Takip Edin

Haber

Threads, 1 milyar kullanıcıdan sonra ilanlı olacak

Mark Zuckerberg’in Threads’i 1 haftada 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu, Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’ın kullanıcı sayısının neredeyse üçte biri. Peki Threads’te reklam olacak mı? Cevap: “Şimdilik hayır ancak…”

Yayınlanma tarihi

-

Emre ERGÜL

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk ile en zengin 10’uncu kişisi Mark Zuckerberg, kafes dövüşü yapmak için karşılıklı restler çekerken; iki teknoloji patronu arasındaki savaş çoktan başladı.

Zuckerberg’in, Musk’un 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’a karşı çıkardığı sosyal medya platformu Threads 1 hafta içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı. 2006’da kurulan Twitter’ın mevcut kullanıcı sayısı 354 milyon. Peki ilanda yakalayabilecek mi? Zuckerberg; Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi Meta’nın sahibi.

Şirketin sosyal medyalarını şu an 3 milyar kişi faal olarak kullanıyor. İngiliz BBC Televizyonu’na göre, Meta geçen yıl reklamverenlere tam 117 milyar dolar fatura kesti! İşte bu noktada herkesin dilinde aynı soru var: “Threads’te ilan olacak mı?” Zuckerberg bu soruya “Şimdilik hayır” diyerek yanıtladı ve çalışanlarına attığı şu mesajla “1 milyar kullanıcı”ya işaret etti: “Yaklaşımımız diğer tüm ürünlerimizle aynı olacak: Önce ürünün iyi çalışmasını sağlayın.

Sonra onu 1 milyar kişiye net bir yoldan getirip getiremeyeceğimize bakın ve ancak o zaman para kazanmayı bu noktada düşünün.” Keybanc Capital Markets’tan analist Justin Patterson’a göre, Threads reklamlarının Meta’nın toplam gelirine katkısı yüzde 1 ile yüzde 5 arasında olacak.

Bu da yaklaşık 6 milyar dolar gibi bir rakam ediyor. Toplam gelir düşüldüğünde bu çok büyük bir rakam değil. Ancak Twitter’in 2021’de (Musk tarafından satın alınmasından önce) 4.5 milyar dolarlık ilan geliri elde ettiği düşünüldüğünde ise büyük bir rakam! Bu noktada Zuckerberg de Musk da dikkatli olmalı. Çünkü AJL Danışmanlık’ın CEO’su Lou Paskalis’in de dediği gibi “reklamverenler, içeriğin üzerinde anlaşmaya varılan hüküm ve koşullara göre tutarlı bir şekilde denetlenen temiz ve iyi bir sosyal medya ortamı istiyor.”

“Twitter çalışanları bileThreads kullanıyor”

Amerikan haber sitesi Daily Beast, Twitter-Threads kavgasında ilginç bir habere imza attı. DB muhabirleri, LinkedIn hesaplarından 131 Twitter çalışana ulaşıp, Threads’te hesapları olup olmadığını inceledi. 31’inin, neredeyse 4’te birinin, Threads’te hesap açtıkları tespit edildi. Bir tanesi “Kovulacağım ama Threads daha iyi” diye yazarken, bir diğer çalışan da Threads’te şu mesajı yayınladı: “Kayıt akışı gerçekten güzeldi.”

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Berk Gönenç, Allison Transmission Türkiye, Orta Doğu ve CIS (BDT) Satış Direktörü oldu

Yayınlanma tarihi

-

Allison Transmission, Berk Gönenç’in  Türkiye, Orta Doğu ve Bağımsız Devlerler Topluluğu Satış Direktörü olarak atandığını duyurdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olan Berk Gönenç, İtalya, Milano’da Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine Milano’da alternatif enerji depolama sistemleri tasarımında Proje Mühendisi olarak başlayan Gönenç, Türkiye’de Pirelli Otomobil Lastikleri bünyesindeki satış ve pazarlama departmanlarında farklı görevlerini başarıyla tamamladı. Berk Gönenç, 2019 yılında Allison Transmission Türkiye ekibine katıldı. 

Allison Transmission’ın Türkiye’deki satış faaliyetlerini yönetirken yeni projeler geliştiren Gönenç, Allison ekibi, araç üreticileri, ticari araç kullanıcıları ve distribütör ile birlikte başarılı çalışmaları hayata geçirdi. Bu başarıları doğrultusunda Berk Gönenç, Türkiye, Orta Doğu ve CIS (BDT, Bağımsız Devlerler Topluluğu) Satış Direktörü olarak atandı. Gönenç, yeni görevinde Türkiye, Ortadoğu ve BDT bölgelerinde pazar bazlı satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması yönünde bölgesel satış ve pazarlama ekiplerine liderlik edecek. Müşteri ilişkilerinin ve şirket büyüme programlarının geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Devamını oku

Haber

Eski Brandalar, Çocuklar İçin Çanta Olacak

Yayınlanma tarihi

-

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Kadın Çalışma Grubu ve Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND), eğitim ve çevreye katkı sağlamak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Eski Brandalar Çocuklar İçin Okul Çantasına Dönüşüyor” projesiyle, kullanılmış kamyon ve TIR brandaları geri dönüştürülerek çanta haline getirilecek ve Anadolu’daki köy okullarındaki çocuklara dağıtılacak.

Devamını oku

Haber

Borusan Cat, Tarım İçin Yenilikçi Çözümleriyle Bursa’da

Yayınlanma tarihi

-

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, her yıl sektörlerinin önde gelen markalarını ve uzmanlarını bir araya getiren Bursa Tarım Fuarı’na katıldı. Bu sene 8 – 12 Ekim tarihlerinde düzenlenen fuarda Borusan Cat, “Tarımın Kalbindeyiz” diyerek fark yaratan ürün ve hizmetlerini tanıttı.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacı ile operasyonlarını Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ve Orta Asya’da sürdüren Borusan Cat, tarım alanında ülkemizin en büyük buluşmalarından Bursa Tarım Fuarı’na katılarak, sektöre özel sunduğu çözümlerini tanıttı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda Borusan Cat iş makineleri, dijital çözümleri ve fark yaratan hizmetleri ile ilgi topladı.

Borusan Cat tarımın kalbinde!

Borusan Cat, Bursa Tarım Fuarı’na mini ekskavatör, kazıcı-yükleyici ve mikro yükleyici iş makineleri ile katıldı. “Tarımın kalbindeyiz” sloganı ile fuarda yer alan Borusan Cat benzersiz müşteri deneyimi sağlayan teknolojik çözümlerini de fuar katılımcılarına tanıttı.

 

Borusan Cat’in, Bursa Tarım Fuarı katılımcılarıyla buluşturduğu iş makinelerinden biri 303.5 Mini Ekskavatör’dü. Yeni nesil LCD monitor ile kolayca okunabilen makine bilgileri sağlayan 303.5, hız sabitleme özelliği ve Joystick ile kullanım seçeneğiyle iş sahalarında hareket etmeyi kolaylaştırıyor. Kısa kuyruk tasarımı ile en dar alanlara erişim ve rahatça çalışma imkanı tanıyan makine, benzersiz tasarımlı yukarı katlanan tilt kabin ile gerektiğinde ek servis alanlarına kolay erişim sağlıyor. 303.5 mini ekskavatör, C1.7 dizel motoru ile yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ile garanti ediyor.

 

Fuar katılımcılarının yakından inceleme fırsatı bulduğu bir diğer iş makinesi ise 434 Kazıcı Yükleyici’ydi. Güçlü, dayanıklı yapısı ile yüksek bir yük kapasitesi sunan makinenin düşük yakıt tüketimi de göz dolduruyor. Yüke duyarlı piston tip pompa ile yüksek verimlilik sağlayan 434, tozlu ya da çamurlu zorlu sahalarda kolay temizlenebilen radyatör tasarımı ile ön plana çıkıyor. Diferansiyel kilidi zor zeminlerde rahat çalışma vaat ederken, bakım gerektirmeyen ön aks 434’ün sahada tüm ihtiyaçları karşılamasına olanak tanıyor.

 

Borusan Cat’in fuarda tanıttığı bir diğer makinesi radyal kaldırma tasarımına sahip 236D3 Mikro Yükleyici ise yüksek performanslı güç aktarma sistemi ile maksimum performans ve üretim kapasitesi sunuyor.  Koltuğa monte ayarlanabilir Joystick %100 kontrol sağlarken; korumalı, kapalı ve basınçlı kabinde klima ve geri görüş kamerası gibi özellikler operatöre eşsiz bir konfor sunuyor.

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan