Proje Taşıma Lojistiği
BULUNG LOGISTICS YÜZDE 140 BÜYÜDÜ, 320 MİLYON LİRA YATIRIM YAPACAK
Bulung Logistics’in Türkiye’deki cirosu bu yılın ilk yarısında yüzde 140 büyüdü. Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, bu ülkeden kazandıklarını bu ülke için harcayacaklarını, 2024 sonuna kadar 320 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.
Viyana’da, 2012 yılında Türk girişimci Yusuf Erkara tarafından kurulan Bulung Logistics, 2015’ten bu yana Türkiye’de de faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye ayağı, cirosunu bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 2,5 katına çıkardı.
Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, bu pazardan kazandıklarını bu pazara harcadıklarını, büyük ölçekli filo yatırımları yaptıklarını belirtti. Son üç yıldır yıllık yüzde 100’ün üzerinde ciro büyümesine ulaştıklarını vurgulayan Kasap, “Büyüme bu yıl daha da hızlandı. İlk yarıda ciromuz, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 140 büyüdü.” dedi.
“Türkiye’nin lojistik potansiyeline güveniyoruz”
Kasap, Türkiye’nin lojistik potansiyeline güvendiklerini ve yatırımlarını daha da artırmaya başladıklarını söyledi. Bu yıl 100 milyon lira yatırım yapacaklarını anlatan Kasap, 2024 sonuna kadar 3 yıllık yatırım bütçelerinin 320 milyon lirayı bulduğunu dile getirdi.
Kasap, yatırımın önemli bir kısmının ekipman ve araç alımında kullanılacağını, ilave olarak teknolojik altyapıya da harcama yapacaklarını ve depo yatırımlarına başlayacaklarını aktardı. Tümü ADR özellikli 115 çekici, 230’u tenteli dorse, 30’u swap body, 250’si 45’lik box konteyner olmak üzere 600’den fazla özmal ekipmanları bulunduğunu vurgulayan Kasap, 250 adet daha 45’lik konteyner sipariş vereceklerini söyledi.
Taşımaların yüzde 80’i intermodal
Kasap, hizmet verdikleri sektörlerin başında otomotivin geldiğini, yeşil lojistik uygulamalarına ve Avrupa Yeşil Mutabakat uyum çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, şunları da kaydetti:
“Çıkışlarımızın yüzde 60’ını Ro-Ro ile Yalova’dan Sete’ye yapıyoruz. Sete üzerinden Fransa, İspanya ve Portekiz’e ulaşıyoruz. Yüzde 20’sini de Trieste’ye Ro-Ro ve Halkalı çıkışlı demir yolu taşımalarıyla gerçekleştiriyoruz. Avrupa’nın her yerine intermodal taşımalar yapıyoruz.
Kara yolu ekipmanlarımız intermodale uyumlu. Dorselerimizin hepsi vagona da gemiye de yüklenebilir, kara yolunda da kullanılabilir. Ayrıca şirketimizin Avusturya, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan’da da ofislerinin bulunması, Avrupa’daki gücümüzü artırıyor.”
Hedef Sektör
“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor
Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.
Proje Taşıma Lojistiği
MAN’ın Hidrojen Kamyonu hTGX’e İnovasyon Ödülü
MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025 Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Sıfır emisyonlu ürün portföyünü genişleten MAN, bu ödülle sürdürülebilir karayolu taşımacılığında bir kez daha öne çıktı. MAN, ödülü Almanya’daki IAA Ticari Araçlar fuarında aldı.
hTGX, Testlerde Üstün Performans Sergiledi
MAN hTGX, Avusturya’daki yol testlerinde IToY jürisi tarafından dizel benzeri performansı ve 600 kilometrelik menziliyle övgü topladı. Jüri, aracın hidrojen motorunun ve basit egzoz sistemiyle sunduğu teknolojik avantajları vurguladı.
MAN, Hidrojen Kamyonunu 2025’te Teslim Edecek
MAN, hTGX’i 2025’te Almanya, Hollanda, Norveç gibi ülkelerdeki müşterilerine teslim etmeyi planlıyor. 600 kilometre menzile sahip kamyon, ağır yük taşımacılığında sıfır emisyonlu bir alternatif olacak.
Enerji Projeleri
ENSİA WindEnergy Hamburg Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü
Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketleri ve profesyonelleri bir araya getiren WindEnergy Hamburg Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuara Türkiye’nin temiz enerji kümesi ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), kurumsal üyeleriyle birlikte ENSİA Pavilyonu çatısı altında katılım sağladı.
Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın sektör profesyonelinin katılım gösterdiği fuardan paylaşım yapan ENSİA, ilk gününü yoğun ilgiyle geride bıraktığını açıkladı. Hamburg Başkonsolosu Sn. Emine Derya Kara ve Hamburg Ticaret Ateşesi Sn. Yıldız Onur, ENSİA Pavilyonu’nu ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
ENSİA yetkilileri, stantlarında tüm üyelerini ve temiz enerji paydaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, fuara katılan tüm firmalara başarı dileklerinde bulundu.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi