Takip Edin

Liman & Tershane Proje

Hidrokon’da Durmak Yok

Yayınlanma tarihi

-

El veya motor gücü ile çalışan kaldırma, taşıma, yükleme ya da boşaltma makine imalatının uluslar arası markası HİDROKON, pandeminin olumsuz yansımalarına rağmen üretimlerine ara vermeden yurt içi ve yurt dışı müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor. HİDROKON Konya Hidrolik Makine Sanayi ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi – Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Esat Kütükcü ile firmasının tarihçesi ve üretimleri hakkında konuştuk.

HİDROKON olarak üretimlerine katlanır bomlu vinçlerle başladıklarının bilgisini veren Kütükcü;”Üretime başladığımız andan itibaren ürün gamımızı genişletmek, müşterilerimize mobil kaldırma ekipmanlarında daha geniş bir ürün yelpazesi sunmak için teknolojimizi sürekli geliştirmekteyiz. Bu ürün grupları arasında yer alan marin vinçlerimiz, kaldırma kapasiteleri, uzanma mesafeleri ve teknik özellikleriyle ürün gamımızda çeşitli modelleriyle yer alıyor. HİDROKON 2017 yılında, 70 metre çapında balık çiftliklerinde çalışmak üzere, Türkiye’de gemi üzerine montaj edilmiş ilk ve en yüksek kaldırma kapasiteli marin vincini, HK 285 L8’i sektöre kazandırdı. HK 285 döner kule merkezinde 285 ton/metre kapasitesine sahip. Yatayda 24,97 metre uzanma mesafesiyle 7.350 kg yük kaldırabilmekte. Modelimizde bulunan moment kontrol sistemiyle kontrol edilerek izin verilen maksimum yükün aşımı engellenmektedir. Ayrıca denge ağırlıkları da hidrolik olarak açılabilir bir mekanizmaya sahip, bu da vincin çalışma esnasında dengede kalması için ihtiyacı olan maksimum momentin sağlanmasını garanti etmektedir. Modelimizde hareketli ve kaldırılabilir operatör kabini mevcut, böylelikle operatör çalışma açısına göre görüş alanını ayarlayabilmekte. HK 285 L8 marin vinci için dizayn edilmiş özel tesisat borularına ve özel yağlama ürünlerine sahip. Marin vinçlerimiz sahip oldukları çift soğutucu sayesinde tekne/geminin çalışması nedeniyle yağ tankında oluşabilecek extra sıcaklığı önlemektedir. Bununla birlikte zinchrich astar ve özel boya uygulamamız sayesinde marin vinçlerimizde korozyona karşı maksimum güç sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

1993 yılından beri sektörde ilklere imza atmayı ve gelecek nesillere anılacak bir dünya markası bırakmak istediklerini kaydeden Kütükcü”Yurt içinde değerli müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, çalışanlarımız ve satış sonrası hizmetler altyapımızla en çok tercih edilen marka olmanın gururunu taşıyoruz. Yurt içinde sektöre kattığımız ilklerden biri olan HK 60 TPK insan kaldırma platformu Türkiye’de üretilen ilk 60 metre insan kaldırma platform olma özelliğini taşıyor. Sektöre kazandırdığımız bu modelimizden sonra daha yüksek metrajlı insan kaldırma platformları için çalışmalarımız devam etmektedir. HK 60 TPK insan kaldırma araçları sektöründe dünya üzerinde kabul edilen EN 280 standartlarına uygun üretildi. Bu sayede operatörün güvenliğini sağlamak için oldukça kapsamlı bir teknoloji ve donanıma sahip. 60 metreye kadar çalışma yüksekliğine sahip olan model ayrıca 200° sepet dönüş imkânı ve 210° Fly Bom açısı kabiliyetini kullanıcılarına sunuyor.   HK 60 TPK sepet içinde dijital ekran kontrol ünitesi ve kabin içinde dijital kontrol üniteleri ile birlikte joystick kumandaya sahip model, operatörlerin zor işlerde en iyi yardımcısı. Ayak dengelemede otomatik ayak dengeleme özelliği de modelde mevcut. Kullanımı daha güvenilir ve daha pratik hale getirme adına modele eklenen bu donanımlar HİDROKON’un mühendislik ve teknolojide geldiği noktayı da bizlere sunuyor.” dedi.

“Dünya Pazarında Payımızı Hızla Artıracağız”

Yurt içinde edindikleri gururu ülkemizi de temsil ederek yurt dışına da yansıtmak istediklerini dile getiren Kütükcü konu hakkında şunları söyledi,”Bu amaçla Dünya pazarında hızla Pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Ürün konfigürasyonları ve ülke regülasyonları dikkate alınarak geliştirilmiş tam katlanır vinç modellerimizi 2019 yılında pazara sunduk. Bu modellerimiz araç kupa arkasına ya da araç arka aks merkezine monte edilerek araç kasasında yük taşınabilmesini sağlamaktadır. Tam katlanır ürünlerimizden en yüksek kaldırma kapasitesine HK 110 E8 + J12 E6 ile ilgili  bazı detayları paylaşmak istiyorum; HK 110 E8 + J12 E6 Dünya pazarında tercih edilen tam katlanır vinç tipinin yüksek kaldırma kapasitesine sahip ürünler arasında yer alıyor. HK 110 E8 + J12 E6 ana kırmada 110 ton/metrelik bir kaldırma kapasitesini barındırırken ikinci kırma ana kırmaya ek olarak 12 ton/metrelik bir güce sahip.  HK 110 E8 + J12 E6 maksimum 30,5 metre yatay uzanma mesafesine sahip ve sonsuz kule dönüş açısı sunuyor. İnsan ve çalışma güvenliğini ön planda tutan modelde ayrıca uzaktan kumanda kontrolü de mevcut. HK 110 E8 + J12 E6, rakiplerine göre mekanik kabiliyetleri de oldukça başarılı. Ana Kırma’da 15° ve ikinci kırmada 25° ters açı kabiliyetiyle dikkatleri üzerinde topluyor.HİDROKON’u rakiplerine göre rekabet ve tercih edilme sırasında yukarılara taşıma kapasitesine sahip olan makine, sektör içinde birçok yeni özelliklere sahip. Ana kırmasında 8 uzatma kullanılan HK 110 E8 + J12 E6, müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre ana kırmada 5,6 ve 7 uzatma konfigürasyonlarda da çalışmaya hazır. Yoğun bir Benchmark çalışması ve Ar-Ge sürecinin sonucu olarak üretilen makine, üretilen 65 ton/metre kapasiteli HK 65 E8, yeni çalışmalarımız olan 30 ton/metre kapasiteli HK 30 E8 ve 21 ton/metre kapasiteli HK 21 E4 modellerin de habercisi olma niteliğinde. HK 110 E8 + J12 E6 donanımsal ve kabiliyet alanında üstün performansa sahip.”

Reklam

 

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

MAN’IN ASLANLARI ÖNGÖRÜLÜ YENİ TEKNOLOJİLERİ İLE HEP İLERDE

Yayınlanma tarihi

-

MAN kamyonları yaya ve bisikletlileri tanıyor, üstün teknolojisi ile sürücüye güvenli bir sürüş desteği sağlıyor

MAN kamyonlar, geliştirilen yeni teknolojik özellikleri ile fark yaratıyor. MAN’ın yeni “FrontDetection” güvenlik sistemi; yaya ve bisikletlileri tespit ederek, en savunmasız yol kullanıcıları için bile tehlikeli olabilecek durumları etkisiz hale getiriyor. Trafik işareti tanıma, lastik basınç göstergesi ve elektronik yarı-römork bağlama yardımcı sistemleri ile sürücüleri uzun vadede stresli işlerinden kurtaran MAN, IAA 2022’den bu yana daha da güçlenmiş yeni PredictiveDrive fonksiyonu ile yakıt açısından daha verimli hale gelmiş D26 motoru, iyileştirilmiş aerodinamik ve yeni akslarıyla birlikte yüzde 6’ya varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca MAN PowerMatic şanzıman ile MAN TGL ve TGM’ler aşınma olmadan ilk harekete başlayarak, vites değişimlerini de daha verimli hale getiriyor.

  • Yaya ve bisikletli tespiti yapabilen yeni nesil asistan sistemler, MAN kamyonlarını özellikle savunmasız yol kullanıcıları için daha da güvenli hale getiriyor.
  • MAN GPS destekli Cruise Control- hız sabitleyici, PredictiveDrive ile daha da ekonomik bir sürüş sağlıyor.
  • Yeni MAN PowerMatic tork konvertörlü otomatik şanzıman da MAN TGL ve TGM’de vites değişimlerini daha verimli hale getirip, herhangi bir aşınmaya da fırsat vermiyor.

Kamyon sürücülerinin, sürüş esnasında yaşadıkları en önemli sorunların başında kör noktalarda yeterli görüş açılarının olmaması geliyor. Özellikle şehir içinde teslimat, nakliye sahasında manevra yaparken ya da belirsiz geçiş durumlarında veya döner kavşaklara girerken; yayalar veya bisikletliler, doğrudan aracın önündeki görülmesi zor alana geçebiliyor. Bu alana geçen yaya veya bisikletliyi de sürücü hemen fark edemeyebiliyor.

MAN’ın yeni “FrontDetection” güvenlik sistemi; kalkış durumlarında ve 10 km/saate kadar düşük hızlarda yayaların veya bisikletlilerin doğrudan aracın önünde görülmesi zor alanda olup olmadığını algılayarak, sürücüyü görsel ve sesli olarak uyarıyor. Bu yenilik; özellikle en savunmasız yol kullanıcıları için şehir trafiğindeki bu gibi riskli durumları etkili bir şekilde tehlikesiz hale getiriyor. Yeni güvenlik fonksiyonu; MAN’ın üçüncü nesil Acil Durum Fren Asistanı- EBA- uyarı ve frenleme stratejisine dâhil edilmiş durumda. Bu sistem, doğrudan kamyonun önündeki şeritte bulunmayan ancak potansiyel olarak karşıya geçebilecek diğer yol kullanıcılarını 10 km/s gibi düşük bir hızdan itibaren algılayarak, olası bir çarpışma durumuna karşı sürücüyü uyarıyor ve gerekirse otomatik olarak acil durum frenini uyguluyor.

MAN, yeni geliştirmelerle beraber tehlikeli sürüşü algılayarak, sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyaran MAN AttentionGuard dikkat uyarı sistemini de güncelledi. Önceki sürüme kıyasla daha da geliştirilen MAN AttentionGuard, sürücünün şerit takip istikrarını ve direksiyon müdahalelerini sürekli olarak değerlendiriyor. Buna ek olarak, sistem; sürücünün dikkatinde bir azalma tespit ederse sürücüyü şerit çizgisini ihlal etmeden önce uyarabiliyor. Özellikle görüş mesafesinin düşük olduğu durumlarda ve gece sürüşlerinde, mesafe uyarı sistemi de uzun yolculuklarda güvenliğe katkı sağlıyor. Sürücü, önündeki araçla arasındaki yasal minimum mesafenin altına düşerse, sistem hemen kendisini uyarıyor. Doğru mesafeyi bağımsız olarak koruyan mesafe kontrollü hız sabitleyici ACC’nin etkinleştirilmediği durumlarda, öndeki araca olan gerçek mesafenin metre cinsinden gösterilmesi de doğru mesafenin yeniden belirlenmesine ve korunmasına yardımcı oluyor. Böylece mesafe uyarısı ve ACC, önleyici bir tedbir olarak, arkadan çarpma riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Reklam

MAN’ın geliştirdiği tüm bu yardım fonksiyonlarına hızlı merkezi erişim ise; donanıma bağlı olarak, çok işlevli direksiyon simidi üzerindeki ya da gösterge panelindeki yeni bir düğme ile sağlanıyor. Böylece şerit değiştirme ve dönüş yardımı, MAN uzun mesafe trafik asistanı CruiseAssist ya da yaya ve bisikletli algılama FrontDetection gibi fonksiyonlar, menü sapmaları olmadan kolayca devreye alınabiliyor. MAN’ın önleyici yol güvenliğine yönelik bir diğer katkısı da nefesteki alkol içeriğini ölçen ve yalnızca sürücü araç kullanabilecek durumdaysa motorun çalıştırılmasına izin veren alkol ölçer bağlantısı ön donamımı olarak öne çıkıyor. Böylece alkole bağlı trajik kazaların da önlenmesine önemli bir katkı sağlanıyor.

Her gün araç kullanan sürücüle daha fazla destek

MAN Trucks, ayrıca çok sayıda aktif uyarı veya önleyici güvenlik sistemine ek olarak, sürücüyü günlük işlerinde önemli ölçüde rahatlatan ve böylece dolaylı olarak güvenliğe daha fazla katkıda bulunan yeni sistemleri de sunuyor. Bunlardan biri yeni trafik işareti tanıma sistemidir. Sürüş durumunda geçerli olan trafik ve hız düzenlemelerinin gerçek zamanlı gösterimi, sürücünün işini kolaylaştırıyor ve uyması gereken trafik kısıtlamalarını gözden kaçırma endişesi duymadan tamamen sürüş görevine ve trafiğe odaklanabilmesine yardımcı oluyor.

MAN’ın sürüşü kolaylaştıran bir diğer yeniliği ise, sensörlerle donatılmış römork ve yarı römorkların lastik basınç ve sıcaklık verilerini gösterebilmesidir. Doğru lastik basıncı; tüketimi ve aşınmayı azaltmasının yanında, aşırı ısınma nedeniyle olası lastik patlamalarını ve yangın çıkma riskini de azaltıyor.

MAN, ayrıca yenilikleri ile geri sürüşleri de daha güvenli hale getiriyor. Bu yenilik ise, standart bir seçenek olarak sunulan ve arka alana yerleştirilmiş kamera aracılığıyla Reversing Motion System- Geri Vites Hareket Sistemi olarak adlandırılan yenilikçi teknoloji ile destekleniyor. Geri vitese takıldığında, araç arkasından gelen görüntü eğlence sistemi ekranında otomatik olarak gösteriliyor ve sistem; herhangi bir zamanda gösterge panelindeki bir düğme ile manuel olarak da etkinleştirilebiliyor. Bu şekilde, sürücünün gözü her zaman aracının arkasında, olup bitenlerin üzerinde olabiliyor.

Reklam

Sürücü güvenlik ve konforu için geliştirilen bir diğer önemli sistem de sensörlerle donatılmış beşinci tekerlek bağlantısı. Beşinci tekerlek plakasındaki bir yarı römork sensörü, kaplin kilidindeki bir dingil pimi sensörü ve erişim koruması üzerindeki bir kilitleme sensörü, bağlantı sürecini izleyerek; bilgileri doğrudan dijital gösterge aracılığıyla sürücüye iletiyor. Böylece sürücü, beşinci tekerleğin doğru kilitlendiğini doğrudan sürücü mahallinden görebiliyor. Bu da özellikle gece koşullarında önemli bir konfor ve güven sağlıyor.

MAN, bunlarla birlikte geliştirdiği yeni havalı süspansiyon kontrolü ile de yarı römorkun çekiciye bağlanması işlemlerini kolaylaştırıyor. Bu yenilik, sürücü koltuğunun yanında konumlandırılmış olan ergonomik, kablolu uzaktan kumanda ile sağlanıyor. Treylerin havalı süspansiyonunu kontrol etmeyi mümkün hale getiren bu yenilik; aynı zamanda havalı süspansiyon fonksiyonlarının çok-fonksiyonlu direksiyon simidi ve yerleşik menü aracılığıyla da kullanılmasına fırsat veriyor. Bu da römorkun kaldırma ve indirme sürelerini yüzde 50’ye varan oranda azaltarak, zamandan önemli bir tasarruf sağlıyor.

MAN’ın hayata geçirdiği yeniliklerden bir diğeri ise; sürücü kartı ile yeni ses tanıma sistemi. Sürücülerini farklı dillere göre kolayca kendi ayarlarına yönelik değişim yapmasını sağlayan bu yenilik; iki standart dil olan Almanca ve İngilizce’ye ek olarak, RIO platformu üzerinden MAN Now ile 28 dilin daha ücretsiz olarak indirilmesine imkân veriyor. Dil Tanıma, Dil Paketi, Idle Shutdown (uzun süre gereksiz yere rölantide çalışmaları azaltan sistem), sürüş verimlilik sistemleri; MAN EfficientCruise ile MAN EfficientRoll; sürüş süresi denetimi sistemleri; MAN TimeInfo ve MAN TimeControl gibi özelliklerin yanı sıra MAN TipMatic şanzıman için sürüş programları da doğrudan araca uzaktan yazılım indirme fonksiyonu ile 2022 modellerinden itibaren sonradan montaj olarak da sunuluyor.

MAN’dan daha fazla performans, verimlilik ve kullanım optimizasyonu

MAN Truck & Bus, sürücüleri desteklemek amacıyla güvenlik güncellemelerine ek olarak hem performans hem de yakıt tasarrufunu artıran yenilikler ile de rekabeti daha ileriye seviyeye taşıyor. Yeni D26 motor, IAA 2022’den bu yana önemli dahili geliştirmeler sayesinde fazladan 10 HP ve 50 Nm sunmanın yanında, fark edilir derecede daha az yakıt tüketiyor. Özellikle kabin aralığı geçişlerinde, ön cam, yan ve tavan rüzgârlıklarında yapılan aerodinamik iyileştirmelerinin yanında, yeni düşük sürtünmeli aks dişli yağıyla hafif tahrik aksları ve daha da proaktif çalışan MAN EfficientCruise ile yakıttan yüzde 6’ya varan oranlarda tasarruf sağlanıyor. Yeni entegre edilen PredictiveDrive fonksiyonu ile GPS hız sabitleyicisi daha da verimle hale getirilirken; öngörülü sürüş için ilerideki topoğrafyaya göre optimum hız eğrisini planlıyor ve bunun için vites seviyesini dikkate alarak, yakıt açısından en verimli motor çalışma noktasını seçiyor. Üstelik bunu da sadece 30 km/s hıza çıkmasından itibaren yapıyor.

Reklam

MAN’ın TGL ve TGM serilerinde ise, aktarma organları alanındaki en önemli yenilik olarak, yeni şanzıman öne çıkıyor. Yeni MAN PowerMatic, MAN TGL ve TGM’nin vitesleri çok daha verimli şekilde değiştirmesini sağlıyor. Aynı zamanda otomatik şanzımandaki tork konvertörü ile özellikle aşınmasız ilk hareket ve çok yüksek hızlanma sunuyor. Bu da şehir içi operasyonların yanı sıra itfaiye gibi kurumlara ait uygulamalar için bu teknolojinin kullanımını daha da ideal hale getiriyor.

TGX, TGS, TGL ve TGM için hâlihazırda sipariş edilebilecek yeniliklerden oluşan inovasyon portföyü, boşta çalışma sırasında elektrik tüketen çok sayıda ek sistemin artan gereksinimlerini dikkate alan ve daha az önem taşıyan sistemleri kapatarak, aracın marş kabiliyetini güvenceye alan yeni bir akü yönetim sistemi ile tamamlanıyor. Özellikle IAA 2022’de Meiller TRIGENIUS damper yelpazesini yeni ürünlerle daha da genişletti. Böylece MAN’ın dört kamyon serisinin tamamı için bir kez daha fabrika teslim üst yapı çözümleri portföyü önemli ölçüde büyüyerek, müşterilerine en ideal yeni çözümleri sunmaya başladı.

MAN, kapsamı bir kez daha genişletilen MAN Mobile24 mobilite garantisi ile birlikte artık yurt dışında da randevu alma, yol yardım desteği, lastik servisi uygulamaları ve çevrimiçi detaylı durum raporları da sunan MAN ServiceCare ile sürücülere ihtiyaç duyacakları pek çok desteği bir arada sağlıyor. “Simplifying Business” iddiası doğrultusunda MAN, yeni inovasyonlarını içerin özel paketi müşterilerinin beğenisine sunarak, radyatör ızgarasında aslan bulunan kamyonları daha fazla sürücü ve müşteri odaklı, daha verimli ve kullanıcı dostu, her şeyden önce daha güvenli hale getiriyor.

TKUMAGAZİN

Reklam
Devamını oku

Haber

DFDS, depremzedelere tam destek oluyor

Yayınlanma tarihi

-

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen 2 ayrı deprem 10 binlerce vatandaşımızın hayatına son verirken 10 büyük şehrimizde de yıkıma neden olmuştur. Ülkemizin önde gelen firmalarından DFDS, depremin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiştir.

DFDS, DEPREMZEDELER İÇİN ÜCRETSİZ TAŞIYOR

DFDS tarafından, Pendik Limanı’ndan yüklemesi yapılan Cappadocia Seeways gemisi ile İskenderun bölgesine konteyner ev, çadır, mobil tuvalet, mobil mutfak, ambulans, karavan ve benzeri tekerlekli yardım araçlarının ücretsiz taşıması gerçekleştirilecektir. Yolcu taşımacılığı yapılmayacak olup gemi dolduğu anda yola çıkacaktır.

Destek olmak isteyen kişi ve kurumların, Pendik Limanı’na yönlendirilmesi önem taşımaktadır.

 

Reklam

Gönderimleriniz ve desteğiniz öncesi planlama için irtibat listesi: 

DFDS Pendik Limanı

Emre Tekinalp: 0531 499 81 59

Fahriye Tuğba Kurum: 0537 476 02 24

Eren Yasin Turan: 0539 933 41 27

Reklam

Kardelen Yavuz: 0538 012 39 94

İdris Çelik: 0538 097 69 73

Sebla Yavuz: 0530 917 28 59

Efe Uzun: 0534 793 70 31

İlayda Öztürk: 0537 591 66 29

Reklam

TKÜ MAGAZİN

Devamını oku

Liman & Tershane Proje

POLİPORT’TAN KOCAELİ LİMAN BÖLGESİ’NE 465 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yayınlanma tarihi

-

POLİPORT’TAN KOCAELİ LİMAN BÖLGESİ’NE 465 MİLYON LİRALIK YATIRIM

POLİPORT, KOCAELİ LİMAN BÖLGESİ’NDEKİ 465 MİLYON LİRALIK YATIRIMI İÇİN TEŞVİK BELGESİ ALDI

 

Avrupa’nın en büyük 10 limanı arasında yer alan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren Poliport, 465 milyon lira değerindeki yatırım ile kapasitesini artıracak. Yatırım ile 271.000 metreküp olan sıvı yük depolama kapasitesinin, 436.000 metreküpe çıkması bekleniyor. Kapasite artışına ilişkin yatırımlar 2022 yılı itibariyle devreye alınmaya başlanacak. Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, 465 milyon lira değerindeki yatırım için vergi, KDV, sigorta primi gibi devlet desteği sağlayacak olan teşvik belgesinin Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi.

 

Reklam

Polisan Holding’in liman işletmeciliği alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nde önemli bir görev üstlendiğini ve 50 yıldır birçok ilke imza attığını belirten Genel Müdür Efe Hatay, “Türkiye GSYİH’nın %45’ini üreten bölgede merkez üssü durumunda bulunan Kocaeli bölgesinin lider bağımsız kimyasal depolama terminallerinden biri olarak müşterilerimize tam zamanlı hizmet veriyoruz.  Kapasitede yaşanacak artış bölge ekonomisine de ciddi manada katkıda bulunacak” dedi.

 

Türkiye’nin stratejik olarak en önemli konumda ve elleçlenen yük açısından da lider olan Kocaeli Körfez Bölgesinde, 50 yılı aşkın bir süredir faaliyet yürüten ve bölgenin lider liman işletmelerinden biri olan, Polisan Holding bağlı ortaklığı Poliport, yeni yatırımı ile kapasitesini artıracak.

213,000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan ve müşterilerine, dökme sıvı depolama hizmeti; kuru yük ve genel kargo tahliye-yükleme hizmetleri ile antrepo hizmetleri de sunan Poliport, rıhtım, iskele ve tank sahasına 465 milyon liralık ek yatırım yapacak.

 

Reklam

Kocaeli Körfez Bölgesi’ne yatırıma devlet teşviki almaya hak kazandılar

Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, söz konusu yatırım için teşvik alındığını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliği ile Resmi Gazetede yayınlanan teşvik belgesi ile sağlanan devlet desteğinin; yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 yatırıma katkı oranı, sigorta pirimi için 3 yıl boyunca işverene hisse desteği ve KDV istisnasını kapsadığını belirtti.

 

Kapasite artışı karlılığa ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak

Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nin kullandığı teknoloji ile en genç ve modern liman terminali olduğunu belirten Efe Hatay, “Yatırımlarımızı, 1990’lardan bu yana dünyanın en büyük üreticilerine kesintisiz olarak verdiğimiz hizmetin kalitesini en yüksek seviyede korumak ve teknolojiyi kullanarak fark yaratma odağı ile yürütüyoruz. 2021 yılında başlattığımız tank sahalarındaki onarımlar ve yenileme hızla devam ediyor. İskele ve geliştirme faaliyetleri süren kapalı depolarımızı 2022 başında devreye alarak, liman operasyonlarımızda karlılığa odaklanacağız. Bunun yanı sıra, liman otomasyon programının 2022 yılında devreye alınması için başlattığımız AION Projesi de devam ediyor. Stratejik yatırımlarımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına güvenli ve hızlı çözümler sunarken, sürdürülebilir karlılığın yanı sıra bölgemizin ve ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Devamını oku

Trend olan