Haber
ÇELİK KAPI SEKTÖRÜ KAYSERİ’ DE BULUŞTU

Nobel Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Nobel Expo Fuarcılık tarafından düzenlenen KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı 13 Eylül itibari ile Kayseri OSB Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Dört gün boyunca dış ülkelerden alım heyetlerinin ağırlanacağı fuarda, katılımcı firmalar ile yabancı alıcılar ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.
Fuar açılışında; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, Çelik Kapı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Nobel Şirketler Grubu ve Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, protokol ve çok sayıda basın mensubu yer aldı.
KAYSERİ’NİN TÜRKİYE’DE OLUŞTURDUĞU KATMA DEĞER ÇOK BÜYÜK
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bölgede ihracat konusunda önemli bir destek olduğunu vurgulayarak; “Sanayiciler, yerel yöneticiler ve başkan olmak üzere ihracat konusunda büyük bir destek var. İhracatın artması çok büyük mutluluk ve gurur ile takip ediliyor. Milli maç kazanmış gibi mutlu oluyoruz. Sanayiciler de bu konuda büyük çaba içindeler, sadece kendi kazanımları açısından değil ülke ekonomisine katkıları için de çok mutlu oluyorlar. Dolayısıyla Kayseri bu ülkeye katma değer katarak gelişmesinde yardımcı oluyor diyebiliriz. Fuarcılık bu konuda çok önemli görülüyor. Nobel Expo’nun yoğun çalışmaları sayesinde KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı’nın büyük etki yaratacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.
SEKTÖREL BAZDA, SEKTÖREL SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİ BİR OLUŞUM
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ihtisas fuarları bağlamında Kayseri’nin gündemde olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek; “Şehrin, sektörün tanıtılarak gündemde olması bizim için önemli. Sektörel bazda, sektörel sorunların bir arada çözüleceği bir oluşum olması iyi karşılanıyor. Kurum ve kuruluşlara sahip çıkma aşamasında her alanda şehrimize destek olacağımızı vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’NİN ÇELİK KAPI İHTİYACININ YÜZDE 90’INI KAYSERİ KARŞILIYOR
Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri’ nin çelik kapı sektörünün başkenti olduğunu dile getirerek; “Bu denli önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Çelik kapı, pencere ve aksesuarları ihracatı 2022 yılında yaklaşık 690 milyon dolar; yalnızca çelik kapı ihracatı ile de 300 milyon dolar civarı gelir elde edilmiş. Mobilyanın başkenti olarak adlandırılan Kayseri, çelik kapı sektöründe de öncü. Kayseri’ de 150 civarında çelik kapı firması bulunuyor. 2022’ deki 300 milyon dolarlık ihracatının neredeyse tamamı Kayseri firmaları ile karşılandı. Türkiye’ nin çelik kapı ihtiyacının yüzde 90’ ı Kayseri ile karşılanıyor. Uluslararası alanda ise yüzde 5,5’lik bir üretim yapılıyor. Özetleyecek olursak; Türkiye’de satılan çelik kapıdan yüzde 90’ı, dünyada ise yüzde 5’i karşılanıyor. Fuar şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyor. Fuarlar şehrimizin ve ülkemizin dış dünyaya açılan perdeleri. 36 ülkeden katılımcılar fuara katılarak alım heyeti ile görüşüyor” ifadelerini vurguladı.
KAYSERİ’ DE YILDA 2 MİLYON 5 BİN KAPI ÜRETİLİYOR
Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, kapı ve pencere sektörünün en büyük fuarlarından biri olduğunu vurgulayarak; “Mobilya fuarı başarısının bilindiği gibi aynısının burada da olacağı bekleniyor. 8 ay önce Sayın Köksal Kaya KAPSİAD’ ı kurarak faaliyetlere başladı. Fuarların şehre ekonomik, kültürel ve iş alanında katkısı çok büyük. Fuarlar, sektörel olarak büyük gelişmeler getiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sanayi Veri Tabanı kayıtlarına göre: Şehrimizde çelik kapı ve aksesuarları üretimi yapan 147 firma yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Yılda da yaklaşık 2 milyon 5 bin adet ile Türkiye’ de bir numarayız. Çelik kapıda da Türkiye’ de başkent olduğu söylendi. Cari fazlalığı ve katma değeri olan bir sektör, Türkiye ekonomisine artı değer sağlıyor” diye konuştu. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, bu fuarın Kayseri’ye çok yakıştığını kaydederek “Erhan Bey Nobel Grup olarak yurtdışında da bayrağımızı dalgalandırıyor. Sevgili Erhan Bey’ in yurt dışı anlaşmaları tebrik ediyorum.. Mobilyanın başkenti olan şehrimiz çelik kapı sektöründe de iddialı. İstihdam, imalat ve ciro bakımından Kayseri ekonomisine büyük katkısı olan yoğun emek isteyen bir sektör. Bugün buraya 264 yabancı misafir geldi. Fuarlar katılımcı firmaların ticari ve insanı ilişkilerini geliştiriyor” dedi. Çelik Kapı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kaya ise; “Kayseri mobilyadan sonra çelik kapı sektöründe ilk sırada yer alıyor. Bu fuar Kayseri ekonomisi ve Türkiye ekonomisi için önemli, bu konuda elimizden gelen tüm destekler sağlandı” açıklamasında bulundu.
BAĞDAT ULUSLARASI FUAR ALANI NOBEL EXPO’YA DAHİL OLDU
Nobel Şirketler Grubu ve Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik konuşmasına; Rusya, Irak, Libya’ nın tüm fuar alanlarını Nobel olarak aldıktan sonra dün yapılan bir anlaşma kapsamında Bağdat ile de sözleşme imzalandığının müjdesini vererek başladı. Çelik “Bu anlaşma kapsamında 01.01.2024 tarihinden itibaren Bağdat uluslararası fuar alanı “Nobel Expo Nobel Şirketler grubuna geçti. Yurt dışı ile fuar işletmeciliği olan tek şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. Mobilya ve yapı sektöründe Irak’ a ciddi bir ihracat ağımız var. Artık Bağdat’ a da kendi evimize gider gibi gideceğiz. Rusya, Libya ve Bağdat ile anlaşıldıktan sonra, Türkiye’ de bir fuar alanı işletmeciliğini ele alarak profesyonel şekilde yapılması gerekiyor” sözlerini ile konuşmasını sonlandırdı.
Haber
BORUSAN CAT’De İMDER Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, İMDER üye firmalarından olasn BORUSAN CAT’in ev sahipliğinde, Gebze’de yer alan BORUSAN CAT Genel Müdürlüğü ve Revizyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Haber
Sakarya Karasu’da Bulunan Fabrikada Yangın Paniği

Sakarya’nın Karasu ilçesinde faaliyet gösteren bir fındık kırma fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Adapete Mahallesi’nde bulunan fabrikanın arka kısmındaki depo bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Alevleri fark edenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım talep etti.
Alevler Kısa Sürede Fabrikayı Sardı
İhbar üzerine olay yerine Karasu’dan ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede büyüyen alevler, depo bölümünden üretim alanına sıçradı.
Yangına müdahale eden ekipler, içeride bulunan fındıklar ve yanıcı maddeleri iş makineleri yardımıyla güvenli bölgelere taşınarak önlem alındı.
Yaklaşık iki saat süren yoğun çalışma sonrasında yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise bir süre daha devam etti.
Kaymakam Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu
Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan da olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alarak incelemelerde bulundu.
Haber
Türkiye Yapay Zekâyı Sevdi

Stanford Üniversitesi’nin 2025 Yapay Zekâ Endeksi raporuna göre Türkiye’de yapay zekâ konusundaki iyimserlik her geçen gün artıyor. Cerebrum Tech kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dr. R. Erdem Erkul “Türkiye’nin yapay zekânın sunduğu olanaklara olumlu yaklaşması, ülkemize dijital dönüşüm sürecinde ve büyüme yolculuğunda büyük güç verecek” diyor..
Silikon Vadisi’nin kalbinde yer alan ve yapay zekâ araştırmalarında dünya çapında öncü bir role sahip olan Stanford Üniversitesi’nin 2025 Yapay Zekâ Endeksi raporu yapay zekânın tüm toplumu ve ekonomiyi şekillendiren bir dönüşümün kilit unsuru olduğunu ortaya koyuyor. Yapay zekânın geleceğine dair önemli ipuçları barındıran bu rapora göre, yapay zekânın yarattığı dönüşümün hızı her geçen gün artarken, insanların yapay zekâya bakışı da değişiyor. Başlangıçta yapay zekâya kuşkuyla yaklaşan kesimler bile, bu teknolojinin zarardan çok fayda sağlayarak dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesine katkı sağlayacağına inanıyor.
Türkiye de bu alanda dikkat çeken ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Türkiye’de 2022’den bu yana yapay zekânın zarardan çok yarar getireceğine inananların oranı yüzde 9 artış göstererek yüzde 70’e ulaştı. Raporda, Türkiye’nin özellikle genç nüfusu ve teknolojiye yatkınlığı sayesinde yapay zekâ alanında büyük potansiyel taşıdığı vurgulandı.
Kalkınmanın anahtarı dijital dönüşüm
Yapay zekâ, web3 ve oyun alanlarında faaliyet gösteren yerli teknoloji şirketi Cerebrum Tech kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dr. R. Erdem Erkul, “Türkiye’nin yapay zekânın sunduğu olanaklara olumlu yaklaşması, ülkemize dijital dönüşüm sürecinde ve büyüme yolculuğunda büyük güç verecek” diyor. Erkul’a göre dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı bir ekonomi kalkınmanın ana omurgasını oluşturuyor. Türkiye’nin yapay zekâya yönelik olumlu yaklaşımı da bu dönüşümü mümkün kılarak etkilerini hızlandırıyor.
2025 raporunda dikkat çeken en önemli bulgulardan biri, yapay zekânın hızla gelişen teknik kapasitesi yanında maliyetlerin düşüşü ve artan erişimi. Ayrıca bugün GPT-3.5 seviyesindeki bir sistemin işlem maliyetleri, sadece iki yıl içinde 280 kat düşmüş durumda. Teknolojik gelişmelerle birlikte modellerin daha az parametre ile daha verimli çalışmaya başlaması da maliyetleri düşüren bir başka etken. Örneğin deepseek modelleri verimli inferance (kullanım) değerlerine ulaşmış durumda. Google tarafından geliştirilen gemma serisi açık kaynak modelleri de 27 milyar gibi küçük sayılabilecek parametre sayılarıyla büyük modellerle mukayese edilebilir kalitede içerik sunabilir hale geldi.
Maliyetlerdeki bu düşüş, yapay zekânın daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açıyor. Donanım maliyetlerinin yılda yüzde 30 düşmesi ve enerji verimliliğinin yılda yüzde 40 artması da bu teknolojiyi yaygınlaştıran etkenler.
Bu sayede yapay zekâ iş süreçlerinin optimizasyonundan müşteri hizmetlerine, veri analizinden üretkenlik artışına kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. 2023’te şirketlerin yüzde 55’i yapay zekâ teknolojilerini aktif olarak kullanırken, bu oran 2024’te yüzde 78’e yükseldi. Özellikle finans, sağlık ve perakende sektörlerinde yapay zekâ kullanımında bir patlama yaşandı.
Dünya ortalamasının üzerinde yatırım
PwC CEO araştırmasına göre de Türkiye’deki CEO’lar yapay zekâya dünya ortalamasının üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Önümüzdeki üç yıl içinde küresel CEO’ların yüzde 30’u, Türkiye’deki CEO’ların ise yüzde 47’si yeni ürün ve hizmet geliştirmede yapay zekâ kullanmayı planlıyor.
Önümüzdeki üç yıl içinde küresel CEO’ların yüzde 47’si, Türkiye’deki CEO’ların ise yüzde 58’i yapay zekâyı teknoloji platformlarına, iş süreçlerine ve iş akışlarına entegre etmeyi önceliklendiriyor. Yeni ürün ve hizmet geliştirmede yapay zekâ kullanmayı planlayan CEO’ların oranı dünyada yüzde 30’ken Türkiye’de ise yüzde 47’ue ulaşıyor. İş gücü ve yetenek yönetiminde yapay zekâ entegrasyonu planlayan CEO’ların oranı küresel çapta yüzde 31, Türkiye’de yüzde 30 seviyesinde bulunuyor.
Büyüme yolunda fark yaratacak
“E-ticaretten bankacılığa, otomotivden kamu sektörüne kadar geleceğe yön veren sektörlerden pek çok kuruluş, yapay zekâ entegrasyonu için çıktıkları yolculukta Cerebrum Tech’i seçiyor” diyen Erkul yapay zekâ konusunda cesur adımlar atan şirketlerin ve ülkelerin büyüme yolunda fark yaratacağını belirtiyor.
Bireysel kullanıcılar da yapay zekâyı günlük hayatlarına daha fazla entegre etmeye başladı. Metin oluşturma, görsel tasarım, dil çevirisi ve hatta kişisel asistanlar gibi yapay zekâ destekli uygulamalar, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Bu yaygın kullanım, teknolojinin sadece kurumsal dünyada değil, bireysel yaşamda da köklü bir dönüşüm yarattığını gösteriyor.
Yapay zekânın yaygınlaşması hükümetleri de harekete geçirdi. 2024 yılında, yapay zekâya yönelik yasal düzenleme yapan ülke sayısı yüzde 23 artışla 75’e ulaştı. Bu düzenlemeler, teknolojinin etik kullanımı, veri gizliliği ve güvenliği gibi konuları kapsıyor.
Aynı zamanda hükümetler, yapay zekâ sektörüne yönelik desteklerini de artırıyor. Özellikle ulusal yapay zekâ stratejileri geliştiren ülkeler, bu yarışta öne geçiyor.
Teknoloji, girişim sermayesi ve iş gücü verimliliği konusunda ABD ve Çin’in gerisinde kalan birçok ülke, yapay zekâ adaptasyonunda ön plana çıkmalarını sağlayacak ciddi insiyatifler başlatmış durumda. 2024 yılında yapay zekâ inisiyatiflerine Kanada 2,4 milyar; Fransa 109 milyar; Hindistan 1,25 milyar dolar bütçe ayırdı.
Cerebrum Tech:
Yapay zekâ, nesnelerin interneti ve Web 3.0 alanlarında sürdürülebilir çözümler geliştiren Cerebrum Tech, 2021 yılında kuruldu. Alanında uzman kadrosuyla dijital dönüşüm konusunda etkin çözümler sunan Cerebrum Tech yapay zekâ, sürdürülebilirlik ve siber güvenliğin yanı sıra, veri güvenliği ve danışmanlığı alanlarında yenilikçi ve global (küresel) standartlarda uygulamalar geliştiriyor. Faaliyet sektörleri arasında ise Web 3, akıllı şehircilik, eğitim, sağlık, endüstri, otomotiv ve savunma sanayi yer alıyor. Cerebrum Tech, güvenilir ve lider bir yeni nesil teknoloji şirketi olma vizyonuna sahip olarak ilerlerken. Silikon Vadisi, İstanbul, Seul, Ankara, Hollanda, Malta ve Londra’da yer alan ofislerinde çalışmalarını sürdürüyor.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber3 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi