Takip Edin

Hedef Sektör

Türkiye İMSAD, Anadolu’daki STK’ları ve yerel kurumları sürdürülebilir kalkınma için bir araya getirdi

Yayınlanma tarihi

-

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın desteklediği ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin STK’lar’ projesi eğitimleri, 6 ilde fiziki ve çevrim içi toplantılarla gerçekleştirildi.

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, Avrupa Birliği Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile hayata geçen ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’ni, farklı illerde fiziki ve online toplantılarla gerçekleştirdi. Anadolu’daki sivil toplum kuruluşlarının daha aktif olmaları, karar alma süreçlerine daha kolay etki etmeleri ve sektörler arası iş birliğinin artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında Şanlıurfa, Giresun, Eskişehir ve İzmir’de iki gün fiziki, bir gün çevrim içi olmak üzere toplam üç gün süren eğitim toplantıları düzenlendi. İstanbul ve Ankara’da bulunan Türkiye İMSAD ve ÇEDBİK üyesi STK’lar için de aynı eğitim programı internet üzerinden gerçekleştirildi.

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) ve ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) ortaklığında başvurusu gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesi, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programının üçüncü dönemi kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı. Türkiye İMSAD ve ÇEDBİK iş birliği ile 1 Nisan 2021’de hayata geçirilen ve 15 ay sürmesi planlanan proje kapsamında ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’; Şanlıurfa, Giresun, Eskişehir ve İzmir’de iki gün fiziki, üçüncü gün online; İstanbul ve Ankara’da yer alan Türkiye İMSAD ve ÇEDBİK üye dernekleri için ise online toplantılarla yapıldı.

Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’nin ilki 28-29 Eylül’de Şanlıurfa’da, ikincisi 5-6 Ekim’de Giresun’da düzenlendi. Ardından 19-20 Ekim’de Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu’nun teşrifleri ile Eskişehir’de yapılan eğitim programını 26-27 Ekim’de İzmir’de Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Başkan Yardımcısı Barış Özreçber’in teşrifleriyle gerçekleştirilen eğitim izledi.

Şanlıurfa, Giresun, Eskişehir ve İzmir için çevirim içi olarak düzenlenen üçüncü gün eğitimleri, 19 ve 26 Kasım’da, Türkiye İMSAD ve ÇEDBİK Üye Dernekleri Eğitimleri ise internet üzerinden 24, 29 Kasım ve 2 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Reklam

“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” başlıklı eğitimler için Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Levent Kurnaz ile birlikte, Boğaziçi Üniversitesi himayesinde oluşturulan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UNSDSN) Türkiye Koordinatörü Bahar Özay, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi araştırmacıları Dr. Nazan An ve Dr. Tufan Turp, “Savunuculuk” başlıklı eğitimler için Abdullah Gül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Burak Uzal ile Öğretim Görevlisi Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Selahattin Ciritci ve Danışman Ayça Bağcı, eğitim programı kapsamında yer alan bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Sahip olunan kaynakların öneminin vurgulandığı “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” başlıklı eğitimlerde, kurumların topluma sadece ekonomik fayda sağlama rolüne sahip olmadığı, aynı zamanda sosyal ve çevresel açıdan topluma karşı sorumlu olduğuna dikkat çekildi. Aynı zamanda sürdürülebilirlik ve iklim gündeminin, inşaat, çevre, mimarlık, enerji, enerji verimliliği ve sürdürülebilir kalkınma alanlarına etkisi konuşuldu.

“Savunuculuk” başlıklı eğitimlerde ise sektörler arası diyalog sayesinde kent adına değişim teorisi temel nokta olarak benimsenerek katılımcılarla birlikte savunuculuk, paydaş analizi ve iletişim konularında analiz ve değerlendirmeler yapıldı. Farklı sektör ve meslek temsilcilerinin oluşturduğu katılımcıların yer aldığı eğitimlerde, bölgesel ve sektörel sorunları kapsamında görüş ve yorumları alınarak ortak amaçlar doğrultusunda iş birliği ağlarının oluşmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” eğitiminin ikinci gününde ise SKA’lar çerçevesinde iş birliği örnekleri paylaşılarak, kurum içi eylem planı hazırlama, Küresel Amaçlar için ortak çalışma alanları, eylem planı örnekleri değerlendirildi.

STK, kamu ve özel sektör iş birliği artacak

Projeden, Türkiye İMSAD ve ÇEDBİK’in ulusal-küresel ağları, ulaşılması hedeflenen en az 50 sivil toplum kuruluşunun ve yerel yönetimler tarafından kurulan ‘Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı’ üyelerinin yararlanması amaçlanıyor. Projenin hedef kitlesi arasında yerel yönetimler, diğer sektörlerden paydaşlar ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi ilgili kamu kurumları yer alıyor.

Reklam

 

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

Yayınlanma tarihi

-

ÖZEL ÇÖZÜMLER ÜRETEN MÜHENDİSLİK FİRMASI

1992 yılında küçük bir işletme olarak iş hayatına firmamız, bugün forklift distribütörlükleri yanı sıra farklı konularda SMZ marka ile birçok makinenin imalatını gerçekleştiren ve firmaların ihtiyaçlarına özel çözümler üreten bir mühendislik firmasıdır.

İstanbul İkitelli O.S.B. ‘de 3.000m2 kapalı alan, Çorlu-1 O.S.B.’ de  bulunan 16.000m2 kapalı alan, Bursa’daki fabrikamızda 2.500 m2  kapalı alan, olmak üzere toplamda 21.500 m2 kapalı alanda 120 personel 20 mühendis ile üretim yapmaktayız. HELI forkliftlerin 2000 yılından beri Türkiye genel distribütörlüğünü yapmakta olan firmamız aynı zamanda elektrikli 1 tondan 10 tona kadar forklift, 1 tondan 5 tona kadar istif makinesi,1 tondan 15 tona kadar transpalet, 1 tondan 50 tona kadar çekici, 1 tondan 50 tona kadar hidrolik makaslı ve dikey yük platformları ithalatları ve imalatları gerçekleştirmektedir. Tamamı ihraç olan otomatik otopark sistemleri üretimi yapmaktadır. Tekstil makineleri üretimi, karavan üretimi, ve diğer sektörlere ait özel projeler ve aynı zamanda Bursa’da devam eden elektrikli kargo aracı (pikap) ve binek araç projeleri de sürdürmekte olduğumuz faaliyetlerdendir.”

Devamını oku

Hedef Sektör

ULUSLARARASI KALİTEDE ÜRETİM

Yayınlanma tarihi

-

 

1969 yılında üretim faaliyetlerine başlayan firmamız, sıcak dövme yük kaldırma ekipmanları sektöründe ülkemizin en büyük üreticisi ve ihracatçısıdır.

 

Sektörün talebi doğrultusunda ihtiyaç duyulan yeni ürünleri AR-GE çalışmaları sonucunda üreterek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gelişen teknoloji ve Pazar stratejilerini sürekli takip eden firmamız, üretim kalitesini de sürekli yenileyerek Avrupa standartlarında üretim ve kalite kontrol sistemine sahiptir. Sürekli büyümeyi ve uluslararası kalite standartlarında üretim gerçekleştirmeyi prensip kabul eden firmamız, sektörüne alternatif ürünler ve çözümler sunma misyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Devamını oku

Hedef Sektör

KISA SÜREDE TANINMAYA BAŞLANDI

Yayınlanma tarihi

-

 

2012 yılında ürün portföyüne personel yükselticileri ekleyerek faaliyetlerine devam etti. Faaliyetlerine istif makineleri ve transpalet ithalatı ile başlayan Asimato  ilk yıllarında ithal ettiği ürünlerin Türkiye’de satışı ile meşgul oldu. Türkiye’deki farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine hizmet ederek kısa sürede kendi sektöründe tanınmaya başladı.

2013 yılında Asimato forkliftleri’nin satışına başlandı. Kısa sürede yıllık 500 adet satış kapasitesine ulaşıldı. Bugün yıllık 800 adet satış kapasitesi ile sektöründe öncü bir marka haline geldi. 2016 yılında iş makineleri satışına başlandı.  Tekerlekli yükleyiciler ve mini ekskavatör modellerinin satışı ile müşteri portföyünü genişletti. Böylece marka bilinirliliği daha da arttı. 2018 yılından itibaren üretime yoğunlaşan Asimato ürün portföyündeki birçok ürünün üretim alt yapısını tamamladı. 12 yıllık sektör deneyimi ile kuruluşumuzdan bugüne farklı sektörlerdeki müşterilerine önemli katkılar sunan Asimato, ihracat ile büyüme hedefine odaklanmış yatırımlarını bu doğrultuda organize etmektedir.

EN UYGUN HIZLI ÇÖZÜM

Varoluş amacımız, markamıza bağımlı müşterilerimiz ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktır. Şirket hedefimiz, üretim, üretim, üretimdir. Misyonumuz, faaliyette bulunduğumuz sektörde müşterilerimizin beklentilerine en uygun ve hızlı çözümleri üretmektir. Vizyonumuz, Asimato markasını gelecekte tüm Dünya’da tanınan bir marka haline getirmektir. Geleceği düşünün. Her şey çok güzel olacak.

Reklam
Devamını oku

Trend olan