Hedef Sektör
Metro İstanbul dünya toplu taşıma sektörüne ev sahipliği yapacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “Avrasya Bölgesinde …
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “Avrasya Bölgesinde Pandemi Sonrası Mali, İş ve İşletme Sürekliliği” teması ile düzenlenen
UITP Türkiye Konferansı’na ev sahipliği yapacak.
Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul’un Genel Müdürü Özgür Soy ve UITP Pazarlama, Üyelik ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek olan UITP Türkiye Konferansı’na yönelik iş birliği anlaşması imzaladı. Konferans, Metro İstanbul’un ev sahipliğinde 15 Haziran’da “Avrasya Bölgesinde Pandemi Sonrası Mali, İş ve İşletme Sürekliliği” temasıyla düzenlenecek.
Farklı ülkelerden konusunda uzman konuşmacıların deneyimlerini paylaşacağı konferans, toplu taşımanın bugününü ve geleceğini tartışmak, uluslararası sektör liderleri ile bir araya gelmek için eşsiz bir fırsat sunacak.
“Hedefimiz Avrupa’da ilk 3!”
UITP Politika Kurulu’nda Türkiye’deki toplu taşımacılık sektörünü temsil eden Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, son dönemde hızla artan metro yatırımları ile Avrupa’nın en büyük raylı sistem ağlarından birini işlettiklerini ve UITP ile birçok alanda iş birliği içinde olduklarını ifade etti.
Özellikle İBB’nin açıkladığı Sürdürülebilir Ulaşım Master Planı ve İklim Eylem Planı’nın UITP’nin vizyonu ile birebir örtüştüğünü belirten Genel Müdür Soy, “İstanbul dünyanın en büyük toplu taşıma sistemlerine sahip şehirlerinden biri. Bütün metropollerin sorunları ve gündemleri birbirine çok benzer. Raylı sistem işletmecileri arasında bilgi paylaşımının ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde bizzat tecrübe ettik. UITP, işletmeciler arasında iletişimi sağlamak için dünyadaki en önemli platform. Bu nedenle UITP ile iş birliğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.
Son iki yılda ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik darboğaza rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Özgür Soy, “Ekim 2020’de M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Ocak 2021’de ise T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’nı kullanıma açtık. Ardından 2021’in Mayıs ayında da M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Masko ve Bahariye istasyonlarını İstanbulluların hizmetine sunduk. Yine bu süreçte F4 Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ve M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı için yatırımlarımızı tamamladık, yakın zamanda da açılışlarını gerçekleştireceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Pelin Alpkökin’in liderliğinde büyük ve heyecanlı bir ekip olarak çok kısa bir süre içerisinde Avrupa’nın ilk 3 raylı sistem işletmecisinden biri olmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Sektör temsilcileri çözüm yollarını konuşacak
Metro İstanbul’un UITP’nin güçlü paydaşlarından ve uluslararası sektörün önemli oyuncularından biri olduğunu belirten UITP Pazarlama, Üyelik ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz ise İstanbul’da düzenlenecek konferansta sektörün son dönemde yaşadığı problemlerin ve bunlara ilişkin çözüm yollarının konuşulacağının altını çizdi.
UITP Genel Sekreteri Mohamed Mezghani’nin açılış konuşmasını yapacağı konferansta pandemi sonrası dönemde toplu ulaşım, toplu taşımacılıkta finansman kaynakları, sürdürülebilir ulaşım için inovasyon, yasal, kurumsal ve idari yapılanma konularının ele alınacak. Konferansa Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden de merkezi idareler, yerel yönetimler, toplu taşımacılık işletmecileri, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlar katılacak.
Hibya Haber Ajansı
Hedef Sektör
“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor
Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.
Haber
Atlas Lojistik Ödülleri 15 Yaşında
Atlas Lojistik Ödülleri 2024 heyecanı başladı. Başlangıcından itibaren kesintisiz olarak yoluna devam eden ve bu yıl 15. Yaşını kutlayacak lojistik sektörünün en saygın ödül organizasyonu Atlas’a yine büyük bir ilgi gösterilmesi bekleniyor.
“Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması için bundan 15 yıl önce yola çıkarken sektörün kayda değer çalışmalarını ödüllendirerek ön plana çıkarmayı amaçlamıştık.” diyen Organizasyon Komitesi Başkanı İlker Altun;
“15 yıllık süreçte geriye dönüp geçen on dört yarışmayı değerlendirdiğimizde Atlas ödülünü almak için başvuran kişi ve şirketlerin itibarı ile ödülün kendisi arasında olumlu yönde bir etkileşim olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ödülü hak ederek alan ve müzesine götürenlerin itibarı aynı zamanda ödülün itibarını da artırmaktadır. Bu olumlu etkileşim nedeniyle Atlas Lojistik Ödülünü almak isteyenlerin sayısı ve niteliği artmaktadır.” Dedi.
Haber
KADIN ETKİ RAPORU LOJİSTİK SEKTÖRÜNE IŞIK TUTACAK
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, lojistik sektöründe kadın istihdamının etkilerini ortaya koyacak “Kadın Etki Raporu” çalışmalarında verimli sonuçlar elde etmek için “Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket”i lojistik sektörüne sunuyor.
UTİKAD üyesi firmaların kadın çalışanlarından ve yöneticilerinden oluşan UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu (KLOG), kurulduğu 2021 yılından bu yana aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Başta Mentor – Mentee Projesi olmak üzere sektöre farklı bakış açıları kazandırmayı hedefleyen faaliyetleriyle ön plana çıkan UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu” ile bu sene lojistik sektöründeki kadın çalışanların etkisini ortaya koymaya hazırlanıyor.
“KARAR VERME SÜREÇLERİNDE KADINLARIN POZİTİF DEĞERLERİNİ ORTAYA KOYABİLECEKLERİ ŞİRKET YAPILARININ SAYISINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”
UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “2021 yılında Ayşem Ulusoy’un başkanlığında kurulan Kadın Lojistikçiler Odak Grubu’nun 2024 projeleri arasında en çok önemsediklerimizden biri “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu”. Çünkü “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu”ndaki analizlerle lojistik sektöründeki kadın çalışanların önündeki bariyerleri azaltmak, kadınların ulusal ve uluslararası teşvik ve desteklerden yararlanmalarını sağlamak ve yönetim kademesinde kadın istihdamını artırarak karar verme süreçlerinde kadınların pozitif değerlerini ortaya koyabilecekleri şirket yapılarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
“KADIN ÇALIŞANLAR İÇİN HER KADEMEDE ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nün Ağustos ayında yayınladığı “Çalışma Hayatı İstatistikleri Aylık E-Bülteni”ne göre ülkemizde 32.522.000 kişi istihdam ediliyor. Erkeklerde işgücüne katılım oranı yüzde 72,4 iken kadınlarda bu oran yüzde 36,7 olarak karşımıza çıkıyor. İstihdam oranlarında da erkeklerin kadınlara yaklaşık 2 katı oranla önde olduklarını görüyoruz. Erkeklerde istihdam oranı yüzde 66,9; kadınlarda istihdam oranı yüzde 32,1. Söz konusu bültendeki bir başka veride zorunlu sigortalı olanlarda erkeklerin oranı yüzde 66, kadınların oranı ise yüzde 34 olarak belirtiliyor. Bu istatistikler her ne kadar genel iş ortamını yansıtsa da lojistik sektörünün de erkek egemen bir sektör olduğunu varsaydığımızda, lojistik sektöründe de benzer bir sonuçla karşılaşacağımızı belirten UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “Kadın çalışanlar lojistik sektöründe beyaz yakalı pozisyonlarda yer alma imkanı bulabiliyorlar. Ancak belli bir kademeden sonra cam tavan dediğimiz sınırlarda kalıyorlar, kadınların yönetim kademesinde ve şirketlerin C-Level pozisyonlarında, karar verici mercilerdeki sayılarını artırmak istememiz kadar, lojistik sektöründe sahada çalışmak isteyen özellikle liman sahalarında görev almak isteyen birçok kadın çalışan da var. Dolayısıyla kadın çalışanlar için her kademede çalışma şartlarının iyileştirilmesi, eşitlikçi ve gelişime açık bir sektör ortamı oluşturmak da oldukça önemli.” diye konuştu.
“KADIN ÇALIŞAN ETKİSİ HAKKINDA ANKET”
UTİKAD, Lojistik Sektörü Kadın Etki Raporu çalışmaları kapsamında İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Demirci’den destek alıyor. Prof. Dr. Ebru Demirci tarafından hazırlanan “Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket” Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu’nda lojistik işletmelerinde görev yapan çalışanların profilleri ile görev yaptıkları işletmelerin performansları arasındaki ilişkiyi incelemek üzere tasarlandı.
UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “KLOG olarak 150’nin üzerinde grup üyemizle birlikte sektördeki kadın gücünü, sektöre getirdiği farklılıkları paylaşmaya ve yeni nesil lojistisyenlere bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz. 2022 yılında hayata geçirdiğimiz Mentor-Mentee Projesi ile grup üyemiz olan üst düzey mevkilerde görev yapan 15 kadın yönetici, 15 kız öğrenci ile eşleşerek staj dönemleri boyunca birebir çalışma imkanı bulmuştu. Bu dönemde de bu projemizin ikincisini gerçekleştireceğiz. KLOG olarak Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu sonrasında en heyecan duyduğumuz projelerimizden biri olan Mentor-Mentee Projesi ile de sektöre yeni adım atacak kadın çalışanları destekliyoruz.” dedi.
Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu’nun Prof. Dr. Ebru Demirci’nin katkılarıyla hazırlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Aslı Malay Tuncer, “Raporun sağlıklı ve verimli sonuçlar ortaya koyabilmesi için lojistik sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalarımızı anketi yanıtlamaya davet ediyorum. Ankete katılmak ve katkı vermek isteyenler UTİKAD ile iletişime geçebilirler.” diye konuştu.
Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket için tıklayınız.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi