Takip Edin

Özel Haber

FATİH VİNÇ KENAN AYDIN: MÜŞTERİYE VAKİT KAYBETTİREMEYİZ, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ SAĞLAMAK ŞART!

Yayınlanma tarihi

-

Fatih Vinç

Fatih Vinç AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aydın, vaktin en büyük nakit olduğunu ifade ediyor ve zaman kaybına en iyi çözümün şubeleşme olduğunu vurguluyor.

Fatih Vinç AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aydın ile hem sektörü hem de bu kırılgan ekonomik durumda neler yapılması gerektiğini masaya yatırdık.

Firma olarak 2018’i okuyucularımıza değerlendirir misiniz?

Fatih Vinç, 2010 yılında platforma tamamen yöneldik. 2018’ nisan ayındaki yatırımlarımızla girdik. Bu yatırımlarımız şu anda, bu zor süreçte ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızı gösteriyor. 2018, Türkiye’nin kendine haz, kriz denilebilecek aksiliklerle zor geçiyor. Sektör şu anda stabil hale geldi. 2019’da sektörün daha da toparlanacağını düşünüyoruz.

  1. SIRADAN 61. SIRAYA YÜKSELDİK

Türkiye, gelişmekte olan bir ekonomi. Biz de sektörün önde gelen; 10 seneye yakın süredir bu işi yaptığımız iççin yatırımlarımız açısından geçen sene 67. olan sıralamamız bu yıl 61’e çıktı. Bu da sadece şirketimiz adına değil ülkemiz adına büyük bir kazançtır. Sadece Türkiye’de değil, dünyada ekonomik olarak bir yavaşlama var. Bu da ister istemez platform sektörünü etkiliyor.

YURT DIŞINA DAHA HIZLI AÇILMAMIZA NADEN OLACAK

Reklam

Sizin bu sıralamaya girmenizi haber olarak duyuran dünya çapındaki yayın, Fatih Vinç’e nasıl bir ivme yaratacak?

Bu sıralamadaki yerimiz, bizim çalışmalarımızı olumlu yönde etkileyecek. Dünya çapındaki bu yayınlar bizim yurt dışı açılımlarımızda daha hızlanmaya neden olacaktır. Bu haberlerle ülkemizin adı duyulacak, reklamı olacak.

VAKİT NAKİTTİR, ŞUBELEŞMEYİ ÖNEMSİYORUZ

Fatih Vinç

Şubeleşme hakkındaki düşüncelerinizi anlatır mısınız?

Biz bu işe girdiğimiz andan itibaren şubeleşmenin öneminin farkındaydık. Bazı firmalar, her şeyin merkezde yönetilebileceği gibi bir kanıya düştüler, şubeleşmenin bir maliyet olduğunu ifade ettiler. Biz, zamanında hizmet ve iyi hizmet verebilmek için uzaktan hizmeet yerine yakından bir şube kanalıyla hizmet vermeyi kendimize ilke edindik. Şu an yaşadığımız bu konjönktörde zamanın paaradan daha kıymetli olduğunu görüyoruz.

Reklam

2019’DA EN AZ 2 ŞUBE DAHA AÇACAĞIZ

Müşterinin artık vakit kaybına tahammülü yok. Para eşittir zaman olduğuna göre müşteriye vakit kaybettiremezsiniz. Zamanında müdahale en önemli müdahaledir. 2018’de İstanbul-Başkaşehir şubemizi faaliyete geçirdik. Bundan sonra da bu çalışmalara hız vereceğiz. 2019’da da en az iki şube açacağız.

ÇOK ÖNEMLİ YERLİ ÜRETİCİLERİMİZ VAR

Yazılım ve Ar-Ge anlamında yerli üreticilerimize neler söylemek istersiniz?

