Takip Edin

Haber

‘İstanbul bilişim fuarları için dünya merkezi olsun’

Milli katılımlı fuarlar düzenleyen ExpoHIS, Mobilefest fuarı ile İstanbul’u teknolojide hub yapmak istiyor.

Yayınlanma tarihi

-

Nurdoğan ARSLAN ERGÜN

Çin, ABD, Nijerya gibi ül­kelerde otomotiv, lojis­tik, mermer, züccaciye, sağlık, mobilya ve bilişim başta olmak üzere milli katılımlı fuarlar or­ganize eden ExpoHIS, Türk fir­malarına yeni pazarlarda ihraç kapıları açıyor. Yurtiçinde de fu­arlar organize eden şirket, özel­likle bilişim fuarıyla İstanbul’u ‘hub’ yapmak istiyor. ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, şir­ket olarak organize ettikleri fu­arları Almanya, Dubai gibi hub olan bölgelerde yaptıklarını kay­dederek, “Dubai’de fuar yapıyor­sunuz, fuara Afrikalı, Amerika­lı, Asyalı geliyor. Biz de Mobile­fest İletişim Teknolojileri Fuarı ile İstanbul’u hub yapmak isti­yoruz” dedi. Mobilefest’i glo­bal bir niteliğe taşımak istedik­lerini ifade eden Onak, bu yıl 123 firmanın fuarda yer aldığı­nı amaçlarının bu sayıyı iki ka­tına çıkarmak olduğunu kaydet­ti. Dubai’nin 30 milyar dolarlık dünya fuar pazarından 5 milyar dolarlık pay aldığını dile geti­ren Onak, Türkiye’nin payını ise yüzde 0.2 olarak açıkladı.

Deprem bölgesine büyük bir fuar alanı yapılsın

Dünya ölçeğinde fuarların ya­pıldığı kenti ayağa kaldırdığını söyleyen Kenan Onak, deprem­de yıkılan kentlerin de büyük bir fuar merkezi inşa edilerek onarı­labileceğini söyledi. Onak, “Han­nover, İkinci Dünya Savaşı’nda yerle bir olan bir kent. Almanlar en büyük fuar alanını oraya ya­parak kenti yeniden ayağa kal­dırmış. Bugün 460 milyon met­rekare ile dünyanın en büyük fuar alanlarından biri” dedi. Kahramanmaraş, Gaziantep gi­bi illerin üretim merkezi olduğu­nu hatırlatan Onak, yapılacak fu­ar merkeziyle birlikte kentte ko­naklama, ulaşım gibi sektörlerin de canlanacağını belirtti.

Türkiye’nin aldığı pay 100 milyon $’lara düştü

Geçen yıl Türkiye’de 413 adet fuar düzenlendiğini, bu yılki sayının 398 olduğunu aktaran Onak, dünya genelinde ise düzenlenen fuar sayısını 31 bin olarak açıkladı. Onak, dünya fuar pazarı hakkında şu bilgileri verdi: “Dünyada 24 milyon metrekare alan kiralanıyor. 4.4 milyon adet firma fuara katılıyor. Dünya fuarcılığının sadece boş alan cirosu yaklaşık 30 milyar dolar. Stand, lojistik, konaklama gibi alanları da eklediğimizde yaratılan hacim 300 milyar dolar. Türkiye’nin aldığı pay ise 400 milyon dolarlardan 100 milyon dolarlara düştü.”

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Anadolu Isuzu’dan Adana Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne D-Max Teslimatı

Yayınlanma tarihi

-

Anadolu Isuzu, Adana’ya 6 adet D-Max 4×2 AT teslimatı gerçekleştirdi. Farklı kullanım alanlarına uygun donanım özelliklerine sahip olan D-Max araçlar, Adana Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde hizmet aracı olarak kullanılacak.

Kamu kurumlarının hizmet aracı ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarına devam eden Anadolu Isuzu, bu doğrultuda Adana Emkar Peyzaj Turizm Nakliyat İnşaat Taşıma Oto Kiralama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne, Adana Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde hizmet aracı olarak kullanılmak üzere 6 adet D-Max 4×2 AT teslimatı yaptı.

8 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen teslimat törenine; Emkar Firma Sahibi Sebahattin Yıldız, Isuzu Adana Yusuf Baysal Bayisi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Baysal ve Satış Müdürü Metin Semir ile Anadolu Isuzu Yurtiçi Satış Direktörü Yusuf Teoman ve Anadolu Isuzu Bölge Satış Sorumlusu Serkan Serttaş katıldı.

“Sınıfının En İyileri Arasında Yer Alıyor”
Anadolu Isuzu’nun pick-up pazarındaki iddiasını temsil eden D-Max, arazi şartlarındaki gücünü günlük hayata da taşıyor. D-Max, uzun ömürlü ve dayanıklı motoru, üst düzey güvenlik donanımları, sürüş konforunu artıran iç ve dış tasarımı ve teknolojik özellikleri ile pazarda öne çıkıyor. Sürüş esnasında hem sürücüyü hem de çevresini korumak için olası kazaları önleyici sistemlerle donatılan Isuzu D-Max 4×2 AT; uzun bakım aralıkları, dayanıklılığı ve düşük yakıt tüketimiyle işletme maliyetleri açısından da sınıfının en iyileri arasında yer alıyor.

Devamını oku

Haber

İstanbul İlk Kez Net Göç Verdi

Yayınlanma tarihi

-

İLKE Vakfı Toplumsal Düşünce ve Araştırmalar Merkezi (TODAM), Toplumun Görünümü 2024 raporunda 2023 yılı göç verilerini paylaştı. Rapora göre, 6 Şubat depremleri sonrası sadece 9 ilden 651 bin kişi başka illere göç etti. Malatya’nın %9’u, Hatay’ın %8’i, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ın yaklaşık %4’ü yer değiştirdi. Deprem bölgesinin toplam net göç kaybı 290 bin olarak kaydedildi.

İstanbul’da Tersine Göç

Raporda dikkat çeken bir diğer bilgi ise İstanbul’un tarihinde ilk kez net göç vermesi oldu. 2023’te İstanbul’un net göçü –168.623 olarak açıklandı. Yüksek yaşam maliyetleri, barınma sorunları ve ulaşım sıkıntıları, İstanbulluları Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli gibi illere yönlendirdi.

Deprem Göçü İç Bölgelere Taştı

Mersin, Antalya, Ankara, Kayseri ve Konya, aldıkları göçün %20’sinden fazlasını doğrudan deprem kaynaklı olarak aldı. Bu durum, afetlerin göç üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

Göç Nedenleri Değişiyor

Göçte bireysel tercihler ve ekonomik gerekçeler daha belirleyici hâle gelirken, emeklilik nedeniyle İstanbul’dan taşınanların sayısı 50 bine yaklaştı. Artan maliyetler ve yaşanabilirlik sorunları göçün temel nedenleri arasında yer aldı.

Devamını oku

Haber

BORUSAN CAT’De İMDER Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Yayınlanma tarihi

-

 Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, İMDER üye firmalarından olasn BORUSAN CAT’in ev sahipliğinde, Gebze’de yer alan BORUSAN CAT Genel Müdürlüğü ve Revizyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Devamını oku

Trend olan