Takip Edin

Sektörel Gündem

Makinada dışa bağımlılığı yerli üretimle azaltacak

Reis Makina, kapasitesini artırarak yerli üretimde dışa bağımlı yapıyı değiştirecek. Genel Müdür Başar Demircan, Yalova’da 40 milyon dolarlık yatırımla 55 bin metrekarelik tesis kurarak, kendi markaları olan Full Jeneratörlerini üreteceklerini belirterek, “Ardından da metal kesme işleminde kullanılan torna markamız olan Craft’ı üreteceğiz” dedi.

Yayınlanma tarihi

-

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

Makina, inșaat, enerji, hırdavat ve nalburiye sektörlerinde, 100 yıla yaklașan ticari geçmişiyle faaliyetlerini sürdüren Reis Makina’nın en önemli hedefi üretimde dışa bağımlı yapıyı değiştirmek ve üretim makinelerini Türkiye’de imal etmek.

Makita, Knipex, Kipor, Lavorwash, Dolmar, Leica, Virax, Gison, BMI, Bea ve Proxxonbașta olmak üzere, küresel büyüklükte birçok markanın Türkiye Genel Distribütörü olan Reis Makina’nın, Sancaktepe’de 10 bin metrekarelik bir alanda hem yönetim hem de üretim alanları bulunuyor.

Orhanlı’da 15 bin metrekare merkez deposu, Konya’da da kaldırma ekipmanları, jeneratör ve metal işleme makineleri üretim tesisi mevcut. Reis Makina Genel Müdürü Başar Demircan, şirketin üretim kapasitesini artıracağını söyledi. Demircan, “Yalova’da kurulacak olan 55 bin metrekarelik üretim tesisinde, Biglift, Craft ve Full markaları ile yapacağımız üretimle hem yurt içi üretime büyük bir katkı sağlayacağız hem de Türkiye’nin ihracatta elini güçlendireceğiz.

Aynı zamanda Konya’daki üretim tesislerini büyüteceğiz. Yalova üretim tesislerinde 2 yıl içinde 100 milyon dolarlık üretim hacmi planlıyoruz. En önemli hedefimiz üretimde dışa bağımlı yapıyı değiştirmek” diye konuştu.

Yalova’da 40 milyon dolarlık yatırım

“Yalova’daki üretim tesisimiz, iki aşamada tamamlanacak” diyen Demircan, tesise ilk aşamada 40 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti.

Demircan, yatırımlarımla ilgili şunları söyledi: “İlk bölümünü Haziran 2025 gibi hayata geçirmek için çalışıyoruz. İkinci aşamaya 3 sene sonra karar vereceğiz. Yalova’daki üretim kapasitesiyle şu anda yıllık üretimimiz 1.200 adet büyük KWA jeneratörken, bu sayı 8 bin adete çıkacak. İlk etapta kendi markamız olan Full Jeneratörlerini üreteceğiz.

Şu anda jenaratör üretimimizi İstanbul Sancaktepe’de bulunan 10 bin metrekare büyüklüğündeki imalat tesisimizde yapıyoruz. Arkasından metal kesme işleminde kullanılan torna markamız olan Craft’ın üretimini yapmayı planlıyoruz.”

“2023 ciro hedefi 100 milyon dolar”

Şirketin büyüklüğü hakkında bilgi veren Demircan, geçen senenin ilk 6 ayına göre 2023’te dolar bazında yüzde 60 büyüdüklerini anlattı.

Demircan, “Temmuz ayı itibarıyla baktığımızda 2023 yılını 100 milyon dolar ciro ile kapatacağımızı ön görüyoruz. 2030 vizyonumuzu da hesapladık. İmalatla ilgili yatırımlarımız hız kazandı. Yalova’da yeni bir üretim tesisi yapıyoruz. Burası tamamlandığında 2030 yılı için 300 milyon dolar ciro hedefimiz var. 2025 yılına kadar ihracatımızı 30 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

Hedefimiz ciromuzun yüzde 50’sini üretimden, yüzde 50’sini ihracattan elde etmek” dedi. Full markalı jeneratörleri 25 ülkeye ihraç ettiklerini vurgulayan Demircan, “Balkan ülkeleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri, Afrika ülkeleri, Amerika tarafına ihracat yapıyoruz. Son 5 yılda imalata başladık. Ters mühendislik yaparak kendimiz ürün geliştirip, üretiyoruz ya da ürettiriyoruz. 2022 yılında toplam imalatımız, ciromuzun yüzde 20’sini buldu” diye konuştu.

“Dünyaca ünlü markaların distribütörüyüz”

Hırdavat sektöründe Türkiye’nin en büyük firması konumunda olduklarını dile getiren Demircan, geniş bir ürün gamına sahip olduklarını ifade etti. Demircan, “20 binin üzerinde ürünümüz var. 1OO’e yakın markamız var bunların yaklaşık 40’ı yerli ürettiğimiz kendi markamız. Diğer markalarımız Türkiye distribütörü olduğumuz dünya markaları” dedi.

