Takip Edin

Özel Haber

İMİAD; SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE SİNERJİ KATIYOR !

Yayınlanma tarihi

-

“Sektörün Liderinden Öncü Bir Adım” mottosu başladığı çalışmaları ile göz dolduran İMİAD (İstif Makinaları İş Adamları Derneği) sektörü mevzuat, sosyal sorumluluk projeleri anlamında önemli bilgilendirmeleri ile sektöre ivme yaratıyor.

  Sektörün önemli dinamiği olan, Kaldırma Taşıma, yükleme depolama ve istifleme alanında   katma değer yaratan Sivil Toplum kuruluşu İMİAD (İstif Makinaları İş Adamları Derneği) yönetimi, sosyal sorumluluk projeleri ile sinerji yaratmaya devam ediyor. Türkiye’de ve dünya genelinde istif ve iş makineleri sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri bir araya getirerek, sektörün tamamının sorunlarını tespit etmeyi öngörüsünde önemli faaliyetlerde bulunuyor.

Meslek Lisesi, Memleket Meselesi

Sektörel, sorunların çözümü noktasında aktif rol alan, sektörün küresel ölçekte sürdürülebilir büyümesini ve yenilikçi çözümlerle gelişimini, üyelerine en iyi uygulamaları, eğitim ve araştırma fırsatları sunarak, sektörde yüksek kalite , güvenlik standartlarını yükseltmek , üyelerinin haklarını korumak  ,etkinlik ve projelerle sektörde sürekli gelişimi sağlamayı hedefleri arasında olan İMİAD Başkanı Görkem Durmuş ve Yönetimi ,Sosyal sorumluluk projesi olan  “Meslek Lisesi ,Memleket Meselesi” düsturu ile yola çıkarak Eğitim konusunun önemli vurgusunu “Sektörün Liderinden Öncü Bir Adım” mottosu başlayan hamlesi ile Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türkiye’nin ilk “Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları” sınıfını açtı.

 Bu Sınıf  Öğrencilerimize Nitelikli İş Gücü Kazandıracak

Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Günay Bahçeci ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alan şefi Mehmet Emin Yaman’ında açılış töreninde hazır bulundular.

Açılış sırasında konuşma yapan İMİAD Başkanı, Görkem Durmuş “Sektörün lideri olarak, gençlerimize yatırım yapmanın ve geleceğin profesyonellerini yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu sınıf, öğrencilerimize modern bir eğitim ortamı sunacak ve sektörümüze nitelikli iş gücü kazandıracak. Derneğimiz İMIAD’ın bu öncü girişimiyle sektörel dayanışmanın gücünü gösteriyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Özel Haber

Uzmanlar Platformu’nun Etkinliği Fark Yarattı: Yeni Ürünler Görücüye Çıktı

Yayınlanma tarihi

-

19 Nisan 2025’te Uzmanlar Platform tarafından düzenlenen 6. Geleneksel Müşteri Günleri, fabrikanın yanında bulunan 10 bin m²’lik alanda gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 1000’e yakın firmanın katıldığı etkinlik, yoğun ilgi gördü. lansman ’da katılım sağlayan müşterilere özel, makine ve hediye çekilişleri yapıldı.

Grup şirketlerinden Ay Platform, Uzman Lift ve Ay Lift de etkinlikte yer aldı.

Yurt içi piyasada %70 pazar payına sahip olan Uzmanlar Platform, müşteri günlerini ilk kez 2016’da düzenlemeye başlamış, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından bu yıl etkinliği tekrar gerçekleştirmişti.

Program, Kuran tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinliğe Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve ekibi de katılarak alanı gezdi. Belediye Başkanı’na, Uzmanlar Platform Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tursun ve Fabrika Müdürü Serhan Günaydın ürünler hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte PLATFORMDER Başkanı Saruhan Yönetimi, ARÜSDER Başkanı  Musa Ertunç ve Yönetimi, İMİAD Başkanı Görkem Durmuş ve LİUGONG  Avrupa Başkanı Howard Dale katıldı. Katılımcılar arasında hem sektörün önemli sivil toplum kuruluşları hem de uluslararası temsilciler dikkat çekti.

Uzmanlar Platform ’un 2013 yılında başladığı araç üstü sepetli platform üretimi, 2016’dan bu yana Kocaeli Kartepe’deki tesislerinde devam ediyor. Etkinlikte sergilenen yeni ürünler, yoğun ilgi gördü ve bazı firma temsilcileri siparişlerini hemen iletti.

Firma ayrıca yerli ve milli üretim kapsamında geliştirdiği vinç projesinin ilk makinelerini bu etkinlikte tanıttı. Aylift firması tarafından ithal edilen Çin menşeli LIUGONG marka makaslı ve eklemli platformlar da sergilendi.

Yurt dışı ihracat atağını sürdüren Uzmanlar Platform, Ortadoğu, Batı Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerine yaptığı sevkiyatlarla uluslararası pazardaki etkisini artırmaya devam ediyor.

Etkinlikle ilgili geniş haber, fotoğraf ve sunum içerikleri TKU Magazin Dijital E-https://www.tkumagazin.com/e-dergi/Dergisi’nde yer alacak. Etkinliğe katılanlar ile özel röportajlar. Gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Devamını oku

Özel Haber

UTİKAD Başkan Yardımcısı Ayşem Ulusoy, lojistiğin güçlü kadınlarını Yolaçık Podcast’inde anlattı

Yayınlanma tarihi

-

Türkiye’nin lojistik liderlerinden Ayşem Ulusoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça’nın moderatörlüğünde gerçekleşen YolAçık Podcast’e konuk oldu. Ulusoy, “Lojistikte kadın gücünü artırmak, sadece bireysel kariyer yolculukları için değil, sektörün daha sürdürülebilir ve verimli olması için de kritik bir adımdır.” dedi.

Akca Lojistik, kadınların sektörde güçlenmesini ve daha fazla yer almasını teşvik etmek misyonundan hareketle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şirketin dijital içerik platformu YolAçık Podcast’te Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşem Ulusoy’u ağırladı. Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça’nın konuğu olan Ulusoy, iş hayatına giriş hikayesini ve erkek egemen lojistik sektöründe kadınların yarattığı farkı anlattı.

Kadınlar Lojistikte Daha Fazla Yer Almalı!

Podcast’in bu özel bölümünde Ayşem Ulusoy, 39’uncu yaşını kutlayan UTİKAD’da, ilk kez lojistik sektöründeki kadınları bir araya getirerek sinerji yarattıklarını anlattı. Ulusoy, sektördeki yönetici kadın sayısını artırmak istediklerini belirterek şöyle devam etti:

“Kadın lojistikçiler harika bir dayanışma içinde ve bizler birbirimizin ilhamı olmak istiyoruz. Hedefimiz C-level, yani karar mekanizmalarında, yönetim kurullarında kadın sayısını artırmak… Kadınlar ancak üst düzey pozisyonlara geldiğinde sektörün dinamiklerini değiştirebiliyor. Üst düzey yöneticilerle genç kızlarımız bir arada çalışıyor, Mentor-Mentee programları uyguluyoruz. Biz kadınlar yolumuzu aça aça, rüzgarı arkamıza ala ala sektörde ilerliyoruz. Son dönemde sektörde gördüğümüz C-level kadınlarımız da bizi gururlandırıyor ve bunları hep birlikte kutluyoruz.”

Kadınların lojistik sektöründeki varlığının giderek arttığını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Ulusoy, “Lojistikte kadın gücünü artırmak, sadece bireysel kariyer yolculukları için değil, sektörün daha sürdürülebilir ve verimli olması için de kritik bir adımdır.”

Kadın Liderler İş Dünyasını Nasıl Dönüştürüyor?

Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça da programda lojistik gibi geleneksel olarak erkek egemen sektörlerde kadınların varlığı, sadece toplumsal cinsiyet eşitliği açısından değil, iş süreçleri ve yönetim anlayışı bakımından da büyük bir fark yarattığını belirtti. Akça, kadın liderlerin iş dünyasına kattığı değeri şu sözlerle vurguladı:

“Kadın yöneticilerin olduğu şirketlerde karar süreçleri daha analitik işliyor, kriz yönetimi daha güçlü yapılıyor ve şirketler daha dayanıklı hale geliyor. Türkiye’de kadınların üst düzey yönetici oranı hala yüzde 11 seviyelerinde. Lojistik gibi sahada operasyonel faaliyetlerin yoğun olduğu sektörlerde, kadınların varlığını artırmak için özel çaba sarf edilmesi gerekiyor. Ancak kadınların başarılı olduğu her pozisyonda, şirketlerin genel performansının da yükseldiğini görüyoruz.”

Türkiye’nin Lojistik Potansiyelinde Kadınların Gücü

Küresel ticaretin merkezinde bulunan Türkiye’nin, transit taşımacılıkta büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Akça, bunun tam anlamıyla değerlendirilmesi için sektörün daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yapıya evrilmesi gerektiğini söyledi. Akça, “Kadın istihdamının artırılması ve üst yönetimde daha fazla kadına yer verilmesi, Türkiye’nin lojistik gücünü artıracak en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.” dedi.

Devamını oku

Özel Haber

Mars Logistics Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri İhracatında Zirvede

Yayınlanma tarihi

-

Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından bu sene altıncısı düzenlenen “2023 Yılı Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri’nde Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri kategorisinde şampiyonluğu Mars Logistics göğüsledi.

21 Kasım Perşembe günü TİM Dış Ticaret Kompleksi Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve çok sayıda hizmet ihracatçısı firmanın temsilcileri katıldı.

Törende, 18 farklı kategoride toplam 54 firmaya ödülleri takdim edildi. Sıralama, firmaların ülkeye kazandırdıkları döviz tutarına göre belirlendi. Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri kategorisinde birinci olan Mars Logistics adına ödülü Mars Logistics İcra Kurulu Üyesi Dilek Kuru Elitez aldı.

Mars Logistics Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan ise, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu sözleri söyledi: “Mars Logistics olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak bizim için gurur verici. Bu başarıya ulaşmamızda filo, teknoloji, yeşil lojistik ve depolama gibi alanlarda yaptığımız stratejik yatırımlar kadar, Mars ailesinin her bir üyesinin özverili çalışmasının da büyük payı var.”

Günhan, konuşmasına Mars Logistics olarak yaptıkları yatırımlardan bahsederek “Gerçekleştirdiğimiz stratejik yatırımlar ile her geçen gün daha da ileriye gidiyoruz. Intermodal ve demiryolu hatlarımıza özel bir özen göstererek yeşil lojistik hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz.” dedi.

Avrupa’nın en büyük filolarından birine sahip olduklarını söyleyen Günhan kısa süre önce yatırımını gerçekleştirdikleri 1000 yeni römork ile müşterilere sundukları hizmetlerin kalitesini daha da artıracaklarına inandıklarını belirtti ve sözlerini çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bitirdi.

 

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan