Özel Haber
ANTALYA FUARI’NDA YÜZLER GÜLDÜ

- CM-EXPO Antalya İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı 6-9 Eylül’de Antalya Anfaş Expo Center’da gerçekleştirildi. Fuara katılımdan memnun olan firma yetkilileri seneye de bu fuara katılmayı planladıklarını ifade ettiler.
- CM-EXPO Antalya İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı 6-9 Eylül’de Antalya Anfaş Expo Center’da gerçekleştirildi. CMESPO (Construction Machinery Exhibition) fuıarında yoğun bir katılım vardı.
- CM-EXPO ANTALYA İŞ, İNŞAAT MAKİNALARI VE EKİPMANLARI FUARI
CM-EXPO, ülkemizde faaliyet gösteren üreticilerin ihracat stratejilerine bir katkı sunmak, iş geliştirme faaliyetlerini desteklemek için Afrika’nın ve Ortadoğu’nun farklı ülkelerinden alım heyetlerini ülkemize getiriyor. Sadece fuar katılımcılarına özel yapılacak 2’li iş görüşme programı fuarın 2. günü organize edildi. Bu sene Hedef 1000 Afrika’lı alıcı B2B görüşmeleri için Cm Expo Antalya İş ve İnşaat Makinaları Fuarı’na bu yıl 1000 kişilik alım heyeti gerçekleşti. Afrika’nın 22 ülkesinden fuara katılacak 1000 kişilik alım heyeti ile ikili iş görüşmeleri gerçekleşti. 3. Gün İş Makinası Kiralama ve Proje Zirvesi Fuarın 3. Gününde de etkinliklerle yeni programlar eklendi, İş Makinası kiralama ve Projeler Zirvesi ile yerli alıcılar ve inşaat şirketleri Antalya’da katılımcılarla buluştu.
200 KATILIMCI 10 BİN ZİYARETÇİ
Fuar, çok önemli etkinliklere ve buluşmalara da sahne oldu. 200 katılımcı 10 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda, 20 bin metrekare stant alanı yer aldı. 22 hedef ülkeden 1.000 kişilik alım heyeti fuarda dikkat çekti.
ANIL UTKU BENGİSU: YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYEN BİR FUAR OLDU
Antalya İş Makinaları Fuarı Expo Yetkilisi Anıl Utku Bengisu, fuarın yerli üretime odaklandığını ve üreticinin önünü açmak, onlara katma değer sağlamak için planlandığını söyledi ve şunları sözlerine ekledi: “Biz, bu fuarı Antalya’da kurgularken, Türkiye’nin ihracatla ilgili kavgasına bir destek verebilir miyiz, ihracatçıya zor günlerinde döviz girdisi sağlayarak bir nefes aldırabilir miyiz düşüncesiyle yola çıktık. Geçen sene bu fuarı, bu idealle başlattık.”
Antalya İş Makinaları Fuarı Expo Yetkilisi Anıl Utku Bengisu fuarla ilgili merak edilen her şeyi dergimize değerlendirdi.
KAMU’DA YERLİ VE MİLLİ DÖNÜŞÜM PROJESİ
Fuar’ı okuyucularımıza değerlendirir misiniz?
Biz, bu fuarı Antalya’da kurgularken, Türkiye’nin ihracatla ilgili kavgasına bir destek verebilir miyiz, ihracatçıya zor günlerinde döviz girdisi sağlayarak bir nefes aldırabilir miyiz düşüncesiyle yola çıktık. Geçen sene bu fuarı, bu idealle başlattık. Bir şeyi sıfırdan, ilki yapmak kolay değil. Nasıl bir makinacı ilk makinasını satarken zorlandıysa biz de ilk aşamamızda bu zorlukları çektik. Sonra daha deneyim kazandık. İkinci fuarımızda dersler çıkardık. İhracat tarıfından 41 ülkeye ulaştık. Kosaova, Özbekistan, Kazakistan, İran, Irak, Filistin, Ürdün gibi ülkelerin yanı sıra Kamerun, Etiyopya,Gana, Sierelone, Senegal, Nijer, Somali, Cibuti gbi Afrikalı müşterilerimiz var. 41 farklı ülkeden ziyaretçi ağırlıyoruz. Bu fuarın, bu ziyaretçi çalışmasını Ticaret Bakanlığı bünyesinde yapıyoruz. Bu işin bir de kamu tarafı var. Sektörden böyle bir mesaj gelince bize kamu alımlarında Kamu’da yerli ve milli dönüşüm projesi adı altında bir adım attık. Kamu kullanımlarında yabancı defterlerin kapatılması ve tamamen yerli ve milli ürünlerin kullanılması hususunu Antalya Valimize ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’na açtık. Başkan, bize ‘kamu’da biz yabancı defterini kapattık’ dedi. Makina İmalatçıları Dernek Federasyonu MAKFET ile kamuda milli ve yerli dönüşüm çerçevesinde ortak bir kamu alımları zirvesi, kamuda milli ve yerli dönüşüm mottosu Kamu Vadisi projesini ortaya koyduk.
ÜRETİCİLER VE KAMU KESİMİ BİRBİRİNİ TANIYACAK
Nedir bu Kamu Vadisi projesi?
Kamuda iş makinası, inşaat makinası alanında alım yapan kurum ve kuruluşlardan temsilcileri, yerli ve milli üretim yapan kurumlarımızla buluşturarak bir zirve şeklinde iki oturumluk şekilde imalatçıların ve kamu alımı yapanların birbirlerini iki ayrı oturumda Davos düzeninde olduğu gibi… Birinci oturumda üreticiler, kamuda alım yapanları, ikinci oturumda da kamuda alım yapanlar üreticilerimizi dinleyip bilgilenme şansına sahip olacak. DMO ile Konya’daki üreticimiz bir araya geliyor bizim bu sistemimizle. Eti Maden’le birebir Ankara’daki bir üreticimiz, Kamu İhale Kurumu ile Sakarya’daki imalatçımız oturup bir bilgi, deneyim ve kamu alımları ile fikir alışverişi ve iş geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacak. İkinci farklılığımız da kamu alımları zirvesiydi. Üçüncü bir farklılık bir ülkeye özgü bir çalışma, DEİK’le ve MÜSİAD Genel Merkezi’nde ifade ettik. Fuarın üçüncü gününde Türkiye-Gana İş forumu yaptık. Gana’dan getirdiğimiz 120 kişi ile Türkiye’den getirdiğimiz iş insanlarımızla sadece Türkiye-Gana ikili iş görüşmelerini forum şeklinde yaptık. Fuarın ikinci günü 41 ülkeden getirdiğimiz ziyaretçilerimizle Afrika-Asya-Türkiye business to business iş forumunu yaptık. Böylelikle yerli ve milli imalatçılarımıza destek için fuarımızı biraz daha geliştirdik. Fuarımızın geçen yıla oranla 3 ana gövdesi böyle oldu diyebiliriz.
YENİLİKLER BİTMEYECEK
Yenilikler olacak mı önümüzdeki sene?
Antalya’nın bu fuar için uygun olup olmadığı çok konuşuldu. Ama Antalya, hem stratejik coğrafi yapısı ile hem de hinterlandı ile bu kaygıları çürüttü. Antalya gerek altyapısı, gerek merkezi noktalara yakınlığı, gerek ulaşımı açısından bizim bu fuarı burada yapmamızın asıl nedenlerinden birini oluşturdu. Fuarda amiral gemisi ihracat olacak. Kiralama sektörü olacak, yasal mevzuatlar yine bu fuarda olacak. Kamu alımlarının tartışlıldığı bir alan bu fuarın diğer saç ayağı olacak. Bu yıl fuarda tedarikçi-imalatçı ve yerli üreticinin çok fazla olduğunu görüyoruz. Geçen yıla göre
Özel Haber
İzmir’de Yapay Zekâ Zirvesi Düzenlendi

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ve Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) iş birliğiyle, “Dönüştüren Güç” teması altında düzenlenen Yapay Zeka Zirvesi, İzQ İnovasyon Merkezi’nde başladı.
EGİAD ve ESİAD iş birliğiyle İzQ İnovasyon Merkezi’nde “Dönüştüren Güç” temasıyla Yapay Zekâ Zirvesi düzenlendi. Vali Elban, İzmir’in teknoloji üreten şehir olması için çalıştıklarını belirtti. Başkan Tugay ise Yapay Zekâ strateji belgesi hazırladıklarını duyurdu. Katılımcılar, teknolojik dönüşümün etik ve çok disiplinli şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı.
Özel Haber
Metin Şendil: “Sorunlar Büyüyor ,Çözüm Bekleniyor”

Zaman geçtikçe sektörün sorunları daha da büyüyor. Yerli üretimdeki merdiven altı sorunları, bilinçsiz alımlar, STK’ların mevzuatla ilgili çözülemeyen sıkıntıları, nitelikli personel eksikliği, ahlaklı ticaretin azalması, standarda uymayan makineler ve satış sonrası hizmet yetersizliği gibi birçok temel problem hâlâ gündemde.
İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmaller, yaşanan ölümlü kazalar ve yıllardır çıkmayan yönetmelikler, sektör adına iç karartıcı. Buna rağmen bazı STK’lar hâlâ günü kurtarma derdinde.
TKU Magazin Youtube kanalımızda sektör temsilcileriyle yaptığımız söyleşilerde hep bu noktalara dikkat çekiyoruz. Söyleşilerimizi hem canlı yayın olarak sunuyor hem de dijital yayınımızda içerik haline getirerek sizlerle paylaşıyoruz.
Sektör Temsilcilerinin Öne Çıkan Bazı Vurgu Cümleleri Şöyle:
Mustafa Çetin (Çetinler İş Makineleri): “Mevzuatın karmaşası, iş güvenliği açısından kabul edilemez boyutlarda.”
