Takip Edin

World News

Schneider Electric ve Borusan Cat İşbirliği Yaptı

Yayınlanma tarihi

-

Yaklaşık 19 yıldır globalde ve Türkiye’de çok sayıda projede partner olarak çalışan Schneider Electric ve Borusan Cat, 2024’ün üçüncü çeyreği itibarıyla elektrikli araç şarj çözümleriyle (EVC- DC) de birlikte çalışma kararı aldılar. İki şirket, geçen 19 yıllık süre içinde orta gerilim ürün ve çözümlerinde (hücre, trafo), alçak gerilim ürünlerinde, yazılım ve Blokset Pano çözümlerinde iş birliklerine imza attı. Yeni iş birliği ile Schneider Electric ve Borusan Cat, iş makinelerinin elektrifikasyona geçişinde önemli bir rol üstlenmiş olacak.

Schneider Electric Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Walid Sheta, elektrikli araçlar için farklı müşteri profillerinin ihtiyaçlarını karşılayacak geniş şarj istasyonu sistemleri ve yazılımları sunduklarını belirtti. EVC-DC iş birliğinin yanı sıra dijitalleşme, elektrifikasyon ve sürdürülebilirlik etrafında potansiyel iş birlikleri hakkında konuştuklarını anlatan Sheta, şöyle devam etti: “İş birliği kapsamında ürün ve yazılım çözümlerimizle, Borusan Cat’in müşterilerine sunduğu kapsamlı hizmet ağına değer katmayı hedefliyoruz. Borusan Cat’in güçlü olduğu iş kollarında ve modellerinde tecrübelerinden yararlanıp bu stratejik ortaklığı geliştirmeyi planlamaktayız. Bu ortaklık, son kullanıcıya ulaşımımızı genişletirken, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği gibi sektörün öncelik verdiği konularda sinerji yaratmamızı sağlayacak.”

Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın “Bu iş birliğinin her iki taraf için de yeni fırsatlar yaratacağına inanıyorum. Bu gibi iş birlikleri, faaliyette bulunduğumuz tüm coğrafyalarda müşterilerimize sunduğumuz çözümleri zenginleştirmemize olanak tanırken, yakın gelecekte elektrikli iş makineleri ve hibrit deniz araçları gibi yenilikçi çözümlerimize de destek olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor

Yayınlanma tarihi

-

Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.

Devamını oku

World News

Borusan Lojistik taşımacılığa yenilikçi bir yaklaşım getirdiği eTA platformunu acente adaylarıyla buluşturdu

Yayınlanma tarihi

-

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, yük sahipleri ve taşıyıcıları bir araya getiren eTA platformunun yenilikçi özelliklerini ve sunduğu fırsatları 9 Ekim Çarşamba günü düzenlediği özel etkinlikte sektör profesyonelleri ve acente adayları ile paylaştı.

Türkiye’nin lider lojistik şirketi Borusan Lojistik, yük sahipleri ve taşımacılar arasında köprü kuran dijital platformu eTA (Elektronik Taşımacılık Ağı) kapsamında oluşturduğu acentelik sistemini özel bir etkinlik ile tanıttı.

9 Ekim Çarşamba günü Mersin’de gerçekleştirilen organizasyonda, açılış konuşmasını Borusan Lojistik eTA İş Geliştirme Direktörü Orhan Terzioğlu ve Borusan Lojistik eTA İş Geliştirme Grup Müdürü Hakan Cenkciler yaptı. eTA’nın yenilikçi özellikleri ve güçlü acentelik sistemi hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Buluşmada yükünü taşıma ihtiyacı olan müşterileri bulmada yardımcı olacak potansiyel yol arkadaşları ile bir araya gelinirken, sektör profesyonelleri eTA platformunun sunduğu avantajları yakından inceleme fırsatı buldular. Sektör profosyonellerinin acentelik sistemine dahil olarak  kazanç elde etmesinin hedeflendiği yeniliklerin eklendiği eTA Yol Arkadaşım Programı’nın tanıtım buluşmaları Mersin’de başlayarak Türkiye’nin çeşitli illerinde devam edecek.

Borusan Lojistik tarafından geliştirilen eTA, Avrupa’nın en büyük 3. dijital lojistik platformu unvanını taşıyor. Yurt içinde anında araç bulma ve yük sahiplerine hızlı çözümler sunma gibi önemli özelliklere sahip olan platform, lojistik süreçleri daha verimli hale getiriyor. Yüksek kazanç potansiyeli, kolay iş yapısı, sürdürülebilir gelir ve hızlı ödemeler gibi avantajlarla öne çıkan bu sistem, sektör profesyonellerine yeni bir gelir kapısı açarken eTA’nın büyümesine de katkı sağlıyor. Böylece platformdaki 100.000’i aşan onaylı kamyon ve tır şoförü ile sevkiyatlar olabilecek en verimli şekilde gerçekleşiyor.

Devamını oku

Haber

YASED: Ağustos’ta Türkiye’ye 497 Milyon Dolar Değerinde Yatırım Geldi

Yayınlanma tarihi

-

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 11 Ekim 2024’te paylaştığı Ödemeler Dengesi İstatistiklerinden derleyerek hazırladığı “Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bültenine” göre, 2024 yılının Ağustos ayında, Türkiye’ye 497 milyon dolarlık Uluslararası Doğrudan Yatırım (UDY) girişi gerçekleşti.

11 Ekim 2024’te paylaşılan güncel resmi verilere göre, 2024 yılının Ağustos ayında, Türkiye’ye, 497 milyon dolar değerinde UDY girişi gerçekleşti.

Güncel bu istatistikle beraber, yılın ilk sekiz ayında Türkiye’ye gelen toplam UDY miktarı, 6,41 milyar dolar olarak kaydedildi. Yılın ilk sekiz ayında 2023’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 2’lik bir düşüş kaydedilirken 2002 yılından itibaren Türkiye’ye gelen UDY girişlerinin toplam değeri ise 270 milyar dolara yaklaştı.

Ağustos ayında gerçekleşen toplam UDY girişi 497 milyon dolar olarak hesaplanırken bu yatırımların 283 milyon doları yatırım sermayesi şeklindeydi. Ağustos ayındaki toplam UDY’nin 201 milyon doları yabancı uyruklulara gayrimenkul satışı ve 35 milyon doları ise borçlanma araçları yoluyla kaydedildi. Aynı ay içerisinde yatırım tasfiyelerinin 22 milyon dolar değerinde aşağı yöndeki etkisiyle, Ağustos ayındaki toplam UDY girişi 497 milyon dolar oldu.

En fazla yatırım toptan ve perakende ticaret ile gıda imalatında gerçekleşti

2024 yılının Ağustos ayı içerisinde gerçekleşen 283 milyon dolar değerindeki yatırım sermayesi girişlerinde, 46 milyon dolarlık yatırım girişi ile toptan ve perakende ticaret, yüzde 16’lık bir pay aldı. Gıda, içecek ve tütün ürünleri imalatı, geçmiş kümülatif performansının üzerinde bir performans ile aynı dönem içerisinde gerçekleşen yatırım sermayesi girişlerinin yüzde 16’sını çekti. En fazla yatırımın gerçekleştiği diğer sektörler yüzde 11’lik payı ile kimyasalların, kimyasal ürünlerin ve temel eczacılık ürünleri ile malzemelerinin imalatı ve yüzde 9’luk payı ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) oldu.

Ağustos ayında en fazla uluslararası yatırım Almanya, İsviçre ve Hollanda’dan geldi

2002-2023 dönemi toplamında yüzde 59’luk pay sahibi olan Avrupa Birliği (AB-27) ülkeleri 2024’ün sekizinci ayında yüzde 54’lük bir pay aldı. Aynı ay içerisinde AB üyesi olmayan diğer Avrupa ülkeleri yüzde 16’lık paylarıyla Türkiye’ye en çok yatırım yapan ikinci bölge oldu. Ağustos 2024 özelinde, Almanya yüzde 22 ile en büyük paya sahip olurken, onu yüzde 11 ile İsviçre, yüzde 10 ile Hollanda, yüzde 9 ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD), yüzde 9 ile Fransa, yüzde 8 ile Lüksemburg ve yüzde 7 ile Tayvan takip etti.

Yılın ilk sekiz ayının toplamı değerlendirildiğinde ise Türkiye’ye en çok yatırım yapan üç ülke; yüzde 20’lik payı ile Hollanda, yüzde 15’lik payı ile Almanya ve yüzde 13’lük payı ile ABD olarak sıralandı.

Devamını oku

Trend olan