Takip Edin

Enerji Projeleri

“PROSUMER 2022” ile elektrikte “üreten tüketici” dönemi yükseliyor

Elektriğinizi güneş ve rüzgar’dan üretin, “Temiz Enerji”ye geçin! Özellikle pandemi sonrasının alanındaki en büyük etkinliklerinden biri olarak …

Yayınlanma tarihi

-

Elektriğinizi güneş ve rüzgar’dan üretin, “Temiz Enerji”ye geçin!

Özellikle pandemi sonrasının alanındaki en büyük etkinliklerinden biri olarak öne çıkan ve enerji sektörünün lideri firmalar, enerji dernekleri ve STK’ların değerli katılımlarıyla düzenlenen “Prosumer 2022-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı”, yurtiçi-yurtdışından ziyaretçiler ve katılımcıların da yoğun ilgisiyle birlikte 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde ATO Congresium-Ankara’da gerçekleşiyor.

“Prosumer 2022-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı”,  “Her bir elektrik tüketicisinin hızlı bir şekilde temiz ve ucuz enerjiye geçişinin zorunluluğuna” vurgu yaparak, her gün alanında en yetkin isimlerin yer aldığı oturumları ve 35’i aşkın stant katılımcısı firma, dernek ve STK’ların  da katılımlarıyla 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Ankara, ATO Congresium Kongre ve Sergi Alanı’nda düzenlenmekte.

Yenilenebilir enerjide güneş ve rüzgarın tüm paydaşlarını oluşturan ve bu alanda gerekli tüm hizmet ve ürünleri sağlayan ve tesis eden şirketler, gerekli regülasyonlara katkı sağlayan enerji dernekleri ve STK’lar bireysel ve kurumsal olarak elektriğini üretmek isteyen tüm katılımcılara değerli bilgilerini sunmaktalar.

“TEMİZ” VE “UCUZ” ENERJİYE GEÇİŞ ARTIK BİR ZORUNLULUK!

Etkinlikte, iklim krizinin artan etkileri, karbon vergileri, Paris anlaşması, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve herkesin güçlü bir şekilde hissettiği elektrik zamların ardından artık her bir elektrik tüketicisinin hızlı bir şekilde “temiz” ve “ucuz” enerjiye geçişinin zorunlu olduğuna dikkat çekiliyor ana tema olarak.

Bu kapsamda, elektriğini üretmek isteyen kurum ve bireysel tüketiciler için tüm çözümlerin sunulduğu “Prosumer 2022-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı”nın ilk gün ilk oturumu Prosumer Türkiye Kurucusu Ateş Uğurel moderatörlüğünde, ELİN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, Asunim Kurucu Ortağı Umut Gürbüz, SMA Satış Direktörü Efe Kökçü, ERL Solar Montaj Sistemleri Genel Müdürü Özgür Balcı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

İkinci oturumda ise EnerjiIQ CEO’su Emre Ertürk, Solitek Genel Müdürü Nuh Kar, Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği ve Deren Hukuk Kurucusu Avukat Çiğdem Dilek’in katılımlarıyla gerçekleşen ikinci oturumda ise güneş enerjisinde lisanslı ve lisanssız üretimde regülasyonların gelişimine ve enerji depolamanın önemine dikkat çekildi.

İlk günün üçüncü oturumu da rüzgar enerjisinin tüm paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı (TÜREB) Erinç Kısa, TÜREB Genel Başkan Yardımcısı ve ARI-ES Enerji Kurucu Ortağı Ebru Arıcı, XGEN Kurucu Ortağı İskender Kökey, BorusanEnBW İdari Süreçler Müdürü Gökmen Say’ın katılımıyla rüzgar enerjisinin her alanında kurulu gücün artırılması için kamu ve özel iştiraklerle yapılan tüm çalışmalar, yatırımlar, regülasyonlar ve kapasite artışları ele alındı.

Etkinliğin dördüncü oturumu ise Prosumer Türkiye ekip yöneticisi Elif Seda Akça’nın moderatörlüğünde Alibaba Çiftlik İşletmecisi Yunus Çıracı, ProjeX Enerji Kurucu Ortağı Süleyman Bedeloğlu ve Üçay Grup İcra Kurulu Üyesi İlgin Eray’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

35’İ AŞKIN ŞİRKET STANT İLE KATILIM SAĞLIYOR

Prosumer Türkiye Kurucusu Ateş Uğurel, “Başta güneş enerjisi olmak üzere güneş ve rüzgarda  ülkemizde ve dünyada temiz enerji yatırımcılarına verilen alım garantileri, güneş enerji santrali kurulu gücünün son senelerde hızla artmasını sağladı. Kurulum ve teknoloji ilk yatırım maliyetlerinin hızla düşmesi ile artık güneş enerjisinin en büyük müşterisi bireysel ve kurumsal elektrik tüketicileri olacak. Bu değişim ile yeni bir konsept doğdu, fosil yakıt fiyatlarındaki yükseliş elektriği de etkiledi, fiyatların yükselişi ile birlikte yenilenebilir enerjiden elektrik üretimine geçiş daha da yükseldi ve ivmelendi. İngilizce Producer (Üretici) ve Consumer (Tüketici) kelimelerinin birleşmesinden oluşan “Prosumer”, yani kendi enerjisini kendi üreten tüketiciler, artık enerji sektörünün önemli bir paydaşı haline geliyor. Güneş ve rüzgar enerjisi sektörünün değerli temsilcileri dernekler üreticiler ve yenilenebilir enerji ile elektriğini “bedava” olarak üretmek isteyen herkese açık bir etkinlik düzenliyoruz. “Prosumer” yani “Üreten Tüketiciler”in artışı için 35’i aşkın şirket stant ile katılım katılım sağlayacak. Özellikle güneş enerjisi alanında panel üreticisi olarak sektörün ileri gelen firmaları, finansman alanındaki bankaların temsilcileri, EPC dediğimiz “Kurulum” tarafındaki firmalar,  sektörel derneklerin değerli temsilcileri, rüzgar enerjisinin tüm paydaşları ile yenilenebilir enerjinin yükselmesi amacıyla farklı değerli paydaşlıktaki tüm ilgililerin katılacağı etkinliğe, temiz enerji yatırımı yaparak “Ucuz” ve “Temiz” elektrik üretmek isteyen tüm kurumsal elektrik tüketicilerini bekliyoruz.” dedi.

RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNİN TÜM PAYDAŞLARI BİRARADA

Ülkemizde de birçok tedarikçi-üretici-bayi ile çalışan global markaların müşterilerine ve hissedarlarına CO2 emisyonlarını sıfırlamak ve tüm enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak için taahhütler verdiğine dikkat çeken Prosumer Kurucusu Ateş Uğurel, “Bu şirketler sözlerini tutabilmek için birlikte çalıştıkları taşeron yerel firmaları da temiz enerji dönüşümüne dahil etmek ve aktif yatırımcı olmaları yönünde motive ediyorlar. Yine bu değişimin diğer tarafında olan finans kuruluşları, bankalar, leasing firmaları da şirketlerin yapacağı temiz enerji yatırımlarına çok daha kolay ve çok daha uygun şartlarda kredi sağlayabiliyor.  Tam da bu noktada daha öncesinde 5 kere fiziksel olarak gerçekleştirdiğimiz, 2020 yılında ise Covid19 nedeniyle online olarak gerçekleştirmek zorunda kaldığımız “Prosumer Konferansı”nı, 2022 yılında daha da büyüterek kapsamlı bir kongre ve fuar organizasyonuna dönüştürme kararı aldık . Prosumer Türkiye olarak, katılımcıların ve sponsorlarımızın da değerli destekleriyle birlikte bu misyonla,  “Prosumer 2022-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı”mızı, 31 Mayıs-1 Haziran 2022 tarihlerinde iki gün sürecek yoğun bir etkinlik programıyla gerçekleştiriyoruz. Rüzgar ve güneş enerjisi sektörünün önde gelen üreticileri, sanayiciler, kamu kurumları ile kurumsal ve bireysel elektrik tüketicileri bir araya gelme fırsatı bulacak. Elektriğini güneş ve rüzgardan “ucuz” ve “temiz” bir şekilde üretmek isteyenler olarak “Prosumer 2022-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı”mıza ilgi çok büyük. Güneş ve rüzgar enerjisinde üretici, sanayici, dernek, STK’lar gibi tüm paydaşlar etkinliğimize kendi elektriğini üretmek isteyen “Prosumer”lara yani üreten tüketici olmaya aday birysel ve kurumsal olmak üzere tüm ilgili ziyaretçilerimizi bilgilendirmek üzere katılmaktalar” diye konuştu.

