Proje Taşıma Lojistiği
Hareket Uzmanlığını Cezayir’e Taşıdı
Sektörün lider markası Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, Cezayir’in enerji üretim kapasitesini artırma hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen Kais Enerji Santrali’nin HRSG modülü montaj projesini gerçekleştiriyor.
60 yılı aşkın bir süredir ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan, sektörün uzman şirketi Hareket, Cezayir’de hayata geçirilen büyük projelerde yer alarak uluslararası arenadaki başarısını perçinlemeye devam ediyor. Bu çerçevede Hareket, başkent Cezayir’in 500 kilometre güneydoğusunda konumlandırılan Kais Enerji Santrali’nin HRSG modülü montaj projesini üstleniyor. Santralde kullanılacak ve modül başına 210 ton ağırlığa sahip 40 adet HRSG modülünün kurulumu Hareket tarafından gerçekleştiriliyor.
Hareket’in Cezayir’deki tüm projelere talip olacak potansiyele sahip olduğunu belirten Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, “Cezayir Hükümeti 2030 yılına kadar enerji üretim kapasitesini 20 bin MW’a çıkarmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Kais Enerji Santrali gibi birçok enerji santrali projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Hareket olarak uzman ve deneyimli kadromuz, yaratıcı mühendislik çözümlerimiz, son teknolojiye sahip altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla bu bölgedeki tüm taşıma ve montaj projelerini gerçekleştirmeye talibiz” diye konuştu.
Çanakkale Köprüsü Ayaklarını Oluşturacak Dev Çelik Şaftlar Taşındı
Sektörün lider markası Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, temeli 18 Mart’ta 2017 tarihinde atılan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’ne yaratıcı ve yenilikçi çözümleriyle damgasını vurdu.
60 yılı aşkın bir süredir ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan, sektörün uzman şirketi Hareket, Türkiye’nin en önemli projelerinde uzman ve deneyimli kadrosu, yaratıcı ve yenilikçi çözümleriyle yer alıyor. Hareket, bu kez Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin taşıma faaliyetlerini gerçekleştirdi. Temeli 18 Mart 2017 tarihinde atılan Çanakkale Köprüsü’nün ayak temellerini oluşturacak çelik şaftların taşıması Hareket tarafından yapıldı.
Projeye ilişkin konuşan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, şunları söyledi: “Tamamlandığında ülkemizin en önemli değerleri arasında yer alacak bu projeye dahil olmaktan gurur duyuyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftlarının yüksekliği fazla olduğundan taşıma sırasında devrilme riski çok fazlaydı. Ancak yaptığımız mühendislik çalışmaları neticesinde son teknolojiye sahip altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla taşımayı emniyetli bir şekilde tamamladık.”
Hedef Sektör
“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor
Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.
Proje Taşıma Lojistiği
MAN’ın Hidrojen Kamyonu hTGX’e İnovasyon Ödülü
MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025 Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Sıfır emisyonlu ürün portföyünü genişleten MAN, bu ödülle sürdürülebilir karayolu taşımacılığında bir kez daha öne çıktı. MAN, ödülü Almanya’daki IAA Ticari Araçlar fuarında aldı.
hTGX, Testlerde Üstün Performans Sergiledi
MAN hTGX, Avusturya’daki yol testlerinde IToY jürisi tarafından dizel benzeri performansı ve 600 kilometrelik menziliyle övgü topladı. Jüri, aracın hidrojen motorunun ve basit egzoz sistemiyle sunduğu teknolojik avantajları vurguladı.
MAN, Hidrojen Kamyonunu 2025’te Teslim Edecek
MAN, hTGX’i 2025’te Almanya, Hollanda, Norveç gibi ülkelerdeki müşterilerine teslim etmeyi planlıyor. 600 kilometre menzile sahip kamyon, ağır yük taşımacılığında sıfır emisyonlu bir alternatif olacak.
Enerji Projeleri
ENSİA WindEnergy Hamburg Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü
Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketleri ve profesyonelleri bir araya getiren WindEnergy Hamburg Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuara Türkiye’nin temiz enerji kümesi ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), kurumsal üyeleriyle birlikte ENSİA Pavilyonu çatısı altında katılım sağladı.
Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın sektör profesyonelinin katılım gösterdiği fuardan paylaşım yapan ENSİA, ilk gününü yoğun ilgiyle geride bıraktığını açıkladı. Hamburg Başkonsolosu Sn. Emine Derya Kara ve Hamburg Ticaret Ateşesi Sn. Yıldız Onur, ENSİA Pavilyonu’nu ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
ENSİA yetkilileri, stantlarında tüm üyelerini ve temiz enerji paydaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, fuara katılan tüm firmalara başarı dileklerinde bulundu.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi