Takip Edin

Ağır Yük Taşıma Araçları

DFDS Akdeniz İş Birimi, WiLAT Türkiye iş birliği ile “Mentorluk Projesi” için adımlar atıldı

Yayınlanma tarihi

-

DFDS Akdeniz İş Birimi, Birleşik Krallık merkezli CILT’in (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı WiLAT (Women in Logistics and Transport) Türkiye iş birliği ile start verdiği ”Mentorluk Projesi” kapsamında orta ve üst düzey yöneticilerinden oluşan 10 mentor ile üniversite öğrencilerine lojistik sektöründe rehberlik edecek.

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması Danimarka menşeli DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi ve WiLAT (Women in Logistics and Transport) Türkiye iş birliği ile hayata geçirdiği Mentorluk Projesi’ni 9 Aralık 2021 tarihinde İstanbul’da, The Stay Bosphorus’da gerçekleştirilen toplantı ile duyurdu. Proje için mentorlardan eğitim alacak 5 menti statüsünde öğrenci Altınbaş Üniversitesi’nden 5 menti öğrenci de İstanbul Okan Üniversitesi’nden belirlendi. Seçilen öğrenciler Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık ve İşletme bölümlerinde eğitimlerini sürdürüyor.

Toplantıda WiLAT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız, DFDS Akdeniz İş Birimi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Dalga, DFDS Akdeniz İş Birimi Fransa Rota Direktörü Ayberk Eskin, İstanbul Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Alemdar, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Özsoy ve menti seçilen öğrenciler bir araya geldi.

Toplantıda konuşan DFDS Akdeniz İş Birimi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Dalga proje ile ilgili şunları söyledi: “DFDS Akdeniz İş Birimi olarak uluslararası alanda saygınlığı olan CILT’nin kadın kanadı WiLAT Türkiye iş birliği ile ‘Mentorluk Projesi’ni hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin ve lojistik sektörünün de geleceği olan genç kız öğrencilerle deneyimlerimizi paylaşma fırsatı yaşatacak projemizin gençlerimize yol göstermek doğrultusunda amacına ulaşacağına inanıyoruz.”

Toplantıda proje ile ilgili olarak WiLAT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız şöyle konuştu: “WiLAT Türkiye Kurucu Başkanı olarak kurumsal üyemiz olan DFDS Akdeniz İş birimi ile birlikte gerçekleştireceğimiz Mentorluk projemizi bugün sizlere duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Lojistik ve Taşımacılık sektöründe her katmanda kadın çalışan sayısının azlığından yola çıkarak başlattığımız Mentorluk projelerinde ana hedefimiz, sektöre nitelikli genç kadın lojistikçiler kazandırmak. Wilat Türkiye’nin paydaşları olan Okan Üniversitesi ve Altınbaş Üniversitesi’nden seçilen genç kızlarımıza okul eğitiminin yanı sıra deneyimli kişiler tarafından verilecek uygulamalı eğitimler onların kariyerlerine başlamalarında son derece değerli ve yol gösterici olacaktır. WiLAT Türkiye olarak diğer projelerin yanı sıra Mentorluk projelerine tüm kurumsal üyelerimiz ile devam etmeyi hedefliyoruz. Projemizin çok başarılı olacağına inanıyorum. Seçilen genç kızlarımızı tebrik ediyor ve bu projenin sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Reklam

WiLAT, 1919 yılında Birleşik Krallık merkezli kurulan CILT (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı olarak 2013 yılında kadınların lojistik ve taşımacılık sektöründeki yerini güçlendirmek, sektördeki kadın sayısını arttırmak ve onlara sektördeki faaliyetleri süresince destek olmak amacıyla Nijerya’da kurularak serüvenine başladı. O günden bugüne yıllar içinde diğer ülkelerde de yapılanarak 31 ülkede faaliyetlerini büyüyerek sürdürüyor. 18 ülke daha çok yakında WiLAT Global topluluğuna katılacak.

Türkiye’de Kadın ve Lojistik kelimelerinin ilk kez bir araya getiren ve sektördeki kadınları aynı çatı altında toplayan WiLAT Türkiye, faaliyetlerine 2021 itibariyle başladı.

Türkiye’de lojistik ve taşımacılık sektöründe cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konularında lider organizasyon olma vizyonu ile yola çıkan WiLAT Türkiye çalışmalarını büyük bir hız ve yepyeni projeler ile devam ettiriyor.

Devamını oku
Reklam
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ağır Yük Taşıma Araçları

RENAS, FİLOSUNA 12 ADET RENAULT RUCKS T 520 ÇEKİCİ KATT

Yayınlanma tarihi

-

 

Renas Lojistik, Renault Trucks’ın yüksek beygir gücüne sahip modelleri ile filosunu büyüttü.

Mersin’in gıda lojistiği alanında uzman lojistik firmalarından, tüm Avrupa ülkelerine ve Türkiye Cumhuriyetleri’ne yaş meyve-sebze lojistiği gerçekleştiren Renas, filosuna 12 adet Renault Trucks T520 çekici kattı. 2023 yılında başlayan alımlarıyla filosunun yaklaşık yüzde 60’ını Renault Trucks çekicilere dönüştüren Renas’ın tüm Renault Trucks araçları 520 beygir gücünde yola çıkıyor. Renas Lojistik’in yeni araçları Yönetim Kurulu Başkanı Masum Aktaş’a Renault Trucks Türkiye ve Erman Ticari Araçlar’ın yöneticileri tarafından teslim edildi.

Devamını oku

Haber

Arkas Bunker’dan Türkiye’de bir ilk…

Yayınlanma tarihi

-

Arkas Bunker’dan Türkiye’de bir ilk… Arkas Bunker Türkiye’de Denizcilik Yakıtlarında Sürdürülebilirlik Sertifikasını Alan İlk Yakıt İkmal Şirketi Oldu!

Arkas Bunker sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda ilklere imza atıyor. Bu kapsamda Tarım, gıda ve biyoenerji endüstrilerinde sürdürülebilirliği destekleyen, dünya çapında tanınan bir sertifika sistemi olan Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasını (ISCC
– International Sustainability and Carbon Certification) aldı.
Arkas Holding iştiraklerinden Arkas Bunker, denizcilik yakıtlarında sürdürülebilir iş modeli ile
yoluna devam ederken şirketlerin karbon emisyonunu azaltmalarına destek vermek üzere
projelerine devam ediyor.
Çevre ve kaynakların korunması misyonu ile uyumlu olarak uluslararası nitelikte, uygulamaya
yönelik ve şeffaf bir sistem sağlayan dünyanın en itibarlı sertifikasyon programları arasında
yer alan ISCC'den onay aldı.
Biyokütle, biyoyakıt ve diğer yenilenebilir ham maddelerin sürdürülebilir üretimini ve
tedariğini doğrulamak için kullanılan, çok paydaşlı olarak geliştirilmiş, uluslararası kabul
görmüş bir sürdürülebilirlik sertifikasyon sistemi olan ISCC sayesinde Arkas Bunker
sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştı.
ISCC Sertifikası kriterleri arasında yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uyum, sürdürülebilir
arazi kullanımı ve biyolojik çeşitliliğin korunması, sera gazı emisyonlarının ve diğer çevresel
etkilerin azaltılması, insan haklarına ve işçi haklarına saygı, sorumlu su kullanımı ve
yönetiminin yanı sıra tedarik zincirinde izlenebilirlik ve şeffaflık kriterlerine uyum yer alıyor.
“Doğanın kendi evrimi içinde bir sonraki gün aynen mevcut olabilen enerji kaynağı” olarak
tanımlanan yenilenebilir enerji kaynaklarının en büyük özelliği, karbondioksit emisyonlarını
azaltarak çevrenin korunmasına yardımcı olmaları, yerli kaynaklar oldukları için enerjide dışa
bağımlılığın azalmasına ve istihdamın artmasına katkıda bulunmaları ve kamuoyundan yaygın

ve güçlü destek almaları olarak biliniyor. Aynı zamanda fosil yakıtlar kullanılmadan
üretildikleri için sürdürülebilirler. Bu sayede doğal gaz, kömür ve petrol gibi enerji kaynakları
tükenmeden yenilenebilir ve çevreye daha az zararlı yakıtlar kullanılmış oluyor.
Arkas Bunker Genel Müdürü Seçkin Gül, armatörlerin ihtiyaçları doğrultusunda sürdürülebilir
ve çevreci yakıtları radarlarında tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Devamını oku

Ağır Yük Taşıma Araçları

SİVASTA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Yayınlanma tarihi

-

 

Bomak marubeni dağıtım ve servis kapsamındaki ilk müşteri etkinliğini sivasta gerçeklşeştirdi.

Türkiye temsilciliği marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş tarafından yürütülen yol ve asfalt makinaları üreticisi mumag sivasta düzenlediği etkinlikte BF 800 C-3 S600 FİNİŞER , BW 213 D-5 VE BW 161 AD-5 gibi en yeni modellerini sergiledi. Dünyada milyonlarca kilometre yolda imzası bulunan fransız hayat grubu’nun bir parçası olan Bomag 2024 ilk özeol nüşteri etkinliğinde deneyimli yol emektarı yönetiçiler ve karar vericiler bir araya geldi. Bomagın en güncel teknojilerinin barındıran modellerine ek olarak  Marubeni dağıtımve servis katma değerli satış sonrası hizmetleriyaygın servis ağı, yüksek yedek parça bulunabilirliği ve inovatif çözümleri hakkında bilgiletr katılımcılara aktarıldı

Devamını oku

Trend olan