Takip Edin

Ağır Yük Taşıma Araçları

DİNÇER LOJİSTİK’DEN 4 YILDA 30 PROJE

Yayınlanma tarihi

-

Geliştirdiği projelerle lojistik sektörüne yön vermeyi hedefleyen Dinçer Lojistik Ar-Ge Merkezi, 4’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 30 Ar-Ge projesine imza atan merkezin geliştirdiği teknolojiler, şirketin gün geçtikçe büyüyen yurtdışı operasyonlarıyla birlikte artık yurtdışında da kullanılıyor.

Sektöre, topluma, ekonomiye ve çevreye değer katma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Dinçer Lojistik; 2018 yılının mart ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla faaliyete geçirdiği Ar-Ge Merkezinin 4’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. 4 yıla 20’si tamamlanmış 30’dan fazla proje sığdıran Dinçer Lojistik Ar-Ge Merkezi’nin geliştirdiği çözümler, şirketin gün geçtikçe büyüyen yurtdışı operasyonlarıyla birlikte artık yurtdışında da kullanılıyor.

30’UN ÜSTÜNDE PROJE

Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, lojistik sektöründe sayıları henüz iki elin parmaklarını geçmeyen Ar-Ge merkezlerinin, geliştirdikleri teknolojilerle Türk lojistik sektörüne yön veren en önemli aktörler haline geldiğini söyledi. Dinçer Lojistik Ar-Ge merkezinde 50 kişiden fazla araştırmacı personel istihdam ettiklerini, bu sayede dünyadaki gelişmeleri takip ederek uçtan uca izlenebilen ve raporlanabilen yenilikçi dijital sistem projeleri geliştirilebildiklerini anlatan Mustafa Dinçer, “Mart 2018’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla faaliyete geçen Ar-Ge Merkezimizin birçoğu ticarileştirilmiş 30 üzerinde projesi bulunuyor. Bugüne kadar 20’ye yakını tamamlanan projelerimiz içinde TÜBİTAK destekli olanlar da yer alıyor, biz tüm bu çalışmalarımızı geleceğin lojistik teknolojilerini hayata geçirmek yapıyoruz” dedi.

Reklam

Dinçer Lojistik Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen ürün ve sistemlerin, şirketin depo ve nakliye operasyon birimleri başta olmak üzere tüm departmanları ve müşterileri tarafından kullanmakta olduğunu dile getiren Mustafa Dinçer, “Dinçer Lojistik’in devam eden yurtiçi operasyonlarının yanı sıra yurtdışı operasyonlarının da başlamasıyla Ar-Ge Merkezimizde geliştirilen teknolojiler, globale taşındı” diye konuştu.

TÜRKİYE ORTALAMASININ İKİ KATI

Dinçer Lojistik’in cirosunun ortalama yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırdığını açıklayan Mustafa Dinçer, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2020’de Türkiye’de Ar-Ge harcamalarının gayrisafi yurt içi hâsıla içindeki payı yüzde 1,09 oldu. Yani Dinçer Lojistik, Türkiye ortalamasının yaklaşık iki katı oranında bir Ar-Ge bütçesine sahip” şeklinde konuştu. 4 yıllık süreçte A-Ge’ye yaklaşık 15 milyon liralık yaptıklarını ifade eden Dinçer, şunları söyledi:

Reklam

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNE YÖN VERMEYİ AMAÇLIYORUZ”

“Ar-Ge yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladığımızı düşünüyorum. Bugüne dek GoAgro Vas, GoAgro WMS, GoAgro TMS, GoHappyCustomer, GoChemWMS gibi sektörün geleceğine ışık tutan projeler geliştiren Ar-Ge merkezimizde farklı talep ve ihtiyaçlara yönelik inovatif çözümler tasarlıyoruz. 2021 yılında Ar-Ge Merkezimizde sürdürülebilirlik ve insan gücünden tasarruf açısından bize katkı sağlayacağını beklediğimiz bir ürünün patent başvurusunu yaptık ve ön onay aldık. Geçen yıl ayrıca bir yazılım tescil onayı ve bir marka tescil onayı almayı da başardık. Geliştirdiğimiz ve bunda sonra geliştireceğimiz projelerle lojistik sektörüne yön vermeyi amaçlıyoruz.”

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ağır Yük Taşıma Araçları

RENAS, FİLOSUNA 12 ADET RENAULT RUCKS T 520 ÇEKİCİ KATT

Yayınlanma tarihi

-

 

Renas Lojistik, Renault Trucks’ın yüksek beygir gücüne sahip modelleri ile filosunu büyüttü.

Mersin’in gıda lojistiği alanında uzman lojistik firmalarından, tüm Avrupa ülkelerine ve Türkiye Cumhuriyetleri’ne yaş meyve-sebze lojistiği gerçekleştiren Renas, filosuna 12 adet Renault Trucks T520 çekici kattı. 2023 yılında başlayan alımlarıyla filosunun yaklaşık yüzde 60’ını Renault Trucks çekicilere dönüştüren Renas’ın tüm Renault Trucks araçları 520 beygir gücünde yola çıkıyor. Renas Lojistik’in yeni araçları Yönetim Kurulu Başkanı Masum Aktaş’a Renault Trucks Türkiye ve Erman Ticari Araçlar’ın yöneticileri tarafından teslim edildi.

Devamını oku

Haber

Arkas Bunker’dan Türkiye’de bir ilk…

Yayınlanma tarihi

-

Arkas Bunker’dan Türkiye’de bir ilk… Arkas Bunker Türkiye’de Denizcilik Yakıtlarında Sürdürülebilirlik Sertifikasını Alan İlk Yakıt İkmal Şirketi Oldu!

Arkas Bunker sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda ilklere imza atıyor. Bu kapsamda Tarım, gıda ve biyoenerji endüstrilerinde sürdürülebilirliği destekleyen, dünya çapında tanınan bir sertifika sistemi olan Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasını (ISCC
– International Sustainability and Carbon Certification) aldı.
Arkas Holding iştiraklerinden Arkas Bunker, denizcilik yakıtlarında sürdürülebilir iş modeli ile
yoluna devam ederken şirketlerin karbon emisyonunu azaltmalarına destek vermek üzere
projelerine devam ediyor.
Çevre ve kaynakların korunması misyonu ile uyumlu olarak uluslararası nitelikte, uygulamaya
yönelik ve şeffaf bir sistem sağlayan dünyanın en itibarlı sertifikasyon programları arasında
yer alan ISCC'den onay aldı.
Biyokütle, biyoyakıt ve diğer yenilenebilir ham maddelerin sürdürülebilir üretimini ve
tedariğini doğrulamak için kullanılan, çok paydaşlı olarak geliştirilmiş, uluslararası kabul
görmüş bir sürdürülebilirlik sertifikasyon sistemi olan ISCC sayesinde Arkas Bunker
sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştı.
ISCC Sertifikası kriterleri arasında yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uyum, sürdürülebilir
arazi kullanımı ve biyolojik çeşitliliğin korunması, sera gazı emisyonlarının ve diğer çevresel
etkilerin azaltılması, insan haklarına ve işçi haklarına saygı, sorumlu su kullanımı ve
yönetiminin yanı sıra tedarik zincirinde izlenebilirlik ve şeffaflık kriterlerine uyum yer alıyor.
“Doğanın kendi evrimi içinde bir sonraki gün aynen mevcut olabilen enerji kaynağı” olarak
tanımlanan yenilenebilir enerji kaynaklarının en büyük özelliği, karbondioksit emisyonlarını
azaltarak çevrenin korunmasına yardımcı olmaları, yerli kaynaklar oldukları için enerjide dışa
bağımlılığın azalmasına ve istihdamın artmasına katkıda bulunmaları ve kamuoyundan yaygın

ve güçlü destek almaları olarak biliniyor. Aynı zamanda fosil yakıtlar kullanılmadan
üretildikleri için sürdürülebilirler. Bu sayede doğal gaz, kömür ve petrol gibi enerji kaynakları
tükenmeden yenilenebilir ve çevreye daha az zararlı yakıtlar kullanılmış oluyor.
Arkas Bunker Genel Müdürü Seçkin Gül, armatörlerin ihtiyaçları doğrultusunda sürdürülebilir
ve çevreci yakıtları radarlarında tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Devamını oku

Ağır Yük Taşıma Araçları

SİVASTA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Yayınlanma tarihi

-

 

Bomak marubeni dağıtım ve servis kapsamındaki ilk müşteri etkinliğini sivasta gerçeklşeştirdi.

Türkiye temsilciliği marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş tarafından yürütülen yol ve asfalt makinaları üreticisi mumag sivasta düzenlediği etkinlikte BF 800 C-3 S600 FİNİŞER , BW 213 D-5 VE BW 161 AD-5 gibi en yeni modellerini sergiledi. Dünyada milyonlarca kilometre yolda imzası bulunan fransız hayat grubu’nun bir parçası olan Bomag 2024 ilk özeol nüşteri etkinliğinde deneyimli yol emektarı yönetiçiler ve karar vericiler bir araya geldi. Bomagın en güncel teknojilerinin barındıran modellerine ek olarak  Marubeni dağıtımve servis katma değerli satış sonrası hizmetleriyaygın servis ağı, yüksek yedek parça bulunabilirliği ve inovatif çözümleri hakkında bilgiletr katılımcılara aktarıldı

Devamını oku

Trend olan