Yerli üretime girecek firmalar, küçük hedeflerle girmemeli. Küçük başlayabilirsiniz ama hedefniz büyük olmalı. Dünyada bizim kullandığımız makinalarda gelinen belirli standartlar var. Yerli üretimin bu bağlamda bu standartların üzerine çıkması lazım. Biz, yerli üretimi destekleyeceğiz derken kendi kendimize zarar veremeyiz. Rekabetçi bir piyasanın olması lazım. Belirli bir seviye var. Yerli üretimde bu seviyeyi yakalayan firmalar var. Seviyeler çok yukarıda. Yerli üretimin dünya çapında olması lazım. Mühendislik, yazılım ve Ar-Ge ile yuerli üretimin dümnya standartlarının üstüne çıkması lazım. Çünkü dünyada her gün yeni yeni sistemler geliştiriliyor. Burada sadece makinayı yapmakla buı iş olmaz. Yerli üretimde yüz akımız olan çok önemşi firmalarımız var. Diğer yerli üreticilerin de bu yüz akı yerli üretici firmalarımızı kendilerine model almaları gerekir. Biz de bu bağlamda yerli firmalarımızı destekliyoruz ve yerli ürün alımı yapıyoruz. ELS Makina ile nisan ayı fuarında bu anlamda bir alım gerçekleştirmiştik.

Reklam

Hizmet ihracatı anlamındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Türkiye, çevre ülkelerde de önemli projelere imza atıyor. Devletimiz bu ve benzeri konularda sürekli yanımızda. Türk bayrağını da dış ülkelerde temsil ediyor olmak bizler için onur duyulacak bir konu. İmalat konusunda özellikle devletimizin çok ciddi teşvikleri var. İmalata verilen destek sayesinde hem istihdam oluyor hem de üretimdeki çarklar dönüyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ SAĞLAMALISINIZ

Sektörü genel olarak değerlendirir misiniz?

Sektör, çok hızlı ve seri büyüdüğü için bu süreçte insanlar altyapıyı hazırlamadan büyümeye girdiler. Altyapı yapmadan bir tane, iki tane bina yaparsınız, idare edersiniz. Ama 10-15 bina olunca bunun altyapısının iyice etüt edilerek gerçekleştirilmesi lazım. Teknik altyapının olması lazım. Şu anki sistemimizede biz, 2 bin 500-3.000 makinayı idare ettirecek bir sistemimiz var. Artık devir, bilişim ve hız dönemine girdi. Makinaların garanti süreleri var. Garanti sürelerinden çıktıktan sonra makinaların takibi zorlaşacaşktır. Yeterli şubeniz, yeterli yatırımınız, elemanınız yoksa müşterilerinizi memnun edemezsiniz. Buradada konu liyakata geliyor. Her işte olduğu gibi bizim işimizin de başı liyakattır. Ülkemizde artık liyakat dönemine geçilmiştir. Bu süreçte de işinde liyakatı öne çıkaran şirketler iş yapar hale gelecektir. İşini layıkıyla yapanlar kalacaktır, gerisi piyasadan çekilecektir. Önceden mamşyetler çok ucuzdu. Ama şimdilerde durum çok değişti. 10 sene bıyunca devlet, ucuz krediyi bizlere verdi. Döviz oynamadı, faizler oynamadı. Bizler bu parayla ne yaptık? Kredilerin takibi çok önemli. Krediler verildi ama kimisi lükse, kimisi başka şeylere yöneldi. Bundan sonraki dönemde devletimizin verdiği kredileri daha iyi takip edeceğini düşünüyorum. İnsanların bu olağanüstü durumlarda bildikleri, tanıdıkları ve iş yaptıklarına daha toleranslı davranmalıdır. Müşterin yaşamazsa sen de yaşayamazsın. Sektörün bütün paydaşlarının birbirini anlaması, kollaması gerekiyor. Şaşkınlıkla verilen kararlar doğru kararlar olmuyor. Serin kanlı, salim kafayla kararlar verilmesi lazım. Genel anlamda doluluk oranlarının düştüğünü düşünüyorsak fiyatları aşağı yönlü revize etmek yerine, kar marjlarını gözeterek revize etmemiz gerekiyor. Müşteri ile olan çalışma şeklimiz de bu konjoktörde değişti. Eski vadeler kalmadı mesela. Şimdi ücretin yarısını iş başlarken geri kalanını da iş bitiminde vadelere yaymadan alıyoruz.

Reklam
Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

KALİTELİ İNSAN KAYNAĞIMIZ İLE MÜŞTERİLERİMİZİN ‘NAKLİYECİSİ’ DEĞİL, ‘ÇÖZÜM ORTAĞI VE SEKTÖREL DANIŞMANI’YIZ

Yayınlanma tarihi

-

Balkan ülkelerine parsiyel ve komple lojistik hizmetleri sunan Kare Lojistik, insan kaynağına yatırım yapmaya devam ediyor. Kaliteli insan kaynağının her zaman kazandırdığına vurgu yapan Kare Lojistik’in Genel Müdürü Berk Yalçınkaya, “Kendimize ve müşterilerimize duyduğumuz saygıdan dolayı işimize sürekli yatırım yapıyoruz. En büyük yatırımı da insan kaynağına yapıyoruz. Yatırım odaklı bir firma olarak ülkemize katma değer üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Profesyonel iş dünyasında insan kaynakları, verimliliği artırmadaki en önemli değerlerin başında geliyor. Kaliteli insan kaynağı ve operasyonlarındaki başarıları ile ön plana çıkan Kare Lojistik, insan kaynağına yatırım yapmaya devam ediyor.

 

KURUMLARIN “NAKLİYECİSİ” DEĞİL, ONLARIN “ÇÖZÜM ORTAĞI VE SEKTÖREL DANIŞMANI”

Balkan ülkelerine parsiyel ve komple lojistik hizmetleri sunan Kare Lojistik, yatırım odaklı bir firma olarak ön plana çıkıyor. Kare Lojistik’in Genel Müdürü Berk Yalçınkaya, “Firma olarak insanı en büyük değerimiz olarak görüyoruz. İnsana ve insana dayalı tüm süreçlere yatırım yapıyoruz. Ben, iş yaşamıma sektörün en alt kademesinde başladım. Depodan tutun da operasyona, muhase&finanstan tutun da kademeye (tamirhane) kadar tüm süreçleri öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum. Bir firma yöneticisinin bence tüm bu süreçleri öğrenmesi, kendini geliştirmesi ve oradaki operasyonu birebir deneyimlemesi gerekiyor. Bu deneyimlemelerim bana öngörülü, disiplinli ve çalışkan olmayı öğretti” dedi. Yalçınkaya, müşterilerine kesintisiz hizmet sunan Kare Lojistik’in hizmet sağladığı kurumların “nakliyecisi” değil, aynı zamanda onların “çözüm ortağı ve sektörel danışmanı” olarak 1990 yılından beri aile şirketinin en önemli ilkesi ile önemli işlere imza attığını da söyledi.

Reklam

DOĞRU YERE DOĞRU İNSAN

 

Lojistikte hız kavramının en önemli parametrelerden biri olduğunu ifade eden Yalçınkaya, “Doğru yere doğru insan felsefesi ile hareket ediyoruz. Operasyonlarımızın sağlıklı yürüyebilmesi için doğru insanın ekibimizde olması gerekiyor. Bizde sen-ben diye bir ayrım yok. Biz kavramı var. Büyük bir operasyon yapacağımız zaman ekipçe bir araya gelir ve kriz ortamları dahil, takım ruhunu ortaya çıkarırız. Bu şekilde dayanışma içinde olmamız hızlı olmamızı beraberinde getiriyor” dedi. Kare Lojistik’te gece gündüz profesyonel bir çalışmanın olduğuna dikkat çeken Yalçınkaya, “Doğru zamanda doğru yerde olmayı kendimize felsefe edindik. İhracatçı ve ithalatçı arasında en doğru iletişimi sağlayarak sevkiyatı ithalatçının fabrikasına kadar teslim ediyoruz. Müşterilerle aynı dili konuşuyoruz. Operasyonun her aşamasında müşterilerimizin beklentilerine cevap verebiliyoruz. Müşterinin sadece bugünkü beklentilerini değil, geleceğe yönelik beklentilerini de öngörüyoruz” dedi.

YATIRIM ODAKLIYIZ, EN BÜYÜK YATIRIMI İNSANA YAPIYORUZ

Firma olarak yatırım odaklı olduklarını belirten Yalçınkaya, “Araçlarımızdan tutun da IT altyapımıza, insan kaynaklarımızdan tutun da operasyon ve sevkiyat süreçlerimize kadar bizi ilgilendiren her alana yatırım yapıyoruz. En büyük yatırımı insana ve insan kaynağına yapıyoruz. Aracınız ne kadar iyi olursa olsun, o aracı kullanan veya yönlendiren insan kaynağınız iyi değilse burada bir verim alamazsınız. Biz, yaptığımız işlerde verimselliği ölçümlemeye çalışıyoruz. Ve müşterilerimizden gelen geri dönüşler sayesinde operasyonlarımızdaki verimliliğimizi daha artırabiliyoruz.” ifadesini kullandı.

Reklam

EN DOĞRU MOTİVASYONUMUZ TAKIM RUHU

Yaptıkları işte doğru motivasyonun şart olduğunu ifade eden Yalçınkaya, “Burada doğru bir iş oluyorsa eğer bunu, emek veren kadromuza borçluyuz. Kare Lojistik olarak çalışanlarımızın her türlü sorunları, sevinçleri, üzüntüleri, başarıları ve başarısızlıkları ile ilgileniyoruz. Eğer ortada bir demotive durum varsa ve bu durum bizi başarısız kılıyorsa aslında oradaki başarısızlık hepimizin başarısızlığıdır diye düşünüyor ve sorunun temeline iniyoruz. Hani derler ya başarının sahipleneni çok olur ama başarısızlık öksüz çocuk gibidir, kimse sahip çıkmaz… Biz, başarıya ortak olduğumuz gibi başarısızlığa da ortak oluyor ve sorunun bir daha yaşanmaması için uğraşıyoruz. Bunun için de firmamızda başarı kaçınılmaz oluyor. İnsan kaynağımız ve profesyonelliğimiz de burada devreye giriyor” dedi.

Kare Lojistik’in takımdaşlık anlayışı ve gerekli yatırımlarla ezber bozduğunu ifade eden Yalçınkaya, kaliteli hizmetin bu anlayış ile ortaya çıktığını söyledi. Kaliteden ödün veremeyeceklerini ifade eden Yalçınkaya, sektörde örnek gösterilen bir firma olabilmek için var güçleri ile çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

Reklam
Devamını oku

Haber

KRUVAZİYER TURİZMİNİ VERİMLİ GEÇİREN TÜRKİYE, GÖZÜNÜ 2024’E ÇEVİRDİ

Yayınlanma tarihi

-

Kruvaziyer turizminde Türkiye, ‘tercih edilen ülke’ konumunda bulunuyor. Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Kruvaziyer turizmi ülkemiz adına çok yeni bir alan. Bu alanda yiyecek çok ekmeğimiz var. Yatırım odaklı olmalı ve avantajlarımızı doğru anlatmalıyız. 2023 yılını verimli geçmesi bizi motive etti. Bu motivasyonla gözümüzü 2024 yılına diktik” dedi.

Kruvaziyer turizmi Türkiye ekonomisi için her geçen gün önemli hale geliyor. Bulunduğu coğrafi konum itibarıyla kruvaziyer turizminde çok önemli bir hub olan Türkiye, gerek limanlarındaki altyapı ve teknik imkanlar, gerekse de hinterland özellikleri ile dünya kruvaziyerinde gözde olma yolunda ilerliyor.

 

TÜRKİYE AÇISINDAN KRUVAZİYER TURİZMİ ÇOK YENİ BİR ALAN

 

Reklam

Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten ilk firma olan Camelot Maritime’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, son 10 yıllık dönemde Türkiye kruvaziyer turizminin çok ciddi değişimler yaşadığını söyledi. Sektörün istikrarlı bir şekilde büyürken birçok sebeple kayıp yıllarının da olduğunu belirten Çavuşoğlu, kruvaziyer turizmi açısından 2015 yılının en pik yapılan sezon olduğunun özenle altını çizdi. 2025 yılında ortalama 1,5milyon yabancı turistin geldiğini belirten Çavuşoğlu, pandemi ile durma noktasına gelen sektörün bu süreçten sonra toparlanmaya başladığını vurguladı. Türkiye açısından kruvaziyer turizminin çok yeni olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Camelot Maritime olarak en temel ilkemiz ‘yatırım’ yapmaktır. Biz, özel sektörün kruvaziyer turizmine yatırım yapmasının ve kamu-özel sektör işbirliğinin gerçekleşmesinin gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Özel sektör yatırımlarının kamu ile desteklenmesi halinde Türkiye kruvaziyer turizmi deyim yerindeyse şaha kalkar. Çünkü, kruvaziyer turizmi ülkemiz açısından çok yeni. Adeta emeklemeye başlayan bir bebek gibi… Bu bebeği en doğru şekilde büyütmek, emekleme evresinden koşmaya geçirmek biz yatırımcıların elinde” dedi.

 

COĞRAFİK AÇIDAN ÖZEL BİR HUB’IZ, AVANTAJLARIMIZI DOĞRU KULLANMALIYIZ

 

Coğrafik açıdan ülke olarak özel bir konumda bulunduğumuzu söyleyen Çavuşoğlu, “Akdeniz Çanağı ülkesi Türkiye’nin Ege, Marmarma ve Karadeniz gibi artıları var. Deniz turizmine kültür-tarih ve inanç turizmini de eklemleyebiliyoruz. Kruvaziyer limanlarımız yüksek teknoloji ile donatılmış durumda. Güneşlenme açısından mükemmel bir noktadayız. Denizlerimizin temizliğinden tutun da koylarımızın eşsiz güzelliğine kadar çok özel avantajlarımız bulunuyor. Kruvaziyer turizmi açısından çok özel bir hub’ız. Bu avantajlarımızı doğru kullanmalı ve tercih edilen bir turizm ülkesi olmalıyız” yorumunda bulundu.

Reklam

 

2023’TEN ALDIĞIMIZ MOTİVASYON İLE GÖZÜMÜZÜ 2024’E ÇEVİRDİK

 

2022’de 993 kruvaziyer geminin ülkemize geldiği bilgisini veren Çavuşoğlu, son olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “2022 yılında ülke olarak 1.010.767 kişi kruvaziyer yolcu misafir ettik. 2023 yılının ilk 5 aylık döneminde limanlarımıza yanaşan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre % 43.1 arttığını görüyoruz. Kruvaziyer yolcu sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre % 114 artış gösterdi. Kruvaziyer turizminde 2023 yılı, ülkemiz açısından başarılı geçti. Erken rezervasyonlara baktığımızda an itibarıyla 2023’e göre yüzde 20 artıda olduğumuzu görüyoruz. 2023 yılından aldığımız motivasyon ile gözümüzü 2024 yılına çevirdik. Başta kıta Avrupa’sı olmak üzere, Rusya, BDT ülkeleri, Asya ve Afrika ülkeleri kruvaziyer turizmi için bizi tercih ediyor. Daha önce ülkemize gelen misafirlerimiz yeni turistleri getiriyor. Ülkemizin turizm PR’ını en iyi şekilde yapmalı, avantajlarımızı doğru anlatmalıyız. 2024 yılından oldukça ümitliyiz. Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakıyoruz. Camelot Maritime olarak 2024 yılının başta denizcilik sektörü ve ülkemize daha sonra da tüm dünyamıza barış, huzur ve güzellikler getirmesini dileriz.”

Reklam
Devamını oku

Özel Haber

ALIŞAN LOJİSTİK “OCS SERTİKASI” ALMAYA HAK KAZANDI

Yayınlanma tarihi

-

Çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilirlik faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin lider lojistik hizmet servis sağlayıcılarından Alışan Lojistik, plastik pelet kaybının çevreye olan zararını en aza indirmek için farkındalığı arttırmayı hedefleyen Operation Clean Sweep (OCS) (İyi Süpürme Hareketi) programının tüm gerekliliklerini yerine getirerek “OCS Sertifika”sı almaya hak kazandı.

38 yıllık serüvenini dünya devi PSA BDP ile kurduğu ortaklıkla taçlandıran Alışan Lojistik, tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektördeki müşterilerine uluslararası nakliye, depo / antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi hizmetler sunuyor. Sürdürülebilirlik kavramını iş yapış biçimlerine entegre ederek daha temiz ve yaşanabilir bir gelecek yaratmak için çalışmalar yapan Alışan, SQAS (Sürdürülebilirlik için Güvenlik ve Kalite Değerlendirmesi) nden yine tam puan aldı. Alışan ayrıca, SQAS’de 2023 yılı itibari ile başlatılan, plastik endüstrisinin çevreye olan plastik granül kaybının azaltılması amacını taşıyan ve bu konuda farkındalık yaratan uluslararası girişim Operation Clean Sweep (OCS) (İyi Süpürme Hareketi) programının da tüm gerekliliklerini yerine getirerek OCS sertifikasının sahibi oldu.

Türkiye’de üretim tesislerinden geçen plastik granüllerin, parçacıkların ve tozların gereken özenle ele alınmasını ve nehirlere ya da denizlere karışmamasını sağlamayı hedefleyen bu girişimin bir parçası olan Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan: “Alışan Lojistik olarak, 2005 yılından itibaren SQAS (Sürdürülebilirlik için Güvenlik ve Kalite Değerlendirmesi)nin tüm ölçümleme gerekliliklerini ve vaatlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyoruz. 2021 yılının Kasım ayında 6. defa denetlenerek kimyasal maddelerin elleçlenmesinden, taşınmasına ve depolanmasına kadar olan süreçlerin tamamında sunduğumuz hizmet konusunda ne kadar ciddi bir uzmanlığımız, altyapımız ve başarılı bir çalışma modelimiz bulunduğunu bir kez daha belgelemiştik. Hatta Avrupa ortalamasının çok üzerinde puanlar alarak sistemin en iyi uygulayıcılarından biri olmuştu. Bu sene de Depolama ve Taşımacılık alanındaki tam puanımıza ek olarak, SQAS’de 2023 yılı itibari ile başlatılan Operation Clean Sweep (OCS) (İyi Süpürme Hareketi) nin de tüm gerekliliklerini yerine getirerek OCS sertifikasını almaya hak kazandık. OCS demek, en iyi uygulamalara bağlı kalmak, plastik granül kaybını azaltacak sistemleri uygulamak ve suların korunmasında üzerine düşen görevi yerine getirmek demek… Gönüllülük esasına dayalı, plastik pelet kaybının çevreye olan zararını en aza indirmek için farkındalığı arttırmayı, iyi uygulama örnekleri oluşturmayı amaçlayan bu girişim bizler için çok kıymetli. OCS’in bir parçası olmayı sonraki nesillere daha temiz denizler ve dünya bırakabilmek için çok değerli bir adım olarak görüyorum.” dedi.

Devamını oku

Trend olan