdi.

 

 

Renault Trucks’ın Mersin yetkili satış ve servis bayisi Erman Ticari Araçlar Genel Müdürü Ahmet Gözü, şu değerlendirmede bulundu: “Mersin gibi lojistik açıdan kritik bir bölgede sektör buluşmaları çok kıymetli. Gerek Optifuel Challenge gibi uygulamalı yarışmalar, gerekse FEST kapsamında yapılan araç incelemeleri, müşterilerimize operasyonel maliyetleri düşüren gerçek çözümleri doğrudan deneyimleme fırsatı sunuyor. İlki geçen sene düzenlenen Renault Trucks FEST, geçen yıl Mersin’de gerçekten çok ses getirdi ve bölgemizin lojistik profesyonellerinden çok iyi geri bildirimler aldık. Optifuel Challenge ise bu yıl 6.kez düzenleniyor. Bu iki platformun bir araya gelmesiyle filo yöneticileri ve sürücülerle doğrudan temas kurarak sahada paylaşımları arttırmak daha da etkili oldu. Operasyonel verimliliği artırmayı hedefleyen teknik bilgileri, keyifli ve etkileşimli bir ortamda sunmamız sağlandı.”

Devamını oku

Ağır Yük Taşıma Araçları

MAN, Bauma 2025 fuarında yenilikçi araçlarını tanıtacak

Yayınlanma tarihi

-

MAN, en yeni teknolojiye sahip elektrikli ve dizel araçlarıyla, 7-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek dünyanın en büyük inşaat fuarı Bauma 2025’te yer alacak. Fuarda, 3,5 tondan 180 tona kadar uzanan geniş ürün yelpazesini sergileyecek olan MAN, sektöre özel geliştirdiği yenilikçi çözümleriyle ziyaretçilerini karşılayacak. MAN standında, tamamen elektrikli MAN eTruck, en yeni AWD ve HydroDrive sistemleri, ağır hizmet teknolojileri ve yenilenen MAN TGE modeli öne çıkacak. Ayrıca, büyük ekskavatörler ve madencilik araçları için geliştirilen yeni nesil D2862 V12 motor da ilk kez tanıtılacak.

MAN, dünyanın en büyük inşaat fuarında varlığını uygulama odaklı bir strateji ile şekillendiriyor. İnşaat sektörüne özel geliştirdiği elektrikli ve dizel araç çözümleri, 3,5 tonluk AWD çekişli damperli kamyondan 180 tonluk taşıma kapasitesine sahip MAN TGX yarı römork çekicisine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

MAN’ın 721/11 numaralı açık alan standında sergilenecek olan tamamen elektrikli MAN eTGS 6X2-4 vinçli damper şasisi, fuarın öne çıkan modellerinden biri olacak. eTGX ve eTGS serisi ise farklı dingil mesafeleri, kabin seçenekleri, elektrik motor güç sınıfları ve batarya kombinasyonları ile inşaat sektörünün ihtiyaçlarına yüksek seviyede uyarlanabilirlik sunuyor.

 

Elektrikli araçlarda yüksek performans ve dayanıklılık

 

MAN’ın yeni nesil eTrucks modelleri, uzun hizmet ömrü ve dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. 1,6 milyon kilometreye veya 15 yıla kadar dayanması beklenen bataryalar, yoğun kullanım gerektiren inşaat sektörüne uygun bir çözüm sunuyor.

 

MAN Truck & Bus SE’nin Satış & Müşteri Çözümleri İcra Kurulu Üyesi Friedrich Baumann, MAN’ın elektrikli araçlara yönelik güçlü taahhüdünü şu sözlerle ifade ediyor:

 

“İnşaat sektöründeki müşterilerimize güvenilir ve dayanıklı araçlar sunma konusundaki onlarca yıllık deneyimimiz, üstyapı üreticileriyle yakın iş birliğimizin bir sonucu. Yeni eTrucks serimiz de bu uygulama odaklı yaklaşımımızın bir yansımasıdır. Elektrikli kamyonlarımız, dizel araçlarımızdan hiçbir şekilde geri kalmamaktadır.”

 

MAN, Bauma’da elektrikli ve geleneksel araçlarını sergileyecek

 

MAN eTGX ve MAN eTGS şasileri, inşaat sektöründeki geniş üstyapı çözümleri tam olarak gereken esnekliği sağlıyor. Araç şasisinde üstyapı bileşenleri için esnek alan, farklı performans sınıflarında mekanik ve elektrikli tahrik sistemleri, dokuz farklı dingil mesafesi, altı kabin varyantı, yönlendirmeli ve yönlendirmesiz takip aksları, yaprak yaylı ve tam havalı süspansiyon, her uygulamaya özel uyarlanmış sürüş programları ve sektöre özgü birçok ek özellik bulunuyor. Uzun menzillerle desteklenen bu özelliklerle birlikte araç, ara şarj yapmadan 500 kilometreye kadar menzil yapabiliyor. Bu sayede, inşaat lojistiğindeki tipik günlük güzergâhlar daha az batarya kullanılarak gerçekleştirilebiliyor.

MAN’ın fuarda tanıtacağı araçlardan tamamen elektrikli üç akslı vinçli damperli kamyon MAN eTGS, 449 beygir güc ve şasi üzerine inşa edilmiş Meiller Trigenius üç yönlü damper ve 23 metre-tonluk bir vince sahip. Ayrıca modüler batarya konsepti sayesinde eTGS’de, güvenli bir çalışma zemini sağlamak amacıyla sol ve sağ yan batarya paketlerinin önüne şasiye entegre edilmiş sağlam hidrolik dengeleyicilere bulunuyor. Bu yapılandırma, dört batarya paketi ile 320 kWh kapasite sunarak tek şarjla 400 kilometreye kadar menzil sağlıyor.

 

MAN standında sergilenecek bir diğer vinçli araç olan MAN TGS, 540 beygir gücüyle öne çıkıyor. Konvansiyonel D26 içten yanmalı motora ve MAN HydroDrive hidrostatik ön tekerlek tahrik sistemine sahip dört akslı TGS şasisi bulunan araç, çok ağır yüklerle çalışmak için tasarlandı. 37 tonluk kamyon, maksimum 30 ton kaldırma kapasitesine sahip ve 22 metreye kadar uzatılabilen 95 metrelik büyük bir vinçle donatılmış. Ayrıca, geniş TM kabini de sürücüye, yolculuklarda, konforlu ve geniş bir yaşam alanı sağlıyor.

 

Stantta yer alacak bir diğer araç olan MAN TGX yarı römork çekicisi de ağır yük taşımacılığına özel olarak tasarlanmış bir araç. İki tahrikli aksı sayesinde, 640 beygir gücündeki 16 litrelik MAN D38 motorunun yüksek tahrik gücünü yola sorunsuz bir şekilde aktarıyor. Araç, damperli yarı römorklar için 180 tona kadar azami katar ağırlığını taşıyabiliyor. Uzun ve yüksek GM kabine ile de bölgesel ve uzun mesafe taşımacılıkta yüksek konfor ve performans sunuyor.

 

Fuarda sergilenen üçüncü ağır hizmet tipi aracı ise MAN TGS. Avrupa dışındaki madencilik operasyonları için özel olarak tasarlanan ve son derece sağlam 8X4 şasiye sahip olan araç, büyük hacimli arka damper kasalarla kombinasyonlu çalışmak üzere geliştirildi. Özellikle madencilik sahalarında ve büyük inşaat alanlarında tek seferde büyük miktarda malzeme taşımak için ideal olan aracın, 480 beygir gücündeki D26 motoru, zorlu arazilerde bile 44 tona kadar taşıyabiliyor.

 

Bunlarla birlikte MAN, Bauma fuarında klasik AWD çekiş segmentini iki araçla temsil ediyor. Bunlardan ilki, Ressenig üç yönlü damper ile donatılmış olan 320 beygir gücüne sahip MAN TGM 4X4 18 tonluk model. Araç, arka aksındaki tek lastikler sayesinde sadece stabilize arazilerde değil, yolda da son derece çevik ve manevra kabiliyeti yüksek bir performans sağlıyor.

 

MAN fuarda sergileyeceği AWD çekiş segmentindeki ikinci aracı ise hafif ticari araç serisinden gelen MAN TGE 3.200 4×4 BL. Geçtiğimiz yıl kapsamlı bir güncelleme alan araç, artık ek güvenlik ve asistan sistemleri, son teknoloji dokunmatik ekran, anahtarsız giriş, çok fonksiyonlu direksiyon gibi birçok sürücü odaklı özelliği standart olarak sunuyor. 3,5 tonluk toplam araç ağırlığına sahip olan MAN, fabrika çıkışlı olarak kompakt ve özellikle hafif Meiller Trigenius üç yönlü damperle öne çıkıyor. Ayrıca, MAN Individual tarafından sağlanan özel donanımlarla birlikte gelen araçta, son derece sağlam, çok parçalı bir alt koruma plakası, arka aksta havalı süspansiyon, motor gücünün 200 beygire çıkarılması ve dış ve iç tasarımda özel Lion S detayları yer alıyor.

Sektöre özel hizmetler ve danışmanlık

 

Yenilikçi araçlarla birlikte MAN, inşaat sektörüne özel olarak hem konvansiyonel hem de elektrikli araçlar için uyarlanmış servis sözleşmeleri ve finansman çözümleri de sunuyor. Birçok dijital yardımcının da bulunduğu bu destekler arasında, MAN SimplePay ile aracın üzerinden dijital yakıt ödeme işlemleri, MAN Service Care dijital servis yönetimi ve MAN DigitalServices kapsamlı filo yönetim uygulamaları da yer alıyor. Özellikle eTrucks için de MAN eManager M batarya izleme ve şarj yönetim aracı, MAN SmartRoute güzergâh planlayıcı ve halka açık şarj altyapısını kullanmak için MAN Charge&Go şarj tarifesi gibi özel çözümler bulunuyor. MAN, ayrıca yeni eTruck ile birlikte 360 derece eMobilite Danışmanlığı da sunuyor.

 

MAN, Bauma’da yeni V12 motorunun tanıtımı yapacak

Yüksek performans gereksinimleri olan inşaat makineleri üreticileri ve madencilik uygulamaları için de güçlü çözümler sunan MAN, fuarda ağır işler için geliştirdiği yeni D2862 V12 motorunun da tanıtımını yapacak. MAN’ın bu en yeni nesil motoru özellikle büyük ekskavatörlere veya madencilik araçlarına mükemmel şekilde entegre edilebiliyor.

Devamını oku

Ağır Yük Taşıma Araçları

KOÇASLANLAR HOLDİNG, 2025 STRATEJİK YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

Yayınlanma tarihi

-

 

“Koçaslanlar Holding, 2025’i Değişim ve Fırsatlarla Karşılamaya Hazırlanıyor”

Koçaslanlar Holding, 2025 vizyonunu belirlemek ve stratejik hedeflerini şekillendirmek amacıyla 3 Şubat 2025 tarihinde Hilton Bursa’da düzenlenen “2025 Stratejik Değerlendirme Toplantısı”nda bir araya geldi. Şirket yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 2025 yılı “Değişim ve Fırsatlar Yılı” olarak tanımlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, yeni yatırımlar, yenilikçi iş modelleri ve teknolojik dönüşümlerle sektörün yönünü tayin eden lider firma olma vizyonunu güçlü bir şekilde vurguladı.

“Şimdi Fark Yaratma Zamanı”

Koçaslanlar Holding’in bugüne kadar elde ettiği başarıların temelinde sürekli gelişim, yenilikçi bakış açısı ve güçlü ekip ruhu olduğuna dikkat çeken Mahmut Koçaslan, 2024 yılının detaylı bir değerlendirmesini yaparak 2025 yılına dair hedeflerini yöneticilerle paylaştı. Bu hedeflerin yalnızca bir vizyon değil, aynı zamanda gerçekleştirilmesi gereken somut bir yol haritası olduğunu belirten Koçaslan, şirketin geleceğini hep birlikte inşa etme çağrısında bulundu.

Konuşmasında değişime uyum sağlamak ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için birlikte hareket etmenin önemine değinen Koçaslan, 2025 yılında çok daha verimli ve dinamik bir yapıya kavuşacaklarını vurguladı. Teknolojiyi iş süreçlerine entegre ederek dijital dönüşümü hızlandıracaklarını, müşteri memnuniyetini daha da artırarak yeni kazanımlar elde edeceklerini belirtti. Ayrıca, değişime hızla adapte olan, ortak hedef doğrultusunda kararlılıkla ilerleyen, çevik ve güçlü bir organizasyon yapısı oluşturacaklarını ifade etti.

Bunları yalnızca birer hedef olarak görmediklerini, aksine her yöneticinin katkısıyla şekillenecek bir dönüşüm süreci olarak ele aldıklarını söyleyen Koçaslan, bu yüzden toplantıyı sadece bir değerlendirme değil, aynı zamanda bir çalıştay formatında gerçekleştirdiklerini vurguladı. Yöneticiler, grup çalışmaları yaparak önerilerini sundu, görüş ve geri bildirimlerini paylaştı. Bu interaktif süreç, Koçaslanlar Holding’in kurumsal başarısının temelinde yatan ekip ruhunun ve ortak aklın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Geleceği planlamanın önemini vurgulayan Koçaslan, “Biz sadece bugünü değil, yarını da inşa ediyoruz. Bizi farklı kılan, her zaman bir adım ötesini düşünerek hareket etmemizdir. Başarı, planlı ve kararlı adımlarla gelir ve biz bu adımları atmaya hazırız.” diye konuştu.

2025’in İlk Çeyreğinde Büyük Adımlar Atılacak

Toplantıda sadece vizyon ve hedefler değil, ilk çeyrekte hayata geçirilmesi planlanan somut adımlar da detaylarıyla paylaşıldı. Yeni şube açılışlarıyla birlikte büyüme stratejisini sürdürecek olan Koçaslanlar Holding, yeni yatırımları ve iş modelleriyle verimliliği daha da artırmayı planlıyor. Packs markasıyla yurt dışında alınan yeni distribütörlüklerle uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma ulaşmak ise şirketin en önemli öncelikleri arasında yer alıyor.

Koçaslan, 2025’teki projelerle ilgili olarak, “İleriye gitmenin tek yolu, değişimi kucaklamak ve cesur adımlar atmaktır. Biz büyümeyi sürdürülebilir kılmak, rekabette öne çıkmak ve sektörümüzde liderliği pekiştirmek için her fırsatı değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Devamını oku

Trend olan