Takip Edin

Haber

OPLOG, TARQAN’LA TEKNOFEST ANKARA’DA İLGİ ODAĞI OLDU

Yayınlanma tarihi

-

Teknoloji odaklı lojistik şirketi OPLOG, tamamen yerli üretim olan lojistik robotu TARQAN’la, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Ankara’da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 

AR-GE’ye cirolarının yüzde 30’unu ayırdıklarının altını çizen OPLOG Kurucusu ve Genel Müdürü Halit Develioğlu, lojistik ve fulfillment (sipariş karşılama) sektöründe kendi robotik teknolojisini yaratan ilk şirket olduklarını ve ayrıca operasyonel verimliliği artırmaya yarayan depo içi yazılımlarını da kendilerinin geliştirdiğini belirtiyor. 

Günümüzde yapay zeka ve robot teknolojilerinin ön plana çıktığı sektörde, Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji kabiliyetini dünyaya tanıtmakta önemli rol üstlenen TARQAN, tüm teknolojilerle entegre çalışarak depo içi verimliliğini yüzde 400’e kadar çıkarıyor.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve 2022 yılında AR-GE çalışmaları tamamlanarak OPLOG tarafından sektörün kullanımına sunulan yerli ve milli lojistik robotu TARQAN, dünyada da lojistik sektörünün dikkatini çekmeye devam ediyor. Depolama ve ürün toplama süreçlerinin otonom hale dönüştürülerek mükemmel şekilde yönetilmesine katkı sağlayan TARQAN, depo içi verimliliğini yüzde 400’e kadar çıkarıyor. Geleneksel depolarda karşılaşılan insan kaynaklı sipariş toplama hatalarını yüzde 99,99 azaltıyor; toplama hızını yine geleneksel depo süreçlerine kıyasla 3 kat hızlandırıyor. Böylelikle, ürünlerin tüketicilere eksiksiz ve zamanında ulaşmasını sağlıyor.

TARQAN, sipariş geldiğinde minimum sürede karar alarak, deponun içinde buna göre hızla hareket ediyor. Ürünlerin bulunduğu en yakın raflara gidiyor ve 1 tona kadar yük kaldırma kabiliyetiyle rafları operasyon sorumlularına taşıyor. OPLOG böylece, depolama alanlarında insansız çözümlerle, süreçlerinin kusursuz ilerlemesini sağlıyor.

OPLOG teknolojisiyle nasıl fark yaratıyor?

OPLOG, cirosunun yüzde 30’unu AR-GE’ye ayırarak operasyonel verimliliği artırmaya yarayan kendi depo içi yazılımlarını ve robotik teknolojilerini geliştiriyor. Yapay zeka ve robot teknolojilerinin ön plana çıktığı günümüzde, yerli ve milli teknoloji ve AR-GE gücüyle geliştirdiği TARQAN ile de sektörde öncü rol üstleniyor. OPLOG’un kendi fulfillment merkezlerinde uyguladığı esnek depolama sisteminden sipariş karşılamaya kadar olan tüm süreçler, kendi geliştirdiği teknolojiler sayesinde en üst düzey verimlilik ile çalışıyor.

Kaotik (esnek) depolama olarak adlandırılan bu depolama sistemi, OPLOG’u Türkiye’de benzer hizmet ve uygulamalar sunan rakipleri arasından ayrıştıran en büyük özelliği. Geleneksel depolardan farklı olarak, OPLOG’un fulfillment merkezlerinde her bir ürün, boyutları ve depolama koşulları göz önünde bulundurularak yazılımları üzerinden atandıkları farklı lokasyonlarda, farklı markaların ürünleriyle beraber depolanıyor.

Bu raflama sistemi hem OPLOG’un kendi çalışmalarında hem de doğrudan müşterilerine sunduğu hizmette maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor. Bir rafta birden fazla markanın ürünlerinin bulunduğu modelde, mal kabul aşamasının hemen ardından, gönderilen ürünlerin niteliği, adetleri, özel saklanma koşulları ve gönderim seçenekleri gibi tüm bilgiler OPLOG’un geliştirdiği WMS (Warehouse Management System) sistemine ekleniyor.

TARQAN’ diğer robotlardan çok farklı!

Yenilikçi bir robotik sistem sunan TARQAN, sektörde ürünleri A noktasından B noktasına götüren diğer robotların oluşturduğu sistemin ötesinde, fullfilment depolarındaki operasyonel verimliliği artırmak üzere geliştirildi.

Ürünlerin depo içerisinde hangi raflarda ve rafların depo içerisinde hangi konumda yer alacağına karar verebilmesi sayesinde TARQAN, hem depolama hem de ürün toplama aşamalarında verimlilik artışı sağlıyor. TARQAN 1 ton yük kaldırma kabiliyetine rağmen sadece 194 mm yüksekliğine sahip ve sınıfın en ince fulfillment robotu olarak rakiplerine kıyasla yüzde 10 daha fazla depolama alanı sunuyor. Bir depo çalışanı tek başına saatte 120-150 ürün toplarken, aynı işi TARQAN ile birlikte yaptığında bu sayı 500’e kadar çıkabiliyor. Bu sayede OPLOG, TARQAN ile sipariş toplama verimliliğini yüzde 400 artırarak, depolama alanlarını ve dolayısıyla bu alanların verimliliğini de büyük ölçüde artırıyor. TARQAN, OPLOG’un akıllı depolarında ürün lokasyonlarını belirleyen, stok ve sipariş takibi yapabildiği kendi yazılımı Depo Yönetim Sistemi (WMS) ve müşterilerinin tüm bu süreçleri takip edebildiği platformu OPLOG-ONE ile tamamen entegre çalışıyor.

TKUMAGAZİN

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Invest Hong Kong, Gelişmekte Olan Pazarlara Açılıyor

Yayınlanma tarihi

-

Invest Hong Kong, Türkiye, Afrika ve Orta Doğu’da gerçekleştirdiği ziyaretlerle Hong Kong’un yatırım avantajlarını tanıttı.

İstanbul, Kahire, Budapeşte gibi şehirlerde düzenlenen seminerlerde iş dünyasıyla bir araya gelen heyet, Katar ve Kuveyt’te üç mutabakat anlaşması imzaladı. Ayrıca İzmir ve Kahire’de yeni ofisler açıldı. Kurum, gelişmekte olan pazarlardan yatırım çekmeyi ve küresel iş birliklerini artırmayı hedefliyor.

Devamını oku

Haber

Rüzgar Gülü Fabrikanın Üzerine Devrildi; 9 Saatte Kaldırıldı

Yayınlanma tarihi

-

Çanakkale’de özel bir firmaya ait 75 metre uzunluğundaki rüzgar gülü, plastik sandık fabrikası ile dam üzerine devrilmişti. Bölgeye gelen 2 büyük vinç ile başlatılan rüzgar gülünü kaldırma operasyonu dokuz saatlik çalışma sonrasında tamamlanabildi.

 

Çanakkale’de kaza yapan tırdaki 75 metrelik rüzgar gülü kanadı, devrildiği fabrikanın üzerinden 9 saat süren operasyonla kaldırıldı.

Kaza, saat 10.45 sıralarında Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesi girişinde meydana geldi. Özel bir firmaya ait 75 metre uzunluğundaki rüzgar gülü kanadı taşıyan tır, Umurbey girişinde dönüş yaptığı sırada plastik sandık fabrikası ile dam üzerine devrildi. Fabrika ile damda maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

9 Saatlik Operasyon

Rüzgar gülü kanadının kaldırılması için çalışma başlatıldı. Bölgeye gelen 2 büyük vinç ile rüzgargülü kanadı halatla bağlandı. Yaklaşık 9 saat süren çalışmanın ardından rüzgargülü kanadı, fabrika ile dam üzerinden kaldırıldı. Rüzgar gülü kanadı ile devrilen tırın yoldan kaldırılmasıyla yol trafiğe açıldı.

Devamını oku

Haber

Tır Şoförünü Arı Soktu, Şoka Girdi: Yüzlerce Kişi Yolda Kaldı

Yayınlanma tarihi

-

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde ilerleyen tır sürücüsü arının sokması sonucu şoka girdi. Hakimiyetini kaybeden tır şoförü makas atarak trafiği kapattı. İstanbul Bursa karayolu sürücünün hastaneye kaldırılana ve makas atan tır yoldan kaldırılana kadar saatlerce kapalı kalan yolda yüzlerce sürücü ve yolcu mahsur kaldı.

Dün akşam saatlerinde Orhangazi – Gemlik yolu Gedelek trafik ışıklarında meydana geldi. 48 yaşındaki Bülent Ç. Yalova’dan Bursa yönüne ilerlerken idaresindeki tır yoldan çıkıp makas attı. Ekipler olay yerine geldiğinde sürücünün arı sokması sonucu şoka girip kaza yaptığını belirledi.

112 ambulans ekibi istendi. Olay yerine gelen ambulans ekibi arının soktuğu şoktaki sürücüyü hastaneye kaldırdı. Tır makas attığı için yol kapandı. İstanbul Bursa yönüne giden sürücüler ise kaza ve yolun kapalı olması sebebiyle mahsur kaldı.

Sürücü İçin Korkulacak Bir Şey Yok

Uzun araç kuyruğu ekiplerin çalışması ve aracın kaldırılmasıyla sona erdi. Sürücünün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

 

Devamını oku

Trend olan