Takip Edin

Haber

TRAKTÖR İÇİN GİTTİ FABRİKATÖR OLARAK DÖNDÜ

Yayınlanma tarihi

-

Çocukluktan beri hayalini kurduğu traktörü çiftçilik yapan ailesine alabilmek için 14 yaşında Almanya’ya giden Musa Kaya, 3 yıl önce Türkiye’ye fabrikatör olarak döndü. Çocuk yaşta hayalini kurduğu traktörü alabilmek için 1968 yılında henüz 14 yaşında büyük bir cesaret örneği sergileyerek, Almanya’daki ağabeyinin yanına giden Musa Kaya (69), gurbet elde hem eğitimini tamamladı hem de fabrikada hayallerini gerçekleştirmek için çalıştı. Amacı köyde tarlalarını sürecekleri bir traktör parası kazanmak olan Kaya, azmin en güzel örneğim göstererek ilk fabrikasını 1990 yılında Almanya’da, 3 yıl önce de emekli olduktan sonra memleketi Yozgat’ta Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir fabrika daha kurmayı başardı. Bugün kepçe kovalarının üretildiği fabrikalarda yüzlerce işçiye istihdam sağlayan Kaya, başta Almanya, İtalya, Fransa ve İsviçre gibi ülkelere ürünleri ihraç ediyor. Fabrikatör olduktan sonra çocukluktan itibaren hayalini kurduğu traktörü alan Kaya, aracını fabrikasının önünde sergiliyor ve gözünün önünden ayırmıyor. 14 yaşında yurt dışına gittiğini söyleyen Musa Kaya, “Amacım para biriktirip bir traktör almaktı. Çalıştım, orada eğitimimi aldım, 1990 yılında Almanya’da bir şirket kurdum. Emekli olduktan sonra da Türkiye’ye geldim, memleketim de de bir fabrika kurdum. Bu 3. yılımız ve 50 personelimiz var burada. Fabrikamızı da büyütüyoruz, çalışan sayımızı 150’ye çıkarmaya çalışıyoruz. Hedeflerimiz çok büyük, memleketimize iyi işler yapmak istiyoruz” dedi.

Traktör Hayali İçin 14 Yaşında Almanya'ya gitti, 66 Yaşında Yozgat'ta Fabrika Kurdu

ÜLKE EKONOMİSİNE YÜZDE 100 KATKIMIZ VAR

Yozgat’ta iş makinelerine kova üretip tamamını Avrupa ülkelerine gönderdiklerini de kaydeden Kaya, “İş makinalarının, kepçelerin kovalarını üretiyoruz. Burada ürettiğimiz malzemelerin hepsini Almanya, İtalya, Fransa ve İsviçre’ye ihraç ediyoruz. Burada yüzde 100 ihraç yapıyoruz, yurt içi piyasamız yok. Almanya’daki şirketimizle birlikte 70-80 müyon Avro ciromuz var, Yozgat’ta da 6 ayda 5 müyon Avro ciro yaptık, sene sonuna 12 milyon Avro ciro yapmayı hedefliyoruz. Gelecek sene de 20 müyon Avro hedefimiz var. Benim hedefim ülkemize, memleketimize istihdam sağlamak, ülke ekonomisine yüzde 100 katkımız var. Bunun için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (İHA)

Traktör hayali için gurbete gitti, fabrikatör olarak geri döndü

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Berk Gönenç, Allison Transmission Türkiye, Orta Doğu ve CIS (BDT) Satış Direktörü oldu

Yayınlanma tarihi

-

Allison Transmission, Berk Gönenç’in  Türkiye, Orta Doğu ve Bağımsız Devlerler Topluluğu Satış Direktörü olarak atandığını duyurdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olan Berk Gönenç, İtalya, Milano’da Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine Milano’da alternatif enerji depolama sistemleri tasarımında Proje Mühendisi olarak başlayan Gönenç, Türkiye’de Pirelli Otomobil Lastikleri bünyesindeki satış ve pazarlama departmanlarında farklı görevlerini başarıyla tamamladı. Berk Gönenç, 2019 yılında Allison Transmission Türkiye ekibine katıldı. 

Allison Transmission’ın Türkiye’deki satış faaliyetlerini yönetirken yeni projeler geliştiren Gönenç, Allison ekibi, araç üreticileri, ticari araç kullanıcıları ve distribütör ile birlikte başarılı çalışmaları hayata geçirdi. Bu başarıları doğrultusunda Berk Gönenç, Türkiye, Orta Doğu ve CIS (BDT, Bağımsız Devlerler Topluluğu) Satış Direktörü olarak atandı. Gönenç, yeni görevinde Türkiye, Ortadoğu ve BDT bölgelerinde pazar bazlı satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması yönünde bölgesel satış ve pazarlama ekiplerine liderlik edecek. Müşteri ilişkilerinin ve şirket büyüme programlarının geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Devamını oku

Haber

Eski Brandalar, Çocuklar İçin Çanta Olacak

Yayınlanma tarihi

-

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Kadın Çalışma Grubu ve Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND), eğitim ve çevreye katkı sağlamak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Eski Brandalar Çocuklar İçin Okul Çantasına Dönüşüyor” projesiyle, kullanılmış kamyon ve TIR brandaları geri dönüştürülerek çanta haline getirilecek ve Anadolu’daki köy okullarındaki çocuklara dağıtılacak.

Devamını oku

Haber

Borusan Cat, Tarım İçin Yenilikçi Çözümleriyle Bursa’da

Yayınlanma tarihi

-

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, her yıl sektörlerinin önde gelen markalarını ve uzmanlarını bir araya getiren Bursa Tarım Fuarı’na katıldı. Bu sene 8 – 12 Ekim tarihlerinde düzenlenen fuarda Borusan Cat, “Tarımın Kalbindeyiz” diyerek fark yaratan ürün ve hizmetlerini tanıttı.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacı ile operasyonlarını Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ve Orta Asya’da sürdüren Borusan Cat, tarım alanında ülkemizin en büyük buluşmalarından Bursa Tarım Fuarı’na katılarak, sektöre özel sunduğu çözümlerini tanıttı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda Borusan Cat iş makineleri, dijital çözümleri ve fark yaratan hizmetleri ile ilgi topladı.

Borusan Cat tarımın kalbinde!

Borusan Cat, Bursa Tarım Fuarı’na mini ekskavatör, kazıcı-yükleyici ve mikro yükleyici iş makineleri ile katıldı. “Tarımın kalbindeyiz” sloganı ile fuarda yer alan Borusan Cat benzersiz müşteri deneyimi sağlayan teknolojik çözümlerini de fuar katılımcılarına tanıttı.

 

Borusan Cat’in, Bursa Tarım Fuarı katılımcılarıyla buluşturduğu iş makinelerinden biri 303.5 Mini Ekskavatör’dü. Yeni nesil LCD monitor ile kolayca okunabilen makine bilgileri sağlayan 303.5, hız sabitleme özelliği ve Joystick ile kullanım seçeneğiyle iş sahalarında hareket etmeyi kolaylaştırıyor. Kısa kuyruk tasarımı ile en dar alanlara erişim ve rahatça çalışma imkanı tanıyan makine, benzersiz tasarımlı yukarı katlanan tilt kabin ile gerektiğinde ek servis alanlarına kolay erişim sağlıyor. 303.5 mini ekskavatör, C1.7 dizel motoru ile yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ile garanti ediyor.

 

Fuar katılımcılarının yakından inceleme fırsatı bulduğu bir diğer iş makinesi ise 434 Kazıcı Yükleyici’ydi. Güçlü, dayanıklı yapısı ile yüksek bir yük kapasitesi sunan makinenin düşük yakıt tüketimi de göz dolduruyor. Yüke duyarlı piston tip pompa ile yüksek verimlilik sağlayan 434, tozlu ya da çamurlu zorlu sahalarda kolay temizlenebilen radyatör tasarımı ile ön plana çıkıyor. Diferansiyel kilidi zor zeminlerde rahat çalışma vaat ederken, bakım gerektirmeyen ön aks 434’ün sahada tüm ihtiyaçları karşılamasına olanak tanıyor.

 

Borusan Cat’in fuarda tanıttığı bir diğer makinesi radyal kaldırma tasarımına sahip 236D3 Mikro Yükleyici ise yüksek performanslı güç aktarma sistemi ile maksimum performans ve üretim kapasitesi sunuyor.  Koltuğa monte ayarlanabilir Joystick %100 kontrol sağlarken; korumalı, kapalı ve basınçlı kabinde klima ve geri görüş kamerası gibi özellikler operatöre eşsiz bir konfor sunuyor.

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan