Takip Edin

Ağır Yük Taşıma Araçları

KIRMA, ELEME, YIKAMA TESİSİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Yayınlanma tarihi

-

Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan 1a Grubu Ariyet (KumÇakıl) Ocağı ve KırmaEleme-Yıkama Tesisi projesi ile ilgili olarak resmi internet sayfası aracılığıyla bilgiler aktardı. Kırşehir Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğümden yapılan açıklamada projeye ilişkin çevresel etki değerlendirmesi sürecinin başladığı ifade edilerek şu detaylar aktarıldı:” Kırşehir İli Çiçekdağı, ilçesi Çepni Mahallesi mevkiindeki Çiçekdağı Belediyesi tarafından yapılması planlanan la Grubu Ariyet (Kum- Çakıl) Ocağı ve KırmaEleme-Yıkama Tesisi projesi ile ilgili olarak Kırşehir Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğimin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” 

Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler kaydedildi: ” Söz konusu proje alanı İ32-c3 paftasında grid sistemine göre 36. dilimde yer almakta olup, Kırşehir İl Özel İdaresine ruhsat başvurusu yapılacaktır. Proje kapsamında ruhsat alanının tamamında Ariyet (Kum-Çakıl) Ocağı işletilmesi planlanmaktadır. Faaliyet kapsamda işletme çalışmalarına başlamadan ilgili kuruluşlardan gerekli izinler alınacaktır. Proje; açık ocak işletmeciliği kapsamında kum-çakıl üretimidir. Malzeme ekskavatör yardımıyla ocak sahasından çıkarıldıktan sonra kamyona yüklenerek ihtiyaç alanlarına nakledilecektir. Üretilen malzeme Çiçekdağı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan projelerde kullanılacaktır. Proje kapsamında ocak sahasından yıllık 200.000 ton malzeme alınması hedeflenmektedir. Alanda kurulacak olan Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi kapasitesi de yıllık 200.000 ton olacaktır. Proje kapsamında mer-i mevzuat uyarınca gerekli izinlerin alınması ile çalışmalara başlanacaktır. Proje alanına en yakın yerleşim yeri alanın kuzeyinde yer alan Çepni mahallesi olup kuş uçuşu ortalama 1275 m mesafededir, en yakın mesken ise proje alanı sınırı itibariyle 150 m kuzeydedir. Projenin işletme aşamasında vasıflı, vasıfsız 10 kişi istihdam edilecektir. Bu işçilerin sosyal ihtiyaçlarının önemli bir bölümü en yakın yerleşim biriminden temin edilebilecektir. Proje alanı içerisinde bulunan malzemenin kum-çakıl (I-a Grubu Maden) üretimine uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple sahanın kum-çakıl üretimine yönelik olarak değerlendirilmesi planlanmaktadır.

Madencilik sektöründe, madenin işlenmesinde yaşanılan sorunların başında malzeme temini ve nakliye mesafesinin uzak olması gelmektedir. Maden işleme tesislerinin özelliği gereği; yeri ve konumu seçilirken, tesisin ihtiyacı olan malzemeye en yakın yer konum ve yerleşim yerlerine zararı olmayacak şekilde planlanır. Malzeme nakliye mesafesi uzak olduğu sürece, maden işleme tesislerine gerek iş gücü kaybı bakımından gerekse de işletme bakımından çok büyük dezavantajlar yaratmaktadır. Proje için yer seçimi çalışmaları yapılırken üzerinde durulan etkenler cevher kaynağına yakın olması, mevcut arazi kullanımı, topoğrafyanın uygunluğu, yerleşim yerlerine olumsuz (toz, gürültü, trafik yoğunluğu) etki yaratmayacak konumda olması, ulaşım bağlantıları, elektrik ve su temini gibi altyapı unsurları olmuştur. Bu nedenle proje alanı olarak seçilen yer projenin uygulanabilirliği açısından en uygun yerdir.

Proje kapsamında, açık ocak işletmeciliği şeklinde üretim yapılacak olup, 9,9 hektarlık alanının tamamında çalışma yapılacaktır. Proje alanı 101 ada 1 parsele kayıtlı mera arazisi olup gerekli izinler alındıktan sonra çalışmalara başlanacaktır. Proje kapsamında yıllık 200.000 ton (125.000 m3) malzeme alınması planlanmaktadır. Bu malzemenin tamamı tüvenan olarak kullanılacaktır. Üretim çalışmalarında delme patlatma işlemi yapılmayacak olup çıkarılan cevher ekskavatör yardımıyla ocak sahasından çıkarıldıktan sonra kamyona yüklenerek ihtiyaç alanlarına nakledilecektir. Üretilen malzeme Çiçekdağı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan projelerde kullanılacaktır. Söz konusu projede yılda 10 ay, ayda 25 gün ve günde 8 saat (tek vardiya) şeklinde üretim yapılacaktır. Proje kapsamında, açık ocak işletmeciliği şeklinde, basamaklar halinde üretim yapılması hedeflenmektedir. Üretim çalışmaları sırasında, oluşturulacak basamakların ölçüleri, iş makinelerinin manevra kabiliyetleri ve arazi şartları göz önünde bulundurularak seçilmiş olup, bu kapsamda, basamak yüksekliği en fazla 3 m, basamak genişliği 10 m, şev açısı 450  olacak şekilde planlanmıştır. Proje kapsamında 2 basamak oluşturulması planlanmaktadır. Proje kapsamında toplam 10 kişinin çalıştırılması planlanmakta olup, sahada çalışacak personel yakın yerleşimlerden sağlanacaktır.

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ağır Yük Taşıma Araçları

RENAS, FİLOSUNA 12 ADET RENAULT RUCKS T 520 ÇEKİCİ KATT

Yayınlanma tarihi

-

 

Renas Lojistik, Renault Trucks’ın yüksek beygir gücüne sahip modelleri ile filosunu büyüttü.

Mersin’in gıda lojistiği alanında uzman lojistik firmalarından, tüm Avrupa ülkelerine ve Türkiye Cumhuriyetleri’ne yaş meyve-sebze lojistiği gerçekleştiren Renas, filosuna 12 adet Renault Trucks T520 çekici kattı. 2023 yılında başlayan alımlarıyla filosunun yaklaşık yüzde 60’ını Renault Trucks çekicilere dönüştüren Renas’ın tüm Renault Trucks araçları 520 beygir gücünde yola çıkıyor. Renas Lojistik’in yeni araçları Yönetim Kurulu Başkanı Masum Aktaş’a Renault Trucks Türkiye ve Erman Ticari Araçlar’ın yöneticileri tarafından teslim edildi.

Devamını oku

Haber

Arkas Bunker’dan Türkiye’de bir ilk…

Yayınlanma tarihi

-

Arkas Bunker’dan Türkiye’de bir ilk… Arkas Bunker Türkiye’de Denizcilik Yakıtlarında Sürdürülebilirlik Sertifikasını Alan İlk Yakıt İkmal Şirketi Oldu!

Arkas Bunker sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda ilklere imza atıyor. Bu kapsamda Tarım, gıda ve biyoenerji endüstrilerinde sürdürülebilirliği destekleyen, dünya çapında tanınan bir sertifika sistemi olan Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasını (ISCC
– International Sustainability and Carbon Certification) aldı.
Arkas Holding iştiraklerinden Arkas Bunker, denizcilik yakıtlarında sürdürülebilir iş modeli ile
yoluna devam ederken şirketlerin karbon emisyonunu azaltmalarına destek vermek üzere
projelerine devam ediyor.
Çevre ve kaynakların korunması misyonu ile uyumlu olarak uluslararası nitelikte, uygulamaya
yönelik ve şeffaf bir sistem sağlayan dünyanın en itibarlı sertifikasyon programları arasında
yer alan ISCC'den onay aldı.
Biyokütle, biyoyakıt ve diğer yenilenebilir ham maddelerin sürdürülebilir üretimini ve
tedariğini doğrulamak için kullanılan, çok paydaşlı olarak geliştirilmiş, uluslararası kabul
görmüş bir sürdürülebilirlik sertifikasyon sistemi olan ISCC sayesinde Arkas Bunker
sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştı.
ISCC Sertifikası kriterleri arasında yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uyum, sürdürülebilir
arazi kullanımı ve biyolojik çeşitliliğin korunması, sera gazı emisyonlarının ve diğer çevresel
etkilerin azaltılması, insan haklarına ve işçi haklarına saygı, sorumlu su kullanımı ve
yönetiminin yanı sıra tedarik zincirinde izlenebilirlik ve şeffaflık kriterlerine uyum yer alıyor.
“Doğanın kendi evrimi içinde bir sonraki gün aynen mevcut olabilen enerji kaynağı” olarak
tanımlanan yenilenebilir enerji kaynaklarının en büyük özelliği, karbondioksit emisyonlarını
azaltarak çevrenin korunmasına yardımcı olmaları, yerli kaynaklar oldukları için enerjide dışa
bağımlılığın azalmasına ve istihdamın artmasına katkıda bulunmaları ve kamuoyundan yaygın

ve güçlü destek almaları olarak biliniyor. Aynı zamanda fosil yakıtlar kullanılmadan
üretildikleri için sürdürülebilirler. Bu sayede doğal gaz, kömür ve petrol gibi enerji kaynakları
tükenmeden yenilenebilir ve çevreye daha az zararlı yakıtlar kullanılmış oluyor.
Arkas Bunker Genel Müdürü Seçkin Gül, armatörlerin ihtiyaçları doğrultusunda sürdürülebilir
ve çevreci yakıtları radarlarında tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Devamını oku

Ağır Yük Taşıma Araçları

SİVASTA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Yayınlanma tarihi

-

 

Bomak marubeni dağıtım ve servis kapsamındaki ilk müşteri etkinliğini sivasta gerçeklşeştirdi.

Türkiye temsilciliği marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş tarafından yürütülen yol ve asfalt makinaları üreticisi mumag sivasta düzenlediği etkinlikte BF 800 C-3 S600 FİNİŞER , BW 213 D-5 VE BW 161 AD-5 gibi en yeni modellerini sergiledi. Dünyada milyonlarca kilometre yolda imzası bulunan fransız hayat grubu’nun bir parçası olan Bomag 2024 ilk özeol nüşteri etkinliğinde deneyimli yol emektarı yönetiçiler ve karar vericiler bir araya geldi. Bomagın en güncel teknojilerinin barındıran modellerine ek olarak  Marubeni dağıtımve servis katma değerli satış sonrası hizmetleriyaygın servis ağı, yüksek yedek parça bulunabilirliği ve inovatif çözümleri hakkında bilgiletr katılımcılara aktarıldı

Devamını oku

Trend olan