Takip Edin

Haber

ZORLU ENERJİ AB’DEN %100 HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI

Yayınlanma tarihi

-

Zorlu Enerji, UFUK Avrupa (Horizon Europe) programı kapsamında kompozit malzemelerin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla oluşturulan JIDEP (Joint Industrial Data Exchange Pipeline – Ortak Endüstriyel Veri Değişim Platformu) Projesiyle yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. 

Zorlu Enerji ARGE Müdürü Ural Halaçoğlu, proje kapsamında ortaya çıkarılacak olan platform aracılığıyla hem sektörlere hem de döngüsel ekonomiye büyük katkılar sunulacağını söyledi.

DÖNGÜSEL EKONOMİ VE ATIK YÖNETİMİNE KATKI 

Inovasyon ve Ar-Ge ekseninde büyüme stratejisini geliştirmeye devam eden Zorlu Enerji, Avrupa Birliği tarafından araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olmak amacıyla oluşturulan UFUK 2020 (Horizon 2020) hibe programının devamı olan UFUK Avrupa (Horizon Europe) programı kapsamında başvurduğu JIDEP (Joint Industrial Data Exchange Pipeline – Ortak Endüstriyel Veri Değişim Platformu) projesi için yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Otomotiv ve denizcilik sektörü başta olmak üzere pek çok farklı sektörde kullanılan kompozit malzemelerin geri dönüşüme kazandırılması amaçlanan projeyle, döngüsel ekonomiye ve atık yönetimine doğrudan katkı sağlanacak. 

Reklam

SEKTÖREL VE DÖNGÜSEL EKONOMİYE KATKI

JIDEP’ın dünyanın yönünü döngüsel ekonomi modeline çevirdiği bir dönemde daha sürdürülebilir malzeme, ürün, hizmet ve çözüm sunması yanıyla önemli bir platform olacağını belirten Zorlu Enerji ARGE Müdürü Ural Halaçoğlu, şunları söyledi: JIDEP, toplamda 7 ülkeden 13 partnerle yürütülecek olan temelde bir araştırma geliştirme projesidir. Bu anlamda ortaya koyacağımız ürünler de laboratuvar ortamında test edilecek. Projemiz temelde üstün nitelikli bir mühendislik malzemesi olan kompozit materyalden geri dönüşüm ile elde edilebilecek ve tekrar kullanılabilecek hammaddelerin verisinin tutulduğu bir platform olacak. Örnek vermek gerekirse rüzgâr türbinlerinde kanat malzemesi olarak kullanılan kompozit malzeme geri dönüştürüldükten sonra eğer uygun bileşime sahipse denizcilik, otomotiv, bilişim gibi farklı sektörlerde de üretim amaçlı olarak kullanılıyor. Bu proje ile birlikte ortaya çıkarılacak olan platform sayesinde farklı sektörlerden pek çok oyuncu bir platformda buluşarak ihtiyaçlarını aktarabilecek ve dönüştürülmüş bu hammaddeyi kullanmak isteyen üreticiler veri platformuna erişerek, ihtiyaç duyduğu hammaddeyi platformdan sağlayabilecek. Bu platformda yapacağımız çalışmalar aracılığıyla hem sektörlere hem de döngüsel ekonomiye büyük katkılar sunacağız.”

 

“DÖNGÜSEL VE ATIK YÖNETİMİNE DOĞRUDAN KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türkiye’nin 20 yılı aşkın bir süredir rüzgâr enerjisi santrali inşa ettiğini ve bugün gelinen noktada tamamlamış veya tamamlanacak olan çok fazla türbin kanadı olduğunu aktaran Halaçoğlu, WindEurope’un Mayıs 2020 tarihli “Acceleration Wind Turbine Blade Circularity” raporunda 2023 yılına kadar Türkiye’de 14.000 türbin kanadının (40.000-60.000 ton) kullanımdan çıkacağını öngörüldüğünü belirterek şöyle devam etti: “Ülkemizde bulunan 355 adet rüzgâr santralinin günümüzde geldiği kurulu güç 10.6 GW seviyesindedir. İlerleyen yıllarda bu santrallerde kullanım ömrünü tamamlayacak olan kanatların toprağın altına gömülmesi veya yakılmasına alternatif olarak geri dönüştürülmesi ve yeniden kullanıma açılması sektöre hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacak. Zorlu Enerji olarak biz de işletmekte olduğumuz Gökçedağ Rüzgâr Enerjisi Santralimizde ömrünü tamamlamış rüzgâr türbin kanatlarının geri dönüştürülmesi ve yeniden kullanılmasına ilişkin platforma aktaracağımız bilgi ile döngüsel ekonomiye, atık yönetimine doğrudan katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

YENİLİKLERE  DAİMA AÇIK

Yayınlanma tarihi

-

 

Çetinler Sürücü, Src ve İş Makineleri kursumuz hep yeniliklere açık olmuştur.Sadece sürücü belgesi (Ehliyeti) değil, güvenli sürücülük eğitimi vermekteyiz. Kursumuz yine ilklere öncülük ederek ış makinaları Operatörlük belgesi üzerine çalışma yaparak G sınıfı sürücü belgesi vermeye başladı.

Kursumuzda hep yeniliklere açık olduk. Araç ve gereçlerimizi hep yeni teknoloji cihazları ile donattık. Şu anda sıfır km. Hundai otomobillerle, sıfır Isuzu ve Iveco otobüslerle eğitim vermekteyiz.  Aynı Forklift- Elektrikli transpalet-Mobil Vinç- Dozer- Greyder – Finişer – iş Kamyonu – Zemin Süpürme-Fore Kazık-Zemin Delik Delgi, firmalara Tavan vinci, Limanlara Liman makinaları ve Serdümen, Terminal Traktörü belgesi, bireysel olarak Eskavatör, Beko Loder, Loder makinaları ile ilgili Operatörlük belgeleri vermeye başlamıştır.

Devamını oku

Haber

HIZLI TEKNİK VE SERVİS HİZMETİ

Yayınlanma tarihi

-

 

Türkiye’de “personel yükseltici platform sektöründe” bir ilke imza atan Acarlar Makine, Avrupa’nın CE ve EN 280 standartlarına uygun üretilen platformlarını iç pazarla buluşturmaktadır.

Acr Grup bünyesinde kurulan Acarlar Makine, 2003 yılından bu yana, Her ihtiyaca yönelik geniş ürün yelpazesi, Dinamik ve çözümcü yaklaşıma sahip kadrosu, Hızlı teknik servis hizmeti, Satış öncesi ve sonrası müşteri odaklı yaklaşımı ile fark yaratmaktadır. Müşterilerimiz ve çözüm ortaklarımız ile yaratmış olduğumuz güven çerçevesinde, dünyadaki gelişmeleri ve trendleri yakından takip ederek, öğrenen, sürekli yenilenen ve ilkleri gerçekleştiren bir kurum olmak.

GELİŞİME AÇIK VE GENÇ DİNAMİK ÇALIŞAN KADROSUYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gelişime açık yönetimimiz, genç, dinamik çalışan kadromuzla pazardaki ürünleri ve rakiplerimizi yakından takip ederek, bilgileri en iyi şekilde toplamak, kurum içi koordinasyonu ve iletişimi geliştirerek toplanan bilgi üzerinde kararlar almak ve bu doğrultuda hizmet verdiğimiz müşterilerimizle etkin iletişimi ve bilgiyi paylaşarak en yüksek faydayı sağlamak. İç ve dış müşteri odaklı bir kurum olma hedefi doğrultusunda ve bu hedefe paralel olarak kurmuş olduğumuz kalite yönetim sistemini, iş süreçlerini ve bunları uygulayan insan kaynaklarımızı geliştirerek, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kalitesini arttırmak

Reklam
Devamını oku

Haber

BAYRAM ÖNCESİ İŞ MAKİNALARI DERE TEMİZLİĞİ YAPIYOR

Yayınlanma tarihi

-

BAYRAM ÖNCESİ İŞ MAKİNALARI DERE TEMİZLİĞİ YAPIYOR

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi İzmir Konak’ta bulunan Meles Çayı Deltası ve Arap Deresi’nde temizlik seferberliği başlattığını bildirdi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, dere yataklarında kırsal alanlarda oluşan rusubat ve dere yataklarına ulaşırken bir taraftan da yerleşim ve sanayi alanlarında biriken farklı türİerde atıkların oluşturacağı koku problemi için teyakkuza geçti. Konak, Karabağlar, Buca ve Gaziemir ilçe sınırlarından geçen Emrez, Kozağaç, Uzundere, Çitlembik gibi birçok dere sisteminin bağlandığı Meles Çayı ve Arap Deresi Halkapınar mevkinde birleşerek yağış sel sularını izmir Körfez’ine ulaştırıyor. Yağış sel sularının getirdiği rusubat ve çevresel atiklar ise dere yataklarında birikiyor.

34 ADET KAMYON VE 60 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Rusubat ve belirtilen aüklar dere yatağının denize bağlandığı Liman ve Halkapınar bölgesinde çökelerek, bir taraftan da dere hidrolik kapasitesini düşürüyor. Diğer taraftan da havaların ısınması ile bölgede koku sorununa yol açıyor. İZSU ekipleri, bayram öncesi dere yataklarında yapüğı temizlik çalışması ile koku sorunu başİamadan müdahale etti. Halkapınar’da bulunan Meles Çayı ve Arap Deresi birleşiminde yapılan temizlik çalışması, dere yatağı ile deniz bağlantısı kesilerek bölgede bulunan suyun tahliyesi ile başladı. Tahliyenin ardmdan iş makineleri ile dere yatağında yer alan kokuya neden olan malzeme toplanarak bölgeden uzaklaştırıldı. Devam eden temizlik çalışmasında 28 adet farklı amaçlı iş makinesi, 34 adet kamyon ve 60 personel çalışıyor. Her yıl düzenli olarak yapılan temizİik çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Vatandaşların sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilememesi için çalışmalarını yürüten ÎZSU ekipleri, Ramazan Bayramı’nda da çalışmalarına devam edecek.

Reklam
Devamını oku

Trend olan