Takip Edin

Hedef Sektör

İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Ülkemize kazandırdığımız cari fazlayı daha da artırarak güçlü performansımızı sürdüreceğiz”

Yayınlanma tarihi

-

Toplantının konuşmacısı Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel, 2022’nin dünya genelinde daha pahalı bir yıl olacağını vurguladı. Türkiye İMSAD Başkan Vekili Ferdi Erdoğan ise 2022’de ‘kaynaklar’, ‘riskler’ ve ‘rekabeti’ birlikte yönetenlerin gemilerini her türlü fırtınada yüzdüreceğini söyledi. 

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 47’nci kez düzenlenen Gündem Buluşmaları, Demirdöküm ve GF Hakan Plastik’in katkılarıyla 9 Aralık Perşembe günü online olarak gerçekleştirildi. Açılışını Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, moderatörlüğünü Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan’ın yaptığı ‘2021’i Kapatırken Sektörü Neler Bekliyor?’ başlıklı toplantı, inşaat malzemesi sanayicileri, iş dünyasından isimler ve sektör profesyonelleri tarafından ilgiyle takip edildi. Toplantının konuşmacısı Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel, ‘Pandemi sonrası ortaya çıkan yeni koşullar 2022 yılında nasıl gelişecek?’, ‘Küresel inşaat sektörü ve malzeme pazarlarında 2022 yılı beklentileri neler olacak?’, ‘AB pazarı ve Yeşil Mutabakatın etkileri’, ‘ABD pazarı’ ve ‘Sektörde büyüme öngörüleri’ başlıkları altında, güncel verilerle birlikte değerlendirmelerini paylaştı.

Büyümenin yüzde 10’unda yenilemenin payı var

İnşaat malzemeleri sanayisinin 2021 yılındaki gelişiminde yenileme pazarının çok büyük rol oynadığını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “2020 yılında hiçbir dönemde olmadığı kadar renovasyon ağırlıklı bir süreç yaşandı. Yenilemede yaşanan gelişmelerin etkisi 2021 yılı boyunca büyüyerek devam etti. İnşaat sektörünün yüzde 3,5 küçüldüğü 2020 yılında inşaat malzemeleri sanayisi üretimde, bilişimden sonra ülkemizin en yüksek büyümesini 9,1 oranıyla gerçekleştirdi. Bu büyüme içinde 2020 yılında yurt içi tüketimimiz 408 milyar TL seviyesine çıktı. Bir yıl öncesine göre 40 milyar TL oranında büyüyen yenileme pazarındaki pay artışı, inşaat malzemesi sanayisinin 2020’deki büyümesini belirleyen unsur oldu. İnşaat malzemeleri sanayisi olarak 2021 yılını üretimde yüzde 20’lik bir büyüme ile tamamlayacağımızı, bu büyümenin içindeki yenileme payının da yüzde 10 civarı olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

İhracat performansımızla eylülde en yüksek seviyeye çıktık

Reklam

İnşaat malzemeleri sanayisinin ihracat performansı ile gurur duyduklarını vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, şunları söyledi: “Pandemi döneminde inşaat malzemeleri sanayisinin performansı ve ülkemizin coğrafi konumunun etkisiyle de ihracatın önemli derecede arttığını görüyoruz. 2013 yılından bu yana takip ettiğimiz verilere göre, Eylül 2021’deki ihracat performansımızla en yüksek seviyeye çıktık. Bu seviyeye ulaşırken de 3,1 milyar dolar ve 6 milyon ton gibi büyük oranlarda ihracat gerçekleştirdik. 2020 ortalama ihracat birim fiyatımız 0,35 dolar/kg iken, 2021 yılı eylül ayı itibarıyla bunun 0,52 dolar/kg seviyesine çıkması bizim geleceğe dair beklentilerimizi de yükseltiyor. Çevremizdeki ülkelerde etkinliğimizin artmasıyla ülkemize kazandırdığımız cari fazlayı daha da artırarak güçlü performansımızı sürdüreceğimize inanıyoruz.”

Türkiye, ABD’ye ilave ihracat potansiyeli ile karşı karşıya

AB ve ABD pazarlarında 2022 beklentilerini ele alan Dr. Can Fuat Gürlesel, “ABD’deki altyapı paketi 1,1 trilyon dolarlık bir harcama ve yaklaşık 700 milyar doları da doğrudan inşaat harcaması yaratabilecek başlıklar içeriyor. 1,1 trilyon dolarlık harcama 10 yıllık bir süreçte yapılacak, yani yıllık yaklaşık 110 milyar dolar söz konusu. Bunun yüzde 60-70’inin inşaat harcamaları olacağı öngörülüyor. 2022’de 110 milyar dolarlık bir harcamanın 60-70 milyar doları inşaat ve inşaat malzemelerine gidecek. Yarısının ithal edileceğini düşünürsek, ki ABD’nin büyük ölçüde ithalata bağımlı olduğu alanlar var, yıllık ilave 30-35 milyar dolar inşaat malzemeleri için bir pazar oluşacak. Kötümser senaryoda ise 20-25 milyar dolarlık pazar yaratılacak. Türkiye bunun yüzde 10’unu almayı hedeflese 2,5-3 milyar dolarlık ilave ihracat potansiyeli ile karşı karşıya. ABD bizim inşaat malzemesi ihracatımızda ilk sırada” diye konuştu.

 

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

Yayınlanma tarihi

-

ÖZEL ÇÖZÜMLER ÜRETEN MÜHENDİSLİK FİRMASI

1992 yılında küçük bir işletme olarak iş hayatına firmamız, bugün forklift distribütörlükleri yanı sıra farklı konularda SMZ marka ile birçok makinenin imalatını gerçekleştiren ve firmaların ihtiyaçlarına özel çözümler üreten bir mühendislik firmasıdır.

İstanbul İkitelli O.S.B. ‘de 3.000m2 kapalı alan, Çorlu-1 O.S.B.’ de  bulunan 16.000m2 kapalı alan, Bursa’daki fabrikamızda 2.500 m2  kapalı alan, olmak üzere toplamda 21.500 m2 kapalı alanda 120 personel 20 mühendis ile üretim yapmaktayız. HELI forkliftlerin 2000 yılından beri Türkiye genel distribütörlüğünü yapmakta olan firmamız aynı zamanda elektrikli 1 tondan 10 tona kadar forklift, 1 tondan 5 tona kadar istif makinesi,1 tondan 15 tona kadar transpalet, 1 tondan 50 tona kadar çekici, 1 tondan 50 tona kadar hidrolik makaslı ve dikey yük platformları ithalatları ve imalatları gerçekleştirmektedir. Tamamı ihraç olan otomatik otopark sistemleri üretimi yapmaktadır. Tekstil makineleri üretimi, karavan üretimi, ve diğer sektörlere ait özel projeler ve aynı zamanda Bursa’da devam eden elektrikli kargo aracı (pikap) ve binek araç projeleri de sürdürmekte olduğumuz faaliyetlerdendir.”

Devamını oku

Hedef Sektör

ULUSLARARASI KALİTEDE ÜRETİM

Yayınlanma tarihi

-

 

1969 yılında üretim faaliyetlerine başlayan firmamız, sıcak dövme yük kaldırma ekipmanları sektöründe ülkemizin en büyük üreticisi ve ihracatçısıdır.

 

Sektörün talebi doğrultusunda ihtiyaç duyulan yeni ürünleri AR-GE çalışmaları sonucunda üreterek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gelişen teknoloji ve Pazar stratejilerini sürekli takip eden firmamız, üretim kalitesini de sürekli yenileyerek Avrupa standartlarında üretim ve kalite kontrol sistemine sahiptir. Sürekli büyümeyi ve uluslararası kalite standartlarında üretim gerçekleştirmeyi prensip kabul eden firmamız, sektörüne alternatif ürünler ve çözümler sunma misyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Devamını oku

Hedef Sektör

KISA SÜREDE TANINMAYA BAŞLANDI

Yayınlanma tarihi

-

 

2012 yılında ürün portföyüne personel yükselticileri ekleyerek faaliyetlerine devam etti. Faaliyetlerine istif makineleri ve transpalet ithalatı ile başlayan Asimato  ilk yıllarında ithal ettiği ürünlerin Türkiye’de satışı ile meşgul oldu. Türkiye’deki farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine hizmet ederek kısa sürede kendi sektöründe tanınmaya başladı.

2013 yılında Asimato forkliftleri’nin satışına başlandı. Kısa sürede yıllık 500 adet satış kapasitesine ulaşıldı. Bugün yıllık 800 adet satış kapasitesi ile sektöründe öncü bir marka haline geldi. 2016 yılında iş makineleri satışına başlandı.  Tekerlekli yükleyiciler ve mini ekskavatör modellerinin satışı ile müşteri portföyünü genişletti. Böylece marka bilinirliliği daha da arttı. 2018 yılından itibaren üretime yoğunlaşan Asimato ürün portföyündeki birçok ürünün üretim alt yapısını tamamladı. 12 yıllık sektör deneyimi ile kuruluşumuzdan bugüne farklı sektörlerdeki müşterilerine önemli katkılar sunan Asimato, ihracat ile büyüme hedefine odaklanmış yatırımlarını bu doğrultuda organize etmektedir.

EN UYGUN HIZLI ÇÖZÜM

Varoluş amacımız, markamıza bağımlı müşterilerimiz ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktır. Şirket hedefimiz, üretim, üretim, üretimdir. Misyonumuz, faaliyette bulunduğumuz sektörde müşterilerimizin beklentilerine en uygun ve hızlı çözümleri üretmektir. Vizyonumuz, Asimato markasını gelecekte tüm Dünya’da tanınan bir marka haline getirmektir. Geleceği düşünün. Her şey çok güzel olacak.

Reklam
Devamını oku

Trend olan