Takip Edin

Endüstriyel İş Makinaları

ATM Makina gözünü zirveye dikti

Yayınlanma tarihi

-

Firmaların kaldırma ve istifleme ihtiyaçlarını karşılayıp, müşteri taleplerini dikkate alarak sektörde iş imkânı yaratarak yaşanan istihdam sorununa da çözüm olmaya çalışan ATM Makine sektördeki köklü tecrübesiyle zirve yarışında emin adımlarla ilerlemesine devam ediyor.  ATM Makina  Genel Müdürü Erkan Kaleci firmasını ve sektörün bugününü konuştuk.

Yaklaşık 21 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini kaydeden Kaleci, “Forklift ile başlayan yolculuğumuz istif makinaları ve platform segmentiyle önemli bir gelişim ivmesi yakaladı. Geçmişte birçok ünlü uluslar arası forklift markasının bayiliğini yaptık. Yine kısmen jeneratör ve küçük endüstriyel ürünlerin de satışında bulunduk.  2005 yılından itibaren sektörü yakından takip edip, fuarlara katılarak platform sektörünün ülkemizde geleceği olduğu ön görüsünde bulunarak bu sektöre yöneldik. Bununla ilgili gerek Avrupa’da gerekse Uzak Doğu’da distribütörlük çalışmalarımız oldu. Uzak Doğu’daki bu distribütörlük çalışmamız devam etmekte bunun yanı sıra kısmen yerli üretim faaliyetlerimiz de sürmekte. Yük platformları ve elle çekmeli platformları Türkiye’de üretmekteyiz.  Kendinden yürüyüşlü platformlarındaki tercihimiz ise ithal makinalar olmakta” ifadelerini kullandı.

“Bütün ürünlerimizin sonuna kadar arkasındayız”

Bünyemizde satış sonrası hizmetler konusunda uzman bir kadromuz bulunmakta. Biz hem kiraladığımız hem de satışını yaptığımız makinaların her zaman arkasındayız. Müşterilerimiz 10 yıl sonra dahi bir sorun hakkında firmamızı aradığında mutlaka bir muhatap buluyor. Eski veya yeni müşteri ayırt etmeksizin sorunlarına mutlaka bir çözüm buluyoruz. Piyasamızın genişlemesiyle birlikte maalesef iş ahlakı konusunda bir erozyonun yaşandığı göze çarpmakta. Bazı firmalar ürünlerinin arkasında durmuyor. Bu piyasada olumsuz bir imajın oluşmasına bu imajın da sektörümüze yansımasına neden oluyor.

28 Şubat sürecinden sonra Türkiye’de bir ara eleman bulma sorunu (meslek liseleri) yaşanmaya başladığını iddia eden Kaleci konuya ilişkin şunları dile gietirdi: “Bu sorun ağırlığını hissettirerek devam etmekte ve gelecekte de daha büyük problemleri sektörümüze dayatacak gibi. Bu aslında çok önemli bir memleket meselesi. Zira artık ülkemizde terzi, araba tamircisi vs. bulmak günden güne zorlaşmaya başladı. Gençlik artık sanayide, yağın kirin olduğu yerde durmaktansa AVM kültürünün etkisiyle çok daha vasıfsız, içinde üretimin herhangi bir nüansı bile bulunmayan işleri tercih ediyorlar. Gelecekte çok güzel makinalar getirip satacağız ama böyle giderse bu makinaları tamir edecek kimseyi bulamayacağız. Örneğin vinççiler de uzman operatör bulma sıkıntısı yaşamakta.”

ATM Makina olarak işin hem satış hem de kiralama boyutuyla ilgili oldukları için bu işleri ayrı ayrı yapan firmalarla sürekli iletişim halinde kaldıklarını ve bu anlamıyla sektörü çok yakından tanıyıp tahlil edebildiklerini belirten Kaleci şu şekilde devam etti: “Gördüğümüz kadarıyla Ağustos ayı itibarıyla forklift ve platform satışlarında büyük düşüş yaşandı. Bu düşüş 2019’un ilk 2 ayı da olmak üzere hala devam etmekte. Ürün satışları yok denecek kadar az. Her geçen gün cirolarımız ve satış adetlerimiz düşmeye devam ediyor. Bu süreci aşmak için Bursa’da ve yurtdışında yeni satış politikaları gerçekleştirmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Kiralama fiyatlarımızda piyasaların hareketli veya durgun olduğu zamanlarda hep dik durmaya çalıştık. Ama 2019 yılı itibarıyla biz de kiralama fiyatlarında hassasiyetimizi bozmak zorunda kalacağız. Çünkü işler gerçekten çok ciddi anlamda düştü. Piyasaların tekrar hareketleneceği, büyük projelerin hayata geçirileceği umudunu yaşıyoruz.”

6331 Sayılı İş Güvenliği ve Sağlığı yasasının platform sektörünün ülke içerisinde büyük bir gelişim ivmesi yakalamasına sebebiyet verdiğini söyleyen Kaleci, “Bu yasayla birlikte fabrikalarda iş güvenlikçiler çalışmaya başladı. Bunlarla birlikte denetimler de başlamış oldu. Böylelikle platform kullanma zorunluluğu oluştu.  Artık forkliftin çatalına personel veya sepet yerleştirilip iş yapılamıyor” şeklinde konuştu.

 

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Endüstriyel İş Makinaları

HASEL’İN YENİ GENEL MÜDÜRÜ TEOMAN BALABAN

Yayınlanma tarihi

-

ODTÜ Mühendislik Fakültesi mezunu olan Teoman Balaban, Siemens ve Türk Philips gibi global şirketlerde görev almıştır. 2002 yılından itibaren HASEL İstif Makinaları ailesine katılan Balaban, sırasıyla Satış Müdürü, Satış Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Balaban, Kasım 2024 itibarıyla Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak HASEL’deki görevine devam edecektir.

 

1985 yılında kurulan HASEL, Türkiye’de istif ve iş makinaları sektöründe önde gelen birçok markanın distribütörlüğünü yapıyor. HASEL, geniş ürün yelpazesi ile inşaat, madencilik, tekstil, çelik, kimya, ilaç, seramik, ağaç sanayii, otomotiv, plastik, gıda, enerji gibi birçok sektöre tüm Türkiye’de makine tedariği ve satış sonrası hizmeti veriyor.

Devamını oku

Endüstriyel İş Makinaları

Yayınlanma tarihi

-

İSDER in önderliğinde ,İstif Makinaları sektörünün en önemli uluslararası etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve iki yılda bir gerçekleştirilen Avrupa İstif Makinaları Federasyonu (FEM) Kongresi, 14 yıl aradan sonra yeniden İSDER ev sahipliği yaptı.

25-27 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. İstif makineleri sektörünün rotasının belirlendiği FEM Kongresi’nde; forklift, vinç, personel yükseltici platform, depo içi ekipmanlar ve depo raf sistemleri konusunda dünyaca ünlü firmalarının yönetimleri, üst düzey yetkilileri ve ülkemizden sektör temsilcileri ile birlikte toplam 160 katılımcı yer aldı. Kongrede aynı zamanda Dünya İstif makinaları sektörünün Avrupa’daki çatı kuruluşu FEM’in yıllık genel toplantıları yapıldı. Frank Van Dijck, kongrede FEM Başkanı olarak seçildi.27 Eylül tarihinde birbirinden değerli şirketlerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla “İstif Makinaları Sektörünün Yeşil Dönüşümü” paneli düzenlendi.

Devamını oku

Endüstriyel İş Makinaları

İsder Fem Kongresinin Ev Sahibi

Yayınlanma tarihi

-

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İSDER), istif makineleri sektörünün en önemli uluslararası etkinliklerinden biri olarak kabul edilen FEM Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 25-27 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan kongrede dünya istif makineleri sektörünün rotası çizilecek.

İstif makineleri sektörünün en önemli uluslararası etkinliklerinden biri olarak kabul edilen FEM Kongresi, 25-27 Eylül tarihleri arasında İSDER’in ev sahipliğinde, İstanbul’da gerçekleştirilecek. Dünya istif makinaları sektörünün Avrupa’daki çatı kuruluşu Avrupa İstif Makinaları Federasyonu’nun (FEM) yıllık genel toplantılarının yapılacağı ve dünya istif makinaları sektörünün rotasının çizileceği FEM Kongresi’ne, forklift, vinç, personel yükseltici platform, depo içi ekipmanlar ve depo raf sistemleri konusunda dünyaca ünlü firmaların sahipleri ve üst düzey yetkilileri katılım sağlayacak. FEM üyesi dışındaki sektör katılımcıları 27 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan “The Green Transformation of the Materials Handling Industry” paneline katılım sağlayabilecek.

Devamını oku

Trend olan