“AMORTİSMAN SÜRESİ 4-6 SENEYE DÜŞTÜ”

“Prosumer 2022-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı kapsamında düzenleyecekleri Kongre’nin değerli konuşmacılarının her alanda aydınlatan sunumları ile yenilenebilir enerji alanında tüm konuları ele alacaklarına dikkat çeken Prosumer Türkiye Kurucusu Ateş Uğurel, “Örneğin; “Neden Temiz Enerji?” sorusunun en önemli yanıtlarından biri olan özellikle Ticari tesislere kurulan güneş enerji santrallerinin yatırım amortisman süresinin 4-6 seneye düşmüş olması konusunda örnekler sunulacak.  Yenilenebilir enerjinin her alanında global ve ülkemizdeki başarılı örnekler ile bilgi ve enformasyonun sağlanması, Paris İklim Anlaşması’nın gerekliliklerinin ülkemizde de sürdürülmesine yönelik adımların atılması için her alanda ilgili sektör temsilcileri ile Güneş enerjisi santrali kuracak kurumların buluşmasını sağlayacağız. “Prosumer Türkiye” olarak öncelikle “çevre” ve global rekabet konusu başta olmak üzere kurumsal ve kamusal faydayı da göz önüne aldığımızda yenilenebilir enerjiye geçiş ile her alanda sağlayacağımız kazanımlara, fayda ve avantajlara dikkat çekmek ilk önceliğimiz. “Prosumer 2022-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı”mızla da bunu sağlayacağız” diye ekledi.

Sponsorluğunu AKSA Enerji, ÇATIGES, ELİN Enerji, Enspire, ERL Solar Montaj Sistemleri, Garabti BBVA, SMA, Solitek Mühendislik Enerji ve Elektrik ve Zorlu Enerji’nin üstlendiği Prosumer-Üreten Tüketiciler Kongresi ve Fuarı’na AKSA Elektrik, Astronergy, Asunim, ÇATIGES, Dal Elektrik Solar, DEGER, DKN Enerji, ELİN Enerji, Enspire, ERC Sistem, ERL, Fimer, Fons Solar, Foton Enerji, Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing, GoodWe, GTC, HT Solar, Istrich, İncitaş, Mescoen, Prysmian Grup, PV Partner, SMA, SMT Enerji, SolarPark, SolarVis, Solitek, Sunspectra, Üçay Mühendislik, Viessmann, YK Leasing ve Zorlu Enerji stantları ile katılıyor.          

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enerji Projeleri

TÜREB, WINDEUROPE 2025’Te “Türkiye Rüzgarıyla Sahadaydı” Dedirtti

Yayınlanma tarihi

-

Rüzgar enerjisi alanında dünyanın önde gelen etkinliklerinden biri olan WindEurope, bu yıl Türkiye açısından ayrı bir önem taşıdı.

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB), ülkemizin rüzgar enerjisi kapasitesini uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla Danimarka’da gerçekleşen WindEurope 2025 etkinliğine 100’ü aşkın kişilik bir heyetle güçlü bir katılım sağladı. Kopenhag’da düzenlenen etkinlikte TÜREB’in organize ettiği özel oturum büyük ilgi gördü. “Türkiye Rüzgarında Yeni Dalga: Büyüme, Yatırım ve Küresel Rekabet” başlıklı oturum, birbirinden değerli konuşmacılarla, TÜREB Başkanı Dr. İbrahim Erden’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Sn. Zeynel Kılınç, Enerjisa Üretim CEO’su Sn. Mert Yaycıoğlu TÜREB Sanayiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve TPI EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Sn. Gökhan Serdar  oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Sıfırdan 20 Bin İstihdama

TÜREB Başkanı Dr.İbrahim Erden, konuşmasında:

“Türkiye, kamu ve özel sektörler arasındaki güçlü iş birliğinin de etkisiyle, yirmi yıl önce sadece birkaç yüz megavattan bugün yaklaşık 14 GW’a çıkarak rüzgar enerjisinde kayda değer bir ilerleme gösterdi. İleriye baktığımızda, iddialı hedefimiz, Türkiye’nin küresel yenilenebilir enerji manzarasındaki önemli rolünü vurgulayarak 2035 yılına kadar 48 GW’a ulaşmak. Bugün, WindEurope 2025’te, Avrupa’nın ortak enerji vizyonuna olan sürekli bağlılığımızı vurgulayarak 100’ü aşkın katılımcıdan oluşan bir heyete gururla katılıyoruz. En önemlisi, Türkiye’nin 2028 yılında WindEurope Yıllık Etkinliğine ev sahipliği yapmak üzere adaylığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. WindEurope 2028’i İstanbul’da düzenlemek, Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasında yenilenebilir enerji merkezi olarak stratejik konumunu vurgulayacak ve sektörümüzde iş birliğini, yenilikçiliği ve sürdürülebilir büyümeyi daha da teşvik edecektir” dedi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Sn. Zeynel Kılınç Türkiye’nin halen önemli ölçüde dışa bağımlı olduğunu belirten Kılınç, bu durumu değiştirmek için daha fazla yerli üretim, daha fazla yatırım ve daha güçlü bir iş birliği ortamı gerektiğini ifade ederek Türkiye’nin enerji bağımsızlığına ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

“Zorlukları Yakından İzlediyoruz”

devletin bu alandaki vizyonunu yatırımcılarla paylaşma sürecinde aktif iletişim kurduklarını ve sektördeki zorlukları yakından izlediklerini belirtti. Bakanlıklar ve özel sektör arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğinin de altını çizdi.

“Büyüme Potansiyelinin Devlet-Yatırımcı Dengesinin Doğru Kurulmasına Bağlı”

TÜREB Sanayiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve TPI EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Gökhan Serdar, sektörün büyüme potansiyelinin devlet-yatırımcı dengesinin doğru kurulmasına bağlı olduğunu dile getirdi. Mevcut zorluklara ek olarak, makroekonomik dalgalanmaların küresel rekabet açısından yeni bir zorluk oluşturduğunu belirtti.
Türkiye’nin, Avrupa için güvenilir bir tedarik zinciri ortağı olduğuna dikkat çeken Serdar, bu güvenin devamı için Avrupa’daki partnerlerle daha yakın iş birliklerinin kurulması gerektiğini ifade etti.

 

Enerjisa Üretim CEO’su Mert Yaycıoğlu,  uzun süren izin süreçleri, şebeke bağlantı zorlukları ve çevresel-sosyal etkiler. Bu sorunların aşılması için izin süreçlerinin hızlandırılması, yatırım süreçlerinin optimize edilmesi ve kamu desteğinin artırılması gerektiğini söyleyerek sektörün karşılaştığı en temel sorunlara dikkat çekti. Ayrıca, siber güvenlik konusunun rüzgar enerjisi sektöründe giderek daha kritik hale geldiğini vurgulayan Yaycıoğlu, dijitalleşme yatırımlarının hem bugün hem de gelecekte öncelikli olacağını ifade etti.

Devamını oku

Enerji Projeleri

Rüzgar Endüstrisi 2.2 Milyar Dolara Ulaştı

Yayınlanma tarihi

-

KOPENHAG – Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) ve beraberindeki heyet, Danimarka’nın başkenti Kopenhag yakınlarında bulunan Middelgrunden deniz üstü rüzgâr enerjisi santralini ziyaret etti.

Kopenhag’ın 3,5 kilometre açığında, Oresund deniz yolu güzergahında yer alan santral, 2000 yılında inşa edildiğinde her biri 2 megavat gücünde olan 20 türbiniyle dünyanın en büyük deniz üstü rüzgâr çiftliği olarak kayıtlara geçmişti. Hâlen Kopenhag’ın elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 4’ünü karşılıyor.

“Türkiye’nin Rüzgâr Endüstrisi 2,2 Milyar Dolar Değere Ulaştı”
Santral gezisi kapsamında açıklamalarda bulunan TÜREB Deniz Üstü Rüzgâr Enerjisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman, Türkiye’nin rüzgâr endüstrisinin 2,2 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını ve bu endüstrinin cirosunun yüzde 70’inin ihraç edildiğini vurguladı.

Deniz Üstü Rüzgâr Enerjisi Daha Avantajlı 

Daha yüksek üretim kapasitesi sunması nedeniyle deniz üstü rüzgâr enerjisinin avantajlı olduğunun altını çizen Yaman, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Denizüstü rüzgâr sadece enerji üretimi olarak görülmemeli. Bu alana yatırım yaparken tedarik zincirini oluşturma, know-how elde etme ve bu bilgiyi ihracata yönlendirme imkânı bulacağız. Şu an 2,2 milyar dolara ulaşan, cirosunun yüzde 70’ini ihraç eden bir karasal rüzgâr endüstrisi söz konusu. Aynı başarı deniz üstünde de elde edilebilir. Deniz üstü rüzgâr enerjisine gerekli destek sağlanabilirse çok ciddi bir sanayi oluşacak, önümüzdeki 10 yılda Avrupa’nın enerji dönüşümünde önemli rol oynayacak. Böylelikle Türkiye’nin cari açığını kapatmaya destek olacak bir sanayiyi tetiklemiş olacağız.”

Denizüstü Rüzgâr Projeleri İçin Marmara’da Çalışmalar Sürüyor

Yaman, Türkiye’de şu an için deniz üstü rüzgâr enerjisi projelerine ilişkin dört alanın belirlendiğini belirtti. Marmara Denizi’ndeki üç bölgede ölçümlerin başladığını ve bu bölgelerden iki alanın teknik analizler için uygun bulunduğunu aktardı.

“2026 Yılı İlk Çeyrekte Teknik Fizibiliteyi Tamamlamış Olacağız”

Gelecek yılın ilk çeyreği sonunda alanlara ilişkin teknik fizibilite için yeterli verinin toplanmasının hedeflendiğini dile getiren Yaman, şöyle devam etti:
“İklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadelede enerji sektörüne çok iş düşüyor. Deniz üstü rüzgâr enerjisi de önemli bir kaynak olarak değerlendiriliyor. Türkiye olarak enerji kaynaklarını çeşitlendirme konusunda çalışmalar, deniz üstü rüzgâr enerjisi alanında da devam ediyor.”

Devamını oku

Enerji Projeleri

Eksim Enerji, Viranşehir GES’te Enerji Üretimine Başladı

Yayınlanma tarihi

-

Eksim Enerji, YEKA GES-4 projelerinden olan Şanlıurfa Viranşehir Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin 45 MW’lık ilk fazında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kabulü ve ilgili kayıtların tamamlanmasıyla ticari işletmeye başladığını duyurdu. Toplam 191,4 MW kapasiteye ulaşacak santral, tamamlandığında 135 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak temiz enerjiyi üretecek. Proje detayıyla ilgili bilgi veren Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay, “Yaklaşık 2.800 dönümlük bir alanda hayata geçirdiğimiz projemizde, bugüne kadar 1 milyon saatlik mesai gerçekleştirdik. İlk fazın üretime başlamasıyla emeklerimizin ilk karşılığını almış olduk. Başta Bakanlığımız olmak üzere ülkemize verdiğimiz taahhütlerimizi yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedeflerine büyük katkı sağlayan Eksim Enerji, Şanlıurfa Viranşehir GES projesinin ilk etabında 45 MW’lık kurulu gücü devreye aldı. Tamamlandığında toplam 191,4 MW kapasiteye ulaşacak proje, 135 bin hanenin ihtiyacına karşılık gelen elektrik enerjisini temiz kaynaklardan üretecek. Viranşehir GES yatırımıyla bölge halkının refahına da katkı sağlamayı hedefleyen Eksim Enerji, tarıma elverişsiz taşlık alanların temizlenip verimli hale getirilmesinden bölgede özel sağlık taramalarına kadar sosyal sorumluluk odaklı çalışmalar da yürütüyor.

1 milyon saatin üzerinde mesai gerçekleştirildi

Kurulu gücünün büyük kısmını rüzgar ve hidroelektrik enerjisi santrallerinde bulunduran şirket, Viranşehir GES projesiyle birlikte portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla sektördeki konumunu güçlendiren şirket, bu projeyle hem üretim kaynağı çeşitliliğini artırıyor hem de temiz enerji üretimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Viranşehir’in zorlu topoğrafyasında büyük ölçekli bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini aktaran Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay, “Yaklaşık 2.800 dönümlük bir alanda hayata geçirdiğimiz projemizde, bugüne kadar 1 milyon saatlik mesai gerçekleştirdik. İlk fazın üretime başlamasıyla emeklerimizin ilk karşılığını almış olduk. Başta Bakanlığımız olmak üzere ülkemize verdiğimiz taahhütleri yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Akbay, projenin şirketin uzun vadeli büyüme stratejisinin önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “45 MW mevcut üretimimizi, kısa süre içerisinde artırarak kurulu gücümüzü çok yakında 191,4 MW’a çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Bölgeye çok yönlü sosyal ve iktisadi destek

Eksim Enerji’nin Viranşehir GES projesi, bölge halkına doğrudan istihdam olanakları sunmanın yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Bu çalışmalar kapsamında, proje sahasındaki yoğun taşlık alanların temizlenip tarıma uygun hâle getirilerek yöre halkına destek sağlandı. Konuya dair detayları paylaşan Akbay, “Yatırımlarımızla Türkiye’nin her bölgesinde var olmanın bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız. Kazandığımızı, bir arada bulunduğumuz bölge halkının refahı için kullanmaya azami özen gösteriyoruz. Viranşehir’deki GES projemizi hayata geçirirken bölge halkının ekonomik gücünü zorlayan taşlık arazileri temizleme işlemini gerçekleştirdik. Bu kapsamda arazileri taştan arındırarak verimi yüksek bu toprak alanlarını, komşusu olduğumuz köyümüzün istifadesine sunduk. Mahsulü görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

2029’a kadar 2.200 MW’ı aşan kurulu güce ulaşacak

Eksim Enerji, geçtiğimiz yıl Sakarya’nın Geyve ilçesinde gerçekleştirdiği 80 milyon Euro’luk kapasite artışıyla kurulu gücünü artırırken, yenilenebilir kaynaklardan ürettiği temiz enerjinin ülke genelindeki payını da yükseltmeye devam etti. Geyve’de 9 adet N163 rüzgar türbinini daha devreye alarak önemli bir eşiği geride bırakan şirket, benzer başarıyı şimdi de Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki güneş enerjisi santralinde gerçekleştiriyor.

2029’a kadar hayata geçirecekleri yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ‘ilave 1.463 MW kapasite’ hedefi doğrultusunda önemli aşamalardan birini tamamladıklarını kaydeden Arkın Akbay, “Yenilenebilir enerji yatırımlarımızla ülkemizin yeşil enerji hedeflerine katkıda bulunuyor ve daha iyi bir gelecek için sorumluluk alıyoruz. 2029’a kadar yurt içi ve yurt dışındaki stratejik projelerimizi devreye alarak 2.200 MW’ı aşan bir kurulu güce ulaşma yolunda hızla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Devamını oku

Trend olan