Takip Edin

Proje Taşıma Lojistiği

Türkiye, Ağır Vasıtanın Merkezi Oluyor

Yayınlanma tarihi

-

TREDER, TAİD ve ARÜSDER işbirliği ile gerçekleştiren Ağır Vasıta Zirvesi’nde, Türkiye’yi ağır vasıta merkezi yapacak yol haritası çizildi. İlk adımın atıldığı zirvede, Treyler, üst yapı ve ağır vasıta üreticileri ve paydaşları bu hedefe tam destek vererek; ülkemizin, coğrafi konumu, teknolojisi, yetişmiş insan gücü ve kapasitesi ile bunu gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olduğunu söylediler. TREDER Başkanı Yalçın Şentürk,  yeteneklerini ve kapasitelerini kullanarak Avrupa, Orta  Doğu ve Afrika’nın en büyük treyler üreticisi olmak istediklerini söyledi. TAİD Başkanı İlhami Eksin, sektörün Afrika’dan Avrupa’ya gurur verici hikayeler yazdığını söyledi ve “Hayalimiz olan tam bir otomotiv zirvesine gidecek bu zirve herkese ışık tutacak” dedi. ARÜSDER Başkanı Burhan Fırat, sektörün her yıl ihracat rakamları kırdığını söyledi ve mevzuattaki engeller, teşvik ve kredilerdeki yetersizliklerin çözülmesini istedi.

 

 

TREDER, TAİD ve ARÜSDER’in işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Ağır Vasıta, Treyler ve Üstyapı Zirvesi, 11 Şubat’ta Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hotel’de gerçekleştirildi. Zirvenin altın sponsorluğunu, Pirelli Prometeon ve BPW üstelendi. Shell, Vegatrans ve İntermobil gümüş sponsor;  Asco – Carrier, Aspöck, Atiz Lojistik, BASF, Çıvgın Boya, DYO, Gümaş, Kadesan, Knorr Bremse, Kozmaksan, Mobilite, Ak-Set, Turkish Machinery ise Co-soporsor olarak zirveye destek verdi. Zirvede; “Türkiye Avrupa’nın Treyler Üretim Merkezi Olacak”, “Üst Yapı Sektörünü Bekleyen Fırsat ve Tehditler”, “Ağır Vasıta Sektörünün Mevcut Durumu ve Geleceği” konulu 3 panel düzenlendi.

 

Reklam

 

Şentürk: Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük treyler üreticisi olmak istiyoruz

Zirvenin açılış konuşmasını yapan TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Türkiye’nin 100 bin adetlik treyler üretim kapasitesine sahip olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’de üretilen treylerlerin 7 kıtada 65’ten fazla ülkeye ihracat edildiğini belirten Şentürk, mevcut kapasitenin yalnızca 5’te birinin kullanılabildiğini açıkladı.

 

 

Reklam

Eksin: Sektör Afrika’dan Avrupa’ya gurur verici hikayeler yazıyor

 

Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Başkanı İlhami Eksin,  20 yılda 16 ton üzeri çekici pazarı ortalamasının 25 bin adet olduğunu, geçtiğimiz son 4 yılda pazarın sürekli küçüldüğünü ve 2019 yılında toplam 7 bin 300 araç satıldığını söyledi. Otomotivdeki bu küçülmenin binlerce bayiyi, çalışanları, satış sonrası hizmetleri ciddi ciddi şekilde etkilediğini aktaran Eksin, zirvede çıkacak sonuçların sektörün önünün açılması için önemli olduğunu belirtti.

Fırat: Her yıl ihracat rekorları kırıyoruz

 

Reklam

Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği (ARÜSDER) Başkanı Burhan Fırat ise araç üstü ekipman sektörünün yıllık 3 milyar dolarlık bir pazara sahip olduğunu söyledi. Sektörün dünyanın 145 ülkesine üst yapı-ekipman ürettiğini belirten Fırat, her yıl ihracat rekorları kırdıklarını vurguladı.

 

 

Tüzmen: Sektörün altyapısı sağlam, biraz destek gerekiyor

 

Reklam

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, 3 yıl önce yapılan zirvede sektöre 4 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduğunu hatırlatarak, bu hedefi yenileyerek “Katma değeri yüksek bir sektöre sahipsiniz ve yaptığınız iş çok stratejik. Doğru kanallar açıldığında sektör çok iyi yerlere gelebilecek kapasiteye sahip. 4 milyar dolarlık hedefi gerçekleştireceğinize inanıyorum” dedi. Tüzmen sektörün altyapısının sağlam olduğunu, biraz destek verildiğinde Türkiye’nin üretim merkezi olabileceğini söyledi.

 

 

Zirve Kapsamında 3 Farklı Panel Yapıldı

 

Reklam

Açılış konuşmalarının ardından panellere geçildi. “Türkiye Avrupa’nın Treyler Üretim Merkezi Olacak”, “Üstyapı Sektörünü Bekleyen Fırsatlar”, “Ağır Vasıta Sektörünün Mevcut Durumu ve Geleceği” başlıklarında düzenlenen 3 farklı panelde, panelistler; sektörle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundular.

 

 

Kütükçü: Araç üstü ekipmanda üstyapının da altyapı gbi tescil edilmesi gerek…!

 

Reklam

Hidrokon Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü sektördeki gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi: “Araç üstü ekipman sektörü ???sor??? bir sektör. Burada kısıtlamalar var, kamunun belirlediği kısıtlar, kendi sektörünüzün kısıtlamaları var. Bunlara uyup dünya ile rekabet etmeniz gerek. Araç üreticilerin dünyada etkisi çok fazla. Ama üstyapıcıların etkisi zayıf. Burada standart dışı üretim en büyük handikaplardan biri. Sanayi Bakanlığı’nın burada yeterli piyasa denetim gözetim etkinliği yapamadığını görüyoruz. Yeterince denetlememesi sektörün, sektörü sürekli aşağı çekiyor. Dünyadaki gibi bir standart olsa bizler de çok farklı bir rekabet içerisinde oluruz. Üstyapının şu anda herhangi bir şekilde tescil edilememesinden dolayı altyapının tescil edilmesinden dolayı izlenebilirliği mümkün değil. Burada tescil şart. Üstyapı tescil olursa birçok sorunu aşabiliriz. Bunlar yapılırsa hırsızlık gibi olumsuzlukların da önüne geçmiş oluruz. Sektörde kayıtdışılık da çok önemli bir sorun. Finans konusu çok önemli bir konu. Araç üstü ekipmanları biz leasing yoluyla almamız lazım. Çünkü bunlar yatırım malı. Hiçbir yatırımcı bu kadar yüksek meblağları da kendi öz sermayesinden yatırmamalı. Leasing şirketleri burada isteksiz davranıyor. Çünkü araç üstü ekipmanların izlenememesi leasing’çilerin isteksizliğini artırıyor. Üstyapı ayrı bir kimliğe kavuşursa aynı otomobildeki gibi ayrı bir krediye kavuşmuş olur. Takas teşviği bir başka konudur. Belirli bir yaşın üstündeki araçların takas teşviğine girmesi gerekir. Hurda teşviği şart. Bunlar ana başlıklarımızdır. Bu 4 sorun sektörümüzün ana sorunlarıdır. 2018 ve 2019’da çok zorlu süreçler geçirdik. 2020 yılında dha güzel işlerin olacağını umut ediyorum. Sigorta konusu da burada izlenebilirlikten dolayı aracı altının aracı olarak sigortalıyor ve isteksiz davranıyor. Üstyapının kimliğe kavuşması birçok sorunu ortadan kaldıracaktır. Kamunun uygulama yönetmeliği oluşturup bu uygulamanın hangi şekilde yapılacağını tanımlaması gerekiyor. İstanbul Sanayi Ticaret Müdürlüğümüz bu konuda bir yazı yazmış ve çalışma başlatmıştırç Operatörlük belgesi, mesleki yeterlilik gibi konu başlıkları da bakanlıklarımız tarafından çalışmaya alınmış biz bu durumu çok takdir ettik.”

 

 

 

Faruk Aksoy: Yatırım Yaparken Danışmanlık Firmalarından Yararlanmak Şart…!

Reklam

 

Sfs Global Trade Danışmanlık firması ve Siftamec Global Machinery Ceo’su Faruk Aksoy Zirveyle alakalı şunları söyledi: “İlk defa 3 dernek bir araya gelerek bir organizasyon gerçekleitirdi. 440’den fazla bir katılımcı varç Herkes buraya katılmaktan dolayı çok memnun. ARÜSDER, TAİD ve TREDER bir araya gelerek çok önemli bir zirve gerçekleştirdileri. Zirvede konuşmacılar çok özenle seçilmişti. Önemli bilgiler edindik.

 

2009’da Türkiye bir krizin eşiğindeydi, 2010’dan itibaren Türkiye bir ivme yakaladı ama bazı sektörlerde 2001 yılına gerilediğini gördük. 2020’de bir önceki seneye göre yüzde 20-30’lar seviyesinde iyileşme olduğunu gördük. Türk ihracatçısının ne kadar geride ve geç kaldığı konuşuldu. 2021-2022 ve 2023 yıllarında bir ielerleme olacağı öngörülüyor. 2020 yılında yüzde 15 ve üzeri bir iyileşme olacağını öngörüyorum. Şu an herkes ihracat yapma peşimde. Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa pazarları önemlii Ortadoğu’ya uzanan bir Pazar açılımı yapmamız lazım. Kuzey Afrika’da Türk ürünleri tercih ediliyor. Batı Afrika, Orta Afrika ve Doğu Afrika’yı ihmal etmememiz lazım.

 

Reklam

ABD’yi İhmal Etmemek Lazım

 

Geçen ABD’de bir fuardaydım. ABD’ye yatırım yapmak lazım. ABD, 52 ülkeden oluşuyor. 350 milyon nüfusu var. Bu ve bundan önceki hükümetin yaptığı ‘Made In American’ mottosuyla ABD sanayisi gelişiyor. ABD’de fonksiyonel ürünlerde rekabet edilebilir ürün açığı var. Dolayısıyla bu Pazar bizim için çok önemli. Burada iyi yatırım yapılabilirse kar marjı çok yüksek olan bir Pazar. Montaj hattı ve satış sonrası hizmetler oluşturmak lazım. Bunlar oluştururlursa çok verimli işler ortaya çıkar.

 

Siftamec Global Machinery, bizim şemsiye firmamız

Reklam

 

Sfs Global Trade Danışmanlık firmasını kurduk. Özbekisatan başta olmak üzere Orta Asya’ya ticaretlerde bulunduk. Batı Afrika ve Orta Afrikaya’da danışmanlık veriyoruz. İkili iş grüşmeleri, kamu kurum ve kuruluşları, resmi kuruluşları, o bölgenin devlet taleplerini içeren danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Aralık ayında Alman yatırımcı bir firma ile ortaklık yaparak Siftamec Global Machinery firmasını kurduk. Hedefimiz Ortadoğu ve Afrika bölgesi. Türk makine ve ürünlerini 17’ye yakın sektörde biz yatırım çalışmaları yapıyoruzç Ortağımız da dünya çapında tecrübeye sahip bir firma. Hindistan, Abudabi, Almnaya ve Senegal merkezli şirketlerimiz var. Bu bölgelerde hem Türk makinelerini satmak istiyoruz hem de yatırım yapmak istiyoruz. Montaj hattından imalat sanayine kadar yapılanmalarımız oldu.  Senegal ve Afrika’da Türk sanayisine ve makinelerine yönelik doğru ulaşılabilirlik firmalarımızı oluşturduk. Siftamec Global Machinery, bizim şemsiye firmamız oluyor.”

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enerji Projeleri

ÜRETİM YAPAN ŞİRKETLER ENİSA ÇATISI ALTINDA TOPLANIYOR

Yayınlanma tarihi

-

ÜRETİM YAPAN ŞİRKETLER ENİSA ÇATISI ALTINDA TOPLANIYOR

Yenilebilir enerji sektöründe ana sanayici şirketlerin yanında, yan sanayi olarak ekipman üretimi yapan şirketler de ENSİA çatısı altında toplanıyor

Temiz Enerji yatırımlarında son on beş yılda tüm dünyanın dikkatini çeken bir ivme kaydeden Türkiye, enerji sektörü istihdamında da yükselişini sürdürüyor.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) sektörel bazda çalışan sayısına yönelik yayımlanan istihdam raporuna göre; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörlerinde kayıtlı çalışan sayısı 2022 yılına kıyasla yüzde 5 oranında artarak 137 Bin 76 kişi oldu.

Devamını oku

Enerji Projeleri

TOPLANTI İZMİRDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayınlanma tarihi

-

TOPLANTI İZMİRDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Derneğimizin de üyeleri arasında yer aldığı Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) Olağan Genel Kurul Toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi.

Üç yıllık görev süresini tamamlayan Mehmet Ali Kasalı’dan görevi devralan Semiha Güneş, oybirliği ile BASİFED’in yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilirken; Yönetim Kurulu Başkanımız Alper Kalayci BASİFED Başkan Yardımcılığı görevine, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Tibet Arbak ise BASİFED Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Pek çok ortak projede buluştuğumuz BASİFED’in yeni dönem Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Devamını oku

Proje Taşıma Lojistiği

Lojistik daha karmaşık ve rekabetçi bir yapıya evriliyor

BATI Innovative Logistics Uluslararası Satış Direktörü Kaan Aydın, lojistikte tedarik zinciri ve risk yönetiminin daha fazla önem kazanacağını belirterek, “Lojistikte veri güvenliği ve gizliliği konularında daha katı düzenlemeler gelebilir. Lojistik şirketlerinin veri güvenliğini daha fazla artırması gerekecek. Küresel tedarik zinciri karmaşıklığını unutmamak gerek” dedi.

Yayınlanma tarihi

-

Necmi ÇELİK

Batı Innovative Logistics Uluslararası Satış Direktörü Kaan Aydın Dünya’nın sorularını yanıtladı.

Şirketinizde inovatif yaklaşımlar ve çözümler nelerdir?

Batı Innovative Logistics olarak inovasyon ve teknolojik yeniliklere biz de oldukça önem veriyor ve bu alandaki gerekli yatırımları yapıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz MyBATI uygulamamız ile lojistik süreçlerini daha da optimize etmek ve müşterilere daha fazla kontrol sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bu uygulama, müşterilerimize gönderi takibi, envanter yönetimi, raporlama ve işlem izleme gibi bir dizi önemli özelliği kolayca kullanma fırsatı sunuyor. MyBATI, lojistik deneyimini daha şeffaf, hızlı ve etkili hale getirerek müşterilerimize katma değer sağlıyor.

Lojistik sektörünün yolculuğu yakın gelecekte nasıl bir resim sunacak?

Reklam

Lojistik sektörü, dijitalleşme, otomasyon, yapay zeka ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerle büyük bir dönüşüm yaşayacak. Bu durum, verimliliği artırarak ve süreçleri optimize ederek maliyetleri düşürecek. İklim değişikliği endişeleri ve çevresel düzenlemeler, lojistik sektörünün sürdürülebilirlik odaklı değişimini hızlandıracak.

Elektrikli taşıtlar, yeşil enerji kullanımı ve karbon ayak izi azaltma önlemleri daha yaygın hale gelecek.Küresel tedarik zinciri karmaşıklığını unutmamak gerek. Jeopolitik gelişmeler, tedarik zincirlerinin daha karmaşık ve hassas hale gelmesine yol açabilir. Tedarik zinciri yönetimi, tedarikçi çeşitlendirmesi ve risk yönetimi daha fazla önem kazanacak. E-ticaretin üyümesi ise son mil teslimatlarında ve hızlı lojistik hizmetlerinde artan talep anlamına gelir. Lojistik firmaları bu talebi karşılamak için daha hızlı ve verimli teslimat yöntemleri geliştirmek zorunda kalacaklar.

Veri güvenliği ve gizliliği, lojistik sektörü müşteri verilerinin güvenliği ve gizliliği konularında daha katı düzenlemelere tabi olabilir. Bu, lojistik şirketlerinin veri güvenliği önlemlerini artırmasını gerektirecektir.Küresel Krizler ve Pandemiler gibi küresel çapta meydana gelen durumlar da lojistik sektörünü ciddi şekilde etkileyebilir. Tüm bu faktörler, lojistik sektörünün yakın gelecekte daha karmaşık ve rekabetçi bir hale gelmesine yol açabilir. Türkiye ise lojistikte önemli bir oyuncu olarak öne çıkmaya devam ediyor.

BATI Innovative Logistics’in kurumsal ve ortaklık yapısı hakkında kısa bilgi verebilir misiniz?

BATI Innovative Logistics, küresel taşımacılık hizmetleri sunma misyonu ile 1992 yılında İstanbul’da kuruldu. Faaliyetlerimize küresel yenilikleri takip ederek, müşterilerimizin tercih ettiği çözüm ortağı olma vizyonumuzu koruyarak ve etik değerlerimizden ödün vermeyerek 30 yılı aşkın süredir devam ediyoruz. Denizyolu, Havayolu, Proje Kargo ve Gemi Kiralama, ISO Tank, Yat, Flexitank Konteyner Taşımacılığı, Karayolu ve Depolama, Hat Temsilciliği ve Liman Acenteliği, Bozulabilir Kargo Taşımacılığı alanlarında 200’den fazla çalışanımızla faaliyet gösteriyoruz.

Reklam

Türkiye’de İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Bursa, İzmit, Gaziantep, İskenderun, İST Havalimanı, Ankara, Çanakkale Limanı, Derince ’de olmak üzere toplam 10 bin metrekare alanda 10 şube ve 3 depoya sahibiz. Uluslararası arenada ise Seul, Güney Kore & Köstence, Romanya’da 2 Yurtdışı İrtibat Ofisi; Almanya: Berlin (BATI Logistics GmbH), İtalya: Trieste (BATI Logistics SrL) ve Amerika: New York olmak üzere 3 yurtdışı ofisimizle Denizyolu Taşımacılığı, Havayolu Taşımacılığı, Proje Kargo Taşımacılığı ve Gemi Kiralama, ISO Tank Taşımacılığı, Yat Taşımacılığı, Flexitank Konteyner Taşımacılığı, Karayolu ve Depolama, Hat Temsilciliği ve Liman Acenteliği, Bozulabilir Kargo Taşımacılığı alanlarına dünyanın tüm noktalarına hizmet vermeye devam ediyoruz.

Proje ve yat taşımacılığında 2023 nasıl geçiyor?

Uzun yıllardır proje ve yat taşımacılığı alanlarında mühendis ekibimiz ve alanında uzman çalışma arkadaşlarımızla başarılı işlere imza atıyoruz. 2022 yılında tüm hedeflerini tamamlamış bir BATI olarak 2023 yılına güzel bir başlangıç yaptık. Geçtiğimiz yıl 150’den fazla projeyi taşırken, 100’den fazla yatın sahibi ile buluşmasını sağladık. 2023 yılına geldiğimizde ise yılın ilk yarısında hedeflediğimiz proje ve yat taşıma rakamlarının üzerine çıkarak yıl sonundaki hedeflerimizi tutturacağımızı şimdiden görebiliyoruz.

ISO tank taşımacılığı konusunda nasıl bir altyapıya sahipsiniz?

BATI Innovative Logistics olarak, ISO tank taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış ekibimiz ve bu tür taşımacılık için gerekli olan tüm ekipman ve teknik bilgiye sahibiz. ISO tank taşımacılığı sırasında ürünlerin güvenliği ve kalitesi büyük önem taşır. Bu nedenle taşıma sırasında sıkı güvenlik protokolleri ve kalite kontrol önlemleri uygularız. Ayrıca, sıvı ve gaz ürünlerin belirli sıcaklık ve basınç koşullarında taşınması gerekebilir, bu nedenle bu gereksinimlere uygun ekipman ve teknik bilgiye sahibiz. ISO tank taşımacılığı, birçok farklı endüstri için kritik bir hizmettir.

Reklam

2023 yılı performansınız nasıl gidiyor, 2025’te veya gelecek 5 yılda Batı Innovative Logistics kendini nerede görmeyi hedefliyor?

2023 yılı performansımızı değerlendirirken, şirket olarak sürekli büyümeye odaklandık ve bu yıl içinde önemli adımlar attık. Amerika yeni ofis açılımı bu yıl attığımız en önemli adımlardan biri oldu. Takip eden yıllardaki hedeflerimiz arasında ise Avrupa’da yeni ofisler açmak, pazar payımızı büyütmek ve uluslararası alanda müşteri sayımızı artırmak ve yeni navlun servisleri eklemek için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Taşımacılık hizmetlerimizin kalitesini artıracak teknoloji odaklı yatırımlarımıza devam ediyoruz. Başta kendi yazılımımız olan My BATI Kargo takip uygulamamız olmak üzere teknoloji alanında kendimizi geliştirerek lojistik sektöründe teknolojik bir lojistik şirketi olarak anılmayı planlıyoruz. 2025 ve sonrası 5 yıl içinde BATI Innovative Logistics’i sürdürülebilir büyüme yaklaşımı içinde daha büyük ve daha güçlü bir lojistik şirketi olarak görmeyi hedefliyoruz.

Devamını oku

Trend olan