Halide Rasim Çelik (İMMB): “Ayıplı mal üreten teşhir edilmedikçe, yerli piyasamız istenilen kaliteye ulaşamaz.”
Osman Sayar (İSGDER): “İş güvenliği uzmanları günah keçisi ilan ediliyor!”
İbrahim Şanlı (Newkon): “Gelişimin temeli üretimdir.”
Rasim Öksüz https://isgder.com/(Yakup Vinç): “Sektörümüz uzman operatör sıkıntısı yaşıyor, operatörlük okulları açılmalı.”
Haluk Erol Yaşar (Yaşar Vinç): “Bu işin okulu yok, ama artık her ile ortak bir meslek okulu şart.”
Ayrıca İMMB Başkanı Halide Rasim Çelik ile yaptığımız söyleşide dernek dergisini bana gönderdi çok hoşuma gitti. Bir Derneğin kurumsal olması gerekiyor. Sektörel yayıncılık mantığında yapılan yayınlara örnek olur. Sektör yayıncılık bir tecrübe, ekipman ve ekip işi ile yapılmaktadır. Dernek yayınlarının ihtisas dergisi olması gerektiğini düşünüyorum. İMMO Dergisi’ni incelemelerini tavsiye ederim. Dijital yayınımızı mutlaka okuyun, sektörün gerçek ihtiyaçlarını daha net fark edeceksiniz.
Özel Haber
AVRUPA İLE AVRASYA ARASINDA KÖPRÜ : CDA LOJİSTİK

Türkiye’nin stratejik konumu, İpek Yolu’nun yeniden canlanmasıyla daha da önem kazandı. Türkiye, Avrupa, Balkan ve BDT ülkeleri arasındaki taşımalarıyla öne çıkan CDA Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sular, taşımalarının yanı sıra transit yüklere yönelik depolama hizmetleriyle de Türkiye’nin, küresel lojistiğin önemli bir merkezi olma vizyonuna katkı sağladıklarına dikkati çekti.
İpek Yolu’nun yeniden gündeme gelmesi, Avrupa, Türkiye ve Avrasya ekseninde hizmet veren Türk lojistik şirketlerinin yatırımlarını hızlandırmasını sağladı. Türkiye, Avrupa, Balkan ve BDT ülkeleri arasındaki taşımaları ve transit depolama hizmetleriyle öne çıkan CDA Lojistik, müşterilerine özel çözümlerle Orta Koridor’u aktif olarak kullanıyor.
CDA Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sular, Türkiye’nin lojistik ve taşımacılık sektörünün, 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile dünyada 11. sırada yer aldığını hatırlatarak, sektörün, yeniden şekillenen küresel ticaret dinamiklerine hızla uyum sağlayacak bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Türkiye’nin Konumu Transit Talebi Artırıyor
Kara yolu, intermodal, deniz yolu, hava yolu, ekspres taşımacılık, proje taşımacılığı, transit depolama ve gümrükleme hizmetleriyle geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiklerini ifade eden Sular, “Türkiye’nin eşsiz konumu, transit taşımacılık ve depolama talebini artırıyor. CDA Lojistik olarak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendiriyor ve müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz. Taşımalarımızın yanı sıra transit yüklere yönelik depolama hizmetlerimizle de Türkiye’nin, küresel lojistiğin önemli bir merkezi olma vizyonuna katkı sağlıyoruz.” diye konuştu.
“Ticari Bağları Güçlendirmek İçin Çalışıyoruz”
Sular, İpek Yolu’nu yeniden canlandırmaya yönelik projelerin, küresel ticaretin önemli bir gündemi haline geldiğini anımsattı. Türkiye’nin ise Avrupa ve Asya ekseninde bu tarihi ticaret yolunun yeniden şekillenmesinde kilit bir rol oynadığını vurgulayan Sular, “Sunduğumuz taşımacılık ve depolama hizmetleriyle bu sürece destek vererek Türkiye, Avrupa ve BDT ülkeleri arasındaki ticari bağları güçlendirmek için çalışıyoruz.” dedi.
Aylık 2 bin transit yükün depolama operasyonunu yönetiyor
Aylık 2 bin transit yükün antrepo operasyonunu gerçekleştirdiklerini belirten Sular; “Bunlar Türkiye üzerinden taşınan transit yükler. Bu yüklerin antrepoya alımı için verilen beyanname, antrepodan çıkacağı ülkeye göre verilen beyanname, yükleme, boşaltma ve taşıma organizasyonu gibi işlemlerin tamamı, ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Bu operasyon sayısını yüzde 50 oranında artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” bilgilerini paylaştı.
Şirket olarak, 100’den fazla özmal araç ve 600’e yakın ekipman filosu ile hizmet verdiklerinin altını çizen Sular, modern teknolojilere yaptıkları yatırımlarla operasyonlarını optimize ederek, müşterilerine hızlı ve güvenilir çözümler sunduklarını da sözlerine ekledi.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber3 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi