Takip Edin

Özel Haber

İlklerin Firması VESA Platform

Yayınlanma tarihi

-

Türkiye’de personel yükseltici platform sektörüne yön veren firmalardan biri olan VESA Platform, dünyadaki en iyi personel yükseltici platform üreticileri arasında ilk 10’a girmek gibi oldukça büyük bir hedefe sahip. VESA Platform Kurucu Ortağı – Elektrik-Elektronik Mühendisi İbrahim Başcı firmasını anlattı.

“VESA Platform olarak firmanızın faaliyet konularından bahseder misiniz? Yerli imalata verdiğiniz katma değer hakkında neler söylemek istersiniz?”

“VESA PLATFORM, ulusal ve uluslararası alanda ‘Personel Yükseltici Platform’ sektörüne yenilikçi ve kaliteli çözümler getirmek amacıyla Şubat 2019’da Konya’da kurulmuştur. Personel yükseltici platformlar için oluşturulmuş EN 280 standardını referans alarak; rekabetçi, teknolojik ve yenilikçi ürünler üretip personel yükseltici platform pazarında kendine yer edinmeyi planlamaktadır. Sektörün ihtiyaçlarını karşılamak adına; çeşitli çalışma yüksekliklerine sahip paletli, araç üstüne montajlı ve kendinden yürüyüşlü-lastik tekerlekli gibi modellerle sektöre hizmet verme amacındadır. KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile Türkiye’de bir ilk olan; tek kişilik kapıdan geçebilen, palet yürüyüşlü, eklemli, örümcek platform projesi olan T18AJ’yi ortaya çıkararak ürünü ticarileştirmiştir. Daha sonra 28m çalışma yüksekliğine sahip araç üstü V28 modelini üretmiştir. Yakın zamanda tasarımını ve imalatını gerçekleştirdiği SPR serisi 4×2 kendinden yürüyüşlü 18m ve 22m platformları İSTANBUL SHIPYARD’a teslim ederek özel projelere uygun çözümler sunabileceğini ispatlamıştır.”

 

VESA Platform Çözüm Demek!

VESA Platform, elektrik-elektronik ve makine mühendisliği disiplinlerinin buluşmasıyla, ürünlerini tamamen kendisi tasarlayıp, mühendislik hesaplamalarını ve analizlerini yapabilmekte, makinelerin yazılımlarını kendi bünyesinde geliştirerek sorunsuz (trouble-free) ürünler üretebilmektedir. Aynı zamanda bu yapı sayesinde sektörün gereksinimlerine, müşteri taleplerine, ürün üzerindeki özelleştirmelere hızlıca çözümler sunabilmektedir.

 

“2022 yılı için hedef ve projeleriniz nelerdir? Türkiye pazarınızda nasıl bir yeriniz nasıl olacak?”

Genç bir firma olduğumuz için öncelikli hedefimiz VESA Platform’un ismini, ürünlerini ve kalitesini sektöre tanıtmak. Ürettiğimiz makinelerle insanların yüksekte güvenle çalışmasına olanak sağlamaktadır. Bu yüzden ‘insan hayatı’nın hiçbir maddi değerle kıyaslanamayacağının bilincinde olarak, emniyet sisteminden kesinlikle taviz vermeden ve bu bilinci fiyat odaklı yaklaşan müşterilerimize de aşılamaktır. Kaldı ki Türkiye’de üretilen her personel yükseltici platformun EN 280 standardına uygun şekilde üretilmesi yasal zorunluluktur ve istisnasız şekilde emniyet sistemine sahip olmalı ve platformlarda bu standarda uygun ekipmanlar kullanılmalıdır. Yurtdışında ciddi görüşmeler yürütmekteyiz, bunun meyvelerini yıl sonuna doğru toplayarak ülkemizin ihracatına katkı sağlamak ve Türk malının kalitesini dünyaya da göstermek istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl için, sektörün yurtdışı en az bir fuarına katılmak ve bu fuarlarda ürünlerimizi sergilemeyi hedefliyoruz.  Ürün gruplarımızda ise tasarımını tamamladığımız T25AJ model 25m çalışma yüksekliğine sahip örümcek platformumuzun imalatını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Özel Haber

ŞENER MERAL İLE SÖYLEŞİMİZ SEKTÖRE KATKI SAĞLAYACAK

Yayınlanma tarihi

-

TKU MAGAZİN TV YOUTUBE KANALINDA KartepeGroup Fuar Koordinatörü Şener MERAL ile 10.08.2024 Link üzerinden  seyredebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=C_IXo_gExr0&t=121s

Yerli imalat sanayi sektörüne ivme kazandıracak 1. Arustek-Araç Üstü Ekipmanları, İş Makineleri ve Teknoloji Fuarı, 23-26 Ekim 2024 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Kartepe Fuarcılık organizatörlüğünde, ARÜSDER desteği ile sektördeki firmalarımıza sağlayacağı  katkısını ve avantajlarını konuştuk.

 

 

Devamını oku

Özel Haber

TKU Magazin TV Youtube Kanlı Canlı Yayınlarımız Devam Ediyor,Bizi Tkip Etmeyi Unutmayın..

Yayınlanma tarihi

-

Net Medya Yayıncılık olarak TKU Magazin TV Youtube Kanalında Canlı yayınımızın Konuğu 23-26 Ekim  2014 tarihlerinde, İzmir İZFAŞ fuar alanında gerçekleşecek ,yerli imalata ivme kazandıracak Arustek  (Araç üstü Ekipmanları İş Makinaları ve Teknolojileri)fuarının organizasyonunu  üstlenen KartepeGroup firmasının koordinatörü Şener Meral ile birlikte fuarın firmalara kazandıracağı avantajlarını, katılmak  isteyen  firmalara katkısını ,genel olarak ele alacağiz.Yarın saat 11:00 ile 11:30 arası TKU Magazin Youtube kanalımızda  canlı yayını gerçekleştireceğimiz Programını izlemeyi unutmayın ,saatlerinizi ayarlayın. https://www.youtube.com/watch?v=KwUhJSEHJgg&t=1s

 

Devamını oku

Haber

Erhan Küçük: LGMG Telehander Tasarım Yenilikler Bakımından Önemli Bir Marka

Yayınlanma tarihi

-

Quaodro Makine LGMG marka personel yükseltici ürünlerinin Türkiye’deki önemli yüzü.Tüm operasyon yönetimini yürütüyor. Müşterilerine, satılan makinalarını uzman ekipleri tarafından oluşan kadrosu ile teslimat süreci içinde eğitim, yedek parça, bakım, servis hizmeti konularında müşteri odaklı bir iş modeli geliştiren dinamik ekibi ile katma değerli hizmetler sunuyor.

Quaodro Makine Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Küçük, Quaodro makine olarak LGMG’nin Türkiye’deki bütün operasyonlarını firma olarak yürüttüklerini belirterek,Tuzla   Orhanlı’da  bulunan sohwroom alanında   LGMG Telehander  ürün  lansmanında TKU Magazin Dijital Yayın grubu Genel Yayın Yönetmeni Metin Şendil’e LGMG yeni telehanderları hakkında şu bilgileri verdi.

 

MERMER FİRMALARI BUNU ÇOK KULLANIYOR

Küçük “LGMG’nin ürettiği 18 metre büyüklüğünde ve 4 ton ağırlığını kaldırabilen makinaları getirdik. Makinanın üzerinde perkins motor var. 75 kilowat, 100 beygir güç üretebiliyor. Şanzıman grubu İtalyan Farrero marka. Gaz vermeden makine, tek düğme ile sağa sola yatabiliyor. Yine gaz vermeden bomları kaldırabiliyor. Radyant lastik kullanılıyor. Özellikle inşaat firmaları, tarım sektöründe uzun mesafe yürütmek istediğiniz zaman bizim makine uzun yürüyüş yapabiliyor. Mermer firmaları bunu çok kullanıyor. İnşaat firmaları bunu kullanabiliyor. Telehander, çok fazla aparatı olan makine ekipmanlarından biridir. LGMG nin özellikleri içinde Kabini geniş, soğutma, radyo yeri var. Kabinin perdeleri olduğunu” söyledi.

Operatör rahatlığı düşünülmüş olan LGMG telehander seri, hızlı makine olduğunu belirten Küçük, konuşmasına şöyle devam etti “ Telehander sektördeki  firmaların en çok tercihi ettiği markalardan biridir. LGMG Telehander markası, Tasarım ve yenilik anlamında çok önemli bir yerde bulunuyor. Seneye 22 metre rotasyonlu versiyonunu getirmeyi düşünüyoruz. O, daha da efektif bir makinedir. Durduğu yerde kulesi dönmektedir.  Kocaeli’nde en çok kullanılan markadır. Kocaeli’nden gelenlerden tam not aldık.” dedi.

Devamını oku

Trend olan