Takip Edin

Enerji Projeleri

Rüzgar Sektörü Liderleri 5. Rüzgar ve Transmisyon Konferansı’nda Buluşuyor

Yayınlanma tarihi

-

Dassault Systèmes’in düzenleyeceği etkinlikte; GE Renewable Energy, Goldwind ve ZF Wind Power gibi önde gelen firmalar sürdürülebilir rüzgar enerjisi çözümlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için modelleme ve simülasyonun önemini anlatacak.

 

Karada ve denizde rüzgar türbini teknolojisinin gelişimi, net sıfır karbon emisyonuna geçişi hızlandırmaya yardımcı oluyor. Ancak diğer yandan aşırı yükleme ve birleşik mühendislik disiplinleri, güçlü ve güvenilir rüzgar enerjisi sistemlerinin geliştirilmesinde çeşitli zorluklar yaratıyor.

3DEXPERIENCE Platformu’nda gerçekçi modelleme ve simülasyon uygulamalarını kullanan tasarımcılar ve mühendisler, gerçek dünyadaki ihtimalleri en doğru şekilde simule etmek için iş birliği yapabiliyor. Böylece fiziksel testlere harcanan zaman ve maliyet azalıyor, daha fazla sayıda tasarım alternatifi değerlendirilebiliyor ve geliştirme döngüsünün başındayken kritik unsurlar üzerinde tasarım optimizasyonları sağlanıyor.

6-7 Nisan 2022 tarihinde, Dassault Systèmes’in SIMULIA markası ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek 5. Rüzgar ve Transmisyon Konferansı (5th Wind & Drivetrain Conference), küresel kapsamda rüzgar enerjisi alanında çalışan tasarımcı ve mühendisleri bir araya getirecek. Sektör profesyonelleri; bilgisayar modelleme, simülasyon ve optimizasyonun rüzgar türbini ve transmisyon performansını, güvenilirliğini ve güvenliğini  geliştirmesi üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

GE Renewable Energy, Goldwind, ZF Wind Power ve daha pek çok lider şirketin sunumları iki günlük sanal etkinlik boyunca canlı olarak yayınlanacak. Katılımcılar, bu şirketlerin enerji sektöründe sürdürülebilirliği ve inovasyonu nasıl ileri bir noktaya taşıdığını birinci ağızdan öğrenecek.

Etkinlikte Dassault Systèmes; 3D modelleme, çok gövdeli sistem simülasyonu, yapısal analiz, hesaplamalı akışkanlar dinamiği ve üretim dahil olmak üzere rüzgar türbini ve transmisyon teknolojisiyle ilgili en son tasarımları ve simülasyon teknolojilerini sunacak. Ayrıca 3DEXPERIENCE Platformu’nun ürün geliştirme ekiplerine kazandırdığı avantajlardan da bahsedilecek. Ürün geliştirme ekipleri platform sayesinde işlevsel gereksinimler, tasarım ve simülasyon modelleri, üretim süreçleri, tasarım optimizasyonu sonuçlarının tüm ürün geliştirme süreci boyunca karar verme sürecini ve verimliliği etkileyecek şekilde  geliştirilmesi üzerine iş birliği yapabiliyorlar.

Etkinliğe kayıt yaptıran katılımcılar aşağıdaki konularda ayrıntılı bilgiye sahip olacaklar ve etkinlik sonrası kayıtlara erişebilecekler:

  • Rüzgar enerjisi sektörünün önde gelen liderlerinin modelleme ve simülasyon yöntemleri
  • Dünyanın farklı yerlerinden tasarım, mühendislik ve üretim ekipleri arasındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar
  • Modelleme ve simülasyonun, sistem performansını ve güvenilirliğini artırırken, zaman ve maliyetleri azaltmaya verdiği destekler
Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor

Yayınlanma tarihi

-

Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.

Devamını oku

Enerji Projeleri

ENSİA WindEnergy Hamburg Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü

Yayınlanma tarihi

-

Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketleri ve profesyonelleri bir araya getiren WindEnergy Hamburg Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuara Türkiye’nin temiz enerji kümesi ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), kurumsal üyeleriyle birlikte ENSİA Pavilyonu çatısı altında katılım sağladı.

 

Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın sektör profesyonelinin katılım gösterdiği fuardan paylaşım yapan ENSİA, ilk gününü yoğun ilgiyle geride bıraktığını açıkladı. Hamburg Başkonsolosu Sn. Emine Derya Kara ve Hamburg Ticaret Ateşesi Sn. Yıldız Onur, ENSİA Pavilyonu’nu ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

ENSİA yetkilileri, stantlarında tüm üyelerini ve temiz enerji paydaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, fuara katılan tüm firmalara başarı dileklerinde bulundu.

Devamını oku

Enerji Projeleri

YEKA Erzin’de

Yayınlanma tarihi

-

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin (ENTRA) 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santrali devreye alınıyor. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre; Ağustos sonu itibariyle kademeli olarak üretime geçecek olan YEKA Erzin-2 GES projesi, yıl sonuna kadar tam kapasite ile çalışmaya başlayacak.

IC Holding’in enerji sektöründe çeyrek asrı aşan uzmanlığı ve birikimiyle faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA), sürdürülebilir büyüme ve şirket portföyünü çeşitlendirme hedefiyle faaliyetlerine devam ediyor. Şirket bu doğrultuda Türkiye’deki en büyük güneş santrali projelerinden biri olan 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santralini Ağustos sonu itibariyle kademeli olarak devreye almaya başlıyor.

IC Enterra tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Santralimizin tüm kapasitesinin yıl sonuna kadar devreye alınması planlanmıştır. YEKA Erzin-2 projemizin tam kapasite devreye alınması ile ortalama 248,000 MWh/yıl üretim gerçekleştirmesi beklenmektedir. Bu üretimle yaklaşık 155 bin hanenin elektrik üretim ihtiyacı karşılanacak ve yıllık yaklaşık 157 bin ton karbondioksit (CO2) emisyonun azaltımı sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

Hatay’da yer alan YEKA Erzin-2 Projesi’nin devreye alınmasıyla birlikte Türkiye’nin sürdürülebilir elektrik üretimine önemli bir katkı sağlayacaklarını belirten IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Türkiye’de toplam kurulu gücü 388 MW olan 9 HES ile elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz, mevcut santrallerimizin yanı sıra yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz. Yurtdışı çalışmalarıyla birlikte, izin süreçleri süren 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projesinin yanı sıra, toplam kurulu gücü 485MW olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarıyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.   IC Enterra Yenilenebilir Enerji, bu yatırımlar da dikkate alındığında 2026 yılı sonu itibarıyla toplamda işletme ve yatırım sürecindeki lisanslı proje portföyünde yaklaşık 1200 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

 

 

Devamını oku

Trend olan