Takip Edin

Son Dakika

Anadolu Isuzu’nun otonom elektrikli otobüsü, sürüş testlerini başarıyla geçti

Yayınlanma tarihi

-

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu’nun, otonom sürüş teknolojileri geliştirme ve araçlarına entegre etme hedefi ile sürdürdüğü çalışmalar yeni bir aşamaya ulaştı. Açık kaynak teknolojilerle geliştirilen çözümler, Anadolu Isuzu’nun ürettiği yeni nesil midibüs ve otobüsleri tamamen otonom sürüşe hazır hale getiriyor. 

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu otomotiv endüstrisini etkileyen en yeni trend ve teknolojilere öncülük eder nitelikteki Ar-Ge çalışmalarını emin adımlarla sürdürüyor. Otonom sürüş teknolojileri alanındaki çalışmalarını sürdüren Anadolu Isuzu, ekosistemle işbirliğine verdiği önem doğrultusunda Leo Drive girişimi ile işbirliği yapıyor. Proje kapsamında Anadolu Isuzu Ar-Ge ekibi, otonom sürüş teknolojileri özelinde ölçeklenebilir ve güvenilir yazılım, donanım ve algoritma çözümleri geliştiren bir girişim olan Leo Drive uzmanları ile işbirliği yapıyor.

Anadolu Isuzu, Leo Drive ile yaptığı işbirliği kapsamında, 8 metrelik tam elektrikli otobüsü Novociti Volt’u bir sürücüsüz araç platformuna dönüştürdü. Proje kapsamında birçok ileri teknolojili LiDAR kameralar, sensörler, özel işlemci ve kontrolörler ve bağlantılı sürüş sistemleri ile donatılan NovoCiti Volt test aracı yolculu ve yolcusuz birçok farklı senaryoda test edildi.

Gebze Teknik Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen test sürüşlerinde elde edilen veriler geliştirilen otonom sürüş çözümünün en iyi hale getirilmesinde kullanıldı. 3. seviye otonom araç olarak kabul edilen NovoCiti Volt otonom test aracı, farklı trafik koşullarında yol üzerindeki işaretlere ve trafik ışıklarına uygun olarak, karşıdan karşıya geçen yayalarla ya da hareket halinde veya durmakta olan araçlarla uyumlu, güvenli bir sürüş yeteneği sergiledi.

Proje, herkes için otonom sürüş teknolojisi sağlamayı hedefleyen ve bunun için açık kaynak tabanlı çözümleri destekleyen kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Autoware Foundation işbirliği ile yürütülüyor.

2015 yılında kurulan ve faaliyetlerini YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde sürdüren Leo Drive girişimi, kısa süre önce Japonya merkezli otonom araç teknoloji şirketi Tier IV’ten yatırım aldı.

Leo Drive’a yatırım yapan Japonya merkezli TIER IV şirketi de, güvenli otonom sürüş sistemleri geliştirmek amacıyla açık kaynak olarak geliştirdiği dijital ikiz çözümü tabanlı otonom sürüş simülatörünü   (Scene Simulator for Autoware – AWSIM) bu projede etkin biçimde kullandı.

Otonom sürüş ekosisteminin en büyük açık kaynak topluluğu tarafından desteklenen Autoware.AI, 20’den fazla ülkede 100’den fazla şirket tarafından kullanılıyor. Autoware, 2017 yılından bu yana Japonya’da kamuya açık yollarda sürücüsüz araçlar için lisans almış durumda.

Anadolu Isuzu ve Leo Drive’ın başarıyla uyguladığı Autoware tabanlı otonom sürüş çözümünün test ve geliştirme aşamalarındaki tüm yüksek tanımlı haritalar, veri kümeleri, dijital ikiz simülasyon kayıtları ve sistem mimarileri açık kaynak olarak bu alandaki geliştiriciler ekosistemi ile paylaşılacak.

 

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu olarak, otomotiv endüstrisini dönüştüren trendleri izlemekle kalmıyor, bu trendlerde aktif bir oyuncu olarak yer alıyoruz. Gücümüzü ticari araçlar alanında 40 yılı aşkın uzmanlığımızdan, yenilikçi ve çevreci karakterimizden ve nitelikli Ar-Ge yeteneğimizden alıyoruz. Anadolu Isuzu olarak sürekli gelişen elektrikli araç portföyümüzle birlikte biyogaz ve hidrojen yakıtlı araçlar gibi çevreci araçlarımızın yanı sıra otonom sürüş teknolojileri alanındaki çalışmalarımızla da sektörümüze öncülük ediyoruz. Otonom 3. seviyede dünyanın en ileri açık kaynak teknolojilerini etkin biçimde kullanarak başarıyla sürdürdüğümüz bu proje bizim yenilikçi, sürdürülebilir, güvenli, konforlu araçlar üretmeye yönelik vizyonumuzun çok önemli bir bileşenini oluşturuyor. Üretim altyapımızla, teknoloji ve uzmanlığımızla hem yurt içinde hem de yurt dışında yer aldığımız pazarlardaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız.”

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Dakika

AY LİFT PLATFORM; SEKTÖRE GÜÇLÜ MARKALARLA GİRDİ

Yayınlanma tarihi

-

AY LİFT PLATFORM ve ARD Reklam’dan Güçlü İş Birliği: İleri Teknoloji ve Çevre Dostu LiuGong Manlift ve Platformları Türkiye’de!

 

2019 yılında sepetli platform ve manlift kiralama hizmetleriyle faaliyetlerine başlayan Uzmanlar Platform AŞ Grup şirketlerinden AY LİFT PLATFORM KİRALAMA DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, piyasa analizleri ve yeni iş fırsatları doğrultusunda yatırım alanını genişletmeye devam ediyor. Güçlü ortağı ARD Reklam ile yapılan iş birliği kapsamında, yurtdışından ithal edilen iş makineleri, makaslı, eklemli, teleskobik yükseltici platformlar ve telehandler, ağır yük mühendisliği taşıma ekipman ve makinaları, mini iş makinaları, vinç ürünleriyle sektörde güçlü bir adım atarak “Ben de varım” dedi.

AY LİFT PLATFORM, Bu iş birliğiyle Çin’in Avrupa standartlarında ünlü markaları ile yaptığı anlaşmalarla mini iş makineleri ve mini ekskavatör 800 kg’dan 6 ton’a kadar modellerini Türkiye pazarına sunuyor. Ayrıca, dünyanın en büyük iş ve inşaat makineleri üreticilerinden biri olan LiuGong Machinery AWP MEWPs sepetli platform ve manlift ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü de üstlenerek sektöre yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

İleri Teknoloji ve Çevre Dostu Li-Ion ve Elektrikli LiuGong Manlift ve Platformları Türkiye Pazarında!

AY LİFT PLATFORM Genel Müdürü Nihat Tursun, distribütörlük anlaşmasının imza töreninde şunları kaydetti: “LiuGong, yalnızca Çin’in önde gelen bir markası değil, aynı zamanda dünya standartlarında üretim yapan bir dev. Fabrikasını ziyaret ettik ve dünya genelinde 4 milyar doları aşan yıllık cirosu ve 60’ın üzerinde ürün üretim teknolojisini yerinde gördük. Bu güven ve tecrübe ile AY LİFT PLATFORM olarak distribütörlük anlaşmasını imzaladık. İleri teknoloji Li-Ion ve elektrikli çevre dostu manlift ve platformlarımız artık Türkiye pazarında.”

Tursun, yeni ürün yelpazesi hakkında da bilgi verdi: “Türkiye’ye getireceğimiz ürünler arasında;

Makaslı platformlar (07 m- 16m), akülü

Eklemli platformlar (14m- 22m) Li-Ion ve

Teleskobik platformlar (18m- 28m) Li-Ion yer alacak.

2025 yılı itibarıyla ise 34 ve 40 metre platformları da pazara sunmayı planlıyoruz.”

Çin’in En Büyük Ağır Yük Taşıma Platformları Üreticisi NDF New Dafang Group’un Türkiye Distribütörü: AY LİFT

 

AY LİFT PLATFORM, ayrıca Çin’in en büyük ağır yük taşıma platformları üreticisi NDF New Dafang Group‘un Türkiye distribütörü oldu. NDF, Çin’in ağır yük taşıma platformu pazarının %60’ına hâkim en büyük üretici konumunda bulunuyor. Şirketin ürün gamında, ağır nakliye yük mühendisliği ürünlerinin yanı sıra ağır vinçler ve köprü yapım makineleri de yer alıyor. Bu stratejik ortaklıkla, AY LİFT PLATFORM, Türkiye pazarında ağır nakliye ve yük taşıma çözümlerine de öncülük edecek.

 

Satış Sonrası Hizmetler ve Kalite Taahhüdü

 

Satış sonrası hizmetler hakkında da önemli bilgiler veren Tursun, “Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız doğrultusunda, ürünlerimizde satış sonrası hizmetlerin önemini biliyoruz. Bu sebeple, teknik ekibimiz ürünlerle ilgili detaylı eğitimlerini tamamladı ve olası her türlü soruna anında müdahale edebilecek kapasitede hazır bulunuyor. Ayrıca, 2.500 m² alan üzerinde oluşturduğumuz servis, yedek parça ve stok sahamız ile sektöre kapsamlı hizmet vereceğiz,” dedi.

AY LİFT PLATFORM ve ARD Reklam İş Birliğiyle Sektörde Yenilikçi Çözümler

 

AY LİFT PLATFORM, iş makinası ve platform alanındaki deneyimini ARD Reklam’ın reklamcılık alanındaki uzmanlığıyla birleştirerek sektörde güçlü ve yenilikçi bir varlık göstermeyi hedefliyor. Bu iş birliği sayesinde, Türkiye İş ve istif Makinaları ve platform sektöründe rekabetin artmasını ve daha çevre dostu, yenilikçi çözümlerle pazar payının büyümesini amaçlıyor.

AY LİFT PLATFORM’un Gelecek Hedefleri

 

AY LİFT PLATFORM, LiuGong Machinery ile olan stratejik ortaklığı ve ileri teknoloji çevre dostu Li-Ion ve elektrikli çözümler sunan ürün gamı ile Türkiye’de sektör liderliği hedefliyor. Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerine en kaliteli hizmeti sunarak hem iç pazarda hem de uluslararası arenada güçlü bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Devamını oku

Haber

DOĞRU BASINÇLI HAVA TEKNOLOJİSİ İLE %35’E VARAN ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Yayınlanma tarihi

-

Atlas Copco Kompresör Tekniği, düşük basınçlı blower ürün gamı ile lider çimento üreticileriyle birlikte çalışmalar yapıyor. Enerji tasarrufu, üretimin en önemli konularının başında geliyor. ‘Düşük basınçlı blower’lar ile dünya çapında hizmet sunan Atlas Copco Kompresör Tekniği, çimento fabrikalarındaki üretim süreçleri için doğru basınçlı hava teknolojisi ile % 35’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Atlas Copco Kompresör Tekniği Türkiye’nin Düşük Basınç İş Geliştirme Müdürü Taner Kasarcı, “Bir blower’ın kullanımında oluşan maliyetin yaklaşık %80’i enerji kullanımından kaynaklanıyor. Bu nedenle, enerji açısından en verimli blower’ı seçmek, ilk yatırım maliyetinden çok daha önemli” dedi.

Çimentonun kullanım alanı tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Dünya çimento üretiminde ve tüketiminde 5. ülke konumunda bulunan Türkiye, dünya çimento pazarının yaklaşık % 2’sini oluşturuyor.

2000’li yılların başından günümüze 2 kattan fazla bir seviyede artış gösteren Türkiye’nin çimento tüketimi, 2017 yılında 72 milyon ton ile zirve yaptı. 2023 yılında 65 milyon ton seviyesinde gerçekleşen çimento tüketimimiz, ekonomiden bağımsız olarak özellikle depremlerden sonra stratejik bir sektör haline geldi. 2022 yılında Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda klinker ve çimento satışını desteklemek amacıyla 77 entegre tesiste 74 milyon ton çimento üretildi. Bu üretim, Türkiye’yi dünyanın ikinci büyük ihracatçısı konumuna taşıdı ve 25 milyon tonu aşan bir ihracat satış hacmi elde edildi.

 

Çimento pazar büyüklüğü 2027 yılında yaklaşık 470 milyar dolar olacak

2022 yılında dünyada toplamda 194 milyon ton çimento ve klinker ihracatı yapılıyor. Türkiye, 2022 yılında yılda 27 milyon ton çimento ve klinker ihracatı ile dünyada önemli bir konumda yer alıyor. Çoğunlukla Çin talebine yönelik üretim yapan Güneydoğu Asya ülkeleri dünya ihracat pazarını domine ediyor. 2021 yılı itibarıyla Çin ve Hindistan, çimento üretim kapasitesinde lider konumda yer alıyor. Çin’de 875 adet, Hindistan’da ise 254 adet üretim tesisi bulunuyor. ABD, dünya genelinde % 18,2’lik payla en fazla çimento ithalatı yapan ülke konumunda yer alıyor. Çimento üretimi kadar iç talepteki tüketimi ile de önde gelen ülke olan Çin, 2022 yılında yaklaşık 10,8 milyon tonluk çimento ve klinker ithalatı yaparak % 7,4 payla ABD’den sonra en güçlü ithalatçı pozisyonunda yer alıyor. Çimento ve beton ürünlerinin pazar büyüklüğünün 2027 yılında yaklaşık 470 milyar $ olması bekleniyor.

Çimento sektöründe de doğru basınçlı hava teknolojisiyle % 35’e varan enerji tasarrufu sağlanabiliyor

Uçtan uca hava çözümleri ve basınçlı hava teknolojileri kapsamında sunduğu, düşük basınçlı blower’lar ile dünya çapında hizmet sunan Atlas Copco Kompresör Tekniği, çimento fabrikalarındaki üretim süreçleri için doğru basınçlı hava teknolojisi ile % 35’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Çimento sektöründe düşük basınçlı blower’ların enerji verimliliğini artırdığını, maliyetleri düşürdüğünü ifade eden Atlas Copco Kompresör Tekniği Türkiye’nin Düşük Basınç İş Geliştirme Müdürü Taner Kasarcı, çimento sektörü için kullanımı şart olan basınçlı hava kaynaklarında optimum enerji ve efor ile en üst düzey verimliliği alabilmek için düşük basınçlı blower’ların kritik önem taşıdığının özenle altını çizdi.

 

Basınçlı hava üretim maliyetleri, bir tesisin toplam elektrik giderinin %40’ından fazlasını kapsayabiliyor. Basınçtaki her 1 bar(g) artış %7 daha fazla güç tüketerek verimliliği düşürüyor. Çimento sektöründe düşük basınçlı blower teknolojileri; havalandırma, pnömatik taşıma ve yük boşaltma, homojenizasyon, malzemelerde ısıtma veya soğutma gibi pek çok süreçte hayati önem taşıyor. Verimli bir sistemin daha düşük enerji tüketimi ve daha az arıza anlamına geldiğini belirten Kasarcı, düşük basınçlı blower teknolojisi kullanan çimento sektörü profesyonellerinin enerji geri kazanımı ile yüksek çalışma süresine karşılık düşük çalışma maliyeti ve toplam sahip olma maliyeti avantajlarını deneyimlediğini de vurguladı.

 

Tüm maliyetlerin % 80’i enerjiden kaynaklanıyor, en verimli blower’i seçmek ilk yatırım maliyetinden daha önemli

Hizmet odaklı ve uzun soluklu uzmanlığı ile dünya çapında en güvenilir basınçlı hava çözümlerini sunan Atlas Copco Kompresör Tekniği’nin 0,3 ila 4 bar(g) arasında basınçlı hava kullanarak çalışan yağsız hava blower’ları, işletmelerde kolayca kurulabiliyor. Atlas Copco’nun düşük basınçlı yağsız hava blower’larının basınçlı hava sistemlerine rahatça entegre edilmeleriyle zaman ve para tasarrufuna imkân verdiğini dile getiren Kasarcı; “Bir blower’ın kullanımında oluşan tüm maliyetlerin yaklaşık %80’i enerji kullanımından kaynaklanıyor. Bu nedenle, enerji açısından en verimli blower’ı seçmek, ilk yatırım maliyetinden çok daha önemli ve dikkat edilmesi gereken ilk nokta olmalı” ifadesini kullandı.

 

Son teknoloji blower’lar sıcak hava, tozlu hava ve yağmur şartlarında bile yüksek performans sunuyor

“Düşük Basınçlı blower ürün gamımız ile hem Türkiye’deki hem de dünyadaki lider çimento üreticileriyle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Yerel üreticilerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz verimlilik çalışmalarıyla, enerji maliyetlerini %30 düşürmeyi başardık” diyen Kasarcı, üretim sürecinde enerji verimliliği sayesinde dayanıklı düşük basınç blower’ları ile çimento sektöründeki pnömatik uygulamaların mükemmel ortağı olmaya devam edeceklerini belirtti. Kasarcı, yenilikçi tasarımları sayesinde zor koşullara dayanan bu son teknoloji blower’ların; sıcak hava, tozlu hava, yağmur gibi şartlar altında bile en ideal sonuçları ortaya çıkardığını da belirtti. Son ürünün kalitesini yükselten, “Class 0” sertifikalı yağsız hava çözümleriyle kesintisiz ve güvenilir hava akışı zahmetsizce sağlanabildiğini ifade eden Kasarcı, en verimli süreçleri oluşturmak için blower’larda maksimum kullanım kolaylığı yaratmak adına ünitelerin düzenli takip ve kontrollerini yapmanın da önem taşıdığını sözlerine ekledi.

 

Devamını oku

Son Dakika

Yaparsa Özismak Yapar

Yayınlanma tarihi

-

Yerli üretimin üstü durumunda olan Özismak ,yerli ve  milli sanayi sektörüne bir katkı sunan firmalar arasında bulunuyor.Özismak Grup, SMZ markası ile Kargo uçak yükleme platformunu yerli ve milli olarak önemli mühendislik bilgisi ile çalışıp ürge ve arge üreterek geliştirdi.

1992 yılında küçük bir işletme olarak iş hayatına firmamız, bugün forklift distribütörlükleri yanı sıra farklı konularda SMZ marka ile birçok ürünün imalatını gerçekleştiren ve firmaların ihtiyaçlarına özel çözümler üreten bir mühendislik firmasıdır. 140 kişilik teknik personel kadrosu bulunan firmamız, İstanbul İkitelli O.S.B. ‘de 3.000 m2 ve Çorlu-1 O.S.B.’ de bulunan 16.000 m2 kapalı alanlarda işçi mühendis el birliği ile birçoğu Türkiye istif sektörü alanında yerli olarak üretimi ilk olan makinaların imalatını yapmanın gururuyla çalışmalarına devam etmektedir. İntralojistikte Türkiye’nin parlayan yıldızı olmak için her gün aynı özveriyle çalışıyor ve bu topraklar için üretiyor.

Devamını oku

Trend olan