Haber
OPLOG, Lojistikte rekabet avantajı kazandırarak büyüme sağlıyor
OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu: “Yeni nesil bir fulfillment şirketi olarak, kendi yarattığımız ve geliştirdiğimiz teknolojilerimizle, kurulduğumuzdan bu yana geçen 10 yılda sektörde fark yarattık ve önemli bir oyuncu haline geldik. Dünyada her şeyin yeniden kurgulandığı bu dönemde ticarette rekabet, lojistiği iyi kullanmakla başlıyor. OPLOG da tam bu noktada değer yaratıyor; sunduğumuz hızlı, teknoloji destekli ve marka vaatlerine uygun lojistik hizmetleri ile şirketlere rekabet avantajı kazandırarak onların işlerinin büyümesini destekliyoruz. Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’daki depolarımızla hem yerli hem de global müşterilerimize destek veriyor, markaların tek noktadan tüm dünyaya ulaşmasını sağlıyoruz.”
Şirketlerin lojistikte rekabet avantajı kazanarak büyümesini sağlayan OPLOG, sunduğu B2B, B2C, D2C ve omnichannel fulfillment hizmetleriyle 10 yıldır sektöründe fark yaratmayı sürdürüyor. Bugün Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’daki depolarıyla yerli ve yabancı markaların tüm dünyada büyümelerine imkân sağlıyor. Üç kıtadaki operasyonlarıyla, globalleşme yolundaki hedeflerini emin adımlarla gerçekleştirmeye devam ediyor.
Kurulduğundan bu yana e-ticaret sektörünün ihtiyaç duyduğu teknolojik ilerlemeye, kendi yazılımları ve robotik geliştirmeleriyle yön veren OPLOG’un “tech-enabled logistics/teknoloji odaklı lojistik” anlayışıyla sektörde yarattığı değişim ve dönüşüm, yurtdışında da ilgiyle karşılanıyor.
Teknoparktan üç kıtadaki dört ülkeye
On yıl önce, 2013’te, Bilkent Cyberpark’taki Teknokent’te kurulan OPLOG, sadece fulfillment hizmeti sunmuyor, teknoloji şirketi olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Bu teknolojileri dünyanın dört bir yanındaki depolarında kullanan OPLOG, sadece Türkiye’de Sony, Rossmann, Tupperware ve Atomy gibi global markaların da bulunduğu 150’den fazla firmanın operasyonlarını yönetiyor. 2022’de Esas Private Equity’den aldığı 11 milyon yatırımın ardından global ağını genişleterek İngiltere, ABD ve Almanya’da da depolar kuran firma, geçen aylarda da İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Birleşik Krallık’taki İçe Dönük Yatırım (Inward Investment) ve Doğrudan Yabancı Yatırım Programı’nın (FDI) ilgisini çekerek “Unicorn” adayı seçildi. Depo içi verimliliği yüzde 400 artıran depo robotu TARQAN ise yabancı basından ve Avrupalı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.
Türk markalarını yeni pazarlara açıyor
Kurdukları fulfillment ağı ile global bir müşteri portföyü elde etmekle kalmayıp Türkiye markalarının da yeni pazarlara açılmasına yardım ettiklerini söyleyen OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu, şu örnekleri veriyor: “IAMNOTBASIC kurulduğu ilk gün itibarıyla bizimle olan değerli bir marka. Türkiye’deki başarılarının ardından Almanya’ya açılma kararı veren marka, OPLOG Almanya depomuzla bu yeni pazara girmeye hazırlanıyor. Kelebek ve Penelope Bedroom da OPLOG ile yabancı pazarlara açılan başarılı yerli markalarımızdan bazıları; onların operasyonları da İngiltere depomuzda yürütülüyor. Sektörde rekabet avantajı sağlayan tech-enabled logistics anlayışımızla daha nice markanın büyümesine yardımcı olmaya devam edeceğiz”.
2024 için yeni robot hazırlığı
Türk mühendislerince yerli ve milli imkânlarla geliştirilen, görücüye çıktığı andan itibaren yerli ve yabancı basının ilgi odağı olan TARQAN, 2024 yılında OPLOG depolarında çalışmaya başlayacak. Bu yöndeki geliştirmelere devam eden OPLOG, insanlarla beraber çalışacak, yeni bir otonom robot geliştirme hazırlığını da sürdürüyor. Önümüzdeki yıl boyunca globalleşme çalışmalarını daha da hızlandıracak olan OPLOG’un Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu hedeflerini, “Sadece depo ve hizmetlerimizle değil, teknolojiyi önceliklendiren anlayışımızla da dünya genelinde sektörümüzün öncüsü olmayı amaçlıyoruz. Depo içerisinde kullanılan yazılımlar ile mutlak hız ve kalite sağlayan depo otomasyon robotları da dahil, tüm teknolojileri kendi bünyemizde geliştirip kullanıyoruz. Kaynaklarımızı AR-GE ve teknolojiye aktarıyoruz. Çünkü gelecekte kendi teknolojisini geliştiren lojistik firmaları ayakta kalacak” diyerek anlatıyor.
Ekip büyük transferlerle büyüyor
Fulfillment hizmetlerini Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’da sunan OPLOG, 2024 yılı itibariyle tüm dünyada yeni depolar açmayı hedefliyor. Bu depoları da yine TARQAN ve robotik teknolojiler ile güçlendireceklerini söyleyen Develioğlu, ekiplerini yeni yetenekler katarak büyütmeye devam edeceklerinin de altını çiziyor: “Bu yıl Amazon’dan yaptığımız iki büyük transfer ile ekibimize güçlü isimler kattık. Önümüzdeki süreçlerde de ekibimizi büyütmeye devam edeceğiz.”
Haber
Kocaeli’de İstihdam Müjdesi: Harmony Lastik 36 Personel Alacak!
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde faaliyet gösteren Harmony Lastik ve Kauçuk Sanayi Ticaret Limited Şirketi, yeni istihdam fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Sepetlipınar Mahallesi’ndeki üretim tesislerinde çalıştırılmak üzere 36 yeni personel alınacağı duyuruldu.
İlan detaylarına göre 4 farklı pozisyonda, 25 imalat işçisi, 1 laboratuvar teknisyeni (sünger/boya), 5 beden işçisi (genel) ve 5 ambar/depo görevlisi alınacak. Bu pozisyonlar, başvuru yapmak isteyenler için çeşitli kariyer olanakları sunarken, bölgedeki istihdama da önemli bir katkı sağlıyor.
Başvurular İŞKUR Üzerinden
Bu istihdam fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını İŞKUR üzerinden gerçekleştirebilecek. Harmony Lastik, Kocaeli bölgesindeki iş gücüne katkı sağlayarak bölgesel kalkınmada önemli bir rol oynamayı sürdürüyor.
Haber
Hasel Yönetim Ekibinden KION Group’a Ziyaret ve 1251 Serisi Lansmanına Katılım
Hasel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kemal Soybelli ve Genel Müdür Teoman Balaban, KION Group’un Frankfurt’taki merkez ofisinde EMEA Başkanı Andreas Kinninger ile bir araya gelerek 2025 yılı iş planları ve stratejik hedeflerini görüştü. Başarıyla tamamlanan 2024 yılı için teşekkürlerini sunan Kinninger, iş ortaklıklarının Hasel’e sağladığı rehberlik ve destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Soybelli ve Balaban, toplantıda elde edilen içgörülerle büyüme hedeflerini daha da güçlendirdiklerini belirtti. İş ortaklarıyla yapılan görüşmelerin, stratejik vizyonlarını geliştirmelerine önemli katkı sağladığını ifade ettiler.
1251 Serisi Lansmanı Türkiye Yolunda
Hasel yönetim ekibi, Frankfurt’taki temasların ardından, KION Group Denetim Kurulu Üyesi Özcan Pancarcı ve satış yöneticileri ile birlikte Aschaffenburg şehrindeki Linde Experience Hub‘da düzenlenen #Series1251 lansman toplantısına katıldı.
Linde Material Handling EMEA Başkan Yardımcısı Ulrike Just’un liderliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Linde’nin 1251 serisi büyük bir şov eşliğinde tanıtıldı. Yenilikçi özellikleriyle dikkat çeken bu yeni seri, 2025 yılında Türkiye pazarında satışa sunulacak.
Hasel yönetimi, Linde ile iş birliği sayesinde sektördeki liderliklerini daha da pekiştirdiklerini ve geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. 1251 serisinin geliştirilmesinde emeği geçen tüm Linde ekibini tebrik eden Hasel yetkilileri, bu başarılı lansman için teşekkürlerini iletti.
Haber
TÜREB 2024 Yoğun Uluslararası Katılım İle Başladı
TÜREB tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi (TÜREK) 2024, ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerini İstanbul’da bir araya getirdi.
Açılışını TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan, WindEurope CEO’su Giles Dickson ve TÜREB Başkanı İbrahim Erden’in yaptığı etkinlikte, yenilenebilir enerji stratejileri, teknoloji yatırımları ve mevzuat konuları ele alındı. Varank, özellikle depolamalı enerji yatırımları ve YEKA projelerinin öncelikli olduğunu vurgulayarak, bu alanda yeni düzenlemelerin sektörün önünü açacağını ifade etti.
Yenilenebilir Enerjinin Dönüm Noktası
Enerji Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan, iklim değişikliğiyle mücadele için küresel ölçekte 2035’e kadar yıllık 500 trilyon dolarlık yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Türkiye’nin rüzgâr enerjisi sektöründe 10 yılda 150 ana ekipman üreticisi ve 50 bin kişilik bir istihdam oluşturduğunu ifade eden Demircan, denizüstü rüzgâr enerjisi projeleri için Dünya Bankası ile ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Marmara ve Balıkesir kıyılarında ölçüm çalışmalarının başlatıldığı ve hedefin 5 bin MW’lık bir kapasite oluşturmak olduğu açıklandı.
Türkiye’den Avrupa’ya Stratejik İhracat
WindEurope CEO’su Giles Dickson, Türkiye’nin rüzgâr enerjisinde bölgesel bir lider olduğunu belirterek, yerli üretim ve tedarik zincirinin uluslararası pazarda rekabet gücünü artırdığını ifade etti. Avrupa’nın enerji dönüşümünde Türkiye’nin ürettiği rüzgâr ekipmanlarının kritik rol oynayabileceğini vurgulayan Dickson, Türkiye’nin bu alandaki vizyonunu ve stratejik liderliğini takdir etti.
TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’nin 2035 yılına kadar yılda 5 bin MW rüzgâr enerjisi yatırımı hedeflediğini ve bunun elektrik üretimine yıllık 178 TWh katkı sağlayacağını belirtti. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesiyle elektrik faturalarında %15’e varan bir düşüşün mümkün olacağını ifade eden Erden, yatırım süreçlerinin hızlandırılması ve düzenli kapasite tahsisleriyle sektörün güçlenmesinin önemini vurguladı. Sektörün karşılaştığı izin süreçleri gibi sorunların çözülmesi için stratejik düzenlemelerin yolda olduğu belirtildi.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi