Proje Taşıma Lojistiği
SARILAR GROUP 2022 YILINDA PROJELERİ GÖZ DOLDURDU
Sarılar Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürbüz, Sarılar Group olarak gerçekleştirdikleri projeler ve kaliteli hizmet anlayışları ile göz doldurduklarını ve müşteriler tarafından tercih edildiklerini belirtti.
“2022 yılı eylül ayında başlayan ve devam eden Karamürsel RES Projesi, yıl içerisinde yaptığımız önemli projelerden biridir, Devam eden projede 5 adet 5,8 mw Cypress rüzgar türbini montajı yapılmaktadır. Projeye ait kanatların taşınması tarafımızdan blade lifter ile 30km’Iik şantiye yolunda taşınmaktadır” diyen Sarılar Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürbüz, “Rüzgar türbini kurulumu aşamasında ana dikim vinci olarak Terex CC 2800 (600ton) markalı vinç kullanılmaktadır. Yardımcılığı Liebher LTM 1220 (220ton) markalı vinç ile yapılmaktadır. ön dikim dediğimiz 3 adet kule montajını yapan LTM 1800 (800) markalı vinç, yardımcılığı ise LTM 1200 (200ton) markalı vinç tarafından yapılmaktadır. Blade lifter ile rüzgâr türbin kanadı taşıma işinde, yükleme ve indirme için 2 adet vinç kullanıImaktadır. Taşınan kanatların yükleme ve indirme işleri tecrübeli Sares Wind personellerimiz tarafından güvenli bir şekilde yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
SARILAR GROUP’UN TERCİH EDİLMESİNDE BİRÇOK NEDEN BULUNUYOR
Türbin montajı yapılmadan önce müşteri tarafından saha bilgilerinin kendileri ile paylaşıldığını ifeade eden Gürbüz, son olarak şu bilgileri verdi: “Bu öldüler baz alınarak vinç ve türbin montaj malzemelerinin yerleşimi autocad üzerinden tarafımızda yapılır. Bu planlar üzerinde sahada vinç kurulumu ve türbin montajı gerçekleşir. Türbin montaj malzemeleri montajı yapılmadan önce montaj planı çizimleri autocad üzerinde yapılır ve müşteri ile paylaşılır. Blade lifter ile kanat taşıma operasyonun un amacı, 67 metre uzunluğundaki kanadın yatay pozisyonda taşınması, kurulum yapılacak olan bölgelerin çok sayıda ağaçtan oluşması ve bu ağaçların kesilmesine sebebiyet vereceği için doğanın korunması için blade lifter ile kanat taşıması yapılmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği konusunda atıImış adımlar ile birlikte yüklenici firmalar tarafından tam not almaktadır. Profesyonel kadromuz ile yapmış olduğumuz çalışmalar, yapacağımız çalışmaların öngörüsüdür. Yüklenici firmanın bizi tercih etme nedenlerinden en önemlisi sektörümüzdeki yenilikleri yakından takip ederek ülkemizde ihtiyaç duyulan ekipmanların ve makinelerin tedariğini sağlayarak yılların vermiş olduğu bilgi birikim ve tecrübeli uzman ekiplerimizle gerçekleştirmiş olduğumuz hizmet kalitemizdendir.”
Hedef Sektör
“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor
Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.
Proje Taşıma Lojistiği
MAN’ın Hidrojen Kamyonu hTGX’e İnovasyon Ödülü
MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025 Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Sıfır emisyonlu ürün portföyünü genişleten MAN, bu ödülle sürdürülebilir karayolu taşımacılığında bir kez daha öne çıktı. MAN, ödülü Almanya’daki IAA Ticari Araçlar fuarında aldı.
hTGX, Testlerde Üstün Performans Sergiledi
MAN hTGX, Avusturya’daki yol testlerinde IToY jürisi tarafından dizel benzeri performansı ve 600 kilometrelik menziliyle övgü topladı. Jüri, aracın hidrojen motorunun ve basit egzoz sistemiyle sunduğu teknolojik avantajları vurguladı.
MAN, Hidrojen Kamyonunu 2025’te Teslim Edecek
MAN, hTGX’i 2025’te Almanya, Hollanda, Norveç gibi ülkelerdeki müşterilerine teslim etmeyi planlıyor. 600 kilometre menzile sahip kamyon, ağır yük taşımacılığında sıfır emisyonlu bir alternatif olacak.
Enerji Projeleri
ENSİA WindEnergy Hamburg Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü
Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketleri ve profesyonelleri bir araya getiren WindEnergy Hamburg Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuara Türkiye’nin temiz enerji kümesi ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), kurumsal üyeleriyle birlikte ENSİA Pavilyonu çatısı altında katılım sağladı.
Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın sektör profesyonelinin katılım gösterdiği fuardan paylaşım yapan ENSİA, ilk gününü yoğun ilgiyle geride bıraktığını açıkladı. Hamburg Başkonsolosu Sn. Emine Derya Kara ve Hamburg Ticaret Ateşesi Sn. Yıldız Onur, ENSİA Pavilyonu’nu ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
ENSİA yetkilileri, stantlarında tüm üyelerini ve temiz enerji paydaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, fuara katılan tüm firmalara başarı dileklerinde bulundu.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi