Takip Edin

Haber

Kurulu Kapasitesini 2.5 Kat Artıracak, 2023’te % 25 Büyüyecek

Yayınlanma tarihi

-

Türkiye’nin en büyük Kablo Gruplama oyun kurucularından biri olarak Eskişehir OSB’de Arçelik’ten Vestel’e, Beko’dan Vitra’ya kadar alanında lider markalara hizmet sunan Baycan AŞ, 2022 yılında 470 milyon TL ciroya ulaştı. 2023’ün Baycan’ın atak yılı olacağını vurgulayan Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, 2023’te kurulu kapasitelerini 2.5 kat artıracaklarını ve % 25 büyüyeceklerini açıkladı. Baycan, Türkiye beyaz eşya sektöründe kablo gruplama firmaları arasında ilk beşte yer almaktadır. Bu pazarın büyüklüğü 2.3 milyar TL’dir ve Baycan’ın bu sektördeki payı % 20’dir. Baycan Elektrik, bir çatı altında 1.000 kişi ile hizmet vermektedir ve % 80 kadın çalışan sayısı ile sektörün kadın istihdamına en çok yer veren firmaların başında gelmektedir.

Eskişehir OSB 7. Cadde’de kablo gruplamada faaliyet gösteren Baycan AŞ., 1967 yılında Erdoğan Kılıç tarafından kurulmuştur. 10.000 m² arazi üzerinde yerleşik olan tesisinde, CO2 ve diğer sera gazı salımı bulundurmayarak yeşil bir kuruluş politikasını benimseyen Baycan Elektrik, kablo gruplamadaki yılların deneyimi ve başarısıyla piyasanın önde gelen beyaz eşya üreticileri ile iş birliği içerisindedir.  Arçelik’ten Vestel’e, Beko’dan Vitra’ya kadar Türkiye’nin en önemli markalarına partner hizmeti sunan Baycan AŞ, kablo gruplamanın yanı sıra savunma sanayi için tercih edilen tedarikçi yapısıyla önemli bir başarıya imza atarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

TÜRKİYE, AVRUPA’NIN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİ KONUMUNDA

Türkiye Kablo Gruplaması ve Özel Kablo Gruplamaları’nın ekonomik pazar büyüklüğünün 4.8 milyar dolar olduğunu ifade eden Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, 2021 verilerine göre Türkiye’de üretilen ve ihraç edilen beyaz eşyanın 5.3 milyar dolar olduğunu söyledi. Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticisinin hacim yönünden Türkiye olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye’nin Avrupa’da beyaz eşya pazarında talepler yönünden 6. sırada yer aldığının özenle altını çizdi. Yılmaz, Türkiye ve dünya sektörüne yönelik olarak şu bilgileri verdi: “2019 sektör verilerine göre ülkemiz 3,7 milyar TL yerli pazar büyüklüğüne sahiptir. Yine aynı dönem Baycan Elektrik olarak % 3,14 pazar payı ile sektörde oyun kurucu olarak yer almaktayız. 2019 verilerinde dünya toplam ticareti 4 trilyon dolardır ve bu ticaretin ortalama 78 milyar doları içerisinde bulunduğumuz ‘elektronik ve elektrik telleri ve kablolarının imalatı’ sektörüne aittir. Bu hacim, ülkemiz hacminin % 1seviyelerine denk gelmektedir.”

ARÇELİK TARAFINDAN ‘EN İYİ TEDARİKÇİ’ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Baycan Elektrik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret AŞ., 1967 yılında İstanbul’da 20 kişilik Arçelik’e sertifikalı tedarikçi bir atölye olarak kurulmuştur. 1988 yılında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 7.500 metrekarelik tesisine taşınmıştır. 1992 yılında Arçelik’ten En İyi Tedarikçi ödülünü alan firma, uzun süreli ortaklıklar geliştirme yönünde ilerlemiştir. 1994 yılında ISO 9001, 2019 yılında ise IATF F16949 sertifikaları almıştır. 2014 yılında Vestel ile çalışmaya başlayan Baycan, 2022 yılında Haier’in sertifikalı bir tedarikçisi haline gelmiştir. Aynı yıl havacılık ve savunma sanayide AS 9100 belgesi alarak sertifikalı bir tedarikçi olarak yer kazanmıştır. Baycan Elektrik’in 13.500 metrekarelik yeni fabrika yatırımının 2023 yılının ikinci döneminde bitimi öngörülmektedir.

470 MİLYON TL CİROYA ULAŞTI YÜZDE 27 BÜYÜDÜ

Çalışmalarının odağında müşteri memnuniyeti ve kalitenin olduğunu ifade eden Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, “Gerek ülke pazar payındaki pay oranımız gerekse ihracattaki potansiyel hacmimiz göz önünde bulundurulduğunda stratejik olarak ihracattaki hedef pazarlarımızın AB, ABD ve Afrika ülkeleri olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa, Afrika ve Rusya pazarlarına da direkt ya da endirekt yoldan ihracat yapmaktayız” dedi. İhracatta daha geniş bir pazara yayılacaklarını aktaran Yılmaz, 2022 yılında; 470 Milyon TL ciroya ulaştıklarını ve 2022’de 2019 yılına göre % 27 büyüdüklerini söyledi. Yılmaz, “2020 yılı itibarıyla tüm sektörleri derinden etkileyen coronavirus pandemisi sebebiyle iki yılda ortalama % 18 dolaylarında büyüme ile devam ettirilmiştir. Bu dönemde beyaz eşya (soğutucu grupları ve hijyen ürünleri) ihtiyaçlarına yönelim artmasıyla sektör gaza basarak beklentilerin üzerinde bir katma değere ulaşmıştır. 2022 yılına bakıldığında bazı çip krizleri, global taleplerin düşmesi gibi etkenlerle % 9 civarında düşüş göstermektedir” dedi.

İKİNCİ TESİSİMİZİ FAAL DURUMA GEÇİRECEĞİZ 2023’TE % 25 BÜYÜYECEĞİZ

Eskişehir OSB içerisinde iki farklı adreste fabrikaları bulunduğunu aktaran Yılmaz, bu fabrikalardan ilkinin 7. caddedeki merkez ve fabrika-1 tesisi olduğunu; ikincisinin ise 20. caddede bulunan fabrika-2 tesisi olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

“10.000 metrekare toplam alana sahip ilk tesisimiz vardiya şartlarıyla birlikte kapasitesinin önemli bir bölümünü doldurmaktadır. Girişimlerimizle birlikte yeni aday (savunma sanayi) müşterilerimize rezerve ettiğimiz ikinci tesisimizi faal duruma geçirmeyi planlıyoruz. Mevcut kurulu kapasitemizi 2,5 kat daha artıracak bu yeni tesisin tüm yatırımları tamamlanmış yalnızca üretime ait makine ve teçhizat (özel) yatırımı yapılacaktır. 2022 yılında başlatılarak devam ettirilen Haier ve Arçelik A.Ş. Romanya fabrikalarındaki süreçler 2023 yılbaşı itibarıyla sonuçlanmıştır. Doğrudan ihracat Arçelik Romanya buzdolabı işletmesine yapılmaktadır. AB, ABD, Afrika ve Rusya pazarlarına da aralıklarla ihracatımız vardır. Bu alanda araştırma ve yeni pazarlara açılabilmek için pazarlama yöneticiliği aktif hale getirilecektir. 2022 yılında yatırımı tamamlanan ve 2023 yılbaşında devreye alınan GES projemiz, 700 bin kWh üretim kapasitesine sahiptir ve tüm enerji tüketimimizi karşılamaktadır. Bu kazanım, müşterilerimizin genel gider maliyetlerine yansıyacak olup fiyat rekabetini daha da güçlü halde getirecektir. Baycan, Eskişehir OSB Bölgesi’ne GES projesi üreten ilk firmalar arasındadır. ISO 14001 ve ISO 50001 belgeleri gereği ile de çevreci ve bir o kadar da enerji tasarrufuna önem veren bacasız firmadır. 2023 yılı öngörümüz yeni müşteri projelerimizle birlikte % 25 oranında büyümektir.”

TKÜMAGAZİN

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

İSDER 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayınlanma tarihi

-

Serkan Karataş, Güven Tazeleyerek Yeniden Başkan Seçildi.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), 10. Olağan Genel Kurul toplantısını 17 Nisan 2025 tarihinde İSDER Dernek Merkezi’nde gerçekleştirmiştir. Sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantı, hem mevcut faaliyetlerin değerlendirildiği hem de yeni dönem stratejilerinin belirlendiği verimli bir organizasyon olmuştur.

Genel Kurul’un hemen ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, 2025–2026 dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığına, geçmiş dönemlerdeki başarılı yönetimiyle takdir toplayan Sayın Serkan Karataş oy birliğiyle yeniden seçilmiştir.

 

Yeni Üyelere Sertifikaları Takdim Edildi

İSDER ailesine 2025 yılı itibarıyla katılan Bozkurt Endüstri, FKK Global, Seder Makina ve Temesist firmalarının temsilcilerine, üyelik sertifikaları törenle takdim edilmiştir. Bu yeni katılımlar, derneğin sektördeki kapsayıcılığını ve temsil gücünü daha da artırmıştır.

 

Güçlenen Üye Yapısıyla Daha Etkili Temsil

2023-2024 dönemlerinde aramıza katılan Bozkurt Endüstri, Esan Akü, FKK Global, Seder Makina, Temesist ve Tisan Endüstri firmalarıyla birlikte, İSDER’in sektörel temsil kabiliyeti önemli ölçüde genişlemiştir. Derneğimiz, her geçen gün büyüyen yapısıyla üyelerinin ortak sesi olmaya ve sektörde sürdürülebilir gelişimi desteklemeye devam etmektedir.

 

Teşekkür ve Yeni Dönem Vurgusu

Genel Kurul toplantısına katılım sağlayarak derneğimize destek veren tüm kıymetli üyelerimize teşekkür ederiz. Yeni dönemde de sektörümüzün gelişimi ve üyelerimizin ortak menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

 

Devamını oku

Haber

TKU MAGAZİN TV CANLI YAYINLARIMIZ SON HIZLA DEVAM EDİYOR..

Yayınlanma tarihi

-

https://www.youtube.com/channel/UClYt5ATMYLQUmiNvl-_QPFwZİN TV

Ağır Kaldırma Taşıma ,Proje Lojistik ,Vinçli Taşıma ,Yükleme Depolama  lojistik sektörüne 18 yıllık deneyimle Net Medya olarak çıkardığımız (Taşıma Kaldırma Üniteleri Magazin ) TKU Magazin Dijital E-Dergi ve YouTube kanalımız ile sektörün sorunlarını ,yenilikçi hareketlerini ,marka bilinirliğini  Firmalarınızın yatırmalarını sektörde yarattığı katma değerini ,sektörün sorunlarını ele alıyor yılların verdiği tecrübe ile masaya yatırıp konuşuyoruz.

Karaca Vinç Nakliyat İstif ve İş Makinaları Kiralama Genel Müdürü Ahmet Toktay ile Bugün

Bügün 15.03.2025 (Cumartesi Saat :11:00 11:30 Son dönemde Firması için oluşturdukları Yenilikçi Sistemi, Makine Parkuruna yaptığı yatırımları ,Satış Sonrası Hizmetleri ,Sektörü ve Sorunlarını Konuşacağız. Sorularınızı watsap hattımız:0532 263 01 34 sorabilirsiniz.

Devamını oku

Haber

Enerjisa Üretim’den Türkiye’de Bir İlk, Ovacık RES Uçtan Uca Kadınlara Emanet!

Yayınlanma tarihi

-

Enerji sektöründe fırsat eşitliğini sağlamak ve kadın istihdamını artırmak için harekete geçen Enerjisa Üretim, Dünya Kadınlar Günü’nde sektöre rol model olan bir dönüşümü kutluyor. REDKA (Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar) programıyla kadın mühendis ve teknisyenleri sektöre kazandırırken, Türkiye’nin ilk tamamen kadın ekibiyle yönetilen rüzgar santrali Ovacık RES, kadınların enerjideki gücünü ortaya koyarak sektörde köklü bir değişimin simgesi olmaya devam ediyor.

 

Türkiye’de bir ilk, tamamı kadın çalışanlardan oluşan Ovacık RES

Türkiye’nin yenilenebilir enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Üretim’in enerji santrallerinden Ovacık RES, yalnızca enerji üretmekle kalmıyor, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da sektörde eşitliğin rüzgarını estiriyor. Avrupa’nın tek seferdeki en büyük rüzgar yatırımlarından biri olan 1.000 MW’lık YEKA RES-2 projesinin bir parçası olan Ovacık RES, Türkiye’de ve yakın coğrafyada bir ilk olarak uçtan uca tamamen kadınlar tarafından yönetilen ilk rüzgar santrali olarak tarihe geçti. Teknik bakımından işletme yönetimine, hatta güvenliğe kadar tüm roller kadınlar tarafından üstleniliyor.

 

REDKA programıyla yetişen kadın mühendis ve teknisyenler, bugün Ovacık RES’te sahada aktif rol alarak enerji sektöründe dönüşüme öncülük ediyor. Enerjisa Üretim’in yerel kalkınmaya verdiği destekle, sadece kadın profesyoneller değil, bölge halkından kadınlar da sektöre kazandırılıyor. REDKA programı sayesinde kadınlar, türbinlerin bakım ve işletmesinde görev alarak rüzgarın gücünü yöneten isimler haline geliyor.

 

Kadınların enerjideki gücü sınır tanımıyor

Enerji sektöründe kadın istihdamına yön veren REDKA programı, mühendis ve teknisyenleri yenilenebilir enerji alanında uzmanlaştırarak sahada aktif rol almalarını sağlıyor. Rüzgar enerjisi teknolojileri, bakım-onarım süreçleri ve operasyonel yönetim gibi kritik alanlarda verilen eğitimlerle kadınlar, teoriyi pratiğe dönüştürerek sektörde güçlü bir yer ediniyor.

Enerjisa Üretim, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) doğrultusundaki taahhütleriyle kadınların enerji dönüşümündeki gücünü artırmaya devam ediyor. REDKA ile kadınlar sadece sektöre adım atmıyor, dönüşümün öncüsü oluyor.

 

Kadınların enerjisiyle geleceğe yön veriyoruz

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yaptığı açıklamada, kadınların sektördeki varlığının artırılmasının sürdürülebilirlik açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

 

“Enerji sektörü sadece teknik uzmanlıkla değil, kapsayıcılık ve çeşitlilikle büyür. Ovacık Rüzgar Enerji Santrali ve REDKA programıyla kadınların yenilenebilir enerjide daha fazla yer almasını sağlamak için yola çıktık ve artık biliyoruz ki bu, yalnızca bir sosyal sorumluluk değil, sektörün geleceğini güçlendiren bir gereklilik. Uzun yıllardır erkek egemen bir alan olarak görülen enerji sektöründe büyük bir dönüşüm başlattık. Ovacık RES, Türkiye’de ve yakın coğrafyada bir ilk olarak uçtan uca tamamen kadınlar tarafından yönetilen bir santral. Teknik bakımından işletme yönetimine, güvenliğe kadar tüm roller kadınlar tarafından üstleniliyor. Bu sadece bir istihdam hamlesi değil, bir dönüşüm hareketi. Çünkü biliyoruz ki eşitlik vaadi, gerçek eşitliği sağlamak için somut adımlar atmayı gerektirir. Enerji sektöründeki kadın istihdam oranlarının düşük olduğunu biliyoruz ve bu düzeni değiştirmek için somut adımlar atıyoruz. İki yıl önce başlattığımız ‘Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar’ programı ile mühendis ve teknisyen kadınları sektöre kazandırdık, bugün Ovacık RES tamamen REDKA’lara emanet. Yenilenebilir enerji alanında kadın istihdam oranını %60’a çıkarmayı hedefliyoruz ve bu hedefe ulaşana kadar durmayacağız. 8 Mart’ı sadece çiçek verilen bir gün olarak değil, kadınların potansiyellerini ortaya çıkaran ve hak ettikleri yerlere gelmelerini sağlayan fırsatlarla taçlandırmamız gerektiğine inanıyoruz. Enerjisa Üretim olarak biz bu değişimin öncüsü olmaya kararlıyız. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor ve enerji sektöründe daha fazla kadını görmek için çalışmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.

Enerjisa Üretim Ovacık Santrali İşletme Mühendisi Saadet Çekemoğlu, kendisinin de buraya yüksek hayaller kurarak geldiğini söyleyerek;

“Enerji sektörü zorlu koşullara sahip olabilir, ancak biz kadınlar her sahada, her sektörde en iyisini başarabiliriz. Ovacık RES, Türkiye’nin ilk ve tek tamamen kadınlardan oluşan santrali. Burada çalışmak benim için büyük bir gurur. 54,6 MW kurulu güce sahip 13 türbinimiz, her biri 4,2 MW  üretim kapasitesine sahip ve kulelerimiz 110 metre yüksekliğinde. Bu projede yer almak, hayallerimin peşinden koşmanın ve cesaretin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Kadınlar olarak hayal etmekten ve cesaret etmekten asla vazgeçmemeliyiz” dedi.

Manisa’da doğup büyüdüğünü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi elektrik programından mezun olduğunu belirten Ovacık Santralinin İşletme Teknisyeni Zelihanur Güler ise;

“Üniversiteye kadar enerji sektörünü erkeklere özgü bir alan olarak görüyordum. Ancak Ovacık RES’in kadınlar tarafından işletileceğini duyduğumda, ‘Ben neden yapamayayım?’ dedim ve bu yolculuğa adım attım. REDKA programı sayesinde rüzgar türbinlerinin çalışma prensiplerinden yüksek gerilimde çalışmaya kadar kapsamlı teknik eğitimler aldım ve sahada uygulama fırsatı buldum. İlk başta yüksek kuleleri görmek beni korkutmuştu, ancak eğitimlerle bu korkumu yendim ve artık bu işi tutkuyla yapıyorum. Ailem ve arkadaşlarım hep yanımda oldu, onların desteğiyle cesaretimi artırdım. Bugün bu sektörde çalışan bir kadın olarak, şunu söylemek istiyorum: ‘Bu işin kadını erkeği yok. Hayallerinizin peşinden gidin, cesaretinizden asla vazgeçmeyin” dedi.

 

 

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan