Takip Edin

Hedef Sektör

Metro İstanbul dünya toplu taşıma sektörüne ev sahipliği yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “Avrasya Bölgesinde …

Yayınlanma tarihi

-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “Avrasya Bölgesinde Pandemi Sonrası Mali, İş ve İşletme Sürekliliği” teması ile düzenlenen
 UITP Türkiye Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul’un Genel Müdürü Özgür Soy ve UITP Pazarlama, Üyelik ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek olan UITP Türkiye Konferansı’na yönelik iş birliği anlaşması imzaladı. Konferans, Metro İstanbul’un ev sahipliğinde 15 Haziran’da “Avrasya Bölgesinde Pandemi Sonrası Mali, İş ve İşletme Sürekliliği” temasıyla düzenlenecek.

Farklı ülkelerden konusunda uzman konuşmacıların deneyimlerini paylaşacağı konferans, toplu taşımanın bugününü ve geleceğini tartışmak, uluslararası sektör liderleri ile bir araya gelmek için eşsiz bir fırsat sunacak. 

“Hedefimiz Avrupa’da ilk 3!”

UITP Politika Kurulu’nda Türkiye’deki toplu taşımacılık sektörünü temsil eden Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, son dönemde hızla artan metro yatırımları ile Avrupa’nın en büyük raylı sistem ağlarından birini işlettiklerini ve UITP ile birçok alanda iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Reklam

Özellikle İBB’nin açıkladığı Sürdürülebilir Ulaşım Master Planı ve İklim Eylem Planı’nın UITP’nin vizyonu ile birebir örtüştüğünü belirten Genel Müdür Soy, “İstanbul dünyanın en büyük toplu taşıma sistemlerine sahip şehirlerinden biri. Bütün metropollerin sorunları ve gündemleri birbirine çok benzer. Raylı sistem işletmecileri arasında bilgi paylaşımının ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde bizzat tecrübe ettik. UITP, işletmeciler arasında iletişimi sağlamak için dünyadaki en önemli platform. Bu nedenle UITP ile iş birliğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Son iki yılda ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik darboğaza rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Özgür Soy, “Ekim 2020’de M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Ocak 2021’de ise T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’nı kullanıma açtık. Ardından 2021’in Mayıs ayında da M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Masko ve Bahariye istasyonlarını İstanbulluların hizmetine sunduk. Yine bu süreçte F4 Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ve M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı için yatırımlarımızı tamamladık, yakın zamanda da açılışlarını gerçekleştireceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Pelin Alpkökin’in liderliğinde büyük ve heyecanlı bir ekip olarak çok kısa bir süre içerisinde Avrupa’nın ilk 3 raylı sistem işletmecisinden biri olmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Sektör temsilcileri çözüm yollarını konuşacak

Metro İstanbul’un UITP’nin güçlü paydaşlarından ve uluslararası sektörün önemli oyuncularından biri olduğunu belirten UITP Pazarlama, Üyelik ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz ise İstanbul’da düzenlenecek konferansta sektörün son dönemde yaşadığı problemlerin ve bunlara ilişkin çözüm yollarının konuşulacağının altını çizdi.

UITP Genel Sekreteri Mohamed Mezghani’nin açılış konuşmasını yapacağı konferansta pandemi sonrası dönemde toplu ulaşım, toplu taşımacılıkta finansman kaynakları, sürdürülebilir ulaşım için inovasyon, yasal, kurumsal ve idari yapılanma konularının ele alınacak. Konferansa Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden de merkezi idareler, yerel yönetimler, toplu taşımacılık işletmecileri, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlar katılacak.

Reklam

Hibya Haber Ajansı

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

Yayınlanma tarihi

-

ÖZEL ÇÖZÜMLER ÜRETEN MÜHENDİSLİK FİRMASI

1992 yılında küçük bir işletme olarak iş hayatına firmamız, bugün forklift distribütörlükleri yanı sıra farklı konularda SMZ marka ile birçok makinenin imalatını gerçekleştiren ve firmaların ihtiyaçlarına özel çözümler üreten bir mühendislik firmasıdır.

İstanbul İkitelli O.S.B. ‘de 3.000m2 kapalı alan, Çorlu-1 O.S.B.’ de  bulunan 16.000m2 kapalı alan, Bursa’daki fabrikamızda 2.500 m2  kapalı alan, olmak üzere toplamda 21.500 m2 kapalı alanda 120 personel 20 mühendis ile üretim yapmaktayız. HELI forkliftlerin 2000 yılından beri Türkiye genel distribütörlüğünü yapmakta olan firmamız aynı zamanda elektrikli 1 tondan 10 tona kadar forklift, 1 tondan 5 tona kadar istif makinesi,1 tondan 15 tona kadar transpalet, 1 tondan 50 tona kadar çekici, 1 tondan 50 tona kadar hidrolik makaslı ve dikey yük platformları ithalatları ve imalatları gerçekleştirmektedir. Tamamı ihraç olan otomatik otopark sistemleri üretimi yapmaktadır. Tekstil makineleri üretimi, karavan üretimi, ve diğer sektörlere ait özel projeler ve aynı zamanda Bursa’da devam eden elektrikli kargo aracı (pikap) ve binek araç projeleri de sürdürmekte olduğumuz faaliyetlerdendir.”

Devamını oku

Hedef Sektör

ULUSLARARASI KALİTEDE ÜRETİM

Yayınlanma tarihi

-

 

1969 yılında üretim faaliyetlerine başlayan firmamız, sıcak dövme yük kaldırma ekipmanları sektöründe ülkemizin en büyük üreticisi ve ihracatçısıdır.

 

Sektörün talebi doğrultusunda ihtiyaç duyulan yeni ürünleri AR-GE çalışmaları sonucunda üreterek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gelişen teknoloji ve Pazar stratejilerini sürekli takip eden firmamız, üretim kalitesini de sürekli yenileyerek Avrupa standartlarında üretim ve kalite kontrol sistemine sahiptir. Sürekli büyümeyi ve uluslararası kalite standartlarında üretim gerçekleştirmeyi prensip kabul eden firmamız, sektörüne alternatif ürünler ve çözümler sunma misyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Devamını oku

Hedef Sektör

KISA SÜREDE TANINMAYA BAŞLANDI

Yayınlanma tarihi

-

 

2012 yılında ürün portföyüne personel yükselticileri ekleyerek faaliyetlerine devam etti. Faaliyetlerine istif makineleri ve transpalet ithalatı ile başlayan Asimato  ilk yıllarında ithal ettiği ürünlerin Türkiye’de satışı ile meşgul oldu. Türkiye’deki farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine hizmet ederek kısa sürede kendi sektöründe tanınmaya başladı.

2013 yılında Asimato forkliftleri’nin satışına başlandı. Kısa sürede yıllık 500 adet satış kapasitesine ulaşıldı. Bugün yıllık 800 adet satış kapasitesi ile sektöründe öncü bir marka haline geldi. 2016 yılında iş makineleri satışına başlandı.  Tekerlekli yükleyiciler ve mini ekskavatör modellerinin satışı ile müşteri portföyünü genişletti. Böylece marka bilinirliliği daha da arttı. 2018 yılından itibaren üretime yoğunlaşan Asimato ürün portföyündeki birçok ürünün üretim alt yapısını tamamladı. 12 yıllık sektör deneyimi ile kuruluşumuzdan bugüne farklı sektörlerdeki müşterilerine önemli katkılar sunan Asimato, ihracat ile büyüme hedefine odaklanmış yatırımlarını bu doğrultuda organize etmektedir.

EN UYGUN HIZLI ÇÖZÜM

Varoluş amacımız, markamıza bağımlı müşterilerimiz ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktır. Şirket hedefimiz, üretim, üretim, üretimdir. Misyonumuz, faaliyette bulunduğumuz sektörde müşterilerimizin beklentilerine en uygun ve hızlı çözümleri üretmektir. Vizyonumuz, Asimato markasını gelecekte tüm Dünya’da tanınan bir marka haline getirmektir. Geleceği düşünün. Her şey çok güzel olacak.

Reklam
Devamını oku
Reklam hba.com.tr
Reklam hba.com.tr
Bumerang - Yazarkafe

Trend olan