Özel Haber
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız

Kodaman Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Salih Kodaman, müşteri odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Kodaman, müşteriye güven verdiklerini ve bu şekilde çalışmalar gerçekleştirdiklerinin özenle altını çiziyor.
Kodaman Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Salih Kodaman ile sektörde son gelişmeleri, pandemi sürecini ve yatırımları konuştuk. Kodaman şunları söyledi: “Yaklaşık 32 yıllık bir firmayız. Babam tarafından Karadeniz Ereğli’de kurulduk. İstanbul’daki ağır nakliye açığını fark ettik ve buraya geldik. Burada özellikle kulevinç taşımalarında yer aldık. 2000’lerde biraz daha kurumsallaştık ve hem lojistik hem de ağır nakliye sektörlerinde bulunduk. 2007 senesinde vinç yükleme, aktarma, boşaltma, bindirme işlerine girdik. 2017 senesine gelince de firmalarımız ayırdık. Kodaman Proje Taşımacılık ve Eko Trans olarak iki ayrı firma olarak devam ediyoruz. Eko Trans, yurt içi lojistik hizmeti veriyor.
Pandemide de yatırım yaptık, Yatırım yapmadan olmuyor
Ülkemizde gelişmek çok zor. Periyodik olarak 10 yılda bir ekonomik kriz geliyor. 2001 ve 2008 krizinde hem sektör hem de firma olarak büyük bir darbe aldık. Yaklaşık 3 yıldan beri yatırımlarımızı çok yoğunlaştırdık. 2017 yılından beri 5 milyon TL yatırım yaptık. Bizim işimiz yatırımla doğru orantılı. İşinize yaptığınız yatırım size iş olarak da geri dönüyor. Haftalık toplantılarımızda fizibilite ve analiz yaparak nasıl daha iyiye ulaşabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Sanayi yatırımında siyasi istikrar her şeyden önce geliyor. Yatırım yapacak sanayiciye yardımcı olunması gerekiyor. Ülkemizde ihraç edilen ürünlerin çeşidi arttı. Bizim ağır nakliye sektörüne girmemizdeki neden de biraz buydu. Biz, müşterilerimize güven veriyoruz. En kolay, en ucuz maliyetli bir projeyi nasıl taşırız bunu müşterimize fizibilite sunarak veriyoruz. Müşteri de bundan çok memnun kaldı. Müşterilerin işini çok çabuk çözdük. Bize geri dönüşler arttı. Müşteriye güven sağlarsanız fiyat ikinci plana itiliyor diyebiliriz. Kar amacı gütmeden önce müşterinin güvenini kazandık, bizim farkımız budur diyebiliriz. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de mevzuat ve işleyişten kaynaklı birtakım sorunlar var. Derneklerimiz bu konularda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Ancak bu konuda bir türlü istediğimiz düzenlemeler hayata geçirilmedi. Çalışma saatlerinin değiştirilmesi gerekiyor, otoyolları kullanmamız gerekiyor. Karayolu geçiş belgelerinin değişmesi lazım. Teknoloji çok değişti ama kanunlar hala 1980’lerin kanunları… Gabari dışı taşımalarda özellikle limanların açılması ve süratlenmesi lazım. Buralarda takılıp kalıyoruz. Park alanlarımız yetersiz, bu da sektörümüzün bir diğer sorunu. Pandemi öncesinde de bu süreçte de hem çalışanlarımızın kişisel hijyeni hem de araçlarımızın hijyeni konularında çok önemli çalışmalara imza attık. Şu an bünyemizde 5 adet çekicimiz, 12 adet römorkumuz var. Kanat dorsemiz, uzayabilir platform dorselerimiz ve lowbadlerimiz var. Pandemi döneminde de yatırımlarımıza devam dedik. Pandemi döneminde 3 adet yerli römork aldık. Araçlarımızın yaş ortalaması çok genç. 7/24 hizmet veren teknik servis ağımız var. Yeni yatırımlarımızla beraber çekici sayımız daha da artacak. 2021’de 2 çekici daha alacağız. 160 tona kadar taşıma yapabiliyoruz. Lojistik sektöründe Eko Trans firmamızla 2005 yılından beri 81 ilimizde hizmet veriyor. Eko Trans’ta parsiyel ve yurt içi taşıma yapıyoruz.”
Özel Haber
UTİKAD Başkan Yardımcısı Ayşem Ulusoy, lojistiğin güçlü kadınlarını Yolaçık Podcast’inde anlattı

Türkiye’nin lojistik liderlerinden Ayşem Ulusoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça’nın moderatörlüğünde gerçekleşen YolAçık Podcast’e konuk oldu. Ulusoy, “Lojistikte kadın gücünü artırmak, sadece bireysel kariyer yolculukları için değil, sektörün daha sürdürülebilir ve verimli olması için de kritik bir adımdır.” dedi.
Akca Lojistik, kadınların sektörde güçlenmesini ve daha fazla yer almasını teşvik etmek misyonundan hareketle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şirketin dijital içerik platformu YolAçık Podcast’te Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşem Ulusoy’u ağırladı. Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça’nın konuğu olan Ulusoy, iş hayatına giriş hikayesini ve erkek egemen lojistik sektöründe kadınların yarattığı farkı anlattı.
Kadınlar Lojistikte Daha Fazla Yer Almalı!
Podcast’in bu özel bölümünde Ayşem Ulusoy, 39’uncu yaşını kutlayan UTİKAD’da, ilk kez lojistik sektöründeki kadınları bir araya getirerek sinerji yarattıklarını anlattı. Ulusoy, sektördeki yönetici kadın sayısını artırmak istediklerini belirterek şöyle devam etti:
“Kadın lojistikçiler harika bir dayanışma içinde ve bizler birbirimizin ilhamı olmak istiyoruz. Hedefimiz C-level, yani karar mekanizmalarında, yönetim kurullarında kadın sayısını artırmak… Kadınlar ancak üst düzey pozisyonlara geldiğinde sektörün dinamiklerini değiştirebiliyor. Üst düzey yöneticilerle genç kızlarımız bir arada çalışıyor, Mentor-Mentee programları uyguluyoruz. Biz kadınlar yolumuzu aça aça, rüzgarı arkamıza ala ala sektörde ilerliyoruz. Son dönemde sektörde gördüğümüz C-level kadınlarımız da bizi gururlandırıyor ve bunları hep birlikte kutluyoruz.”
Kadınların lojistik sektöründeki varlığının giderek arttığını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Ulusoy, “Lojistikte kadın gücünü artırmak, sadece bireysel kariyer yolculukları için değil, sektörün daha sürdürülebilir ve verimli olması için de kritik bir adımdır.”
Kadın Liderler İş Dünyasını Nasıl Dönüştürüyor?
Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça da programda lojistik gibi geleneksel olarak erkek egemen sektörlerde kadınların varlığı, sadece toplumsal cinsiyet eşitliği açısından değil, iş süreçleri ve yönetim anlayışı bakımından da büyük bir fark yarattığını belirtti. Akça, kadın liderlerin iş dünyasına kattığı değeri şu sözlerle vurguladı:
“Kadın yöneticilerin olduğu şirketlerde karar süreçleri daha analitik işliyor, kriz yönetimi daha güçlü yapılıyor ve şirketler daha dayanıklı hale geliyor. Türkiye’de kadınların üst düzey yönetici oranı hala yüzde 11 seviyelerinde. Lojistik gibi sahada operasyonel faaliyetlerin yoğun olduğu sektörlerde, kadınların varlığını artırmak için özel çaba sarf edilmesi gerekiyor. Ancak kadınların başarılı olduğu her pozisyonda, şirketlerin genel performansının da yükseldiğini görüyoruz.”
Türkiye’nin Lojistik Potansiyelinde Kadınların Gücü
Küresel ticaretin merkezinde bulunan Türkiye’nin, transit taşımacılıkta büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Akça, bunun tam anlamıyla değerlendirilmesi için sektörün daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yapıya evrilmesi gerektiğini söyledi. Akça, “Kadın istihdamının artırılması ve üst yönetimde daha fazla kadına yer verilmesi, Türkiye’nin lojistik gücünü artıracak en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.” dedi.
Özel Haber
İMİAD; SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE SİNERJİ KATIYOR !

“Sektörün Liderinden Öncü Bir Adım” mottosu başladığı çalışmaları ile göz dolduran İMİAD (İstif Makinaları İş Adamları Derneği) sektörü mevzuat, sosyal sorumluluk projeleri anlamında önemli bilgilendirmeleri ile sektöre ivme yaratıyor.
Sektörün önemli dinamiği olan, Kaldırma Taşıma, yükleme depolama ve istifleme alanında katma değer yaratan Sivil Toplum kuruluşu İMİAD (İstif Makinaları İş Adamları Derneği) yönetimi, sosyal sorumluluk projeleri ile sinerji yaratmaya devam ediyor. Türkiye’de ve dünya genelinde istif ve iş makineleri sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri bir araya getirerek, sektörün tamamının sorunlarını tespit etmeyi öngörüsünde önemli faaliyetlerde bulunuyor.
Meslek Lisesi, Memleket Meselesi
Sektörel, sorunların çözümü noktasında aktif rol alan, sektörün küresel ölçekte sürdürülebilir büyümesini ve yenilikçi çözümlerle gelişimini, üyelerine en iyi uygulamaları, eğitim ve araştırma fırsatları sunarak, sektörde yüksek kalite , güvenlik standartlarını yükseltmek , üyelerinin haklarını korumak ,etkinlik ve projelerle sektörde sürekli gelişimi sağlamayı hedefleri arasında olan İMİAD Başkanı Görkem Durmuş ve Yönetimi ,Sosyal sorumluluk projesi olan “Meslek Lisesi ,Memleket Meselesi” düsturu ile yola çıkarak Eğitim konusunun önemli vurgusunu “Sektörün Liderinden Öncü Bir Adım” mottosu başlayan hamlesi ile Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türkiye’nin ilk “Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları” sınıfını açtı.
Bu Sınıf Öğrencilerimize Nitelikli İş Gücü Kazandıracak
Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Günay Bahçeci ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alan şefi Mehmet Emin Yaman’ında açılış töreninde hazır bulundular.
Açılış sırasında konuşma yapan İMİAD Başkanı, Görkem Durmuş “Sektörün lideri olarak, gençlerimize yatırım yapmanın ve geleceğin profesyonellerini yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu sınıf, öğrencilerimize modern bir eğitim ortamı sunacak ve sektörümüze nitelikli iş gücü kazandıracak. Derneğimiz İMIAD’ın bu öncü girişimiyle sektörel dayanışmanın gücünü gösteriyoruz” ifadelerinde bulundu.
Özel Haber
Mars Logistics Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri İhracatında Zirvede

Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından bu sene altıncısı düzenlenen “2023 Yılı Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri’nde Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri kategorisinde şampiyonluğu Mars Logistics göğüsledi.
21 Kasım Perşembe günü TİM Dış Ticaret Kompleksi Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve çok sayıda hizmet ihracatçısı firmanın temsilcileri katıldı.
Törende, 18 farklı kategoride toplam 54 firmaya ödülleri takdim edildi. Sıralama, firmaların ülkeye kazandırdıkları döviz tutarına göre belirlendi. Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri kategorisinde birinci olan Mars Logistics adına ödülü Mars Logistics İcra Kurulu Üyesi Dilek Kuru Elitez aldı.
Mars Logistics Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan ise, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu sözleri söyledi: “Mars Logistics olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak bizim için gurur verici. Bu başarıya ulaşmamızda filo, teknoloji, yeşil lojistik ve depolama gibi alanlarda yaptığımız stratejik yatırımlar kadar, Mars ailesinin her bir üyesinin özverili çalışmasının da büyük payı var.”
Günhan, konuşmasına Mars Logistics olarak yaptıkları yatırımlardan bahsederek “Gerçekleştirdiğimiz stratejik yatırımlar ile her geçen gün daha da ileriye gidiyoruz. Intermodal ve demiryolu hatlarımıza özel bir özen göstererek yeşil lojistik hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz.” dedi.
Avrupa’nın en büyük filolarından birine sahip olduklarını söyleyen Günhan kısa süre önce yatırımını gerçekleştirdikleri 1000 yeni römork ile müşterilere sundukları hizmetlerin kalitesini daha da artıracaklarına inandıklarını belirtti ve sözlerini çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bitirdi.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber3 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi
-
Sektörel Gündem4 yıl önce
Özbay Hidromekanik Yöneticisi Ertan Katık: Bir ömrü sektöre verdim