Hırdavat sektörünün Türkiye’de, jenaratör, komprasör, elektrikli el aletleri dahil tüm yelpaze katıldığında 25 milyar dolarlık büyüklüğü olduğunu dile getiren Demircan “40 yıldır dünya markalarının, profesyonel ürünlerinin ithalatını yaptık. Sattığımız her ürün dünyanın en iyisi olarak bilinen markalara ait ve kalite odaklı satış algımız var. Sattığımız ürünler neredeyse ihracatçı ve imalatçı tüm sektörlerin kullandığı ürünler” ifadelerini kullandı.

“Yurt dışından marka satın alacağız”

“Üretim odaklı aklınıza gelebilecek her sektörden hırdavat sektörüne talep var” diyen Demircan, “Hırdavat sektöründe Türkiye’nin potansiyeli çok güzel, önümüz açık. Örneğin distribütörü olduğumuz bir Japon markası olan Makita’nın, elektrikli el aletleri ürün grubunda dünya çapında 7 milyar dolar cirosu var. Sektörün potansiyeli çok yüksek.

Dolayısı ile kendi üretimimiz olan yerli markalarımızla dünya çapında aldığımız payı artırabiliriz. Türkiye’nin en büyük sorunu marka oluşturmak. 2030 yılına kadar yurt dışından hırdavat sektöründen bilinen bir markayı satın alarak uluslararası düzeye gelme hedefimiz de var. Almanya’ya bakıyoruz” diye konuştu.

“2025 yılında 500 çalışan istihdam edilecek”

2025 yılında Yalova yatırımı ile beraber toplam 500 kişiyi istihdam edeceklerini ifade eden Demircan, “Şu anda 220 çalışanımız var. Geçen sene yüzde 80 istihdam artışında bulunduk. Tüm dünyada yaşanan çalışan bulma sorununu biz de yaşıyoruz. Mavi yakalı çalışacak eleman bulmakta güçlük yaşıyoruz” açıklaması yaptı.

“Pandemi sonrası hobi ürünlerine talep arttı”

Pandemide hobi ürünlerine talebin ciddi oranda arttığını vurgulayan. Demircan, “Örneğin çim biçme makinası, araba yıkama makinası vs. almaya başladılar. İnşaat ve mobilya sektöründe de ürünlerimize talep artıyor. Hırdavat ve elektrikli el aletleri alanında kalite çok önemli.

Sektörde kalitesiz ürünler nedeniyle Türkiye ürün çöplüğüne dönmüş durumda. İthal ettiğimiz ürünlerin dünyadaki prestiji çok yüksek. Kendi markalarımız için de bu beklenti var müşterilerimiz tarafında. O nedenle kalite odaklı üretime önem veriyoruz. Kaliteli iş yapalım, farkındalık yaratalım, irtibarımız artsın bilinciyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“2024’te halka arz süreci başlatmayı planlıyoruz”

Başar Demircan, 2024 yılı içinde yeni yatırımlar yapmak ve halka açılmayı planladıklarını söyledi. Demircan, şirketin dijital dönüşümünü şöyle anlattı: “2019 yılında şirketimizde bir dönüşüm süreci başladı. Bütün satış süreçlerimizi dijital ortama taşıdık.

Fatura, irsaliye, tahsilat, sipariş, stok yönetimi, e-ticaretin alt yapısını tamamen dijitale dönüştürdük. Dijital dönüşüm sürecimizi tamamladık, bu konuda iddialıyız. IT ( Bilgi teknolojisi) konusuna ayrı önem veriyoruz.

Tüm sistemimizi aplikasyonla mobil hale getirdik. Tüm şirket üyelerimiz 7/24 internette şirket verilerimize girebiliyor. Kâr- zarar, tahsilat, müşteri performansı, bayi ve son kullanıcı tüm işlemlerini aplikasyondan yapabiliyor. Yapacağımız yatırımlarla yapay zekâ kullanarak teknolojik alt yapımızı daha da ileriye götürmeyi hedefliyoruz.”

Ar-Ge merkezi açacak

“Maltepe Üniversitesi’nden 6 öğrenciyle bir IT sınıfı kurduk” diyen Başar Demircan, şunları söyledi: “2024 yılında IT ekibinde 20 kişiyi istihdam etmek istiyoruz. Yapay zekâyı devreye sokarak, sektörümüzde teknolojik alandaki pozitif farklılığımızla uluslararası düzeye gelebilmeyi istiyoruz. Alt yapıyı kurmak için çalışıyoruz. Teknokentlerle görüşme halindeyiz. Bu yıl içinde Yıldız Teknik Üniversitesi , Gebze Teknik Üniversitesi ile Ar-Ge merkezi açmak için görüşmelerimiz sürüyor.”

“E-ticaret sitesi kuracağız”

Başar Demircan, son dönemde tüm sektörlerde satışların e-ticarete kaydığını belirtti. Demircan, “Bayilerimizi de yapımıza katan, onların da para kazandığı bir web sitesi kurmak için çalışıyoruz. Son kullanıcının mal alırken bizim bayilerimizin stoklarından mal alabileceği, sipariş verebileceği bir alt yapı olacak. Alt yapısını biz kuracağız” diye konuştu.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sektörel Gündem

YENİ MODEL LANSMANI

Yayınlanma tarihi

-

Koçaslanlar Motorlu Araçlar, 6 Eylül 2024 tarihinde Bursa’nın Unesco Mirası tarihi Cumalıkızık köyünde Renault Duster ve Rafale modellerinin lansmanını gerçekleştirdi. Etkinlik, otomotiv sektöründen 30’dan fazla basın mensubunun katılımıyla yapıldı. Lansmanda, katılımcılara kahvaltı ikram edildi ve ardından düzenlenen test sürüşleriyle yeni Duster ve Rafale’nin özellikleri deneyimlendi.

Yeni Renault Duster, güçlü ve verimli motor seçenekleri, gelişmiş sürüş destek sistemleri ve modern tasarımıyla etkinlikte büyük ilgi topladı. Üç farklı motor seçeneği sunan Duster, özellikle Renault E-Tech tam hibrit motoruyla öne çıktı. Bu motor, 145 hp güç üretirken, 5 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 114 gr/km CO2 emisyonu ile çevre dostu bir seçenek olarak tanıtıldı. Ayrıca, yüzde 40’a kadar yakıt tasarrufu sağlayan bu motor, şehir içi sürüşlerde önemli avantajlar sağlıyor. Diğer seçenekler arasında 130 hp gücünde, 1.2 litre yarı hibrit motor da yer alıyor. Bu motor, yüzde 10 yakıt tasarrufu sunmak için 48V batarya ile destekleniyor.

“Segmentinde Fark Yaratıyor”

Koçaslanlar Motorlu Araçlar Genel Müdürü Didem Aras, lansman sırasında yaptığı açıklamada, “Yeni Renault Duster, hem tasarımı hem de teknolojisiyle segmentinde fark yaratan bir model. Güçlü motor seçenekleri ve yenilikçi sürüş destek sistemleri ile kullanıcılarına üstün bir sürüş deneyimi sunuyor. Şeritte kalma asistanı, otomatik acil durum fren sistemi ve ‘e-call’ Acil Durum Çağrı Sistemi gibi özelliklerle donatıldı. Bu sistemler, sürüş güvenliğini en üst düzeye çıkararak kullanıcılarımıza huzurlu ve güvenli bir yolculuk sunmayı amaçlıyor.” dedi.

Renault Rafale de Etkinlikte Tanıtıldı

Lansman etkinliğinde, yalnızca Renault Duster değil, aynı zamanda ülkemize bu ay gelen Renault Rafale modeli de basın mensuplarının beğenisine sunuldu. Sportif bir SUV olarak tasarlanan Renault Rafale, havacılıktan ilham alınarak geliştirilmiş aerodinamik gövdesi ve dikkat çeken parlak siyah spoileriyle ilgi odağı oldu. Arka tasarımındaki LED farlar ve 21 inçlik Chicane jantları ile dinamik bir görüntü sergileyen araç, test sürüşleri sırasında büyük beğeni topladı.

Renault Rafale’nin, 130 hp güç üreten E-Tech hibrit motoru ve 1.2 litrelik turboşarjlı benzinli motor seçenekleri de tanıtıldı. Bu motor sistemleri, hem performans hem de çevre dostu teknolojileri bir araya getiriyor. Katılımcılar, özellikle araçta kullanılan PHEV sisteminin sunduğu 100 km’lik elektrik menzili ve hızlı şarj özelliklerini takdir ettiler.

Tam Not Aldılar

Etkinlikte yer alan basın mensupları, hem yeni Renault Duster hem de Renault Rafale modellerinin performansını ve teknolojik donanımlarını test etme fırsatı buldu. Koçaslanlar Motorlu Araçlar Genel Müdürü Didem Aras, “Bu lansmanı, tarihi Cumalıkızık köyünde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduk. Katılımcılar, yeni Duster ve Rafale’nin sürüş dinamiklerini test etme imkanı buldular ve aracın sunduğu yenilikleri yerinde deneyimlediler. Test sürüşüne katılan otomotiv sektörü basın mensuplarından aldığımız geri bildirimler son derece olumluydu. Yeni Renault Duster ve Renault Rafale modellerinin sürüş performansı, konforu ve teknolojik donanımları, katılımcılar tarafından tam not aldı. Özellikle hibrit motorların sağladığı yakıt tasarrufu ve çevreci özellikler büyük takdir gördü. Katılımları için tüm basın mensuplarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Devamını oku

Sektörel Gündem

Arustek Araçüstü İş Makinaları Fuarı İzmir’de

Yayınlanma tarihi

-

1.Arustek Araç üstü Ekipmanları İş Makinaları ve Teknolojileri Fuarı 23-26 Ekim 2024 İzmir İzfas Fuarında gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ)  ve KARTEPEGROUP Fuarcılığın organizatörlüğünde gerçekleşeceğini belirten Kartepe Group Fuarcılık AŞ Koordinatörü Şener Meral TKU MAGAZİN DİJİTAL dergisine verdiği röportajında  şunları söyledi Meral, “ARÜSDER desteğinde, TOBB denetiminde  1.ARUSTEK – Araç Üstü Ekipmanları, İş Makineleri ve Teknolojileri Fuarı, 23-26 Ekim 2024 tarihleri arasında, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi olan fuar İzmir’de gerçekleştirilecektir” dedi

Arustek Fuarı ,yerli imalat sektörünün sesi olacaktır

Konuşmasına devam eden Meral, “Sektör için önemli bir kuruluş olan Araçüstü firmalarının ve sektöre önemli katma değer kazandıracağı gibi  Arustek Fuarı ,yerli imalat sektörünün sesi olacaktır.Sektöre katkı sağlayan tedarik zincirinin önemli ivme kazanacağı hedef sektörüne ürün bazında  teknolojik yenilikler sunacaktır.   Ulusal ve uluslararası fuar olarak hedeflediğimiz fuar sektörün gelişmesine  ülkemizin kalkınmasına önemli faydalar sağlayacaktır. Yurtdışı alıcıların geleceği, ARAÇÜSTÜ Sektörün ilk ve tek fuarı ARUSTEK e hep birlikte hedeflerimizi gerçekleştirmek için katılımlarınızı bekliyoruz. Bu kapsamda, üyemiz ve sektör firmalarımız olarak fuarımıza katılmanız sektörünüzdeki marka bilincinin artırmak adına önemli rol oynayacaktır” dedi. Her türlü bilgi için 0505 374 8817 info@kartepegroup.com numaralı ile iletişime geçebilirsiniz..

Devamını oku

Sektörel Gündem

STILL,ilk seri üretim otonom aracıyla IFOY (International Forklift of The Year) Ödülünü 12’nci kez kazandı

Yayınlanma tarihi

-

  • İÇ LOJİSTİK UZMANI STILL’E ON İKİNCİ IFOY ÖDÜLÜ
    Türkiye’de Arkas Holding ortaklığı olan STILL ARSER markasıyla faaliyetlerini yürüten Almanya Hamburg merkezli iç lojistik şirketi STILL GmbH, prestijli IFOY ödülünü 12’nci kez kazandı. STILL’in ilk seri üretim otonom aracı olan EXV iGo otomatik palet taşıyıcı “mobil robot” kategorisinde yarışarak on ikinci kez ödüle layık görüldü.
    Bu yıl, Hamburg/Baden’de 6 ülkeden finale kalan, toplam 15 iç lojistik firmasının, 16 yenilikçi ürününün sunumuyla IFOY Odülleri gerçekleştirildi. STILL seri üretilen ilk otonom aracı olan EXV iGo ile mobil robot kategorisinde birinci olarak 12’nci kez ödül kazandı.
    “EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır.”
    STILL Satış&Servis İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Frank Müller konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    “IFOY ödülü ile onurlandırılmak, müşteri odaklı yeniliklere verdiğimiz önemi teyit ediyor. EXV iGo, STILL’in yalnızca teknik gelişim anlamında değil, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak, gelişimlerini ileri taşımanın mükemmel bir örneği. EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır. iGo easy, devreye alma yazılımı sayesinde, küçük filo sahibi şirketler bile otomasyona kolayca başlayabilir. EXV iGo,sanayi ölçeğinde seri üretilen ilk otonom araçtır ve tamamen modüler bir konsepte dayanmaktadır. Süreç otomasyonu, küçük filoya sahip şirketler içinde giderek önemli hale geldi. Bu nedenle kolay erişilebilirliğe, kullanım kolaylığına, güvenilir ve esnek hizmete büyük önem veriyoruz. EXV iGo ile, sektörler arası ihtiyaca, yüksek maliyet verimliliği, hızlı uygulama ve esnek ölçeklenebilirlikle akıllı bir yanıt verebiliriz.”
Devamını oku

Trend olan