Takip Edin

Proje Taşıma Lojistiği

Lojistik daha karmaşık ve rekabetçi bir yapıya evriliyor

BATI Innovative Logistics Uluslararası Satış Direktörü Kaan Aydın, lojistikte tedarik zinciri ve risk yönetiminin daha fazla önem kazanacağını belirterek, “Lojistikte veri güvenliği ve gizliliği konularında daha katı düzenlemeler gelebilir. Lojistik şirketlerinin veri güvenliğini daha fazla artırması gerekecek. Küresel tedarik zinciri karmaşıklığını unutmamak gerek” dedi.

Yayınlanma tarihi

-

Necmi ÇELİK

Batı Innovative Logistics Uluslararası Satış Direktörü Kaan Aydın Dünya’nın sorularını yanıtladı.

Şirketinizde inovatif yaklaşımlar ve çözümler nelerdir?

Batı Innovative Logistics olarak inovasyon ve teknolojik yeniliklere biz de oldukça önem veriyor ve bu alandaki gerekli yatırımları yapıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz MyBATI uygulamamız ile lojistik süreçlerini daha da optimize etmek ve müşterilere daha fazla kontrol sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bu uygulama, müşterilerimize gönderi takibi, envanter yönetimi, raporlama ve işlem izleme gibi bir dizi önemli özelliği kolayca kullanma fırsatı sunuyor. MyBATI, lojistik deneyimini daha şeffaf, hızlı ve etkili hale getirerek müşterilerimize katma değer sağlıyor.

Lojistik sektörünün yolculuğu yakın gelecekte nasıl bir resim sunacak?

Lojistik sektörü, dijitalleşme, otomasyon, yapay zeka ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerle büyük bir dönüşüm yaşayacak. Bu durum, verimliliği artırarak ve süreçleri optimize ederek maliyetleri düşürecek. İklim değişikliği endişeleri ve çevresel düzenlemeler, lojistik sektörünün sürdürülebilirlik odaklı değişimini hızlandıracak.

Elektrikli taşıtlar, yeşil enerji kullanımı ve karbon ayak izi azaltma önlemleri daha yaygın hale gelecek.Küresel tedarik zinciri karmaşıklığını unutmamak gerek. Jeopolitik gelişmeler, tedarik zincirlerinin daha karmaşık ve hassas hale gelmesine yol açabilir. Tedarik zinciri yönetimi, tedarikçi çeşitlendirmesi ve risk yönetimi daha fazla önem kazanacak. E-ticaretin üyümesi ise son mil teslimatlarında ve hızlı lojistik hizmetlerinde artan talep anlamına gelir. Lojistik firmaları bu talebi karşılamak için daha hızlı ve verimli teslimat yöntemleri geliştirmek zorunda kalacaklar.

Veri güvenliği ve gizliliği, lojistik sektörü müşteri verilerinin güvenliği ve gizliliği konularında daha katı düzenlemelere tabi olabilir. Bu, lojistik şirketlerinin veri güvenliği önlemlerini artırmasını gerektirecektir.Küresel Krizler ve Pandemiler gibi küresel çapta meydana gelen durumlar da lojistik sektörünü ciddi şekilde etkileyebilir. Tüm bu faktörler, lojistik sektörünün yakın gelecekte daha karmaşık ve rekabetçi bir hale gelmesine yol açabilir. Türkiye ise lojistikte önemli bir oyuncu olarak öne çıkmaya devam ediyor.

BATI Innovative Logistics’in kurumsal ve ortaklık yapısı hakkında kısa bilgi verebilir misiniz?

BATI Innovative Logistics, küresel taşımacılık hizmetleri sunma misyonu ile 1992 yılında İstanbul’da kuruldu. Faaliyetlerimize küresel yenilikleri takip ederek, müşterilerimizin tercih ettiği çözüm ortağı olma vizyonumuzu koruyarak ve etik değerlerimizden ödün vermeyerek 30 yılı aşkın süredir devam ediyoruz. Denizyolu, Havayolu, Proje Kargo ve Gemi Kiralama, ISO Tank, Yat, Flexitank Konteyner Taşımacılığı, Karayolu ve Depolama, Hat Temsilciliği ve Liman Acenteliği, Bozulabilir Kargo Taşımacılığı alanlarında 200’den fazla çalışanımızla faaliyet gösteriyoruz.

Türkiye’de İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Bursa, İzmit, Gaziantep, İskenderun, İST Havalimanı, Ankara, Çanakkale Limanı, Derince ’de olmak üzere toplam 10 bin metrekare alanda 10 şube ve 3 depoya sahibiz. Uluslararası arenada ise Seul, Güney Kore & Köstence, Romanya’da 2 Yurtdışı İrtibat Ofisi; Almanya: Berlin (BATI Logistics GmbH), İtalya: Trieste (BATI Logistics SrL) ve Amerika: New York olmak üzere 3 yurtdışı ofisimizle Denizyolu Taşımacılığı, Havayolu Taşımacılığı, Proje Kargo Taşımacılığı ve Gemi Kiralama, ISO Tank Taşımacılığı, Yat Taşımacılığı, Flexitank Konteyner Taşımacılığı, Karayolu ve Depolama, Hat Temsilciliği ve Liman Acenteliği, Bozulabilir Kargo Taşımacılığı alanlarına dünyanın tüm noktalarına hizmet vermeye devam ediyoruz.

Proje ve yat taşımacılığında 2023 nasıl geçiyor?

Uzun yıllardır proje ve yat taşımacılığı alanlarında mühendis ekibimiz ve alanında uzman çalışma arkadaşlarımızla başarılı işlere imza atıyoruz. 2022 yılında tüm hedeflerini tamamlamış bir BATI olarak 2023 yılına güzel bir başlangıç yaptık. Geçtiğimiz yıl 150’den fazla projeyi taşırken, 100’den fazla yatın sahibi ile buluşmasını sağladık. 2023 yılına geldiğimizde ise yılın ilk yarısında hedeflediğimiz proje ve yat taşıma rakamlarının üzerine çıkarak yıl sonundaki hedeflerimizi tutturacağımızı şimdiden görebiliyoruz.

ISO tank taşımacılığı konusunda nasıl bir altyapıya sahipsiniz?

BATI Innovative Logistics olarak, ISO tank taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış ekibimiz ve bu tür taşımacılık için gerekli olan tüm ekipman ve teknik bilgiye sahibiz. ISO tank taşımacılığı sırasında ürünlerin güvenliği ve kalitesi büyük önem taşır. Bu nedenle taşıma sırasında sıkı güvenlik protokolleri ve kalite kontrol önlemleri uygularız. Ayrıca, sıvı ve gaz ürünlerin belirli sıcaklık ve basınç koşullarında taşınması gerekebilir, bu nedenle bu gereksinimlere uygun ekipman ve teknik bilgiye sahibiz. ISO tank taşımacılığı, birçok farklı endüstri için kritik bir hizmettir.

2023 yılı performansınız nasıl gidiyor, 2025’te veya gelecek 5 yılda Batı Innovative Logistics kendini nerede görmeyi hedefliyor?

2023 yılı performansımızı değerlendirirken, şirket olarak sürekli büyümeye odaklandık ve bu yıl içinde önemli adımlar attık. Amerika yeni ofis açılımı bu yıl attığımız en önemli adımlardan biri oldu. Takip eden yıllardaki hedeflerimiz arasında ise Avrupa’da yeni ofisler açmak, pazar payımızı büyütmek ve uluslararası alanda müşteri sayımızı artırmak ve yeni navlun servisleri eklemek için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Taşımacılık hizmetlerimizin kalitesini artıracak teknoloji odaklı yatırımlarımıza devam ediyoruz. Başta kendi yazılımımız olan My BATI Kargo takip uygulamamız olmak üzere teknoloji alanında kendimizi geliştirerek lojistik sektöründe teknolojik bir lojistik şirketi olarak anılmayı planlıyoruz. 2025 ve sonrası 5 yıl içinde BATI Innovative Logistics’i sürdürülebilir büyüme yaklaşımı içinde daha büyük ve daha güçlü bir lojistik şirketi olarak görmeyi hedefliyoruz.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor

Yayınlanma tarihi

-

Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.

Devamını oku

Proje Taşıma Lojistiği

MAN’ın Hidrojen Kamyonu hTGX’e İnovasyon Ödülü

Yayınlanma tarihi

-

MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025 Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Sıfır emisyonlu ürün portföyünü genişleten MAN, bu ödülle sürdürülebilir karayolu taşımacılığında bir kez daha öne çıktı. MAN, ödülü Almanya’daki IAA Ticari Araçlar fuarında aldı.

hTGX, Testlerde Üstün Performans Sergiledi

MAN hTGX, Avusturya’daki yol testlerinde IToY jürisi tarafından dizel benzeri performansı ve 600 kilometrelik menziliyle övgü topladı. Jüri, aracın hidrojen motorunun ve basit egzoz sistemiyle sunduğu teknolojik avantajları vurguladı.

MAN, Hidrojen Kamyonunu 2025’te Teslim Edecek

MAN, hTGX’i 2025’te Almanya, Hollanda, Norveç gibi ülkelerdeki müşterilerine teslim etmeyi planlıyor. 600 kilometre menzile sahip kamyon, ağır yük taşımacılığında sıfır emisyonlu bir alternatif olacak.

Devamını oku

Enerji Projeleri

ENSİA WindEnergy Hamburg Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü

Yayınlanma tarihi

-

Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketleri ve profesyonelleri bir araya getiren WindEnergy Hamburg Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuara Türkiye’nin temiz enerji kümesi ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), kurumsal üyeleriyle birlikte ENSİA Pavilyonu çatısı altında katılım sağladı.

 

Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın sektör profesyonelinin katılım gösterdiği fuardan paylaşım yapan ENSİA, ilk gününü yoğun ilgiyle geride bıraktığını açıkladı. Hamburg Başkonsolosu Sn. Emine Derya Kara ve Hamburg Ticaret Ateşesi Sn. Yıldız Onur, ENSİA Pavilyonu’nu ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

ENSİA yetkilileri, stantlarında tüm üyelerini ve temiz enerji paydaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, fuara katılan tüm firmalara başarı dileklerinde bulundu.

Devamını oku

Trend olan